Inlägg

Inlägg som andreasekman har skrivit i forumet
Av andreasekman

Gammal Skrivare Windows 8

Hej,

Köpte en ny dator till mossan och struntade i att installera win7 utan lät window 8 vara kvar. Konstigt nog så tyckte mossan inte att det var så farligt. Nu har jag fixat allt åt henne så hon kan fortsätta göra det hon brukar men det var en grej jag inte kunde lösa. Hon har en gammal laserskrivare som varit en bra trotjänare länge nu men jag kunde *an inte få den att fungera med windows 8.

Canon LBP-1210

Det är en Canon LBP-1210 som jag försöker installera. Det finns inga drivrutiner till win8 såklart. Jag har provat att köra i kompbilitetsläge, starta utan drivrutinssignering, installera med andra liknande drivrutiner för att lura datorn osv. Lägga till skrivaren manuellt funkar inte heller.

Finns det någon lösning alls att få in en gammal skrivare till win8?

Av andreasekman

Jag hoppas på ett bättre internet. Börjar bli jävla trött på hurdåliga standarder det är överallt och speciellt på hur grötit allt blivigt på den sista tiden. Nog för att dem vill dribbla bort användare med avtal och så vidare men efter att ha surfat på "internet" i en 15-20 år så måste jag erkänna att en del grejer var bättre förr.

Jag tackar google för att ligga mycket i framkant av minimalism och enkelt användargränssnitt, även om senaste youtube versionen är ett stort misslyckande.

Av andreasekman
Skrivet av Conditioned:

Om:
Alla addons jag vill ha finns
Den är säker
Snabbare än andra webbläsare att starta
Snabbare än andra webbläsare att ladda sidor
Konfigurerbar

Håller i stort sett med Vad är det för konfiguerationer du brukar göra med en webbläsare? Själv tar jag bara bort lite onödiga funkitoner och skapar med skärmyta. Bruka vara att högeklicka och ta bort för min del och logga in på min opera link sen är jag färdig. Spenderar kanske 1 min efter ominstallation.

Av andreasekman
Skrivet av n_sandstrom:

Just nu sitter jag på tjejens laptop. Hon är en sådan som har mängder med flikar i firefox som hon vill ha sparade, så den vill jag inte peta på. Därför kör jag andra browsers när jag sitter här. Och njae, Opera är den som verkligen är sämst när det gäller att fungera med många sidor. Eller är tanken att man ska behöva fylla den med addons för att den ska bli funktionsduglig?

Kan ju erkänna att Opera drar ram, vilket man iofs har mängder av. Men jag själv använder aldrig mer än 30 flikar kanske och har aldrig haft några problem. Har inga addons alls till Opera och på sin höjd tankar jag ner ett tema som är standard temat fast lite mer cleant bara. FF behöver man ju däremot pimpa sönder med addons och redan innan man installerat första så tycker jag inte om FF. Har alltid varit stor skillnad för mig, bra mycket långsammare och många av funktionerna funkar inte ens hälften så bra eller behöver modifieras för att jag ska gilla dem. Och nej, det handlar inte om att vänja sig, för dem funkar på ett sämmre sett än vad jag vill att dem ska göra.

Av andreasekman
Skrivet av Kleiner:

Plugin stöd, sync-funktion (historik, bokmärken osv), det ska vara snabbt och flyta på bra, följa faktiska standarder fullt ut, minimalt (typ Chrome, inte en massa onödigt krafs), finnas natively för alla OS i någon form, inte krascha/hänga sig stup i kvarten.

Syncfunktion hade ju varit bra om dem implementerade, kanske kommer i någon form av skydrive sen? Gillar ju för övrigt "Opera Link" som är deras syncservice. Har inte provat den som finns i Chrome ännu, kanske dags. Använder ju i princip aldrig Chrome, kör de bara när flashen i Opera buggar för fullscreen.

Av andreasekman
Skrivet av lambdaN:

Skulle IE ha snabbhet, adblock och bättre kompatibilitet så hade jag kört det.

Kanske dags att prova igen? Som dem flesta i tråden skriver så verkar IE kommit tillbaka men att dem fortfarande surfar på sitt oerhört dåliga rykte.

Av andreasekman
Skrivet av Allroundnörd:

Jag har IE9 installerat och använder det då och då. Det finns alltid någon sida som inte funkar med en läsare och så testar man med den andra. Den andra jag har installerad är Chrome. Nu har IE kopierat en del av det som Chrome tidigare var ensamma med, som att ens mest populära sajter kommer upp som tumnaglar så fort man öppnar en ny flik. En annan grej som IE tagit från Chrome är att man kan söka direkt i adressfönstret, det var Google ensamma om förut. Det kan ju vara nån inställning i IE, men direkt ur lådan har Chrome fortfarande en cleanare layout som inte stjäl skärmyta. Det är många stackars människor därute som sitter med en tredjel av skärmytan på en liten laptop upptagen av helt onödiga verktygslister. Google säger ju att Chrome ska vara "clutter free" och det är det verkligen. Sen hanteringen av flikar, den rullar så otroligt mycket smidigare i chrome. Testa att dra ut en flik till ett eget fönster i IE, det hackar och hela momentet andas "snälla sluta göra så här" medan det i Chrome flyter smidigt som olja...

Den som vill vara först bäst och vackrast kan inte bara kopiera andras funktioner. Den dagen Microsoft gör något innovativt som får mig att känna att min upplevelser av internet blir bättre av Explorer så kommer jag byta, utan tvekan.

Du har aldrig hört talas om Opera eller? Dem hade alla dem funktionerna du skriver att Chrome var först med innan Chrome ens fanns på marknaden!

