Missa inte! Fyndchans i Månadens Drop

Inlägg

Inlägg som Laine har skrivit i forumet
Av Laine

Det finns alltid ett TF-värde angivet på pumpen, det är högsta vattentemperaturen som är tillåten.

En äkta D5-pump har ett TF-värde på 95, vilket innebär att den klarar av upp till 95 grader Celsius vätsketemperatur. Kopiorna har TF60 och är således lätta att identifiera.

DDC-pumparna har också TF60 på grund av plasthuset. Däremot finns det mycket annat i vattenloopen som säger stopp långt innan, rör, slangar, akryl.

Av Laine

Vilken duo ni är! Riktigt bra första avsnitt, ser fram emot kommande serien.

Av Laine

Ramlade över en kommentar här på forumet som påstod något i stil med att det inte fanns några "makers" inom vattenkylning längre, och det kändes inte riktigt rättvist.

Har experimenterat lite senaste tiden med egenkomponerad vattenkylning, än så länge bara med block, pump, reservoarer och några anslutningar. Förhoppningen är att någon gång i framtiden lyckas få ihop en hel loop.

https://i.imgur.com/fxmXBZb.jpg

50 x 120 mm reservoar med 'regneffekt' för framtida aluminiumsystem.

Reservoar

https://i.imgur.com/AudgImR.jpg

Vattnet delas upp mellan munstycket i toppen och det större hålet i mitten av röret, utloppet har ett försök till en anti-vortex.

https://i.imgur.com/Ywp0zUC.jpg

Visa mer
Pump

https://i.imgur.com/h1Z01sH.jpg

Pumptopp i acetal med en bas i aluminium som klämmer ihop hela konstruktionen.

https://i.imgur.com/dJh8MFt.jpg

Visa mer

https://i.imgur.com/Jxql3EJ.jpg

Resultatet av experimenten med DIY-reservoarer så länge, främre är 38mm i diameter och skräddarsydda för att passa i ett väldigt trångt bygge som en kompis snickrar på.

Av Laine
Skrivet av kelthar:

Coolt. De borde skippa fläkten dock. Är väl backup.

Skickades från m.sweclockers.com

Det är "vattenkylt" i den lösaste definitionen. Det är ett vattenblock bestyckad med en väldigt tjock bit av värmeledande tejp som i sin tur bara ligger mot baksidan av kretskortet i nätdelen. All vattenkylning sker genom några få lödpunkter i kretskortet och det finns ingen direktkontakt i övrigt.

Av Laine

Påbörja aldrig någonsin den sista utmaningen i spelet. Någonsin.

Vaknar fortfarande kallsvettig mitt i natten ibland med In The Hall of the Mountain King och blixtrande bilder i huvudet.

Av Laine

Går det att köpa bara höljet till ett lägre pris? Jag har en idé inför Dreamhack Summer, bifogar en illustration över konceptet mvh.

https://i.imgur.com/Frnm18r.gif

Av Laine

Snyggt jobbat!

Av Laine

Jag får be om ursäkt till er som fick 11/12 rätt.

Av Laine
Av Laine

Jag får erkänna att jag inte hängt med i debatten, men om nu Epic betalar multum för att få exklusiva titlar på sin plattform, betyder inte det att utvecklaren får mer pengar till spelstudion som skapat spelen ni ser fram emot?

Av Laine

Tack för en bra genomgång! Alltid lika trevligt att höra Jonas reflektioner kring chassin.

Av Laine

Använder tenkeyless, men är övertygad om att fullstora eller 60% är vägen att gå. Nu kan jag ingenting om programmering, men för arbetet jag gör känns det som att tenkeyless är en kompromiss som inte ger något. En numpad för att snabbt kunna mata in mått och ekvationer är något som verkligen saknas.

Av Laine
Skrivet av SkalmanBC:

@Laine

Vad är det för bockningsverktyg du använder?
Det ser ut som om den tar lite tjockare material än den jag själv har som tar 1mm.

https://verktygsboden.se/bockningsmaskiner/platbockningsmaski...

Just för det här projektet bestämde jag för att uppgradera till denna. Den är specificerad till max 1,3 mm liknande andra, men den har rejäla förstärkningar och går att justera för eventuellt sviktande i mitten. Det tillsammans med den korta totallängden gör den väldigt stabil i förhållande till exempelvis Biltemas 760 mm-variant, som istället bågnar helt.

