Inlägg

Inlägg som Laine har skrivit i forumet
Av Laine

Haft turen att diskutera processorer med Thomas på DH för några år sedan, fantastisk kunnig och trevlig person. Ta chansen om du får!

Av Laine
Skrivet av N0tepad:

Fast hade kortet krävt dubbla 8-pin (150W + 150W) så skulle nog Nivida inte skickat med en enkel
8-pins kabel med deras 3070 FE kan man tycka... TBP kan skilja något beroende på vilken modell man tittar på givetvis.

Dina 560W kommer räcka utan problem.

https://cdn.sweclockers.com/artikel/bild/88524?l=eyJyZXNvdXJjZSI6IlwvYXJ0aWtlbFwvYmlsZFwvODg1MjQiLCJmaWx0ZXJzIjpbInQ9YXJ0aWNsZUZ1bGwiXSwicGFyYW1zIjp7ImNhY2hlQnVzdGVyIjoiMjAyMDA0MDgifSwia2V5IjoiNTk5MzY1OWI1MTM2YzczMGZkMjNlYTQ4NTE5MjRkZWIifQ%3D%3D

Det kan vara värt att ha i åtanke att 150W-siffran för 8-pin gäller när det är monterat på ett kretskort.
För Nvidias 12-pinskontakt (jämförbar med Molex Micro-Fit 12-pin) är vid 18AWG (Nvidia använder 16AWG) och 12 kretsar godkänd för 5.5A. Sex stycken 12V pins vid 5.5A skulle då ge en siffra om 360W för kontakten.

Kollar vi istället på Molex Minifit Jr. som sitter på sidan av 8-pin är samma rating 7A vid åtta kretsar om 16AWG. Tre av dessa är 12V, resulterande i drygt 250W. Detta är alltså begränsningen som tillverkarna kan basera effektuttaget på - då det inte finns någon kontakt med grafikkortets kretskort i denna ände - inte 150W.

Av Laine
Av Laine
Skrivet av Allexz:

Tsssk!

Detta måste ju betyda att alla dina "moddade chassin" faktiskt bara är 3D-Modeller!

Nej men fan vad imponerande!
Grymt jobb!

Oh no – avslöjad, haha! Tusen tack!

____

Loop-koncept vid namn 'Edelweiss'.

https://i.imgur.com/33IfnXV.jpg

https://i.imgur.com/18DU7tm.jpg

https://i.imgur.com/DodJuaA.jpg

https://i.imgur.com/CEmB3Ql.jpg

https://i.imgur.com/Q6WNZd0.jpg

Av Laine

D5-pump driven av en sjucylindrig radialmotor. Solidworks för modellerande, renderat i Keyshot.

https://i.imgur.com/HnsUzcg.jpg

https://i.imgur.com/Rt3JHAC.jpg

https://i.imgur.com/QYNb5t9.jpg

https://i.imgur.com/x4pGmj5.jpg

Av Laine
Skrivet av Murre5:

Vore intressant om någon kan säga om det går eller inte.

Du kan dra loss fronten på Define 7 Compact och lossa 11 skruvar, så separeras den bockade aluminiumplåten från plastramen. Det är lite småkrångligt att ersätta den med ett metallnät, men med vilja går det nog. Har sett ett par användare ta aluminiumplåten till en laser- eller vattenskärare och få en unik prägel på så vis och samtidigt öppna upp fronten lite.

En vanlig fråga är om M2-delar passar på D7, och svaret där är dessvärre nej;
Det går inte att montera Meshify 2-fronten på ett Define 7, inte heller takpanelen. Frontplåten och bottenplåten av stommen är unik för Meshify, så det skulle krävas en rejäl omgång med borrmaskin och kapskiva på ett Define, samt en helt ny I/O i fronten (inklusive infästning).

Av Laine

Tusen tack för allt du har tillfört! Lycka till på dina kommande äventyr!

Av Laine

Det är nog ingen överdrift att påstå.

Av Laine
Skrivet av Mawux:

Ställde nyligen en fråga till Asus representant David här på forumet och enligt honom är montering av vattenblock på Asus kort på egen risk.

Han antydde också i samband med detta att Asus planerade att släppa kort med förmonterade vattenblock (vilket nu har blivit officiellt).

Så länge du inte skadat kortet under installationen brukar RMA gå smärtfritt. Det är säkert situationsbaserat till viss del, men jag har inte hört om en nekad RMA med det som anledning på många år.

