Inlägg

Inlägg som Laine har skrivit i forumet
Av Laine
Skrivet av Alling:

Om H står för Heatsink, F för Fan, M för Mount … vad står P för i "NP"?

Om inte premium, möjligtvis 'pullover'?

Av Laine

Vet inte varför ni bråkar över vilken färg en klart fuschia-belyst studio har.

Av Laine

Det kan vara värt att ha i åtanke att LNA-testet inte bör återskapas då magnetlagret i ML-fläktarna inte fungerar som det ska i spänningar lägre än 12V. Det skapar även ett skallrande ljud.

Skrivet av Amazon:

Note: ML fans require a constant 12V in order to lift the bearing for it to spin. Do not use using a fan controller that is voltage regulated and not supplying 12V.

I övrigt en recension i toppklass. Tack så mycket för läsningen, Kenneth!

Av Laine

06:50 -
Det är ingen mindre än @MetallicAcid som står för Titan Xp Jedi Order-modden med det här fantastiska bygget!

Och @anon193054 representerade the dark side med sitt Galactic Empire.

Av Laine

Det är ändå något symboliskt med att just @Kenneth packar gubb-väskan åt honom.

Av Laine

@My2nd @Vzano @Sisu @brackemannen @Izenoz @vompen @GoldToazt @Deriveh @Noob I am @nathan @Dinoman @Herr Kantarell @ZaInT @Skumtomten @Jink @anon15480 @dRgls @DR3AM2 @MoNkeY-05 @Smack Jack @CooingPendulum @theodor12100

Tusen tack för de fina kommentarerna! Väldigt reoligt och motiverande att läsa. Motfråga från mitt håll - föredrar ni mindre projekt som detta över mer djupgående och utdragna datormodifikationer. Eller är variation livets krydda?

Skrivet av serdyllon:

Har man ett par 1990 Pro så är det inte mer än rätt att ge dem kärlek. Uppskattar dina sidoprojekt mer än datormoddarna så det här var ett mysigt julinslag

Tankarna går osökt till ditt galleri från ~2 år sedan, där du moddade D1:an. Misstänker att du kör en annan setup för att driva dessa?

Satt faktiskt med avtryckaren på köpknappen för ett par 1990 i mellandagarna, men gick vilse i djungeln av alla dac/amp och kunde inte riktigt bestämma mig vad som kunde passa bäst att driva dessa. Kände att det var bättre att avvakta enligt devisen att Farbror Barbros klassiska måtto håller än

Tack så mycket! Jaså, någon speciell anledning? Hit me!

Smekmånaden med D1'an är över sedan länge, används i dagsläget bara för att få ljud till högtalarna ur en laptop. Funkar helt okej som DAC, men hörlursförstärkaren är lite tam. Till dessa kör jag Chord Mojo istället, långtidsmålet är en SPL Phonitor av något slag men det är en lång väg dit.

Skrivet av Trunk:

När du skriver att kontursågen hanterar valnöten utan problem, hur långsamt gick det då?

Jag köpte nämligen en kontursåg från Ryobi när den var nedsatt ganska nyligen och det går jävligt segt när jag ska såga ek som är ett par cm tjockt. Det fungerar men det tar en väldigt bra stund innan man såg av ett par cm. Det är i och för sig ett försvinnande litet problem i.o.m. att jag har en bandsåg för grövre bitar men jag blev lite nyfiken.

För övrigt köpte jag min första Scheppach-maskin igår. Har länge velat ha en stationär slipmaskin och jag såg att jula hade ett smått nedsatt pris på deras band/skiv-slip från Scheppach. Inget som går att jämföra med de riktiga maskinerna men är man en fattiglapp så är man. Har inte hunnit montera den ännu men exemplaret i butik verkade hyfsat stabil. Förvånansvärt tung är den i alla fall.

Det gick tämligen fort, sågningen var över inom någon minut. Vilka blad använder du? Jag bytte fort till Pegas-blad och det blev en helt annan såg.

En blandning av det jag använder för trä och metall;
Pegas - Skip tooth - 18.5 TPI
Pegas - Skip tooth - 11.5 TPI
Pegas - Regular - 25 TPI
Pegas - Regular - 10 TPI

Tillsammans med varierande åtspänning beroende på material och form.

Min bandslip är en Scheppach BTS700. Mycket fin maskin - svåra att hitta med så pass smalt band, men ack så smidigt.

Skrivet av kaptengrek:

Tycker du bör försöka komma i kontakt med en svensk formgivare för ett sammarbete och lansera denna eller liknande produkter i begränsad utgåva. Jag kan tänka mig att det finns en bred kundbas för en sån här produkt. Även om du väljer att hålla det för dig själv så är det ett oerhört estetiskt tilltalande hantverk.

