Inlägg

Inlägg som Dackis har skrivit i forumet
Av Dackis
Skrivet av Kevlarheart:

Okej,jag kanske är trög... Men jag får alltså samma prestanda gällande spel oavsett om hårddisken är delad elr ej? alltså de spelar ingen roll om ja delat upp till C,D eller bara C och spelet ligger på D ist för C? kort sagt alltså, spelen laddare inte snabbare om de ligger på samma partion som OS?

Spelen laddar inte snabbare om de ligger på OS-partionen.

Så här har jag delat upp min 500GB hårddisk:
C: 40GB, bara OS och drivrutiner.
D: 124GB, Spel och program.
E: 300GB, Musik, film och nerladdade filer.

Det viktigaste är att du defragmenterar hårddisken ofta, alltid efter att du installerat ett nytt spel eller program t.ex.

Av Dackis
Skrivet av Supreme8001:

EFter mera tester så visar det sig att slot A1 OCH B1 inte fungerar. Sätter jag däremot in minnesstickor i A2 + B2 så fungerar det. Tyvärr innebär det att de körs i single mode. Dock verkar det enligt några foruminlägg vara minimal skillnad i prestanda mellan single och dual channel.

Men, som jag skrivit två gånger ovan, enligt manualen till P8P67 så ska man ju placera minnena i A2 och B2! Har du bara två minnen så ska du alltså sätta dom där. Iaf enligt manualen till P8P67 utan suffix.

Av Dackis
Skrivet av Fredag:

Drifta? Snarare åka karusell!

Man kan fortfarande inte volta runt i det spelet, va?

Av Dackis
Skrivet av kerbo:

Ja det verkar som du är bättre påläst! Heter det P67 i modellbeteckningen så är det naturligtvis chipset som det anspelas på.

Däremot så har det ett Realtek ALC889-ljudchipset om det var det du tänkte på, vilket är (gissningsvis) liiite sämre än ALC892 som finns i de andra modellerna. Men det är nog hugget som stucket.

Av Dackis
Skrivet av Lambodgas:

Hej, jag har själv köpt exakt samma delar & sitter här nu och skriver ändå, Som enligt manualen så kopplade jag in minna i A1 & B1. Hoppads det hjälper

Bara det att i manualen till P8P67 står det att du ska stoppa dom i A2 och B2.

Skrivet av Supreme8001:

Testade även att göra en minnes-konfiguration genom trycka på "MEM-OK"-knappen.

Tryckte du och höll inne till lampan började blinka som det stod i manualen?

Skrivet av Supreme8001:

Jag tycker detta borde falla inom defekt produkt. Ska prata med Dustin idag och se om jag kan reklamera.

Finns dina minnen med på QVL-listan i manualen då? Jag kan inte hitta dom.

Av Dackis
Skrivet av BareHipster:

Köp pro modellen Darkfuzi, Deluxe har lite sämre chipset och ett par mer USB/Sata än Pro.

Sämre chipset? Båda har väl Intel P67-chipset?

Av Dackis
Skrivet av DarkFuzi:

Tack för tipset.

Men vilket av ASUS P8P67 menar du? Delux? I så fall var den lite dyr. =(

Jag menar standard-modellen, utan några suffix. Finns på Dustin home: http://www.dustinhome.se/pd_5010544481.aspx

Du kan jämföra vilka funktioner de har på ASUS hemsida: http://event.asus.com/mb/2010/P8P67/#P8P67%20Series%20Motherb...

Av Dackis

Här har du ett prisvärt paket som jag satt ihop, som ryms nätt och jämnt inom budgeten (6 035 kr). Grafikkortet är ett fabriksöverklockat GTX 460, som borde räcka bra till de flesta av dagens spel. Tror detta skulle passa dig och dina behov väl.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/110726/6k-speldator

Av Dackis

http://www.tomshardware.co.uk/p67-motherboard-roundup-lga-115...

Den viktigaste skillnaden är väl att Gigabyte har ett 1980-tals-BIOS, medan MSI har ett smidigt och muskapabelt UEFI-gränssnitt. Men jag skulle nog valt ett ASUS P8P67, inte för att det är så stor skillnad, men tycker deras gränssnitt verkar bäst. Ska du överklocka så verkar det som om ASUS-brädan har lite mer detaljerade och avancerade inställningar för det.

Av Dackis

Känns som att ett gammalt hederligt RTFM passar in här...

Av Dackis

Det är inte så jättestor skillnad om du bara ska spela. Några enstaka spel presterar bättre med HT, men de allra flesta presterar likvärdigt eller sämre. Bättre då att lägga de 1000 kronorna på bättre grafikkort, mer RAM-minne eller snabbare hårddisk om det är spelprestanda du är ute efter. i7 är lite snabbare som sagt, men det är bara i väldigt låga upplösningar, i 95% av fallen så är det grafikkortet som är flaskhalsen. Du kommer få betydligt bättre spelprestanda om du t.ex. köper ett GTX 580 istället för en i7 2600K. Men det klokaste av allt är kanske att spara tusenlappen, för GTX 570 räcker riktigt långt bara det.

