Inlägg

Inlägg som Fyren har skrivit i forumet
Av Fyren

Annonsen är avslutad

Av Fyren
Skrivet av OskarB98:

2000:- HÄMTAR

Då leder OskarB98, låt oss säga avslut tisdag 17.00 (10 min anti-snipe).

Av Fyren
Skrivet av Tågföraren:
Skrivet av MrMortalis:

2100 och jag betalar för frakten om du skickar

Skickar somsagt helst inte (blir en rejält stor och tung låda, därmed antagligen ganska dyrt), men finns inget intresse lokalt med liknande bud så löser vi såklart det.

Av Fyren

i7 7700k + MSI Z270 Gaming pro carbon, Corsair H115i, NZXT s340 Elite, Evga SuperNova 650W G2

Hej!

Har lite delar över från tidigare bygge som jag nu önskar bli av med. Saknas grafikkort, RAM och lagring för en komplett maskin. Föredrar att sälja allt som ett paket och skickas i första hand inte. Finns inget intresse av att köpa allt så tar jag en titt på att sälja komponenterna enskilt.

  • i7 7700k + MSI Z270 Gaming pro carbon: Processorn är deliddad (liquid metal mellan CPU och IHS), men IHS är ej limmad. Inget att annärka angående modekortet.

  • Corsair H115i: 280mm AIO kylare, inkl 2x Noctua NF-A14 iPPC-2000. Just nu sitter det mounting kit för AM4 på, men medföljer även fäste för LGA1151 (passar CPU/moderkortskombon ovan).

  • NZXT s340 Elite: Chassi i gott skick, något enstaka märke. Saknas eventuellt lite tillbehör (2x täckplåtar där grafikkort suttit etc). Följer med en Phanteks fläkt som sitter i taket på lådan.

  • EVGA Supernova 650W G2: Inget att anmärka på, aldrig varit några konstigheter med detta PSU/Nätaggregat.

Paketpris för allt: bud från 2000kr
Buda i tråden - bud via PM kommer jag själv offentliggöra i tråden.

Läs hela annonsen här

Av Fyren

Användare: @osby0479
Typ av affär: Jag köpte
Tillvägagångssätt: Frakt
Produkt: Logitech G Pro X Superlight

Positivt:

  • Supersnabb respons

  • Snabb frakt (skickade redan samma eftermiddag)

  • Väl packeterat

Negativt:

  • Inget

Slutbetyg: 5/5

Av Fyren

Tar gärna superlight för 600kr+frakt, skicka ett PM!

Av Fyren

Sådär, då var det testat och allt funkar prima för tillfället. Minnena rullar i samma hastigheter som de gjorde på min Intel Z270 plattform (XMP profil) efter att ha aktiverat D.O.C.P, inga konstigheter alls

Av Fyren

Se till att du använder 5x zoom när du testar med kameran igång, viktigt att du aktiverar rätt kamera!

Har också en Pixel 7 Pro, och det låter lite när man vänder/skakar lite lätt på min med, ända tills man aktiverar 5x kameran. Hade liknande på min förra Galaxy S9+, så detta är nog ingen fara

Av Fyren
Skrivet av shugge:

Jag har aldrig haft problem med att minnen som inte listas i qvl inte funkar pga just den anledningen. Men visst finns det en minimal risk att de ev inte lirar tillsammans.

Tack för svaret!

Nej, jag har heller aldrig haft några problem med minneskompatibilitet tidigare, men hört mycket om strul med just Ryzen. Jag beställde lite på chans, skiter det sig får det väll bli lite nya snabbare minnen med

Återkommer med resultat, ifall det skulle vara av intresse för någon annan framöver.

Av Fyren

Minnekompatibiltet 5800x3D

Hej!

Sitter och klurar på uppgradering (min gamla i7 7700k flaskar ett RTX 3080 rätt duktigt).

För att göra det lite ekonomiskt tänkte jag mig ett B550 moderkort och 5800x3D, vilket då skulle innebära att jag förhoppningsvis kan använda mina nuvarande RAM minnen.

Dessa finns dock inte med på kompatibilitetslistorna för något av de moderkort jag tittat på. Vet även att tidigare generationer av Ryzen varit lite kinkiga med vilka minnen som funkar. Så därav min fråga - hur ligger det egentligen till med detta nu mer?

Specifikt så har jag dessa minnen,
CMW32GX4M2E3200C16, https://www.amazon.se/-/en/gp/product/B081XWLQKS/ref=ppx_od_d...