Här är från Nvidia's CS:

https://i.imgur.com/0GHGHrQ.png

https://i.imgur.com/50cfrVE.png

Av Laine
Skrivet av Magnamat:

Finns det något bra argument för att köpa detta istället för ett luftkylt kort och vattenblocket separat? Förutsatt att detta inte är märkbart billigare så ser inte jag något skäl att köpa ett kort utan luftkylare med tanke på hur mycket svårare det blir att sälja det i andra hand eller återanvända det i något annat system...

Det är svårt att försvara köpet i dagsläget. Garantierna är ganska generösa idag sett till för ett par år sedan, dessa Asus-specifika Classic-block kräver dessutom att du tar en värmepistol och något att bryta loss den svarta detaljen i botten av blocket för att kunna komma åt sista skruvarna och öppna blocket för underhåll. Du har dessutom ingen luftkylare att testa kortet med om det nu skulle uppstå komplikationer vid återmontering.

Majoriteten av tillverkare idag tillåter vattenblocksmontering, inklusive Nvidia själva på FE-korten.

Av Laine

Det kan vara en god idé att vänta och se varför detta beslut tagits, och om det verkligen är så pass smärtfri övergång för andra tillverkare som det låter. Kanske är det relaterat till stabilitet eller användbarhet? Någon funktion som anses vara så pass viktig att det inte är ansvarsfullt att utlova stöd?

Av Laine

Kör lite 80-tals IBM-tema till dess att riktiga kablar letat sig ut på marknaden.

https://i.imgur.com/JkRuXqI.jpg

För den som vill försöka på egen hand, använde följande;

https://se.rs-online.com/web/p/wire-housings-plugs/2332797/

https://se.rs-online.com/web/p/crimp-contacts/1512700/

Det kan nog vara en god idé att hålla sig till genunina Molex-delar när det är så pass mycket kraft i ett litet paket.

Av Laine

För den som är intresserad av egna kablar t.ex. i samband med vattenblock sedan, är kontakten direkt på kretskortet av typen Molex Micro-Fit Jr. (precis som Nvidia's 12-pin (2x6) kontakt), i storlek 1x8.

https://se.rs-online.com/web/p/wire-housings-plugs/7979079/

https://se.rs-online.com/web/p/crimp-contacts/1512700/

Av Laine

Fantastisk bild!

Av Laine

Har ni stött på en NVLink 3.0-brygga någonstans? Varken Nvidias butik eller Ebay verkar ha något tillgängligt.

Av Laine

Efter mycket om och men!

https://i.imgur.com/emS4TQQ.png

Väldigt häftig kylardesign, jag tror att detta kan bli en framtida klassiker.

Av Laine

Skissade fram en lösning på problemet. Nedan är ett plastlock med banker av fake-MLCC du helt enkelt klickar på plats över dina nuvarande kondensatorer. Problem löst för stunden och livet kan rulla vidare.

https://cdn.discordapp.com/attachments/330025487063842819/760261...

Av Laine

Snyggt!

Av Laine
Skrivet av BeardedRobot:

Inte just nu nej, men frågan är bara hur prisvärd denna kommer bli i jämförelse med 20gb versionen av 3080 korten som kommer senare. Prestandemässigt är det endast 15-20% skillnad mellan dem, även i produktivitet och 10gb minnet var den enda begränsande faktorn för 3080. Så om ett 3080 med dubbla minnet dyker upp och är billigare än 3090 blir det svårt att motivera det senare (om man då inte absolut behöver 2 kort för nvlink då såklart).

Helt klart, när, hur och om det sker. Ligger det ett halvår bort kan det vara svårt att rättfärdiga.

Något jag funderar över är även mängden kort som går att montera i ett system; om vi hypotetiskt säger att det är 20% prestanda-ökning och du får plats med fyra kort i en nod så blir det en markant skillnad. Priset skiljer givetvis också, men med mjukvara som utan problem går på 100 papp per licens i engångskostnad och ett RTX 3090 bara i årlig upkeep-avgift kan ett par fysiska kort färre (och därmed system med separata licenser) spela en intressant roll.

RTX 3080 20GB ser hursom ut att bli en riktigt stark produkt för hobbyister.

Av Laine
Skrivet av jOnÄTÄn:

Men om det nu detta kortet för 16800kr betalar sig direkt, så borde man väl ha köpt quadro kortet för länge sedan och dragit in pengarna redan? Eller är det inte släppt ännu?

Det finns inget kort på marknaden just nu mer lämpligt än 3090 för rendering. Säkerligen nära dubbel prestanda mot RTX 6000, och pris/prestandan är oslagbar för det. Det finns ingen anledning till att inte byta ut eller utöka sin renderingspark med detta kort om man har möjligheten till det.