Inlägg

Inlägg som Dackis har skrivit i forumet
Av Dackis
Skrivet av burken_swe@yahoo:

dom var så billiga
Är det nån som vet om billiga 2x4 gb minnen på 1.55V 1600mhz? dock inte corsair vengeance.

Varför inte Corsair Vengeance? Jag vet inte om några andra 1600MHz-minnen som körs i 1.5V.

Av Dackis
Skrivet av burken_swe@yahoo:

1,65V. Men det finns ingen anledning att köpa 2000MHz, totalt bortkastade pengar om du inte har extremt speciella behov?

Av Dackis

Corsair 8GB minnen till ASUS P8P67

Hej,

Jag har ett ASUS P8P67-moderkort med 8GB Corsair 1600MHz XMS3-minnen (CMX8GX3M4A11600C9 4x2GB 9-9-9-24 1,65V ver2.3) liggandes hemma. Har inte byggt ihop datorn ännu.

Är det någon som använder samma kombination av moderkort och RAM-minnen?

Anledningen till att jag frågar är att jag funderar på att köpa Corsairs 8GB Vengeance-minnen istället; dels då jag sett att Intel rekommenderar 1,5V men också för att jag upptäckte i P8P67s QVL att 4 DIMM sockets inte stöds för den minnesmodell som jag redan har köpt.

Problemet med de nya minnen som jag funderar på (CMZ8GX3M2A1600C9) är att de inte finns med på P8P67s QVL alls, däremot så säger Corsairs support att Vengeance-serien ska vara kompatibel och att det är den enda serie Corsair-minnen som officiellt rekommenderas av Corsair till Sandy Bridge.

Så min fråga till er, ni som har ASUS P8P67 och 8GB Corsair RAM-minne, vilka modeller fungerar utan anmärkning?

Tar gärna emot tips på andra kompatibla 1,5V 1600MHz CL9 8GB-kit till P8P67, om det är någon som använder det.

Tack på förhand,
Anton

Av Dackis
Skrivet av sher!kan:

på asus p8p67 PRO vart fan är cmos jumpern? är det den blå jumpern bredvid den gröna led lampan? som det står clrtc över ?

Har du kollat manualen innan du postade här?

Av Dackis
Skrivet av mfm:

Inga problem, du kan även köpa 1600 MHz XMS3 och köra i 1600 MHz/1.5V. Jag kör dom så och det är helt stabilt.

Har du exakt samma minnen som mig, dvs. CMX8GX3M4A11600C9 (4x2GB 9-9-9-24 1,65V ver2.3)?

Av Dackis
Skrivet av Tibazz:

1. representerar mängden Mhz deras hastighet ? (Kanske är en dum fråga)
2. Om så finns det någon annan fördel till att ha lägre Mhz för minnena (förrutom priset) ?
3. Är det bättre att ha 4 Gb av 2000 Mhz eller 8 Gb av 1333 Mhz ?

Jag funderar nämligen på att köpa denna dator:
http://www.inet.se/kundvagn/visa/119777/tibazz-dator

och vet inte om jag hällre vill ha dessa minnen:
http://www.inet.se/artikel/5315043/corsair-4gb-2x2048mb-domin...

1. Ja, men det är inte den enda viktiga specifikationen. Något som är lite viktigare är latensen, hur lång fördröjningen är när minnet får order om att plocka fram en viss data den har lagrad till dess att processorn kan komma åt informationen. Minnen med hög hastighet och även hög latens är inte nödvändigtvis snabbare än minnen med låg hastighet och låg latens.

2. Lägre MHz kan innebära att du kan köra minnena med en lägre latens, och det kan även betyda stabilare och säkrare drift, lite lägre strömförbrukning och lite mindre värme.

3. Beror helt på vad du ska använda datorn till och vilka behov du har. Generellt sett så skulle jag säga att alla minnen som är över 1600 MHz är slöseri som ger ytterst små prestandavinster, ofta till ett högt pris. 8GB minne är knappast absolut nödvändigt, men det ger betydligt större fördelar relativt sett, speciellt i vissa spel och program. De allra flesta spel och program klarar sig dock alldeles utmärkt med 4GB minne. Om du vill multitaska mycket, dvs. ha flera minneskrävande spel och program öppna samtidigt, istället för en åt gången, så är större minnesmängd defintivt att föredra.

