Inlägg

Inlägg som Dackis har skrivit i forumet
Av Dackis
Skrivet av tainth:

sen tog du ju bara ett grafikort finns ju ingen mening med att ta en single gtx 580 får ju ut mer av SLI eller CF på äldre grafikort.

580 släpptes för någon månad sedan, kostar 4500 kr, och är det snabbaste single-GPU-kortet på marknaden...

Av Dackis

Jag har ett par Corsair HS1: http://www.dustinhome.se/pd_5010484623.aspx

Köpte dom alldeles nyss så kan inte avlägga något omdöme om dom ännu, har bara testat dom en gång. Men dom stämmer in perfekt på din kravspecifikation. Ska vara riktigt bra hörlurar för framförallt spel, med inbyggt USB-ljudkort med Dolby Headphone och simulerat 5.1 ljud.

Finns även i 3,5mm jack version, då utan inbyggt ljudkort: http://www.dustinhome.se/pd_5010549284.aspx

Lite ovanligare hörlurar så jag tror inte du kan pröva dom i butik, men kolla recensioner på nätet om du vill veta mer, har fått riktigt bra omdömen.

Av Dackis

Är det "gammaldagsa" spel du är ute efter så borde ju Good Old Games spelkatalog vara av intresse: http://www.gog.com/en/frontpage/

Av Dackis
Skrivet av Zeyhn:

Edit: Hur presterar 2 1TB Samsung Spinpoint F3 HD103SJ mot WD Green 2 TB? Möjligt att SSDn inte räcker för han och att ett par spel installeras på lagringsdisken och det är inte mycket prisskillnad men 7200 rpm istället för 5400. Har själv ingen erfarenhet utav Samsung då jag kört WD hela tiden. Är Samsung stabila?

Spinpoint F3 är en av de mest högpresterande och populära hårddiskarna du kan skaffa, dessutom är den snorbillig. Generellt så ska du välja en hårddisk med 7200 RPM för prestanda, 5400 RPM väljer man om man vill ha en strömsnål hårddisk, därav beteckningen Green.

Av Dackis
Skrivet av Sasser:

Ser du pöjk om du inte riktigt vet vad du talar om så är det bättre att tigga än att se dum ut, men vill du ha ett utförligt svar så är det bara att be om det.

Du kan alltså inte motivera ditt val.

Av Dackis
Skrivet av Kezzo:

Ja 1000kr för trådarna i princip inte mkt mer som skiljer ;O

MYCKET bättre då att lägga de pengarna på ett kraftfullare grafikkort, det kommer nämligen förbättra prestandan markant i ALLA spel.

Av Dackis
Skrivet av Sasser:

Din poäng är?

Jag undrar ju snarare vad din poäng är, vad tusan ska du med en vattenkylare till ett i5 2300 till? Kan man ens överklocka den processorn?

Av Dackis
Skrivet av DarkFuzi:

Duger den standard modellen "utan några suffix" bra om man ska överklocka och spela?
Känns lite billigt moderkort, men man kanske inte ska hänga upp sig på priset?

1400 för ett moderkort är väl inte särskilt billigt, det är väl snarare ett genomsnittspris? Visst, det finns några fåtal moderkort för runt 2000 kanske, men betydligt fler som kostar kring 1000-lappen.

Om den duger för dig eller inte är ju bara att gå in på ASUS hemsida och kolla, det är inte så stora skillnader mellan moderkorten i en och samma serie, i grund och botten är alla samma kort med lite olika kortplatser och "features": http://event.asus.com/mb/2010/P8P67/#P8P67%20Series%20Motherb...

Av Dackis
Skrivet av Tyrgrim:

Tack för tipset, tror jag ändå kör på gigabytes

Det enda som skiljer mellan korten är ett klistermärke och förpackningen, men du gör som du vill.

Skrivet av Tyrgrim:

Javisst, mkt dyrare blir det ju inte. Kan dock bli lite trångt med minnena pga kylaren, eller vad tror du?