Mvh,

Tackar, roligt att du gillar det! Jag har i dagsläget turen att jobba tätt intill just en svensk formgivare av ett slag, så det är säkerligen inte omöjligt att det mynnar ut i något framöver.

Skrivet av Christian66:

Seriöst och proffsigt bygge. "räfflingsverktyget" heter egentligen Lättringsgaffel.

Tack så mycket för förklaringen! Det kommer att göra sökningar desto enklare i framtiden.

Av Laine
Skrivet av HazZarD:

fan va trist,.. undrar varför han lämnar.

Rena spekulationer från min sida, men över 20 år av 100-timmarsveckor inom ett företag som blivit mer och mer fokuserat på att vara vinstdrivande tar nog drivet ur vem som helst. Förhoppningsvis vill han bara ha en chans att andas ut och njuta lite av livet han har byggt upp för sig själv.

Av Laine

Fantastiskt gäng! Den som landar positionen har en riktigt bra arbetsplats att se fram emot.

Av Laine

Laine's Symphony

Det har blivit något av en tradition att smyga iväg i mellandagarna och få lite lugn och ro i verkstaden. I år blev det förverkligande av en lustig design jag har haft i huvudet ett tag, ett hörlursställ som är tänkt att blanda exklusiva element och en klassisk design med någon sorts funktion och elegans.

Materialen i fråga landade på mässing och valnöt, 'American black walnut' med ett rikt mönster och bra djup. Hårdheten hos trät gör det mycket tacksamt att arbeta med, det kan nästan liknas vid en metall när det gäller bearbetningen.

Designspråket är tänkt att likna vackra musikinstrument och ha hintar av aeronautiska inslag här och var.

Precis som vanligt var detta inte planerat att bli ett galleri, så bilderna är något sporadiska över projektets två kvällar. Ungefärlig tidsåtgång runt fem-sex timmar.

Tack för att ni tittar in här, lämna gärna en kommentar eller frågor om det undras över någonting!

Besök galleriet här

Av Laine

Jag vet inte huruvida det är möjligt, men jag skulle väldigt gärna se @Laxpudding ge sig an den här skärmen vid tillfälle. Han hade mycket vettigt att tillägga i diskussionen kring XDR när den var på tapeten senast.

Av Laine

Använder en Corsair Ironclaw Wireless och det är den bästa trådlösa mus jag har testat, om inte den bästa med trådade inkluderade.

Logitech har presterat bra men varit på tok för små för att vara bekväma för mig, men denna lite större modellen av Ironclaw känns som handen i hansken. Rekommenderas varmt.

Av Laine

Det här var riktigt hjälpsamt, tack så mycket för att du tog dig tiden att gå igenom allting.

Av Laine

Kände precis likadant när jag skaffade första mekaniska tangentbordet efter ha haft lågprofil hur länge som helst. Någonstans på vägen vände det, och nu är det svårt att inte sitta och knacka på mekaniskt med högre profil.

Sitt med det en stund till - kanske släpper det, eller så är det helt enkelt inte något för dig.

Av Laine

Det är förjävligt med valmöjligheter.

Av Laine

Jag tycker att någon form av ikon är fullt tillräckligt. Kanske någon personlig användartitel, eller ett val mellan några alternativ.

Certifierade utbildningar låter lovande, men jag är orolig att personerna som har som mest nytta av detta också sitter i en sits där det inte finns pengar att avvara till ett plusmedlemskap. Min tanke är att någon som blir hjälpt av utbildningarna istället återvänder och visar sin tacksamhet vid ett senare skede.

Av Laine

Kanonbra fredagspanel, gillar verkligen de små förändringarna, det kändes mycket mer som en teknikpodd än en ren sammanfattning av veckorna som har gått. Tummen upp!

Både Home och vad det nu är för skum kretskortsstack Jonas har letat rätt på var jättetrevligt.

Av Laine

Stort grattis till vinnarna, och vilket imponerande startfält! Det var inte lätt denna gången.

Av Laine

Jo, men visst har man varit i Danmark ett par gånger förr och hämtat hem konceptchassin från In Win.

Angående priset vill jag minnas att det låg runt 20 danska kronor, och utöver chassit fick man med 30 flaskor med förfriskning mot tillägg.

Av Laine

Galet vilka vackra screenshots som finns i artikeln. Är så taggad på detta.

Av Laine

Nånting, nånting, sunk cost fallacy.