Inlägg

Inlägg som DH82 har skrivit i forumet
Av DH82

@Paddanx: Ja jag tror att en sån skylt skulle vara perfekt. Även för om man är ledsen eller trött osv så folk vet och kan ta in det i beräkningen när man kör

Av DH82

Om man ska gå till vad TS började med så kan det ju helt enkelt vara så att personen i den vita Volvon helt enkelt hade en dålig dag.
Det kan ju vara så att det har hänt något som den personen mår väldigt dåligt av som tyvärr råkade gå ut över TS. Jag menar inte på något sätt att han gjorde rätt men jag menar att man kanske inte ska döma människor utifrån en handling i livet.
Jag har själv gått igenom och går igenom en hel del saker i mitt liv som gör att jag inte kanske är på bästa humör varje dag.

Vad det kommer till trafik regler som ska väl dom som alla andra lagar och regler följas. Sen om jag själv alltid gör det eller inte är ju en annan sak.

Jag försöker att bli bättre själv på att inte döma människor och ha en större förståelse för andra. Det är något som jag under många år har haft väldigt svårt för men jobbet väldigt mycket på för att förbättra.

Av DH82

Hej
Det blev visst många fel här tyvärr. Det finns ingen flyttfirma i hela Sverige som kan gå runt på 700/h med 2 gubbar och bil om det är vitt. Men om vi nu ska bortse från det så är det alltid bra om man kontrollerar att firman har trafiktillstånd, annars så har dem inte ens rätt att arbeta med flyttverksamhet och då heller ingen försäkring för dina saker som dem fraktar.

Sen så är det så att RUT avdraget dras av på priset på en gång det är inget som du får tillbaka i efterhand från skatteverket eller flyttfirman. Så har du betalat 15:000:- till firman och det nu är vitt så ska dem om allt har gått rätt till och du ska få RUT avdraget redan ha räknat bort det.

Sen så är det dessutom så att du får bara rutavdrag för arbetstiden inte för kostnaden för lastbil, kartonger mm.

En till bra sak att kolla upp är om Flyttfirman är medlem i SMF - Sveriges Möbeltransportörers Förbund‎
för då ställs det vissa krav på flyttfirman i fråga.

Hoppas allt löser sig för dig!

Mvh
Daniel IT-ansvarig
Flyttpoolen

Av DH82

Om du inte bedriver verksamhet och att du i den verksamheten har hyrt ut dina tjänster beträffande "excel" filen så har du såldes inte heller några skyldigheter.
Bara för att jag är snäll och hjälper någon med ett problem en gång så betyder ju inte det per automatik att jag alltid ska behöva hjälpa i fortsättningen.
I detta fall så måste dem ju i så fall anställa dig om det inte är så att du bedriver verksamhet så dem kan köpa dina tjänster så att säga. Det är ju förutsatt att du har möjlighet och vill bli anställd alt. hyra ut dina tjänster till företaget i fråga.

Av DH82

@XFTality: Tack för tipset vet inte varför jag inte tänkte på det. Nu känner man ju sig lagom dum. 😜

Av DH82

Logitech MX Master

Hej

Min Sambo beställde hem en MX master men efter ca 30 min användning
så insåg hon att musen var alldeles för stor för hennes hand.
Nu tänkte hon att någon annan här på Swec kanske har större nytta
för den eftersom hon själv inte kan använda den.

Digitalt kvitto skickas per mail vid/efter fullbordat köp.

Med fördel så köper du musen på plats här hos mig i sthlm men jag kan
skicka mot förskottsbetalning och fraktkostnad.

Läs hela annonsen här

Av DH82

Har du provat att högerklicka på exe filen och klicka i att GTA skall starta i "admin läge"

Av DH82

Jag har haft mitt Corsair HX 650W sen mitten av 2010 fungerar klockrent fortfarande. Har varit mitt main nätagg sen dess har inte känt att det har funnits någon anledning att byta.

Av DH82

Börjar vankas uppgradering

Av DH82

Hej
I det flesta fall så ställer man in bildinställningar för de olika ingångarna på TV:n t ex HDMI 1, Kolla så du inte har några "bild förbättrings" funktioner igång och prova igen utan dem som borde det funka mycket bättre.

Av DH82

Allt är självklart tyckte och smak men jag gillar alltid bildkvaliteten av en IPS panel bättre så jag skulle lägga till den lilla pris skillnaden och ta denna tv från LG 55LB561V i stället om jag vore som du.

Mycket mer TV för pengarna tycker jag iallafall med tanke på vad det sitter för panel i det olika TV-apparaterna.

Mvh
Daniel

Av DH82
Av DH82
Skrivet av Atlas Tasume:

Hej! Vill dela med mig av ett lustigt påstående som 3's "Account manager" kom med då jag klagar på deras otroligt begränsade 4G utbud.