Det vet jag inte, men du kan ju köpa 2 x 4 GB om du är rädd för det, det kostar lika mycket.

Av Dackis
Skrivet av Davoud:

PSU: Vill ha en tyst som också är av den där typen då man kan välja de sladdar som ska användas - kommer inte ihåg vad det hette. Eftersom jag ska överklocka vill jag ha bra ventilation i chassit (därför jag valt det som jag valt)

Ett modulärt PSU letar du efter då. Betänk dock att det kostar betydligt mycket mer.

Skrivet av Davoud:

Är grafikkortet bra? väldans dyrt är det dock. Ska man köra en 6870 istället och senare om 1 år köpa ett nytt kanske?

Det låter inte särskilt ekonomiskt. Bättre då att köpa ett riktigt bra kort idag som håller i 2-3 år. Säg att du köper ett kort i år för 4500 kr som du använder i tre år, det blir 1500 kr/år. Köper du ett kort för 2000 kr i år och ett lika dyrt nästa år så blir det 2000 kr/år. Försök slå ut kostnaden över hela kortets livslängd.

Detta är i alla fall det kort som jag skulle rekommendera om du vill syssla med seriös gaming: http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=619174

Det håller nog minst 2 år, kanske 3 år beroende på hur grafikutvecklingen ser ut.

Annars så har du här ett billigare kort: http://www.inet.se/artikel/5408919/sparkle-geforce-gtx-460-1g...

Kommer funka utmärkt till dagens spel och minst ett år till, därefter mer osäkert. Svårt att uppskatta tid, sänker du grafikinställningarna successivt så kan du ju behålla det längre.

Av Dackis
Skrivet av oskar321:

är https://www.inet.se/artikel/6900362/xfx-core-edition-850w ett dugligt nätaggregat eller borde jag köpa ett corsair 850w istället eller lägga någon hundring extra på ett https://www.inet.se/artikel/6900261/fractal-design-newton-r2-... ?

Du behöver inte 850W till det du plockat ihop. 650W duger alldeles utmärkt.

Av Dackis
Skrivet av Amme85:

På tal om ljud, är det värt att skaffa ett riktigt ljudkort, gör det stor skillnad? Såg att Inet hade några i 700kr klassen och det är väl ungefär så mycket jag kan tänka mig att lägga på ett ljudkort.

Det skulle jag avråda dig från om du inte är en audiofil och har väldigt höga krav och väldigt dyra högtalare eller hörlurar. Dagens integrerade ljudkretser duger mer än väl för oss allra flesta.

Skrivet av skopetski:

Tänk på att du inte kan överklocka det det moderkortet, behövs ett p67

Han skrev ju att han inte skulle överklocka.

Av Dackis

Vattenkylare till ett i5 2300???

Av Dackis
Skrivet av Zeyhn:

Dator 2: Specs: http://www.inet.se/kundvagn/visa/113118/pc-upg

Minne: Corsair 8GB (2x4096MB) 1600MHz XMS3 (behöver jag 1600Mhz? Räcker 1333Mhz?)

Skiljer ingenting i pris mellan 1600MHz och 1333MHz. Ta 1600 MHz.

Skrivet av Zeyhn:

GFX: Gigabyte GeForce GTX 460 1GB OC (bra nog? För mycket av en flaskhals i dagens spel?)

Inte i dagens spel, den kommer nog kunna maxa det mesta.

Skrivet av Zeyhn:

Jag undrar också om dator 1 behöver en annan CPU kylare än den som kommer med? Ljudnivån är inte något problem direkt, tänkte mest på kylning inför sommrarna.

Intels stockkylare klarar nog det galant. Sandy Bridge är väldigt svala och effektiva processorer. Det är bara om man ska överklocka mycket som man behöver aftermarketkylare.

Av Dackis

Både grafikkort och nätagg finns billigare hos Komplett, om du vill spara pengar.

Skrivet av Zeyhn:

Minne: Corsair 8GB (2x4096MB) 1600MHz XMS3 (Overkill?)