Jag brukar envisas med att bocka 2 mm i alla maskiner oavsett vad som står skrivet i produktbladet, men ett grövre hemmabygge är kanske att rekommendera för pålitlighetens skull!

Av Laine

@Dinoman @tBiorrith @Deriveh @SkalmanBC @Svantesson666 @Jonas79 @tvelander @SabreWulf @tsc @MyScnd @liquisole94 @aToria @Pahwn @hakan78 @mightyman @Forsbergs Customs @AndersT @Skumtomten @besniko

Tusen tack för alla fina kommentarer! Jag skulle vilja tacka alla er var och en men det blir nog en väldig vägg av text. Mycket roligt att se att slutresultatet uppskattas, förhoppningsvis också hela artikelserien och samarbetet i stort. Är detta något ni vill se mer av i framtiden?

Om det finns några som helst frågor eller funderingar så är det bara att skriva på, jag kommer att försöka svara efter bästa förmåga!

Skrivet av employed:

Hur är tempen och luftflödet i chassit? Finns de några dammfilter installerade?

Luftflödet har jag svårt att bedöma sakligt, men det är helt öppet i botten och gott om hål i toppen samt runt fönstersidorna, så det är nästan som en testbänk när det gäller tillgång till frisk luft. Grafikkortet verkar skicka ut den större bulken av varmluft genom baksidan.

Efter drygt 20 minuter i AIDA64 och med stabila temperaturer ligger kärnorna på 9900K mellan 49-52°C och grafikkortet på 80°C med tysta fläktprofiler valda genom hela systemet. Effektmätaren på nätdelen står på 355W och fläkten snurrar inte.

Jag har inte gett mig på någon överklockning ännu, men det ser ut att finnas gott om utrymme att hämta mer hos processorn.

Några dammfilter har jag inte installerat, det finns troligen inget sätt att implementera detta utan att helt offra den visuella biten, och då detta är en renodlad utställningsdator valde jag att prioritera utseende över funktion när det gäller underhåll.

Skrivet av guineapig:

Häftigt! Men varför har du inga skyddsbackar på skruvstädet ? Skulle bli ännu vackrare utan alla små repor och märken i plåten.

Det har jag faktiskt! När jag filar 5 mm eller tunnare material brukar jag använda ett par skydd i läder, men om jag vill få en kant rak med hjälp av backarna så får jag hoppa över skydden. En klar fördel vore att ha ett riktigt maskinskruvstäd med utbytbara backar så att jag kan köra några i koppar eller liknande, men det är inte möjligt med det billiga skruvstädet jag har i dagsläget.

Jag sandade ned alla bitarna ordentligt innan bilderna på sista sidan, fann du repor och märken störande även där?

Skrivet av Philopinos:

bara nyfiken, vad är vikten för slutresultatet på denna best !?

Vikten för chassit utan komponenter landar på 5,7 kg.

Hela datorn komplett med komponenter väger in på drygt 13 kg.

Av Laine

För att vara RGB-fläktar så är formgivningen förvånansvärt sober och ren. Såg faktiskt inte alls dumma ut, om man nu vågar erkänna det öppet.

Av Laine

Ballt, ska följas! Mycket spännande utformning och även om delar av designen nu skulle vara hämtad från en icke benämnd del av en fruktsallad så har du lyckats väldigt bra med att göra det till något eget. Ser fram emot nästa uppdatering!

Av Laine

Fantastisk artikel och vilka bilder därtill!

Av Laine
Skrivet av VadSaDu:

''Är du sugen på en luftkylare modell större, eller kör du hellre vattenkylning? Dela dina tankar i kommentarsfältet!''

Luftkylning alla dagar i veckan.

Kört vattenkylning och det slutar alltid att man går tillbaka till luftkylning.. ''It just works''

Så sant som det är sagt! Bonuspoäng om den "vattenkylda" datorn numera är både luftkyld och monterad på en moderkortskartong tillfälligt-permanent.

Av Laine
Skrivet av Svantesson666:

Haha vet inte om jag ska skratta eller gråta.
Björn Arkinger har en karriär som komiker framför sig efter Medhelps ofrånkomliga fall.

Skickades från m.sweclockers.com

Han är redan erfaren inom infospridning sedan tidigare.

https://i.imgur.com/pjH63yJ.png

Av Laine

Snabba på bollen!