Någon som har erfarenhet av liknande hårdvarukombinationer? Tack!

Av Fyren

900kr + frakt (alternativt om du vill mötas upp i Stockholm city efter nyår).

Av Fyren

Aluminum black - 350. Kan hämta!

Av Fyren

Intressant, haft samma funderingar själv.

Kör för tillfället med endast en in-ear i höger öra, tycker det funkar bra vad gäller trafikljud etc.

Tillbaka till vidbrus. Jag har testat ett gäng olika modeller. Min slutsats är att det är in-ear varianter som funkar bäst, annars har man inte särskilt stor chans att höra så mycket. Avgörande för hur mycket vindbrus jag upplevt har framför allt att göra med hur strömlinjeformad hörluren är, samt hur pass mycket den sticker ut utanför örat.

Baserat på detta tror jag Sony Linkbuds S skulle kunna vara ett bra val. Har inte testat själv än men är rejält sugen...

Av Fyren

Användare: @Lacke7894
Typ av affär: Sälj
Tillvägagångssätt: Frakt
Produkt: 1080ti

Positivt:

  • Inga konsigheter, snabb betalning.

Negativt:

  • Inget

Slutbetyg: 5/5

Av Fyren

Annonsören har avslutat denna annons.

Av Fyren
Skrivet av Notoriouz1:

Har du nåt köp nu pris? 😊

Har fått "köp nu"-förfrågan om 4500kr+frakt via PM, vilket jag kan tänka mig. Matchar du/någon det så kan jag kontakta er i turordning efter inkomna bud.

Av Fyren

Asus ROG Strix 1080TI Gaming 11G

Hej,

Har uppgraderat, säljer därför mitt 1080ti. Köptes av en kille här på Swec för ett par år sedan (som i sin tur köpte det på webhallen 2017-08-14, kvitto finns och skickas med).

Aldrig varit några konstigheter med det, upplever inget spoltjut etc. Heller aldrig överklockat, däremot har jag undervoltat.

Kan hämtas på Gärdet i Stockholm på helger/kvällar alternativt i Sickla på dagtid. Kan även skickas (köpare står för frakten - välj mellan Postnord, DHL, DB Schenker).
Vikt på paketet blir 2.56kg, och LxBxH blir 45x32x18 cm om någon vill räkna på frakten i förhand, mitt postnummer är 115 37.

Skickas i originalkartong (och ESD-påse), samt ytterliggare kartong som jag fick mitt nya grafikkort i som yttre embalage.

Tänker att vi gör som övriga 1080TI och börjar med bud från 3500kr, avslutar söndag kl 20.00 och skickar efter jobbet på efterkommande måndag. Betalning via Swish i förhand.

Har sålt några prylar är innan så det finns några enstaka omdömen om mig som säljare här på forumet

Läs hela annonsen här

Av Fyren
Skrivet av LebronJames23:

När skrev du upp dig? Tror jag kanske är lite sent ute med listan 😂. Får man en typ av kod när man blir utvald eller hur fungerar det?

Skrivet av LebronJames23:

Registrerat mig på alla 3080 modeller, hoppas man blir utvald inom kort 😂

Ja alltså det är väll ytterst tveksamt om det är någon större idé att skriva upp sig där nu - kanske blev lite otydligt, men jag skrev ju upp mig 09/18/2020 08:26:54 (dvs 18e september för oss med vettiga sätt att skriva datum på ).

Av Fyren
Skrivet av LebronJames23:

Kan man skriva upp sig på listan nu?

Ja, det är bara att klicka notify på de grafikkort du är intresserad av. Dom skickar sedan ut speciella emails enligt ordningen som man registrerade sig på listan där man får möjlighet att köpa.
https://eu.evga.com/products/productlist.aspx?type=0&family=G...

Av Fyren

Nedan kanske räknas som på gärnsen till off topic, sorry för det.

Skrev upp mig på EVGAs kölista för samtliga deras 3080 när dom släppte den för EU (09/18/2020 08:26:54), fick idag meddelande om att det finns ett 3080 XC3 Ultra reserverat till mig. 957 Euro (9700 SEK) inkl frakt/moms/tull etc.

Känns väll som en hyffsad deal, eller vad säger ni? Har haft lite svårt att hitta vettiga reviews på dessa kort (framförallt jämförande sådana). Generellt verkar det som att detta kort är både mer strömbegränsat och varmare än tex. Asus TUF OC. Hur skulle ni göra?