Slutligen, jag tycker du ska köra på 8GB minne. Dessa tror jag kan passa: http://www.inet.se/artikel/5308675/corsair-8gb-2x4096mb-1600m...

Av Dackis
Skrivet av DarkFuzi:

Moderkortet har inte UEFI, tror ni det har någon framtida betydelse eller är det strunt samma i grund och botten?

Ett traditionellt gränssnitt har samma funktioner som ett nytt och flashigt så du förlorar ingen funktionalitet, däremot lär ju användarvänligheten vara lite lägre. Har hört att Gigabytes moderkort ska uppdateras med UEFI i en framtida uppdatering, men när du väl installerat din nya dator så spelar det ju inte mycket roll då du inte lär pilla mycket mer i BIOS om du inte ska överklocka och hålla på. Jag har inte rört mitt BIOS på de två år som gått sedan jag installerade datorn.

Av Dackis
Skrivet av Robindnz:

Lånar tråden i en sekund om de går bra ;p.

Tycker ni om jag ska köra på : http://www.inet.se/kundvagn/visa/123261/2011-01-16 att jag ska köpa ett till kit med Ram så jag har 8GB eller ska ja ha 4GB? (de är inget grafikkort med i know ^^ men ska använda mitt XFX radeon HD 5830 1GB)

750W är ganska mycket om du bara ska ha ett grafikkort. 550W eller 650W kommer räcka alldeles utmärkt.

Men eftersom du tog ett så dyrt moderkort så gissar jag att du ska överklocka processorn och köra i SLI eller Crossfire?

4GB eller 8GB är inte så jättestor skillnad, ännu. Vill du maximal prestanda och planera långsiktigt så kan det vara värt det, men jag skulle nog lagt undan de pengarna till ett bättre grafikkort istället. Som du säkert vet så är det grafikkortet som är A och O i en speldator, ingen annan uppgradering du gör kan ge lika mycket prestanda per krona som grafikkortet oftast.

Men om du gillar att spela GTA IV eller Arma 2 t.ex. så mår de spelen bra av mycket RAM-minne, det gör alla spel med stora spelvärldar och högupplösta texturer. Spel som t.ex. Black Ops däremot, med ganska små banor i regel, har inget större behov av så mycket RAM-minne, och det gäller för de flesta andra spel också. Det kan dock ändras med tiden.

Av Dackis

Om du jämför specifikationerna så ser du att de dyrare minnena har lite lägre latens; 8-8-8-24 jämfört med 9-9-9-24 på de billigare minnena. I praktiken så kommer du inte märka några skillnad när det är en så liten skillnad i latens.

Skrivet av Koopos:

Det Paketet gillade jag, men jag undrar, vad är skillnaden på Sparkel's och gigabyte's 460?
Och så undrar jag, är det någon större skillnad att satsa på 6 mb Ram isf 4 mb?
Och det är ju ingen prisskillnad på 1333 och 1600? Vad är skillnaden?

Om det är detta kort du menar så verkar det ha två fläktar och marginellt högre klockfrekvens. Kanske lika bra att ta det istället då, verkar inte vara någon större skillnad i övrigt.

I de allra flesta spel och program så märker man ingen större skillnad på att gå från 4GB till 8GB RAM-minne ännu.

Klockfrekvensen är inte det enda som avgör ett minnes pris, även latensen avgör, och en sån sak som kylning (dyrare minnen har ofta större kylflänsar) påverkar också. Men ska man inte överklocka så spelar allt det inte särskilt stor roll, standardminnen i 1333 MHz eller 1600 MHz duger perfekt till de allra flesta datorer. Men är det bara en obetydlig prisskillnad så ska man givetvis ta minnet med högsta klockfrekvensen och lägsta latensen. Dock så är det prestandamässigt ganska bortkastade pengar att betala flera hundra extra för dyra RAM-minnen, då du kan få en betydligt större prestandaökning genom att t.ex. köpa ett bättre grafikkort.