Bakgrund:
Har varit och jagat efter de tre största svenska ISPerna, Telia, Tele2 samt 3 för att deras 4G internet ligger tio år efter. Inte i snabbhet eller teckning, där är de duktiga det erkänner jag. Men dessa databegränsingar... Att ha det absolut dyraste abonemanget begränsat till 100 GB i månaden år 2014 är ju som ett skämt. 100 GB är inget alls på en hel familj. Bara att titta på YouTube i 1080p i en timme för en person tar dryga 2 GB data!

Hur som helst fick jag till slut som svar detta från 3:

"Hej,

Tyvärr så finns det inget jag kan göra. Marknaden ser ut på det sättet som det gör idag. Det kommer bara att bli dyrare och dyrare att köpa GB i framtiden.

MvH"
-----------

Går vi bakåt i tiden och utvecklingen eller vad?!

Hej
Tycker faktist att Tre är väldigt fula mot oss privat kunder när det gäller detta.
Jag är nämligen kund hos Tre privat har både mobil och och mobiltbredbands abonnemang hos Tre och är iofs överlag nöjd med det vad jag får (Jag har fast uppkoppling hemma så jag använder inte mobiltbredband i hemmet)
Men jag skall komma till saken på jobbet har vi ett mobilt bredband (4G) från Tre som koster 299kr inkl.moms i månaden skillnaden är att för företag så har tre tagit bort datatrafik spärren helt det är alltså inte 100gb i månaden som gäller utan vi har ingen begränsning.

Känns så tråkigt att dem gör på det sättet mot sina privat kunder, även om jag till viss mån kan förstå det för om de inte skulle göra det så skulle nog fler använda mer trafik och det skulle inte nätet orka med, vilket är tråkigt för oss kunder.

Mvh
Daniel

Av DH82
Skrivet av breakman:

Halva priset på Plex för mobila enheter, $2.49 (15-16kr) istället för $4.99.
Google Play
App Store

Gäller även Windows Phone 8
http://www.windowsphone.com/en-us/store/app/plex/4854f786-ea4b-4db0-b67a-4645c04225d4

Av DH82

Hmm Det känns inte som att det igentligen är någon idé att skriva i denna tråd då trådskaparen iallafall inte verkar ta till sig av råden han/hon får här på forumet.

Men jag gör ett försök iallafall, Jag tänker så här eftersom du sitter som du sitter nu när du har köpt en dator som inte alls är till för att spelas med men du iallafall vill kunna spela på den så skulle jag nog kolla efter ett grafikkort som har lite mer kräm en det du har idag men som inte behöver extra ström. Som detta kort inget monster direkt med iallafall bättre en det du har idag. Grafikkort Det borde nog det nätagget kunna dra runt om en precis då kan du iallafall kanske spela CS:Go på Low iallafall bättre en ingenting right

Men du kära trådskapare nästa gång det är dags att köpa dator lyssna på de råd du får från oss här på forumet för i 99% så leder dem dig rätt du skulle ha tagit samma summa pengar som du la på datorn du köpte på el-giganten och köpt dig en dator på någon av de andra "dator" butikerna istället.
Vi som finns här på forumet vill bara hjälpa till av ren snällhet inget annat.

Mvh

Daniel

PS Ja jag vet att jag skriver illa

Av DH82

Välkommen och trevligt att ni vill närvara här på forumet

Av DH82
Skrivet av ZippZopp:

Går själv nu i köpfunderingar på ett nytt nätagg. Har tittat i en massa trådar här i forumet.

Tycker det verkar vara en stor övertro på 80-plus certifiering här. I alla trådar som frågar efter råd får man alltid svaret, "lägg till ett par hundra och köp ett certifierat nätagg". Skulle vara intreresant att veta vad som grundar sig bakom detta råd. Ni som brukar ge köprekommendationer får gärna motivera varför ni rekommenderar folk att betala flera hundringar extra för certifierade nätagg.

Måste säga att det är lite "Troll" varning på dig. Om man tittar i de trådar du tidigare har varit aktiv i så ser man att du gillar att starta "diskussion".
Jag tycker att du borde söka här på forumet och även på google och kolla vad en 80+ cert innebär så borde det i mångt och mycket besvara din frågdeställning.

Av DH82
Skrivet av pixelpuke:

Kan inte alla spelutvecklare bara bajsa på directx och microsoft och börja satsa på opengl istället?

Vore fantastiskt med mer love åt linux och mac os x.

Kommer inte att hända så länge som MS pungar ut stålar till utvecklar (Cash is King)

Av DH82

Har du kollat processor och gpu användning?
om någon av dem går upp till 100%

Av DH82

Vill hon ha en lur som är lätt att förstå sig på så skulle jag rekommendera Windows phone 8 lur och tar hon en Nokia lumia 920 så får hon en grym kamera på köpet

annars så skulle jag nog säga Iphone om man inte är så tekniskt lagd.