Söka direkt i adressfältet har varit standard så länge jag kan minnas. Dem var först med att lägga till sök enkelt genom att högerklicka och välja kortkommando.

Angående cleanare yta håller jag inte med. Finns det något jag verkligen stör mig på i Chrome är det alla dessa jävla POPups hela tiden som frågar om man ska översätta eller något annat onödigt som påminner mig om Internet Explorer 5 och liknande. Visst går de klicka bort men varför ens behöva göra de?

Att dra ut flikarna i Chrome funkar hyffsat, det jag saknar är att man kan dra ut och snappa direkt på ena kanten. Här är faktiskt IE kanske inte lika snabbt men ingen stor skillnad och dessutom snappar den till kanterna.

Av andreasekman

Tog själv inte i IE med tång under bra många år. Har dock inte testat den på väldigt länge och det känns som många andra inte heller gjort det. Har hört att den sista versionen ska vara helt ok men att man, inklusive jag själv, har förankrat sig i andra webbläsare. Själv tycker jag just nu inte att det finns någon som fungerar riktigt bra då det finns floskler i alla webbläsare.

Håller med om att hastighet är nog den viktigaste egenskapen för mig med. Älskar speeddialen från opera också som dem har haft inbyggt väldigt länge.

Har aldrig riktigt förstått FF användare som kräver en massa tillägg. Många tillägg som folk får tanka ner har funnits standard i Opera ganska länge eller så har dem funnits att tanka ner men ändå ska de kastas smuts på just opera för detta.

Av andreasekman
Skrivet av anon4992:

Den viktigaste frågan kvarstår, är A:\ äntligen borta?

(Kanske beror på setting i bios,har inte kollat) men vore skönt att slippa se A:\ i sin dator när ingen har en diskettstation kvar.

Bara att inaktivera drivrutinerna så försvinner den

Av andreasekman

Vad skulle får er att använda Internet Explorer?

Satt och kollade på Emil när han visade Windows 8 och när han sa att många inte gillar internet explorer, vilket jag vet är sant, så började jag undra vad som skulle krävas för att folk skulle börja använda det igen?

Så, vad skulle ni kräva/vilja ha/se för att börja använda Internet Explorer igen?

Av andreasekman

Fattar inte varför så många är negativa. Visst, för den normale användaren kanske inte W8 "Metro" har så mycket att komma med men för tablets och tv kommer det nog bli ganska najs. Om ni inte vill så använd de inte men sluta gnäll nu!

Av andreasekman

Kan ju tipsa om alla produkter som blir blöta att stänga av snabbt och se till att ingen ström går igenom produkten. Försegla sedan i en burk eller liknande fylld med ris och låt stå tills det torkat. Riset obsorberar oerhört bra och detta i kombination med diskmaskin för tangentbord har varit en alldeles lysande lösning för mig många gånger.

Av andreasekman

Meh, vill ju ha SED tv..

Av andreasekman
Skrivet av skog1s:

Jag håller inte alls med dig! Ja kanske på "Kan man sina datorer"

Men kan man hårdvara och hårdiskar så är det en stor uppgradering! (jättestor är relativt)

Jag kan ju inte påstå att jag var jättenöjd med SSD införskaffandet. Det var förvisso en uppgradering, aningen dyr till vad man får anser jag. Dock en av dem billigare prestandaökningar man kan göra för ett dagligt bruk, dock tyckte jag inte det var värt det ändå. Tycker man får mer valuta om man lägger mer pengar på ett bra ljudsystem eller en bättre skärm om du frågar mig.

Av andreasekman
Skrivet av lang666:

Kul att man bytte ut sin vertex 2 mot en intel 330 förra veckan för 1100 kr
Vanliga turen

Om priset sänks inom den sista månaden har du rätt att gå till butiken och kräva pengar tillbaka, på mellanskillnaden då.

Av andreasekman
Skrivet av skog1s:

"snart" (?) du skulle köpt den "igår" (!)

Ja då lär du få vänta! Varför lägga ut så mycket pengar på övrig hårdvara, och sen skita i SSD ? Om man vill ha en dator som presterar bra, direkt. Du kunde lika gärna dra ner på kostnaden på moderkort & låda och valt en SSD! Faktum är att du till och med kunde valt en sämre processor och en SSD, och ändå få ett system som presterar bättre!

(nu citerade jag dig merc, men mitt inlägg är inte direkt mot dig, utan mot alla som skiter i SSD)

Datorn blir inte så mycket snabbare med en ssd. Kan man sina datorer är det faktiskt inte en så jättestor uppgradering, dock börjar det bli mer prisvärt, men fortfarande måste jag säga att SSD var riktigt överhypat för min egen del.

Av andreasekman

Håller fast vid min teori om att Apple inte kommer finnas kvar inom 15 år!

Av andreasekman
Skrivet av Jarl:

Så trist gränssnitt, har ingen av dem ens sett en HTC Sense skärm, ren och skär skönhet.

Det ligger ju hos betraktaren. Första gången jag såg Zune interface eller nu windows phone föll jag direkt för upplägget. Har haft en Zune mp3 spelare i 3 år som jag är grymt nöjd med och gillar verkligen det cleana interfacet. Däremot en klottrig HTC skärm med massa effekter som slukar energi har jag inte mycket för.

Av andreasekman

Ska i princip bara ligga på jobbet då man får dönickejobben på 12 timmar, måste vara på plats men finns i princip inget att göra. Alltså blir de bara titta på film/serier.

Av andreasekman

Denna såg helt OK ut med, http://www.netonnet.se/art/dator/laptop/skarmstorlek/laptop-1... - Fördelen med den är att jag kan hämta den direkt eftersom jag behöver den till imorgon