Av Dackis
Skrivet av Koopos:

Jag hade tänk att köpa en dator för ca 8k.
Jag har svårt att veta vad jag ska prioritera och vad som ska läggas mest pengar på.
Datorn ska vara en "Allt-i-Ett" datorn. Surfar, spelar och tittar på film gör jag mest.
Datorn ska då ha Sandy Bridge och ska bli monterad av Inet, DOCK inget OS eller skärm.

Här har du ett bra allroundpaket som landade på 7500 kr: http://www.inet.se/kundvagn/visa/124105/8k-allrounddator

Beroende på hur mycket du spelar så skulle du ju kunna lägga på 500-1000 kr extra på grafikkortet om du vill. Men paketet ovan duger bra till att spela också.

8000 kr stod det väl, inte 10 500 kr?

Av Dackis
Skrivet av Davoud:

http://www.inet.se/kundvagn/visa/117888/2011-01-14

Verkar som jag kommer beställa denna, lite över det tänkta priset. Har försökt hitta en lika stark dator som denna - om jag överklockar den samt tar SSD i åtanke - i andra affärer men inget under 20 000 så jag är nöjd.

Åsikter innan jag beställer ikväll?

Om du ska köpa en dator för 15000 kr - köp du får guds skull till 8 GB RAM-minne också! 4 GB är ju minimum idag, och kraven kommer höjas i framtiden. Redan idag mår spel som t.ex. GTA IV bra av mer RAM-minne, och det kostar bara några hundralappat extra. Ska du lägga ut så mycket finns det ingen anledning att snåla på RAM-minnet.

Av Dackis
Skrivet av pelle123:

När du menar icke-referenskort vad menar du då specifikt?

Ett kort som inte är standardmodell enligt Nvidias ritningar. Tredjepartstillverkaren kanske lägger till en eller flera extra fläktar för att hålla kortet kylt, eller så är kortet fabriksöverklockat för att bli lite snabbare.

Men om du väntar på GTX 560 så slipper du nog bry dig om sånt, det lär vara ett svalt och tyst kort även i standardutförande, precis som resten av 5xx-serien.

Av Dackis
Skrivet av Stakz:

Okej tacck, tror du det är nån skillnad mellan XFX och Gigabytes HD 6950? eller är det bara priser?

Nej, så länge de båda är referensmodeller så skiljer sig bara förpackningen och klistermärket på kortet. Du kan ju titta på specifikationerna och jämföra så ser du om det är något som skiljer.

Av Dackis
Skrivet av Stakz:

Hörde det att folk hade problem med det. Men det finns ju även många som inte har det.

Anledningen till att du dyker upp många med problem beror nog också på att det är ett väldigt populärt kort som många köper. Att folk inte klagar lika mycket på Asrocks moderkort t.ex. beror kanske på att det inte är alls lika många som köpt sådana.

Skrivet av Stakz:

Angående nätt aggregat vad tycker du? 750w omodulärt eller 650 modulärt?

650W är mer än tillräckligt om du bara ska köra ett grafikkort.

En sista sak också. Ska du lägga ut 11000 kr på en speldator så förstår jag inte varför du inte ska köpa 8GB RAM-minne också. Det kostar bara några hundralappar extra. Gör det. Spel som t.ex. GTA IV kommer må bättre av det, alla spel som har stora spelvärldar och högupplösta texturer mår gott av mycket RAM-minne.

Av Dackis
Skrivet av pelle123:

Tack för svar, ser ut som att det blir det kortet då;D

Har du bråttom? Om tio dagar släpps GTX 560, hade jag varit du så hade jag nog väntat på det...

Men har du en budget på ca 2000 kr så bör du ju definitivt köpa GTX 470 istället: http://www.dustinhome.se/pd_5010400520.aspx

Finns ingen anledning att nöja sig med ett lite sämre grafikkort om man kan få ett bättre, ska du använda datorn till att spela så är det ju på denna punkt du ska lägga allra mest krut, processorn spelar inte lika stor roll.

