Inlägg

Inlägg som le fauv har skrivit i forumet
Av le fauv

Överklocka ett Nvidia 8800 GTX?

Är helt ny på det här med överklockning men är lite intresserad av att testa att överklocka grafikkortet (8800 GTX) i min burk... Vad bör jag tänka på/akta mig för? Vilken mjukvara bör jag använda?

Tack, tack!

Av le fauv

Ok. Ni verkar skeptiska till Dell... Inget att satsa på? Är det kvalitet, speciallösningar, support eller annat som inte är något vidare? Har bara haft ett par jobbdatorer (bärbara) från dem som jag faktiskt varit hyfsat nöjd med.

Av le fauv

Är DELL prisvärda?

Hej

Är newbie på stationära datorer och tänkte bara kolla om DELLs stationära är prisvärda. Nedanstående konfiguration av en XPS 420 går loss på ca 14 loppor. Känns lite dyrt tycker jag. Går det få bättre grejer billigare genom att plocka ihop delarna själv?

PROCESSOR Intel® XPS 420 Premium Viiv Q6600 Quad Core Processor med fyra kärnor (2,40 GHz, 8 MB, 1066 MHz)
OPERATIVSYSTEM Äkta Windows Vista™ Home Premium - svenska
SINNESRO Basgaranti - 1 års XPS Premium hårdvarusupport
BILDSKÄRM Dell™ 22-tums platt widescreenskärm, svart (E228WFP)
MINNE 3072MB 667MHz Dual Channel DDR2 SDRAM [2x1024/2x512]
HÅRDDISK 1 TB dubbel hårddisk Raid 0-skiktning (2x500 GB - 7 200 v/min)
GRAFIKKORT ENKEL 768 MB nVidia® GeForce® 8800 GTX-grafikkor
OPTISK(A) ENHET(ER) 16 x DVD +/- RW-enhet
TANGENTBORD Dell™ utökat USB-multimedietangentbord - svenska/finska (QWERTY)
MUS Dell optisk Premium-mus med rullhjul

Tack, tack!

Av le fauv

Jag returnerade min Asus G1S. Lät som en dammsugare... Om du gör något annat med den än sitter med hörlurar och spelar spel som kommer du garanterat att störa dig på dess ljudnivå. Tyvärr! Tyckte det verkade vara en fantastisk dator annars.

Av le fauv

Tack för jättefin info! Verkar med andra ord som om XPS 1730 och Zepto 6625 WD är relativt tysta medan Asus G1S och XPS 1530 väsnas en del. Stämmer rätt bra med den info jag hittat på andra ställen. Zepton borde väl ha förutsättningar att bli ännu tystare om man konfigurerar den med Penryn? Trist bara att man enligt Zepto i så fall måste köra Vista...

Tack för hjälpen!

Av le fauv

Ingen som har lite erfarenheter av Dell XPS M1530 eller Zepto 6625WD att dela med sig av?

Av le fauv

Intressant! Tackar för informationen!

Av le fauv

Men fläkten/kylningen är relativt tyst alltså? Även vid högbelastning?

Av le fauv

Ok. Trodde eventuellt att de dubbla grafikkorten skulle orsaka en del värme... Men det är inget problem alltså?

Av le fauv

Hur mycket låter era datorer?

Är på jakt efter en kraftfull bärbar som inte låter för mycket. Har testat Asus G1S men tyckte att fläkten lät på tok för högt både när datorn var idle och under belastning. Under belastning var det nästan outhärdligt...

Funderar istället på antingen en Dell XPS M1530 eller en Zepto 6625WD. Har kollat runt lite på nätet och läst en del om en högljud hårddisk på 1530 och en väsnande fläkt på 6625... Hurdana är de egentligen? Någon som har lite erfarenhet att dela med sig av?

Någon som kan rekommendera någon annan kraftfull dator som är relativt tyst? (Hur är t.ex Clevo M570-burkarna?)

Av le fauv
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Merlinen
Samt det bästa är ju då att fläkten går ner i varv från störande högt till knappt hörbart när man spelar.