Av Dackis

CPU......A1 A2 B1 B2
--------------^-----^

I dessa slots så ska minnena sitta på ett P8P67 enligt manualen. Testa det och tryck och håll inne MemOK-knappen tills minnesdioden börjar blinka (då konfigureras minnena automatiskt).

Dock så hittar jag inte dina minnen (CMZ8GX3M2A1600C8) i QVL-listan i manualen. Se om du kan hitta dom i din manual.

Av Dackis
Skrivet av Lofman:

Alltås DVD-läsarn är jätterolig, ger ifrån sig olika toner som låter som nån slags notifikation vibrerar typ...

Vilken modell köpte du? (så jag kan undvika den)

Av Dackis
Skrivet av Swantee:

Hur står sig AMD Phenom 2 X6 1100T BE 3,3GHz mot Intel Core i7 2600 3,4GHz? AMD's har 6st kärnor och Intel's har 4st (8st logiska pga HT)????

Inte alls. Intels nya LGA1155-processorer (Sandy Bridge) sopar mattan med allt som AMD har att komma med, möjligtvis med undantaget för ett litet fåtal applikationer som faktiskt drar nytta av sex kärnor.

Av Dackis
Skrivet av Chrille_900:

Det var ett tag sen jag sysslade med datorer och är inte så väl uppdaterad kring vad som har hänt de senaste åren. Datorn är tänkt att användas uteslutande till gaming. Skulle någon vänlig själ vilja sätta ihop ett paket för ca. 7k-8k (utan skärm och diverse andra tillbehör).

http://www.inet.se/kundvagn/visa/110640/8k-gamingdator

Det där paketet borde passa dina behov alldeles utmärkt. Processorn är bland det bästa och mest prisvärda du kan hitta, och tillsammans med moderkortet så kan du överklocka det rejält om du så vill. Grafikkortet är kraftfullt och kommer nog räcka ett tag. Prisvärt chassi och nätagg och en högpresterande hårddisk också. Mycket bang for your buck.

Av Dackis
Skrivet av weebl_1985:

Men jag undrar verkligen om någon kan titta på det här paketet http://www.inet.se/kundvagn/visa/106416/komplett-i7 och se om det finns något jag kan förbättra utan att ändra priset för mycket åt det dyrare...

Det ser jättebra ut, men för 400-500 extra så tycker jag du borde slänga in 8GB minne också för att få en mer välbalanserad dator när du ändå lagt ner så mycket på övriga komponenter. Tror grafikkortet kommer tycka om det. 4GB är minimum i dagsläget och kraven kommer höjas i framtiden. Annars ser det strålande ut, kör på det!

Vill du spara en tusenlapp, så skulle du kunna välja i5 2500K istället. Den har nästan lika bra prestanda, men saknar stöd för hyperthreading, en funktion som inte används så mycket i dagsläget. Men det är klart, vill du vara förberedd på allt så kan du nog inte välja en bättre processor i dagsläget än i7 2600K.

Av Dackis

Säger du roligt och snyggt strategispel så säger jag World in Conflict.

Av Dackis

Ser schysst ut. Vill du ha en billigare hårddisk med samma prestanda så rekommenderar jag: http://www.inet.se/artikel/4303589/1tb-samsung-spinpoint-f3-h...

Skrivet av m4goo2:

Vad finns det för moderkort och minnen som är lika dom jag valt? Dom är inte i lager nämligen, vill ha en ny dator så fort som möjligt.

Detta är det moderkort som jag ska köpa: http://www.dustinhome.se/pd_5010544481.aspx
(Fri frakt från Dustin home om du är student)

Dessa minnen finns inne, om du vill kosta på dig 8GB: http://www.inet.se/artikel/5305468/corsair-8gb-4x2048mb-1600m...

Det är en väldigt brist på rätt mycket i datorvärlden just nu, inte minst Sandy Bridge-komponenter. Du lär nog få vänta några dagar, men den som väntar på något gott...

Av Dackis
Skrivet av Electronic:

Annars skulle jag ha kollat upp de inbyggda ljudkretsarna. Realtec 892 är väl den senaste.

Jo, det stämmer. Ska vara en riktigt hygglig ljudkrets också, sett till dess föregångare: http://www.insidehw.com/Reviews/Multimedia/Integrated-Sound-C...

Av Dackis
Skrivet av anon100733:

Sedan när mäter man hastighet i tum?

Hastighet = sträckan/tiden, i detta fallet tum/sekund. Kan lika gärna vara kilometer/timme eller valfri enhet.