Av Dackis
Skrivet av shqiptari:

Jag har redan mus och tagenbort, men det är sånna vanliga liksom, och inte något som är "gaming" om dom, så jag undrar om det är värt att lägga lite pengar på att köpa ett gaming tagentbord och en gaming mus ? ..
eller går det bra att lira med det jag har ?.. eller är det stor skillnad liksom ? ..

Nej, det är ingen skillnad. "Gaming"-epitetet är bara ett sätt att tjäna mer pengar på köpstarka "gamers".

Detta är den bästa spelmus jag någonsin använt: http://www.maxfps.se/product_view.aspx?productid=213
Och detta tangentbord passar utmärkt för spelande: http://www.maxfps.se/product_view.aspx?productid=1034

När det gäller hårdvara kan jag inte annat än rekommendera Microsoft. De gör bland de bästa rattarna, joysticks, gamepads (Xbox 360), möss och tangentbord. Dessutom brukar de vara väldigt psivärda också.

Normalt sett så betraktar jag allt som kallas för "gaming" med stor misstänksamhet, oftast är det onödigt dyra produkter som inte är av bättre kvalité. Det största skillnaden är allt som oftast bara ytan, designen.

Av Dackis
Skrivet av tobbe305:

satt faktiskt precis å kolla på dem kommer nog in på inet snart me (http://www.inet.se/artikel/6361057/corsair-hs1a-analog-gaming...). enda problemet är att jag inte vill köpa ett par lurar utan att få testa dem först. om de inte är superbekväma så kan jag lika gärna behålla mina.

USB-versionen finns redan inne: http://www.inet.se/artikel/6361055/corsair-hs1-usb-gaming-hea...

Det är den du vill ha om du inte har ett dedikerat ljudkort i datorn redan. USB-versionen har inbyggt ljudkort med stöd för simulerat surround-ljud (Dolby Headphone). Köper du 3,5 mm jack-versionen får du bara ett par vanliga platta stereohörlurar.

Av Dackis
Skrivet av Hudda:

Är på jakt efter en skön, hyfsat bra, hyfsat billig spelkontroll till PC:n. Funderar på att skaffa en Xbox 360 kontroll men eftersom dess digitala styrkors är så värdelöst tänkte jag kolla om någon har ett bättre tips?

I vilka spel har styrkorset en viktig roll? Dessutom har jag aldrig haft några som helst problem med det styrkorset, förstår verkligen inte vad det är folk klagar över.

Jag är rätt säker på att det inte finns någon bättre gamepad till PC än Xbox 360-kontrollen (äger själv en).

Av Dackis
Skrivet av Amme85:

En fråga till, hur brukar paketen som Inet skickar datorerna i vara? Är det svårt att bära? Kommer att behöva bära det några hundra meter från uthämtningsstället så det är ju lite jobbigt om det är tungt och otympligt.

Vet inte hur Inet gör, men jag fick en dator från komplett, lådan hade rätt bra bärhandtag som en flyttlåda, men det var ändå mycket tungt och jobbigt, men det gick att bära 500 meter hem till mig i alla fall. Känner du nån som har bil så rekommenderar jag det istället.

Av Dackis
Skrivet av Hraf:

Det är något annat tyvärr. Det första jag gör vid en nyinstallation är att inaktivera indexeringstjänsten och även sökfunktionen i Start-menyn. Jag gör även en rensning med CCleaner någon gång i veckan, så det lär inte vara så mycket temporärt skräp heller. Hybridströmläget är även det inaktiverat.

Däremot kan det eventuellt vara Windows backup, systemåterställningsfunktionen, som får mappen att växa markant.

För alla dessa frågor så skulle jag rekommendera Tweakguides Tweaking Companion för Windows 7. Ögnar man igenom den så borde man nog hitta svaret nånstans: http://www.tweakguides.com/TGTC.html