Inlägg

Inlägg som Dackis har skrivit i forumet
Av Dackis
Skrivet av FFredrikk:

Jag ser att det börjar dyka upp en del 580 på blocket/tradera för under 3000. Antar att det har att göra med lanseringen av 7970 (min gissning) Är det en bra affär? Jag har två överklockade GTX470 idag. SLI

Avgör själv: http://www.sweclockers.com/recension/13357-nvidia-geforce-gtx...

Av Dackis
Skrivet av smoker1984:

Jag har alltså inte en 75w 6pin connector på min psu

Rätta mig om jag har fel men det tror jag inte är ett problem. 8-pinskontakterna kan separeras till att bli en 6-pin så du behöver inte oroa dig över det. Hade ett TX650W ett tag och det funkade fint med mitt GTX 570, har AMD verkligen en annan anslutning som gör kortet inkompatibelt med ett av de allra vanligaste nätaggen? Kolla ditt nätagg och se.

Av Dackis
Skrivet av Hampusofsweden:

Någon som vet när nvida planerar att släppa nya kort?

Det kommer dröja ett antal månader. April/maj kanske?

Av Dackis

Kolla min signatur för hur mycket olika grafikkort drar.

Av Dackis

Med avvakta menade jag mer än 13 minuter...

Av Dackis
Skrivet av _vanilla:

När man har SSD på 555mb/s read så flaskar nog processorn som ska exekvera koden som läses in, därav "processorn flaskar".

Den främsta flaskhalsen ligger nog i BIOS och i själva kodningen av Windows. Finns ju en del inställningar i BIOS man kan göra för att snabba upp uppstarten.

Men det vore kul att se ett test på om överklockade datorer bootar upp snabbare, någon som sett ett sådant?

Av Dackis

Aktuellt exempel på sånt som kan hända om man överklockar (sånt som jag helst vill slippa): #11809047

Utan överklockning kan du vara helt säker i din felsökning att det inte är det som orsakar problem med en applikation.

Av Dackis
Skrivet av gonkypete:

Allmänt verkar BF3 kräva ett stabilt system från A till Ö.

Så är det i regel med krävande spjutspetsspel, t.ex. Crysis. Rekommenderar TweakGuides Tweaking Companion för att få ett riktigt stabilt system.

Sen får man nog också leva med att ett så grymt spel som BF3 kraschar nån gång ibland, det är inte hela världen, men lita på att killarna och tjejerna på DICE gör vad dom kan för att fixa det.

Av Dackis

Följ denna guide för att helt avinstallera dina gamla drivrutiner och installera dem på nytt igen: http://www.tweakguides.com/NVFORCE_3.html

Av Dackis

Via ett besök på Fractal Designs hemsida tog jag reda på detta:

"Improvements from R2

Improved air flow with updated fans
Improved noise absorbing material
Bigger hole in M/B plate for mounting of CPU Coolers
Improved cable routing possibilities
Reset button, located behind the front panel door
Many small quality improvements, including improved scratch resistant coating"

Att köpa ett Newton R2 låter som ett bra köp, det är ett kvalitetsagg.

Av Dackis

Avvakta och se om det är något bestående. Sånt där kan hända ibland, till och från.

Av Dackis
Skrivet av hejhej231:

http://www.inet.se/produkt/1902012/asrock-p67-extreme6-rev-b3
Det moderkortet har inte integrerad grafik.
Kommer jag ändå använda en CPU med integrerad eller?
Och såklart har jag ju Grafikkort, men ändå bra att veta!

Har du ett grafikkort kommer du använda det (det bör du också).

i5 2500K har en integrerad grafikkrets som är bra för att sitta på en processor men oerhört simpel jämfört med diskreta grafikkort. Det är bara vissa moderkort, de med H67- och Z68-chipset, som stödjer användandet av processorns integrerade grafikkrets.

Av Dackis
Skrivet av Mazada:

Så varför är 570 bättre än 6970? eller är det bara bättre?

Läste du inte artikeln jag länkade? Överlag bättre spelprestanda, that's why. Men det är olika från spel till spel, så du kan ju kolla upp exakt de spelen du spelar mest.

Av Dackis
Skrivet av Esseboy:

Jag tänkte att folk förstod att det är en teoretisk siffra men men...I rendering eller superPI borde du komma närmast de 36%en

Mmm, men i det mesta annat lär du ju inte ens komma i närheten...

Av Dackis
Skrivet av phreec:

Säger inte att BF3 är ett dåligt spel, tvärtom är det nog det bästa moderna FPS ute just nu. Men om det är en sann uppföljare till BF2 du hade tänkt dig så lär du bli besviken.

Jag blev inte det! (med sedan 1942 ) Tvärtom överträffade spelet mina förväntningar! Att dom skippat Commander tycker jag bara är bra, den funktionen fungerade ju nästan aldrig som det var tänkt i BF2 ändå. Jag tycker heller inte det är kartans storlek som är avgörande, det är stridens inlevelse och intensitet som gör BF3 till ett så fantastiskt spel, det slår 5 minuters promenader genom el-Alameins öken alla gånger... Jag tycker det är ganska konservativt att försöka definiera en "sann" Battlefield-upplevelse, en spelserie måste ju få utvecklas, förändras och testa på nya drag, vad är det som säger att Bad Company är mindre "sant" än BF2? Det är f.ö. det bästa spel jag spelat på Xbox, även om uppföljaren inte tillförde mycket och tog bort en del som var bra. Titta också på Battlefield: Vietnam, där var det också lite mindre och intensivt fokuserade kartor.

Av Dackis
Skrivet av Pinguii:

har kollat på http://www.alina.se/Produkt.aspx?site=prisjakt&T2=ZT-50105-10... nu och en fråga bara hur kan de vara så billigt? Dom skickar ju till och med ett spel? Har någon köpt därifrån förut?

Ja, det har jag. Det är inget fuffens. http://www.tryggehandel.se/butik/518

Av Dackis
Skrivet av Hampusofsweden:

Det går inte att komma ner mer i pris än 3600? Tror ni det kommer sänkas?

Nej.

Av Dackis
Skrivet av Esseboy:

gör matten så ser du att den är ~36% snabbare i 4,2Ghz 4,8Ghz =45% Men i spel gör det inget :/ CPUerna i dagsläget är för snabba helt enkelt

Jo, men matten säger ju inget om vad det betyder i vardagliga applikationer. För du menar väl inte att hemsidor laddas 36% snabbare? Att det påverkar rendering, filkomprimering och andra rena beräkningsoperationer låter jag vara oomtvistat, men hur ofta ägnar man sig åt det? Jag gör inte det i alla fall, och känner därmed inget behov av överklockning som det är nu.

Av Dackis
Skrivet av simonc:

Har ingen större koll på vad som är bra hos moderkort.

Det är en rätt komplicerad fråga men generellt sett kan man säga att det inte spelar så jättestor roll, det sitter mer i detaljerna, finliret. Det är inte så att moderkortet kommer ge dig mer FPS i spel för att ta ett exempel. Däremot saker som anslutningsmöjligheter, USB 3.0-portar, överklockningsmöjligheter kan påverkas.

Men här har du ett prisvärt val som kommer funka bra: http://www.inet.se/produkt/1901969/msi-p67a-c45-rev-b3

Av Dackis
Skrivet av _vanilla:

Det snabbar upp boot och uppstart samt bättre prestanda i spel, rendrering osv

Rendering, definitivt. Men har du gjort några tester på det andra? Bara nyfiken på hur stor skillnaden verkligen är i sekunder/FPS.