Inlägg

Inlägg som Zelloxy har skrivit i forumet
Av Zelloxy

Köpa nya systemkamera - Tips

Jag ska köpa en systemkamera. Jag är verkligen inte påläst men jag försöker. Min far har en Sony kamera som klarar objektiv med "Sony Alpha"-fästet. Han har ett par objektiv och jag hoppas helst på att köpa en kamera som klarar av de objektiven så vi kan dela på dem.

Vad jag kan se finns det inte speciellt många som klarar just det fästet då det verkar gammalt?
Jag har dock tittat lite på Sony Alpha A6000, den verkar lovande. Dock kräver det i sådana fall en adapter, hur fungerar det? Vilken behöver jag och kommer jag märka någon form av kvalitetsförlust?

Om det nu är så att ni verkligen inte rekommenderar att jag köper en Sony för att kunna dela objektiv är jag öppen för förslag för andra kameror.

Tacksam för hjälp

Av Zelloxy

Glömde säga att jag är INGEN grafiker :), den biten kan jag inte för fem öre. Jag är inte kreativ. Det har jag tänkt ta hjälp av från någon kollega senare, men tack för pointern.

Av Zelloxy

Feedback på hemsida (alfaversion)

Hej alla,

Jag sitter och jobbar med ett litet sidoprojekt vilket i första hand är för privat bruk då jag själv ville ha en form av träningsdagbok/kalender. Men nu när jag börjat få ordning på det så går jag i tankarna på om man ska försöka utöka det så kanske även andra vill använda min hemsida.

Så min fråga är om ni har lust att titta på min hemsida, komma med feedback på vad jag bör utveckla för funktioner.

Mina framtidstankar kring hemsidan är idag egentligen ganska kortfattat:

  • Även kunna logga/planera mat

  • Dela med sig av allt man skapat så man även kan skapa träningsjournaler åt andra att följa m.m.

  • Skriva kommentarer/recensioner/betyg på träningspass

http://www.wodcal.com
http://www.wodcal.se

Av Zelloxy

Jag har en UX32VD-R4002H som jag köpte för lite över 1 år sedan. Nu hände något med min installation av Win8 (som jag installerat själv). Så då tänkte jag, kan lika väl formatera om datorn. När jag försöker boota från min usb-sticka med Win8 så kommer jag inte längre än till loadingscreenen för ett par minuter får jag "Something went wrong" och datorn startar om sig och försöker igen. Jag har provat med ett annat usb-minne, annan usb-port och även annan ISO-fil till usb-stickan.

Steg 2 tänkte jag, då provar jag uppdatera BIOS och la in version 214 som finns tillgängligt på Asus hemsida. Efter det verkar allt gått åt h*lvete. Nu har jag inte ens tillgång till menyn i BIOS där jag flashar om BIOS, vilket gör att jag inte kan gå tillbaka till en äldre version. Jag kan fortfarande inte heller installera Win8.

Allt jag läser på nätet om varför det inte går att installera Win8 är pga. Secure Boot, men jag har inte ens någon inställning för att ändra det i BIOS. Mitt BIOS är väldigt avskalat, finns knappt några inställningar alls. Någon som har någon erfarenhet av detta?

Av Zelloxy
Skrivet av stekande:

tack så mycket kul att få en lite inblick i hur det kan se ut på ett företag.
27k som ingångslön ser jag inte som låg och om man dessutom kan få högre så är ju det skönt.
Så en webbdesigner hos er har alltså kunskaper inom html/css, photoshop och js? Attans känns som att jag måste lära mig PS endå.

Känner mig fortfarande jätte osäker med lönen. läser på vissa ställen att man får en kass lön som webbdesigner och att det även är svårt att klättra i detta :S

Det är flera år kvar tills jag ska ut i arbetslivet. Du menar med andra ord att man tjänar på att lägga upp i princip allt man skapar i Github för att kunna visa företag i framtiden? Allt ifrån egna projekt som inte kommer ligga online öht. utan som jag utför för att utvecklas - till seriösa projekt?
Vad skulle en sådan blogg innehålla?
Är en portfolio också något som påverkar eller är det mest för "privata affärer"?

Hos oss är det åtminstone ett krav på bra kunskaper i Photoshop då nästan allting grafiskt görs däri. Sedan finns det många andra program som uppfyller samma behov och då skulle det fungera också givetvis. Men Photoshop är utan tvekan det vanligaste grafiska programmet som företag arbetar med.

En webbdesigner kan nog ha relativt låg lön skulle jag tro om man hamnar på ett mindre bolag. Men så fort du har någon form av erfarenhet + ett större bolag så ska du inte kunna ha mindre än 30k tycker jag personligen i alla fall.

Av Zelloxy

Jag hade börjat med att titta så att CD-enheten finns under Enhetshanteraren i Windows. Finns den där är det mest troligen så att enheten saknar drivrutiner, då är det bara leta upp dem och installera dem.

Av Zelloxy

http://www.prisjakt.nu/kategori.php?l=s135786263&o=produkt_pr...

Jag hade tittat på denna listan och börjar leta efter vad du vill ha. Alla här bör uppfylla dina krav, har filtrerat på minst en Intel i7 CPU, över 6GB RAM och ska ha åtminstone ett dedikerat Nvidia GTX grafikkort (finns givetvis motsvarande för AMD också men är inte lika insatt i dem).

