Inlägg

Inlägg som blaskkaffe har skrivit i forumet
Av blaskkaffe
Skrivet av Mr.Berling:

Jag anser därmed att tankadet av illegalt material precis blev berättigat, hur fanken kan de ha en häxjakt mot folk som fildelar och ändå ha en avgift för det? För det är ju precis vad det egentligen. (oavsett alla j*kla ridåer om vad lagen innebär..)
Så sinnesjukt trött på Sveriges politiktänk här.. piratpartiet får nog fanken ännu en röst till för närkommande val!

Och vad har privatkopiering med piratkopiering att göra?
Piratkopiering = Olagligt
Privatkopiering = Lagligt men inte alltid pga kopieringsskydd och drmskydd av olika slag.

Av blaskkaffe

Hur deffinierar copyswede usbminne vs exterm hårddisk?
Externhårddisk = hårddisk som kopplas till datorn men inte monteras i själva datorn? Skulle ju kunna innebära interna diskar som inte redan är monterade i datorer.
Usbminne = flashminne/hårddisk som kopplas till usb?

rent teoretiskt skulle man ju kunna kalla externa usbhårddiskar för usbminne medans firewire, esata och thunderbolt går inom extern hårddisk.

Hur ställer de sig till externa solid state diskar.SSD (som ju inte är hårddiskar, inte heller usbminnen), omfattas de också av privatkopieringsavgiften?

Av blaskkaffe
Skrivet av Nisse86:

Räck upp en hand ifall ni enbart lagrar erat egna material på era USB minnen 0/

(vem fan lagrar nerladdade grejer på ett USB minne?)

kan inte räcka upp handen på det, har ett usbminne med musik i bilen.

Sen undrar jag vad nedladdning har med privatkopiering att göra (om du inte tänkter på musik ala itunes eller liknande)?

Av blaskkaffe

Intressant också att organisationer för funktionshindrade slipper privatkopieringsavgiften, räknar de med att funktionhindrade inte kan köpa musik och lagra på sina hårddiskar? Tror att ett flertal av de som håller på med tex www.rullstolsdans.se använder usbminnen, mp3spelare, externa hårddiskar osv. bla till privatkopiering

Då tycker jag att organisationer och föreningar för barn och ungdomar borde slippa avgiften också...

Av blaskkaffe
Skrivet av Kvistarn:

Han menar nog mekaniska hårddiskar. mp3er och surfplattor har ju icke mekaniskt i dagsläget.

Blir mindre stöttåligt så fort det kommer en mekanisk disk in i bilden

Ipod och liknande mp3spelare har tidigare haft mekaniska hårddiskar, ipod classic har fortfarande en mekanisk hdd i sig och det funkar ganska bra, lite sämre responstid än med spelare med flashminne bara.

Av blaskkaffe

kolla yamaha's mikrostereoanläggningar, både snygga och har rätt bra ljud http://www.tretti.se/hemelektronik/hemmabio-och-hifi/mikrosys...
finns i rätt många färger och i olika utföranden

det lär bli ganska svårt att få 4st hötalare + stereokit för 2000 om det ska vara någon ljudkvalitet att prata om. Du skulle kunna leta efter ett surroundkit med trådlösa högtalare som går att köra stand alone (utan tv).

Av blaskkaffe
Skrivet av Pumbi:

Och det är det!

Bara om man sticker in fingrarna i det eller har totalklantat inkopplingen så att saker ligger mot det. Nätaggen i förstärkare osv brukar vara öppna de med

Av blaskkaffe

I ett så pass "litet" rum är golvhögtalare ganska onödigt, Jag kör ett par Argon 7350a V2 från hifiklubben (precis som några i tråden tidigare) sjukt prisvärda, kostar runt 2k och håller en ganska bra HIFI kvalitet, ingen jättefet bas men helt klart bra för spel, film och musik.
Köper du till en subwoofer för ca 2000 får du riktigt bra ljud för ett bra pris (dessutom är de väldigt snygga)

argon är väldigt bra för att vara ett "white label" märke

Av blaskkaffe
Skrivet av Json_81:

Tillgång och efterfrågan. Det gäller ju att det finns någon som vill köpa spelet. Finns det fler begagnade spel än villiga köpare går priserna ner.

Jo men i praktiken säljer ju egentligen steam bara ett nytt spel för reducerat pris och plockar bort det från den användare som "säljer" sitt begagnade spel som de måste betala för att plocka bort.

Exempel:
Användare 1 köper spel X för 500kr, spelar igenom det och vill sälja det
Steam köper spelet för 200kr (eller nåt)
Användare 2 köper spelet "begagnat" för 400kr
Steam får 400-200=200kr för ett spel de får 500kr för egentligen.

Rätta mig om jag har fel men jag tycker det låter som en jättebra deal för användarna men helt kasst för steam & co.

De tjänar ingenting på det. Kanske får något fler spel sålda men de tjänar nog mer på att köra olika sales då och då.

Av blaskkaffe

Problemet med begagnade spel är ju också att när man köper ett nytt spel fysiskt får man det i perfekt skick, luktar nytt, inga repor på fodral osv. Köper man ett begagnat är ofta manualen lite vikt, repig plast på framsidan kanske lite andra småskavanker men inget som stör själva spelandet.

Iom att man alltid får ett perfekt "nytt" spel i digital form så finns det ingen anledning att inte köpa spelet begagnat, man får samma nykänsla och dessutom gjort ett fynd som ökad bonus.

På steam (eller digital distribution i allmänhet) får du när du köper ett nytt spel allt i perfekt skick, samma sak om du köper begagnat. För att få en fungerande begagnat marknad med reducerade priser skulle man behöva lägga till nån premie på nya spel som man inte får tag på om man köper begagnat, alternativt något som gör att man får en begagnat känsla av det begagnade spelet.

