Inlägg

Inlägg som Fridaybrew har skrivit i forumet
Av Fridaybrew

CNC behöver inte vara stort eller nödvändigtvis dyrt. Det finns de som kopplat upp och använder sina dremmelmaskiner för att göra jobbet.
Här är lite inspirerande klipp dock orelaterade till just dremmel:
Female torso machined in aluminium
http://youtu.be/ytFQMEeq3Bk

STOR! Fastest 5 axis CNC Machine in the world! Time lapse garden sculpture
http://youtu.be/5jw6xkPvym4

Av Fridaybrew
Skrivet av Inveramsay:

Problemet är fortfarande att så fort temperaturen på vattnet är under rumstemp kommer du riskera kondens och eftersom det är svårt att på ett bra sätt kontrollera temperaturen i loopen kommer det inte ha löst så mycket. Det skulle gå att lösa men det skulle vara mycket mek. Det finns speciella värmeväxlare för datorsystem och så länge det går att styra flödet på den yttre loopen så det blir tillräckligt långsamt flöde för att bara kyla ner den inre loopen till rumstemp blir det ingen kondens men att göra det kan bli svårt. Hur långsamt behöver inte vattnet röra sig när det är -25 för att det inte ska kyla för bra? Det kräver en del halvsofistikerad elektronik och kommer fungera dåligt så fort utetemperaturen närmar sig innetemperaturen.

Exakt
Därav två separata loopar där de "möts" utanför chassit. Se det som två radiatorer i en dubbelmacka med fläktar på båda sidorna samt mellan för att verkligen hålla luften igång.
Den första radiatorn med utomhusloopen oavsett temperatur kommer att agera som luftavfuktare och all fukt kommer därmed att kondenseras på den första kalla radiatorn. Det är därför lämpligt med en vattensamlare under denna konstruktion. Samt att fukten ska droppa åt rätt håll och inte rinnna längs med några slangar. Men det är tämligen självklart Iom att nu är luften svalare och avfuktad kan man då göra precis tvärtom mot brukligt och dra in den avfuktade kalla luften in i chassit så resten av komponenterna gynnas av kylan. På detta vis kommer det inte kondenseras en picoliter någonstans iom att omgivningen är varmare än luften, samt att luften är avfuktad.

Edit: Kondensen kommer att vara kontrollerad, inte eliminerad. Dvs den kommer att ske där man vill och har uppsamlare för vattnet. Inte på några känsliga komponenter eller inne i chassit. Detta är sant oavsett om första utomhusloopen är -40 grader eller någon annan temp för den delen heller.

Av Fridaybrew

Gillar iden, dock som många påpekat är kondens ett problem.

Lösningen är att köra två loopar en för chassit precis som vanligt och en som går till den kalla källan utomhus. Det finns stora 1m kubikskuber att köpa billigt från bönder att förvara regnvatten i eller liknande. De blåa tunnorna funkar också
Dessa två loopar är helt separerade just pga kondens problematiken. Vardagligt exempel är läsk från kylen på en härlig sommardag, det blir kondens.
De två looparna sätts så att radiatorerna sitter efter varandra så den yttre loopen kyler luften som går igenom radiatorn som kyler datorn. Då kommer all eventuell kondens att kondenseras på den yttre loopens inre radiator som man då har utanför chassit med en vattensamlare under.

I stora datacenter vill man inte kyla det för kallt med tex vinterminusgrader pga då blir luften så kall att den såpass torr att risken för statiskt elektricitet ökar och det blir onödigt svårt att hantera utrustningen. Tror facebook i sverige kör med älvkylning (men reglerar det till en kontrollerad normal temperatur oavsett årstid.
Kanske inte optimalt men det löser problematiken samt kommer fungerar men hur effektivt är en annan femma det beror mycket på komponenter och väder och vind

Av Fridaybrew

BFL har sålt sina enheter lääääänge men frågan är har dom börjat LEVERERA ännu? Fördelen med gpu mining är att det är lätt att ställa om, dock trist med elräkningen
Vad tycker ni här att asic maskinerna är värda per 10Ghash?

Av Fridaybrew

Någon här på forumet som har fpgas eller tom asics igång? Såg någon som med nick Karlsonkarlson på Bitminter som hade 850((G))Hash ensamt, helt galet avundsjuk man är hehe

Var med och bjöd på lite asicsmaskiner (auktion) men missade med 3000 kr lite surt men jag var över budget så vad kan man göra.

Är det någon som mot förmodan vill lägga ner och bli av med sin miningrigg så hör av gpu/fpga/asic kvittar skriv isf vad ni vill ha betalt, kan betala cash eller btc.

