Inlägg

Inlägg som Rauf har skrivit i forumet
Av Rauf

jag kan slå vad om 1000 falaflar att mitt kort kickar 9500pro i vilket spel som helst och i 3dmark...kanske inte med AA på men det e ändå bara skit som man inte ser nån skillnad på om man har hög detaljrikedom.
De tester du har sett är med oklockade kort, klockar man PoV XP-kortet som jag har gjort så slår det ett 4600 i standardklocking med god marginal.

fläkten på creatives kort låter som fan...riktigt högt. Dessutom kan jag rekommendera kort med 3,3ns minne.

jag hade också ett G2MX-400 innan, lite skillnad från 3800 poäng till 12400 i 3dmark. och då hade jag ändå klockat kortet från 175/166->250/209

Av Rauf

har klockat nu. Körde i 315/720 MHz och det funkade perfekt. Har inte maxat det ännu...Min åsikt kvarstår; detta är ett kanonkort!

Av Rauf

Rapport om POV-TI4200XP Turbo (310/660)

Har köpt ett POV-TI4200XP Turbo (310/660) och tänkte avlägga en liten rapport eftersom många verkar undra lite om det kortet. Är helnöjd med mitt kort, bra TV-ut, bra prestanda, allt nödvändigt fanns i förpackningen...Men en sak var lite konstig, klockningen låg inte på 310/660 som det står på db hemsida utan 250/660. Så det första jag gjorde var att dra upp gpu:n till 310 och till min lättnad funkade det utmärkt. Har inte haft tid att klocka kortet för att se hur högt det kommer än men det återkommer jag med. Men har efter lite windows- och biostweakning kommit upp i 11856 poäng i 3dmark med 310/660.

just det...fläkten låter knappt någonting heller.

Av Rauf

hoppas det är bra iaf...datorbutiken mailade mig idag och sade att dom fått in det, så jag har beställt

och kortet är ju inte maxat från början...dom måste ju ha nån säkerhetsmarginal eftersom alla kort klockar olika. den säkerhetsmarginalen e ganska stor eftersom just skillnaden också kan vara stor

Av Rauf
Av Rauf

vad gör den där då?

Av Rauf

det finns en patch för VIA-chipset på moderkortet och VIA -> AMD-processor...jag kör med den och tycker den e bra

tyvärr funkar inte länken längre men gå in på http://www.lumberjacker.de/ och klicka på download section så fixar dom det nog snart...filen heter "pci latenz patch 0.20" eller nåt sånt...om du vet nåt ställe jag kan ladda upp den på så kan jag göra det också

Av Rauf

har sett ett test där dom använde den flänsen fast utan någon fläkt alls till att kyla en P4 2,8@3,0GHz...så det är nog helt ok kylning

Av Rauf
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Gl-Gnu
Chaintech A-GT21 "Special Edition" GeForce4 TI4200 128Mb DDR DVI TV-out/Video-in Retail AGP 2,8ns!!!

Nån som har eller vet nått test av det kortet?

Var har du sett det kortet? Jag tror inte det där med 2,8ns stämmer. A-GT21-kortet har 4ns och är alltså rätt slött jämfört med POV och Albatron.

Av Rauf

läste på POV:s hemsida att deras Ti4200 XP 128Mb 3.3ns bara kan köra tv-ut i 800x600 som max...nån som har ett sånt kort som kan bekräfta eller dementera. Alla andra g4:or jag läst om har kunnat köra i minst 1024x768.

Av Rauf

har en 757NF sedan ett halvår och är jättenöjd. Min e iaf skarp ändå ut i kanterna...Var också lite orolig för strecken innan köpet men efter 2 dar trodde jag nästan dom hade försvunnit för jag tänkte aldrig på dem. och de syns knappt heller förutom med jättevit bakgrund

Av Rauf

förresten, Arne...varför står det att du har en Duron-processor i din 3dmark compare?

Av Rauf

Fråga i nån kunnig datorbutik. Själv har jag en Arctic cooling Super Silent Pro TC...den kyler inte jättebra men är väldigt tyst och fläkten reglerar sig efter tempen. Funkar upp till XP2900+

Av Rauf

Albatron klockar bra eller dåligt?

Skulle ni som har albatron Ti4200p-turbo kunna berätta vad ni har kunnat klocka era kort till. Jag har sökt och bara hittat 2 som har skrivit, ett som klockat bra (Arne Ankas) och ett dåligt, kommer inte ihåg vems. Men det snackas ju nu om att de flesta skulle klocka rätt dåligt, trots de lysande recensionerna. E jävligt sugen på att köpa ett ändå och chansa, men vill inte bli blåst.
Tack!

...förresten, fick 2500:- i stipendie idag från skolan så om nån har nåt annat bra förslag på graffekort i den prisklassen så är ni välkomna att skriva.

Av Rauf

I år?...snarare om ett år

Av Rauf

Den där fläkjäveln (fast utan Coolmod då) dödade min gamla Thunderbird 1333...fläkten bara sket i att starta en gång när jag satte igång datorn. Dessutom kyler den rätt dåligt.

Av Rauf

Om du har ett G4ti4200 så kan det vara det som är kasst...läste nåt om det för några månader sedan. Kommer dock inte ihåg vilket märke men prova att söka här i forumet. Iaf så var det fel på de tidiga modellerna av kortet som gjorde att det blev suddigt vid höga upplösningar. Om så är fallet så får du ett nytt kort eftersom tillverkaren nu har löst problemet.

Av Rauf

Vet inte riktigt vad du menar men kanske den här hjälper:

http://forum.sweclockers.com/showthread.php?s=&threadid=91505

Av Rauf

det e ungefär som med en spis...har man en platta på 12 så drar den mer ström än när man har den på 6. Det är därför du bara har problem i krävande spel.

Av Rauf

AMD XP ska helst köras på 300Watts nätagg...Vissa får det att funka på 250 men du ska nog byta till 300W så löser det sig med 99% säkerhet.