Inte alls. Alldeles lagom.

Skrivet av Zeyhn:

CPU: Intel Core i5 2500K 3,3GHz (tog K eftersom det är 50kr i prisskillnad och ifall han tycker datorn är seg i framtiden kan han ju lära sig hur man överklockar, verkar inte vara så svårt på sandybridge)

Det är bara att trycka på en knapp. (bokstavligen)

Skrivet av Zeyhn:

GFX: Gigabyte GeForce GTX 570 1280MB (570 lär väl klara sig bra I 3 år?)

Jepp.

Skrivet av Zeyhn:

PSU: Corsair TX 650W 80+ (Overkill?)

Går nog bra med ett 550W också, men TX650 är ett kvalitetsagg som inte lär ge upp i första taget.

Av Dackis
Skrivet av Tyrgrim:

Blir väl det här paketet jag kör på om inte nån ser något som inte passar ihop

1. Vill du spara 200 kr så kan du beställa GTX 570 från Komplett istället för 3000 kr + 100 kr frakt: http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=619174

2. Med tanke på din budget borde du verkligen satsa på 8GB RAM för att få ett mer välbalanserat och framtidssäkert system, det kostar bara ett par hundralappar extra: http://www.inet.se/artikel/5305468/corsair-8gb-4x2048mb-1600m...

3. Behöver du verkligen en blu-ray-läsare? Kolla i så fall upp att det är en bra läsare, av den enda recensionen att döma verkade den ju vara sådär.

Annars ser det bra ut!

Av Dackis
Skrivet av Davoud:

Om det däremot inte är någon skillnad på priserna eller produkterna om 1½ månad och nu tänkte jag köpa datorn nu ändå, vad tror ni?

Blir nog inga större förändringar av priserna på så kort tid. Det som däremot händer är ju att Nvidias Geforce GTX 560 enligt rykten ska släppas mot slutet av månaden (25 januari?), ett kort som definitivt skulle kunna vara intressant för din budget. Jag gissar på 2000-2500 kr och rätt bra prestanda, inte långt efter GTX 570 som säljs för runt 3200 kr. Har du en budget på 8000 så tror jag det kan bli ett riktigt bra kort, men det vet vi ju förstås inte förrän det släpps och blir recenserat.

Av Dackis
Skrivet av MidiMax:

På vilket sätt är GTX 570 kortet bättre än HD 6950? kan inte riktigt se hur i specifikationerna klockfrekvensen och hastigheten verkar högre på HD 6950 så vad är det man ska kolla efter?...är lite okunnig när det gäller grafikkort

Generellt sett så har Nvidia bättre drivrutiner och bättre samarbete med spelutvecklarna vilket resulterar i bättre mjukvarustöd för Nvidias kort. Sådant syns inte i de tekniska specifikationerna. Vill inte skrämma dig från att välja ATI, jag har alltid använt ATI tidigare och varit nöjd med det, men nu har jag gått över till Nvidia bl.a. av den anledningen.

Men det bästa är ju förstås att kolla på verkliga prestandatest i riktiga spel: http://www.sweclockers.com/artikel/13239-prestanda-per-krona-...

Som du ser så har GTX570 ett högre prestandaindex i Sweclockers test än 6950. Det svårt att gissa sig till ett grafikkorts eller en processors prestanda bara genom att läsa vilken klockfrekvens den körs i, och hur stort minne den har.

Av Dackis

512MB pagefile tror jag ska räcka, så laddas så mycket som möjligt in i RAM-minnet. Försöker du sätta den till 0 kommer du få problem med en massa program som vill använda sig av pagefile och är programmerade för detta. RAM-minnet tar inte automatiskt över pagefilens roll.

Av Dackis
Skrivet av TheCratcher:

Ok så det spelar egentligen ingen roll om man har XMS eller XMS3? Eller har jag missförstått?

Det spelar stor roll för nya moderkort accepterar bara DDR3-minnen t.ex.