Av Fridaybrew

Trist olycka =/
Angående vätan fungerar risknepet, själv kör jag på 50-60 grader i ugnen i ett dygn och vänder på sakerna periodiskt.
Ättika fungerar oväntat bra det ska inte vara koncentrerad utan utspätt men kommer inte ihåg hur mkt. Har du tillgång till Uv-ljus så bör du kunna kiss-spåra sakerna så du inte rengör i onödan vilket snabbar upp det hela.
Sen är det synliga områden bara så fungerar solljus eller alternativt stark uv-ljus som rengöring.
Ozon fungerar också men har ingen egen erfarenhet av just det men det fungerar.

Rengör inte med klorin för katterna kommer då att markera på stället igen. De gillar tyvärr klorin.
Är katten okastrerad så kan det vara ett bra tillfälle att kastrera den så upphör beteendet helt innan det blivit en ful vana (förhoppningsvis).
Sätt även ut en extralåda på ett helt nytt ställe i lägenheten, ibland får dom för sig saker.
Kissar katten fler gånger bör du ta den till veterinär och kolla den så den inte råkar ha urinvägsinfektion.

Lycka till!

Edit: Undvik helst att ge fisk till katter det är allergent och det finns så mycket annat som är bättre som de även gillar (i köttväg INTE grönsaker och pepparkakor ffs)

Av Fridaybrew

Go big or go home
Då jag själv bör egentligen ha glasögon men har inga, så är jag inte petig. Jag rekomenderar att du väljer ut 2-3 olika alternativ och sen försöker hitta dom så du kan provtitta själv. Ta med några polare och sen lite egna klipp på en usb sticka eller något så kan ni provtitta det egna materialet och ha samma på alla provtittningarna. Bonus är att man då testar lite extra funktioner och ser hur bra dåliga menyerna funkar.
Om jag hade 20 000 som budget för tv så är den första jag skulle titta på http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1172714
visserligen 990 kr över men det är det största "budget" tvn som går att få tag på nu. Kopplar du tvn till datorn så behövs inga smartfunktioner som många försöker sälja in. Dock är jag tokigt nöjd med min smarta samsung som har appar och Netflix.

Jag har typ mest samsung då jag gillade deras pixelgaranti, vill fan inte köpa tv för 20 000 och sen acceptera pixelfel pga vart dom är placerade. Det var ett par år sen så vet inte hur de andra tillverkarna har för garantier. Värt att kolla upp iaf.

Oavsett hur stor tv man köper så vänjer man sig ruskigt snabbt, samtidigt så finns det ingen återvändo att gå ner i storlek heller när man väl vant sig. Så våga köpa så stort som bara möjligt

70 tum bör räcka ett par år, förhoppningsvis såpass länge att man kan få tag i stora 4k skärmar för 20-30 000.

Lycka till!

Av Fridaybrew
Skrivet av Yrch:

Dyr... men gissar att den är rätt lik den du har eftersom detta också är logitech och "slaglängden" är kortare på tangenterna (sen är den bakgrundsbelyst, vilket jag inte är så förtjust i...)
http://www.inet.se/produkt/6606088/logitech-illuminated

Det tangentbordet har jag, det är helt underbart att skriva på och skön på handlederna. Angående bakgrundsbelysningen så är den inte störande alls, men kan stängas av om det är så, jag vill inte ha ett annat tangentbord efter ha använt denna nu i över ett år. Dock är jag ingen gamer så ur gameingsynvinkel har jag ingen erfarenhet.

Gå till butik och testa igenom ett par tangentbord innan köp. Lite synd att detta tangentbord är såpass dyrt som det är.

Av Fridaybrew

Inte plats.....inte plats ............INTE plats .............INTE PLATS ??????????????
Tämligen konstiga prioriteringar av en filmälskare, TVn har prio 1 FFS Är en bokhylla i vägen tja guess what den ryker. Har du vägg så har du plats

*skämtar*
Dock lite nyfiken blir man på vad det är för ett rum tänkt ha den i osv

Ontopic:
Du vill inte ha HD ready du SKA ha Full HD. Fel ställe att försöka spara pengar på.

Av Fridaybrew

Köp en större om du är filmälskare
hittade 7 apparater för under 4000 kr alla 42 tums stora. OK 500 kr mer än du skrev men snåla in på ngt annat en månad så kommer du inte ångra dig. La in en 47 tumare i jämförelsen för 4500 (spara i två månader lol) bara för att.
Tvn ser stor ut i en vecka sen har man vant sig tro mig, köpte 52 tummare och det verkade vara superstort i en veckas tid efter det var det inget speciellt =/ Tom tjejen vande sig lika snabbt.

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?j=859154,571138,881457,510...

Av Fridaybrew

Jag är nöjd med Hitachin 2 tb köpte 4 st, två till mig o två till brorsan. Båda är nöjda med diskarna o de har fungerat utmärkt även 24/7. Har diskarna som arkiv/lagring vilket fungerar utmärkt. Så i förra veckan köpte jag 4 till )

Av Fridaybrew

Hjälp med To Do List med nyköpt netbook. Acer m W7.

