Inlägg

Inlägg som Humvoffla har skrivit i forumet
Av Humvoffla

Kul att du gillar din one så pass mycket! När skärmen på min S4a pajja köpte jag en One, men det blev som att vara ihop med en supermodell vars personlighet man inte står ut med. Jag tål verkligen inte deras UI/funktionalitet, efter 2 månaders tweakande fram och tillbaks sålde jag den och bad min trasiga S4a att ta mig tillbaks. Trivs du så trivs du! Dra utomlands istället för att lägga ut pengar i onödan är då mitt råd

Av Humvoffla

Är det stor skillnad i grafik tror ni? 2.8 duo modellen har ju ett grafikkort på 512 mb jämfört med 256 på den nyare

Av Humvoffla

ny MBP vs äldre MBP

Vilken av dessa ger bäst prestanda? både grafik och processormässigt.

Först ut har vi en macbook pro (08 tror jag) med spec:

2.8 ghz intel core 2 duo
4 gig minne
grafik : 9400M samt 9600M GT

VS

Den nya macbook pro:n 2011

15 tum: 2,0 GHz
2,0 GHz Quad-Core
Intel Core i7
4 GB 1333 MHz
Intel HD Graphics 3000
AMD Radeon HD 6490M med 256 MB GDDR5

Vilken processor presterar egentligen bäst? Och vilken grafik väger tyngst?
Core 2 duo mot quad core i7, samt nvidia vs amd!

Det är en köpfråga där nya såklart är dyrare, men pengarna spelar ingen större roll!

Av Humvoffla

Låter bra det boppleplutten. Halva priset på min mac känns dock för billig. Prestandamässigt så går den ju inte ens att jämföra med den billigaste 13 tummaren som ligger på 11000 nu. Sure, garantin har gått ut men den är snålt använd och batteriet är som nytt. Ja cliddo, men ipad känns sjukt waste. Jag har en ipod touch vilket i min mening är precis så en "bärbar bok/web-läsare...etc" ska vara. Ipaden är bara en skum produkt i min mening

Av Humvoffla

minstingen känns lite väl liten faktiskt, skulle verkligen vilja ha 13 tumsmodellen och lägga till den bättre processorn och mer minne, men då är man uppe på nästan 20 000 igen ;D Det är knepigt med mac!

Av Humvoffla

Tack för svaret! Det var precis vad jag ville veta. Någon som vågar uppskatta värdet på datorn jag tänker sälja?

Av Humvoffla

Jaa den tanken har också slagit mig hehe, men jo storleken är lite av ett problem eftersom jag studerar, 15" blir för otympligt och pga det, och priset, så vågar inte ens ta med den till plugget. Jag tror det är tid att sälja nu medans jag får något för den, frågan är hur mycket den är värd.

Av Humvoffla

inköp av ny mac och försäljning av äldre macbook pro

Hej! Har 2 frågor jag skulle vilja ställa här

A) Jag tänkte nu sälja min Macbook pro 15" 2.8 core 2 duo 4gig minne etc.
Vad tycker ni vore ett lämpligt pris på denna? Inköpt i början av 2010. Inga skavanker osv.

B) En annan fråga, som egentligen är mer relevant. I den nya modellserien finner vi 15" utgångsmodellen med specs: 2.0GHz quad-core Intel Core i7 Medans den värre 13 tummarns prolle ligger på 2.7GHz dual-core
Intel Core i7. Vad jag undrar är core 2 duo vs quad. Är inte duon bättre, eller hur var det där? Antalet kärnor spelar väl inte så stor roll vid normalanvändning? Är inte duon snabbare isf vid normalanvändning?

Jag ska nämligen köpa en ny mac, och anledningen är att min nuvarande är för kraftfull för mina behov (har alltså inga större prestandabehov), och priset sjunker ju snabbt så jag passar på att sälja den nu. Jag funderar på en 13 tums macbook pro eller en 13 tums air alla åsikter och synpunkter uppskattas!

/humvoffla

Av Humvoffla

Ärligt talat så har jag grymt svårt att tro på detta. Jag skulle vilja granska siffrorna på egen hand, för jag tror det är omöjligt att vi har en så stor ökning på både mobil, bärbar OCH stationär marknad, folk har helt enkelt inte råd. Även OM siffrorna stämmer så tror jag knappast det är hållbart.

Av Humvoffla

trean var snyggast, men det var en JUL-Logotyp och inte bara vinter tema Så den missar ju poängen helt. 1an är därför bäst.

Av Humvoffla

Bäst vore ju om du kunde snabbklocka genom att vrida upp effekten hee hee ^^ 5p!

Av Humvoffla
Skrivet av kobb3:

Saken är ju den att The Piratebay vägrar att ta bort olagligt material. Något som tex youtube gör direkt dom får reda vad som är olagligt.

Helst innerst inne vet alla att domen helt rätt! Ska ju inte vara okej att tillhandahålla en tjänst som enbart används för underlättande av piratkompering.

Men snacka för dig själv. Och till Nisse som gör volvo/posten liknelsen... Ni fattar väl att det är mer som står på spel? Det här är ingen jävla "smakfråga" det här handlar om svensk lagstiftning och sveriges stake kontra utländska filmbolag. Vi lever i en tid då sånt här måste ifrågasättas och lösas. Lagar och människor måste anpassa sig efter kulturen som växer fram. Om alla i sverige som har tankat olagligt räcker upp en hand så skulle gubbarna i styret fatta vad detta handlar om. Så kom inte med struntprat, domen är helt emot svensk lag.

Av Humvoffla

pa1983, sluta sabba forumet med dina sjukt långa inlägg.

Av Humvoffla
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Xiano
Jag skulle kunna tänka mig 3 st 30" 2560x1600 i porträtt läge. det skulle nog kunna bli fett 4800x2560

AGREED..

Av Humvoffla

jag bryr mig inte om grafikkort eller klockning i övrigt, men det är en KLOCKren artikel på ämnet, ville med denna kommentar bara ge beröm till sweC. Bra jobbat!

Av Humvoffla

Jag vet, jag säger samma sak som alla andra.. eller.. nä... jag orkar inte

Av Humvoffla

i takten utvecklingen har så borde man ju verkligen se till att vara framtidssäker, speciellt när det handlar om så "lite" pengar.

Av Humvoffla

sarkasm? Helt sant ju, riktiga män fegar inte och kör utan antivirus!

Av Humvoffla

det är i dagsläget logiskt omöjligt vad jag vet iaf.. kanske är möjligt i morgon!

Av Humvoffla

det kan helt enkelt vara din internetsladd som är kass, det händer verkligen.
Eller så kan ditt NIC/nätverkskort i datorn vara trasigt. Försök att fastställa VART paketen går förlorade, testa pinga routern etc.. kör traceroute för att fälja pingsignalen. Hoppas det hjälper