Inlägg

Inlägg som Laine har skrivit i forumet
Av Laine

9/10, missade på Enthoo. Bra quiz!

Jag hade ett Array R1, chassit nådde aldrig riktigt ut butik utan ersattes nästan omgående med Array R2. Skillnaden består bland annat av en uppgradering till två PCI-öppningar i bakkant upp mot enbart en på R1.

Av Laine

Bort med mikrofonen så passar hörlurarna in i vilken miljö som helst. Riktigt bra jobbat på designfronten!

Av Laine
Skrivet av loevet:

@frong: produktsidan säger bara "counter-angled intake vents", med följande bild bifogad. Jag ser inte heller exakt hur de är omvänt monterade eller varför det ger bättre genomflöde.

https://i.pinimg.com/originals/ca/ac/3d/caac3d48d83ee3bf462fac43c2f9bd59.jpg

Förmodligen för sen till festen, men jag tror att det syftas på intagen vid sidorna av frontpanelen, där gälarna har en lutning och själva intagen vinklas ned mot bordet eller golvet, till skillnad från parallellt med bordsskivan som på Define-serien.

https://www.fractal-design.com/wp-content/uploads/2019/09/Vector...

Av Laine

Första inlägget - Call of Duty 4, första tråden - Problem med Call Of Duty 4. Förevigt hopplös.

Skrivet av Laine:

Man får det som ett alternativ när man når lvl55, gäller dock bara på konsoll, såsom Xbox360 etc.

Av Laine

Inte helt opartisk möjligtvis, men Inet har varit till mycket hjälp under året med nya fraktalternativen och satsningen inom vattenkylning.

Att helt plötsligt kunna beställa väldigt specifika varor, som nu är lagerförda och dessutom levererade dagen efter är något jag kan vänja mig vid.

Av Laine

Det finns en t-shirt som ligger högt upp i min lista. Otroligt bekväm och med ett motiv som saknar motstycke.

Av Laine

Biltema säljer akrylplast från tillverkaren Plexiglas. Det är precis samma sak.

Du böjer enklast akrylplast genom att värma upp det, en hårtork räcker inte till utan du behöver en värmepistol. Det är inte speciellt knepigt att få till, värm det jämnt och bocka inte för snävt. Om ett område blir för kallt spricker det väldigt lätt, du får också vara försiktig vid sågning.

Sticksåg fungerar fint med ett fintandat blad och stadigt underlag, t.ex. en arbetsbänk.

Det kan ta ett par försök att få rätt första gången, men kort sagt; För kall plast spricker, för varm plast bubblar. Du kan försöka spraya på såpavatten på motsatt sida du värmer och försöka se när det avdunstar i rask takt, då är plasten redo att formas.

Lexan kallas den tåliga plasten som kan formas när den är kall, används till kravallsköldar och liknande. I princip omöjlig att förstöra, men dyr och repas lätt, finns hos glasmästaren.

Av Laine

Wow! Tunga titlar.

Av Laine

Vill-ha-faktorn på höljet är hög! Riktigt snyggt.

Av Laine
Skrivet av Lodisen:

Ah. Vore fint om du bara kunde posta Rumtemp/Idle/Load och vilken CPU som körs så får man ett hum om hur det presterar, även om man inte vet hur den presterar gentemot andra lösningar.
Tack för testet. Visste inte ens att Corsair skulle släppa en sådan här lösning.

Den faktiska prestandan bestäms nästan uteslutande av vilken radiator och hur mycket av den du har. Om du vill ha en uppfattning om hur prestandan med detta kit är kan du kika på exempelvis Xtremerigs eller Thermalbench's radiatortester, där relevanta modellerna är Hardware Labs Black Ice Nemesis GTS och GTX för Corsair XR5 och XR7. Egentliga modellerna är LS och LX från OEM-serien men prestandan är mer eller mindre identisk med GTS och GTX.

När det gäller vattenblock och flödeshastighet är skillnaderna allt som oftast inom felmarginalen, någonstans mellan 1-3 grader mellan toppmodeller och mellansegment vid en flödeshastighet runt 100 liter per timme och över.

Av Laine
Skrivet av skreen:

Detta är definitivt något som är välkänt och förvånande att det inte står med i testet.

Beroende på handstorlek så är G502:an lite väl "platt" på ett kilformat sätt så om man trycker på den blir det som att skjuta iväg en pil och den blir svår att kontrollera.

G403 har en mer rundad form och fungerar mycket bättre och är lättare och helt plötsligt behöver man inte kämpa för att hålla kvar musen.

Även om det är välkänt så kan vi inte förvänta oss att författaren fångar upp precis allting, därtill är testpiloterna en personlig reflektion och det är möjligt att Deriveh inte upplevde den som speciellt tung, eller helt enkelt är van vid tyngre möss sedan tidigare.

Detta visar också varför kommentarsfältet är ett så bra tillägg, när användare kan dela med sig av egna reflektioner och läsaren får en bredare bild av produkten.

Av Laine

Raspberry Pi Zero finns att köpa för 57 kronor på Electrokit, 86 kronor med frakt direkt till brevlådan inkluderat.

https://www.electrokit.com/produkt/raspberry-pi-zero-board/

Det ger inte bara en chans att skapa ett roligt tävlingsbidrag, utan också en kompetent maskin att behålla för många roliga projekt.

Av Laine

Detta kan också bli väldigt intressant vid testande av olika PCIe-riserkablar.

Av Laine

Trycket bestäms mycket av varvtalet fläkten snurrar i, och det är uppmätt vid högsta varvtal.

ML120 - 2400 RPM - 4.2 mmH2O
LL120 - 1500 RPM - 1.61 mmH2O
Vardar - 2200 RPM - 3.16 mmH2O

Det råder inga tvivel om att det är skillnad mellan fläktarna, särskilt då ML120 har färre och mer svepande fläktblad. Däremot är den reella skillnaden vid normala varvtal runt 1000-1200 RPM troligen mycket mindre.

Jag skulle istället kolla på att montera om CPU-blocket, det låter som att monteringstrycket kan vara otillräckligt. Testa även att köra chassit utan chassisidorna på plats för att utesluta att radiatorns placering är boven.

Av Laine

Det låter som att du har en tidig version av D5 PWM, där den går i 60% duty cycle utan PWM-signal närvarande.

Av Laine

Tar skydd i verkstaden. Det var synd att mobiltäckningen verkar strula just idag också, lurigt.

Av Laine

https://i.imgur.com/uR1MbbC.jpg

Med valfri passande Gyllene Tider-låt i bakgrunden, detta är inte ett tävlingsbidrag.

Av Laine

Om inte annat så är det roligt att se hur pass bra AMD har fått till entrådsprestandan på nya 3000-serien i samma tester, med siffror direkt från Intel.

Av Laine

Gillar nya studion, ni kommer bli jättebra julvärdar.

Av Laine

Så länge det är mer prestanda för samma prislapp och föregångarna blir billigare så kunde jag inte bry mig mindre om namngivningen.