Av Zelloxy

CPU voltage = VCore
CPU/NB voltage = Delad tilldelning av ström till CPU + North Bridge
CPU VDDA = Ström till inbyggda grafikkretsen (antagligen nForce?)
NB Voltage = Ström till North Bridge

m.a.o. är det CPU voltage du ska pilla på. Sedan låter 1.475 som du nämner väldigt högt om jag inte minns fel då max är 1.5v?

Av Zelloxy

Jag har skummat i tråden lite och tror jag förstår vad du är ute efter för information. Jag arbetar idag som junior webbutvecklare och kan bara säga hur vi har det hos oss.

Jag som utvecklare sitter med allting backend, dvs. leverarar allting till hemsidan sedan är det vår grafiker (UX-design, design med fokus på användarvänlighet) som fixar allt vad design heter på hemsidan. Om han har ont om tid så får vi ungefärliga skisser på hur det ska se ut (oftast gjort i Photoshop) och sedan genomför vi som utvecklare det.

Men vår tjänst som grafiker/designer kräver egentligen att man kan åtminstone HTML, CSS, Photoshop samt även Javascript till en viss del (oftast hjälper vi som utvecklare dock till med detta).

Sedan pratar du om lön också. Jag vet bara att jag har en väldigt låg lön och min ligger på 27k i dagsläget men det är också utan någon titel från högskolan (läste aldrig klart) samt har bara arbetar i ca. 6 månader än så länge. Men jag vet att vår grafiker ligger på 30k+ (med högskoleutbildning) och detta är i Borås, inte världens mecka direkt.

Av Zelloxy

Nej, för ingen av klippen är något speciellt. Första klippet verkar som du lagt upp som ett "anti C4-jeep"-klipp, men jag ser det mer som "jävla camper på tornet!".

Hellre C4 på jeeps än camper snipers.

Av Zelloxy

Kolla under audio devices i kontrollpanelen. Brukar finnas en enhet som heter "Stereo Mix", disabla den så bör det fungera (har haft det problemet innan, speciellt med Realtek integrerade ljudkort).

Av Zelloxy
Av Zelloxy

Hej,

Jag arbetar idag som .NET utvecklare och arbetar huvudsakligen med C# MVC samt även en del front-end utveckling vilket var det du var intresserad utav.

Tänkte jag skulle besvara dina frågor, se svar nertill.

Det jag funderar över är t.ex:
- Hur ser vardagen egentligen ut för en webbutvecklare? Sitter man bara framför en skärm i 8 timmar om dagen eller träffar man kunder, spånar idéer, möten? Hur arbetar man som webbutvecklare idag? Som konsult eller jobbar man på ett och samma företag?
SVAR: Mina flesta dagar är 8h framför skärmen och programmera, lösa problem samt maila kunder för att säkerställa att det jag utvecklar är vad de tänkt sig. Jag är idag inte konsult, därmed sitter jag givetvis på samma företag och samma kontor varje dag.
-Hur mycket tjänar en webbutvecklare mellan tummen och pekfingret i snitt?
SVAR: Jag är fortfarande en junior utvecklare med inte speciellt mycket uitbildning bakom mig, jag har högskole-utbildning men ingen färdig titel. Men min lön ligger idag på strax under 30.000, men beräknas gå upp 3-4000 till när jag inte längre anses vara junior.
- Vad är ingångslönen för en webbutvecklare?
SVAR: Vågar jag inte svara på men gissar på runt 25-30.000 direkt efter skolan om du inte har riktigt mycket tur.
- Hur ser efterfrågan ut på arbetsmarknaden? Finns behovet att utvecklare inom webben?
SVAR: När det kommer till .NET finns det STORT behov idag av speciellt seniora utvecklare, men det verkar finnas gott om juniorer. Så tror att det kommer bli en relativt mättad marknad inom kort. När det gäller front-end utvecklare är marknaden redan mättad skulle jag tro i och med den mängd ansökningar vi får när vi har en sådan tjänst ute.

Av Zelloxy

1. Det gör du genom att ställa in "Tabindex" på dina Form objekt du ändra. Det kan du göra under Form objektets properties i design vyn t.ex.,

2. Vet jag inte på rak arm, får du nog googla på.

Av Zelloxy

En simpel RSS-läsare som kan spara ner dina feeds samt sparar vilka som är sedda m.m. Kan vara en bra uppgift nu när Google Reader ska lägga ner.

Av Zelloxy

Det kommer du absolut. Åtminstone i 1920x1080, kanske även 2560x1440(1600)

Av Zelloxy

Mitt är från 15 september 2003.

Av Zelloxy

Svar nej

Av Zelloxy
Skrivet av Xorcist:

Gick själv i SSD-raid tankar för ett tag sedan, men läste att TRIM-funktionen uteblir vid en raid-konfiguration. Med andra ord blir diskarna långsammare över tid = inte kul.

Javisst, men som jag brukar säga "över tid" är väääligt lång tid. Jag har efter 1 år med RAID 0 på 2st Intel 320 120GB förlorat ~2-4% prestanda. Det tycker jag är ok med tanke på åtminstone jag brukar uppgradera var ~3 år.

Av Zelloxy

Jag använder personligen 2st GTX 580 och jag är 100% nöjd. Klarar köra allting på High/Ultra/Max i 2560x1440 upplösning vilket jag föredrar. Med 1 kort så var jag tvungen att sänka till 1920x1080 för att få en acceptabel 60+ fps nivå (i framförallt BF3).