Det är precis det jag skulle vara intresserad av. Någon som har erfarenhet av vilken effekt en kylare kan ha på en Asus G1S. Som det är nu låtere den väldigt mycket vi hög belastning...

Tack, tack

Av le fauv

Ändra hastighet på fläkten - Asus G1S

Hej

Någon som vet om man kan ändra hastigheten på fläkten i en Asus G1S. Får varken Speedfan eller NHC att fungera riktigt som jag vill...

Tack!

Av le fauv

Högljudd Asus G1S

Fick hem en G1S igår som jag tycker väsnas extremt mycket. Den är fortfarande relativt högljudd när man kör den i "quiet office" mode. Andra med samma erfarenheter eller är det något fel med min burk?

Av le fauv

Ni som har installerat Win XP på era G1S; Är det en omständig operation eller relativt enkelt? Hur blev resultatet; flyter det på bättre än med Vista?

Av le fauv

Win XP på Asus G1S

Tänkte bara kolla om det är någon som har erfarenhet av att köra Windows WP på asus G1S. Har kollat runt lite på Asus eget forum och det verkar finnas xp-drivisar till det mesta nu, dock verkar många ha lite problem att få allt att lira... Hur knepigt är det att installera XP på burken?

Av le fauv

Jag får det till att den som är jämförbar med den 2,2 MHz som hos GGS-data kostar 18700 SEK kommer att kosta 2100 USD = 13650. Rätt stor skillnad... Sen tillkommer ju dock frakt och tull, samt ev kostnad för att byta tangentbord. Så ja undrar om det i slutändan kommer att skilja så mycket att det är värt besväret att importera... Blir ju lite besvärligt om man senare får problem med burken också.

Av le fauv

Svensk återförsäljare av Clevo;
http://www.ggsdata.se/

Av le fauv

Prestanda - Vad påverkar, när och hur mycket?

Hej.

Nu har jag hängt med på forumet ett tag och börjar väl få lite grepp om ett och annat, dock fortfarande en nybörjare. Känner att jag inte har full koll på när olika saker egentligen inverkar på prestandan och hur stor effekt det egentligen har...

Processorn; Vid vilka operationer är denna avgörande, och hur stor roll spelar det egentligen om det är en 2,2 GHz eller 2,4 GHz så länge man håller sig inom samma processortyp (tex Intel Santa Rosa).

RAM: Märker man stor skillnad om man går från 2 GB till 3 GB och vid vilken typ av belastning märks skillnaden (spel? filmredigering?)? Är det någon idé att satsa på 800 MHz minnen när Santa Rosa processorn ändå inte kan utnyttja dem till mer än 667 MHz? Läste någonstan om bättre accesstider, men vad innebär egentligen det?

Grafikminnet: Märkbar skillnad att gå från 256 MB till 512 MB så länge man håller sig till samma kort? När märks i så fall detta? Vid fps i samband med spel? Vid videoredigering? Att växla upp till DDR3 från DDR2, är det mer effektivt än att öka storleken på minnet? 8700 kortet vs 8600 kortet, stor skillnad? Nvidia Geforce Go 7950GTX = det ultimata för en bärbar än så länge? SLI, vad innebär det egentligen?

Hårddisk: 5400 rpm vs 7200 rpm. Att det går snabbare att läsa med 7200 rpm förstår jag förvisso, men är detta något som märks i samband med att man t.ex spelar spel med mer än att det blir något längre laddtider i "mellansekvenser"? Kan det få spelet att "lagga" i övrigt? Märks det skillnad i samband med videoredigering (då jag kan tänka mig att mycket data läses från disk)?

Ja, det var många frågor och en del var säkert dumma... MEN, jag vore väldigt tacksam om ni ville hjälpa till att besvara dem!

Tack på förhand!

Av le fauv

Jag tycker att det finns ett antal Clevo hos GSS-data med schyssta specs;

http://www.ggsdata.se/laptops/stylenotem570rugt4g-7700.html

Av le fauv

För specen ovan? Ca 21,5... Går man ner till 2,2 GHz landar man istället på 18,5. En rätt rejäl slant men det känns ju som om man har prestanda så att man klarar sig ett tag.