Ett annat alternativ skulle kunna vara att man kunde sälja tillbaka spel till steam till ett reducerat pris och få "försäljnings credits" så att om man har sålt spela får man X% rabatt när man köper ett nytt.
Det skulle troligtvis öka mängden spel folk köper men reducera intäkterna per spel för steam eller utvecklarna.

Av blaskkaffe
Skrivet av azz0n^:

Aja, försöker bara säga till ts att det finns bättre alternativ på marknaden än just Apple.

Nice, vilka andra kan man köra OS X och kunna slänga in senaste uppdateringarna osv utan att datorn totalt f**ar ur?

Självklart finns det många pc datorer med ganska exakt samma prestanda som tex en macbook pro, anledningen att apple tar mer betalt för sin är att de har ett riktigt tangentbord, dvs inte nåt plastigt och "svampigt" tangentbord som många pc datorer har och allmänt hög byggkvalitet på datorn. Tror säkert att tangentbord + själva skalet står för ca 2000kr av totalpriset, dessutom är ljudkortet bättre än många pc laptops (finns många med bättre ljudkort med, men det håller hög kvalitet)

Gillar man inte apple eller deras datorer behöver man inte använda eller köpa dem, men gillar man dem så är det definitivt inte ett dåligt köp.

Av blaskkaffe

http://www.bluelounge.com/products/cabledrop/
de här är ganska trevliga
vet att kjell & co har en budgetversion av dem för typ 39kr (5pack svarta eller vita)

Av blaskkaffe

Läste lite snabbt om datorn och det verkar som om den inte bryr sig om man har likadana minnen, så länge du köper ett som är 1333MHz är det ok

Köp det du länkade, det kommer funka.

Vill du vara säker på att datorn håller sig så stabil som möjlig köper du två likadana minnen och skruvar upp baksidan, men jag tror inte att det är någon större fara.

Av blaskkaffe

Ja den skulle fungera, problemet är ju att laptops i allmänhet endast har plats för 2 minnesmoduler = har du 4gig nu har du alltså troligtvis 2x2GB, vill du ha mer bör du ersätta båda med samma (dvs 2x4GB) annars finns det risk att du förlorar lite prestanda.

Du skulle ju rent tekniskt kunna klämma in en 2gb och en 4gb men du bör ha två likadana av samma tillverkare för att vara säker på att datorn är stabil.

http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/137233-corsair_8gb_dd... De har jag köpt för ett tag sen, har fungerat utmärkt på min dator

Av blaskkaffe

EDIT: Om det är dator du har i ditt meddelande under inlägget så har du 1333 MHz / PC3-10600 DDR3 minnen.

på de flesta pc laptops brukar de bara vara att lossa nån/några skruvar och öppna en lucka just för minnesbyte.

På mac är det bara att gå in i "om den här datorn" så ser man vilken typ av minne och vilken hastighet man har. Finns det inte något liknande i enhetshanteraren eller egenskaper för datorn?

Annars får du helt enkelt prova CPU-Z som gimplet sa, väldigt bra och lättöverskådligt program

Av blaskkaffe

fulblå

Är det bara jag som direkt associerar den där blåaktiga tonen på telefonen till de gamla packard bell imedia datorerna som ju inte var allt för snygga...

http://images04.olx.es/ui/2/01/87/20299487_1.jpg

Av blaskkaffe

Jag skulle definitivt valt Microsoft tangentbordet, mycket stilrenare och enligt min egen erfarenhet brukar Microsoft göra bra tangentbord och möss.

Har själv haft problem med bakgrundsbelysningen på lycosa, för mig hjälpte en firmware update

Av blaskkaffe
Citat:

Ursprungligen inskrivet av foppson
Jag skulle då ha kopplat in routern som man bör och kört med DMZ eller portforward, varför krångla till det....

EDIT...
Om du kör med DMZ i routern så blir det i princip som om datorn är direktkopplad mot nätet.

Eller är det för att hastigheten blir lidande du inte vill ha routern "i mellan"

Precis, när jag har routern mellan modemet och datorn sjunker hastigheten VÄLDIGT mycket, trots att jag bara har 24mbit (får ut runt 14) så får jag ut kanske 6-8 med routern inkopplad.

Av blaskkaffe
Citat:

Ursprungligen inskrivet av burk404
vad har du för router?

Det är en SIEMENS Gigaset SE-551
men det är irrelevant för min konfiguration. Jag vill att datorn ska vara direktkopplad till modemet.
Problemet är att den inte väljer att connecta till modemet som standard.

Har läst att man ska stänga DNSserver och Default gateway och sedan tvinga datorn att välja internet.

hur gör man det?

Av blaskkaffe

Problem med dubbla nätverk/nätverkskort

Hej
Jag har kopplat in ett extra nätverkskort i datorn för att slippa att koppla upp mig via routern, jag har bara en dator och mitt nätverk är kopplat såhär:

Modem-------Dator--------Router/Switch------Mediaspelare

anledningen till det är att jag inte kan stänga brandväggen i min router/swich och jag använder datorn som mediaserver som jag kommer åt via nätet (bor på två ställen och orkar inte flytta min dator mellan dem).
Jag trodde det skulle gå hur bra som häelst tills jag märkte att när nätverkskort 2 är aktiverat vägrar datorn få kontakt med internet. Trots att det står att nätverkskort 1 har Internetlkontakt

Använder Vista

Tacksam för hjälp, vill kunna använda min mediaspelare sammtidigt som jag kommer åt internet på datorn.