Försökte söka o leta igenom forumet innan men kom inte på en duglig söksträng för jag fick inte fram det jag ville ha.

Jag vill ha råd och tips vad jag bör göra med min nyköpta ACER ASPIRE 1820PT C2D 1.3 4GB/500 11.6#W7HP:
http://www.dustinhome.se/pd_5010373411.aspx?
Jag har fått för mig att det kan vara smart att försöka ta bort lite bloatware, dock innan jag börjar med det så vill jag ha en backup av allt så jag kan få tillbaka rubbet (inkl bloatware) på ett enkelt sätt senare. Tänkte sen även ta en annan backup efter bloatwaren är borttaget så kan man senare välja vilken punkt att börja på.

Har sett i förbigående att det går att ta "en bild" av hdn och då bör ju allt komma med. Är det ett alternativ?

Jag är tacksam för råd och hjälp och länkar till redan diskuterade trådar som ni anser vore bra för mig att läsa igenom

Om jag har missat något som ni anser att jag bör göra utöver det jag undrar om så är jag öppen för förslag.

Tack för hjälpen!

Av Fridaybrew

Köpte en ACER ASPIRE 1820PT C2D 1.3 4GB/500 11.6#W7HP till tjejen som vi fick hem igårkväll. Touchscreenen lekte jag bara kort med men den är rätt skoj. Fastnade med att installera en router i kombination med huvudvärk så blev det inget mer lekande.

Är lite noobig av mig, så vad är det bra att göra nu i början när man har fått hem sin dator? Ta en bild av hdn så man kan återställa allt till "fabriksnytt" isf hur gör man det? Andra saker som är bra att göra innan samt efter man ger sig på bloatwaren?
Öppen för tips helt enkelt

Återkommer när jag har lekt lite mer samt höra vad tjejen tycker.

Av Fridaybrew

pyttsan

Skrivet av Legio_74:

Din dator eller?

LOL knappast! Enda anledningen för mig att köpa något apple gjort är om jag får betalt för det

Ber om ursäkt om mitt tips inte var dugligt nog, var inte meningen att lägga mig i

Av Fridaybrew

Var ett tag sen jag läste tråden, såg denna annons o tänkte på dig iaf:
http://www.sweclockers.com/annons/48576-apple-macbook-pro-13-...

Av Fridaybrew

Kan tyvärr inte uttala mig om andra. Jag kan bara tala för mig själv och jag använder Playstation Media Server (PMS) som är gratis opensource. Har bara installerat och det var typ click n play (eller iaf väldigt enkelt). Jag har samma proc som du och inte klockat, 1080 flyter fint, ibland kan det förekomma ljudosynk (1ggn på 10-15 typ). Ibland vill inte en ny film spelas även om man försöker transcoda. Dock med den nyaste versionen så har jag bara en film som inte funkar av säkert 200. Snabbspolningen är lite osäker men använder man sig av "gå till" istället så är det lugnt.
Nu skriver jag de negativa mest för att man ska vara medveten om att det är open source och gratis program som ligger bakom det hela.
Men jag använder numera min PS3 till 95% om inte mer till att ha som mediaserver. Jag är tokigt nöjd!

Av Fridaybrew

Om nu en ren mediaspelare kostar kring 1000 kr så ser jag det som att man får 1000 kr rabatt på ps3n. Sen att ps3n kan folda och ha som spelkonsol är inte fel för de extra 2000 kr som det kostar. kanske bara jag som tänker så. Fast har man inte 3000 så har man ju inte =/

Jag köpte min ps3 på blockbuster i usa när dollarn stod i 6 kr Så finns en usa resa inplanerad så skulle jag köpa en där

Av Fridaybrew

ps3+nätverkskabel iaf med din datorprestanda så funkar det toppen.

Av Fridaybrew

Detta är den korrekta länken som han menade:
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=451146
review:
http://benchmarkreviews.com/index.php?option=com_content&task...

1,5Tb diskar är inte aktuella, däremot 2Tb diskar är öppna för förslag. Dock så är det egentligen alternativ 1 resp 2 som vi undrar över.
Har ni andra ideer så är vi tacksamma för input.

Jag kommer köpa samma som dajgtre oavsett vad det blir då vi köper tillsammans.

Tack för all input!
Fridaybrew

Av Fridaybrew

Samsungen 2493 hm ÄR 1920*1200 det är vad jag har mina inställningar på o det ser perfekt ut. så du måste mena ngn annan eller så har du läst fel

köpte mina (2 st) från tyskland o hade tur med växlingskursen. cyberport.de tror jag det hette.