Inlägg

Inlägg som Misak Koim har skrivit i forumet
Av Misak Koim
Skrivet av OskarW90:

1.35 kan fungera men ligger nära farliga zonen på luft... men så länge du inte du ligger över 75-80 grader i burntest bör det vara lugnt..

Bf4 verkar vara VÄLDIG kinkig när det gäller 4770k och överklockning.. min 4770k låg på 4.6 ghz stabilt i 24 timmar + stabilitetstest.
Men jag kan inte få den stabil över 4.2Ghz alls i bf4 :/

124 brukar innebära för låg Vcore och 101 gäller uncore (CPU cache). men som jag skrev tidigare är det något med BF4 så att det inte klarar att gå stabilt.

Känner ju lite att jag bör skriva.
I burntest får jag temperaturspikar uppåt 95 grader men den pendlar mellan 65-80 grader. Jag har en 4770k@4,6GHz - 1.297vcore, spec enligt sign. Samt så fungerar det alldeles utmärkt för mig i BF4.

Man känner ju att man ska FET-utesluta BF4 ur stabilitetssynpunkter då skräpet slocknar titt som tätt utan förklaring, tycker jag.

Av Misak Koim

Tycker H100i fungerar galant, tycker jag.

Här är dagsfärska resultat från 4h BF4@Ultra med signatur specs:

http://i41.tinypic.com/2lv06c2.jpg

Av Misak Koim

HDMI stödjer inte 75hz i 1080p och uppåt. DVI dual link eller DP. Bara att välja.
*Rättelse*
Osnyggt av mig att inte kolla upp fakta innan post; bygg inte allt på egna erfarenheter...

Det har att göra med att din skärm inte stöder det över HDMI, möjligt att den gör det över ovannämnda kablar.

Av Misak Koim
Skrivet av Mogwaii:

Onkyo-receivers är iofs inte direkt kända för att vara strömstarka plus dom saltar Ofta sina watt angivelser, se tester. Men högtalarna du rekomenderar är iofs ganska lättdrivna "93db" så det borde inte vara några problem.Sen att dom högtalarna skulle spela ner till 25hz ska man ta med en nypa salt. Mina dali lektor spelar enligt papper ner till 38,5hz och dom har dubbla 8" samt kostar ca 10 000kr mer.

Oavsett vilket så är det inte superlätt att ta fram en stereo som ska klara mkt, spela högt o rent, med en låg buget.

Yes, men då säger vi såhär; musik, ljud och allt däremellan skall kännas med egna öron och kropp. Ingenting av vad ovanstående har skrivit betyder någonting överhuvudtaget. Om du gillar det du hör; då är det så bara.

Sen kan man som "audiofil" argumentera för finast kurvor i mätningsprogram och att man ska ha ljudabsorptionsmattor hängandes på väggarna för att dem ska svälja det ljudet som studsar fel.

I det här fallet tror inte jag att TS bryr sig överhuvudtaget. Han verkar vilja ha någonting som är enkelt med okej tryck i.

Setup:n som jag beskrev stämmer ganska bra överens med det i mitt tycke. Han ber ju trots allt om råd. Inte om något är lättdrivet eller vid vilka watt en specifik stärkare faktiskt spelar på.

>Så @ TS<
Spring iväg och lyssna på något, gillar du det. Kör på det. Men vill du ha råd om ljud, fråga i MinHembio istället. Det här är datanördar, inte ljudnördar. Iallafall inte majoriteten av dem.

Av Misak Koim

Jag har nu inte läst ALLT i tråden men mitt förslag är;

Dynavoice M65 som tidigare skribent tipsade om, plus en Onkyo-receiver, typ TX-NR609 med webstöd då dem har inbyggt Spotify i receivern.
(Då har du framtids säkerhet ifall du nu vill bygga ut till en äkta hemmabio med upp till 7.2 setup, alltså 7 högtalare + 2 subwoofers)

Koppla ihop allt med vanliga högtalarkablar, 4mm's tjocklek, bi-ampa gärna hela kalaset ifall den receivern du nu köper har möjlighet till det (för lite extra kräm i musiken).

Därefter internetkabel från receivern till routern ni använder, och ifall den routern har wifi, koppla upp mobilen mot samma router och tanka Onkyo's app, och njut. Appen identifierar receivern och kopplar ihop telefonen med receivern och telefonen är nu fjärrkontrollen för alltihop, spotify, inställningar, rubbet.

Finns för både iOS och Android, osäker på Windowsphone - om du nu har sådan, men det skulle inte förvåna mig om Onkyo har utvecklat en app där med.

Där har du en GULDSETUP för er som kommer bo ensamma i värsta kåken. Förstår du att ha ultra bra ljud och kunna vandra omkring i hela huset, och säkert utanför på balkongen också och kunna byta/söka låt från fickan.

Det är så jag har det och det är larvigt nice.

Av Misak Koim

Jaså..! Det är pumpen, men självklart. Sicket hopplöst pucko man är. Men vad är bäst då, ska man köra fläktarna var för sig in i moderkortet eller ska man låta H100i:n sköta det där. Känns oavsett som att CPU-fläkarna går i högvarv.

Av Misak Koim

Ursäkta, men hur kollar man det? Jag har si så där noll koll i kylardjungeln.

Av Misak Koim

H100i @ 2300 rpm konstant -

Halloj SweC!

Har haft lite strul med min H100i kylare ett bra tag nu, allt från att LED:en inte registrerar färg ändringar i LINK till att kylaren är i konstant hög rpm.

Setup:
Gigabyte G1.Sniper M5 - mATX
Intel i7 4770k @ 4,6ghz
GTX Titan @ 1123mhz
Corsair TX850
Corsair Vengance 16Gb @ 1866mhz
Corsair GTX Neutron 240gb
Intel SSD 80gb - Win8.1 på den
Seagate 1tb+4tb HDDs

Har försökt att uppdatera H100i:ns firmware utan resultat. Får bara 'ERROR while loading firmware.'
Har prövat olika versioner av Corsiar LINK, både ettan och tvåan, samt olika firmware versioner till H100i:n (1.0.5/1.0.7).
Har ingen aning om vad jag ska göra nu, därav att jag vänder mig hit.

http://fuskbugg.se/dl/211smU/cpufanfan.JPG

Så där ser det ut i HWMonitor, notera lägsta/högsta RPM på FANIN0 2311/2343rpm, wth..?

Av Misak Koim

Förhimla tråkigt. Jag hade förväntat mig en bra kampanj med tanke på att DICE verkligen braggade om att den skulle bli bra. Men det är som vanligt, mycket snack och ingen verkstad.

Jag är inget fan av COD. Men deras MW1-3 serie är helt insane. Storyn, återkommande karaktärer, cliffhangers, saker som daterar tillbaka till Chernobyl. Det är så välspunnet.

Battlefield 4 däremot. Vad i helskotta tänkte dem?

Av Misak Koim

Högerklicka på desktop> välj skärmupplösning> välj VG248:n> klicka på Avancerade inställningar/Egenskaper för den här bildskärmen. Därefter bör du få upp en Pop-up som säger PNP Monitor på NVIDIA GeForce GTX680 i headern, där finns det en droplist med kompatibla uppdateringsfrekvenser.

Om du inte ser något högre än 60hz i droplisten så byter du till en DUALINK DVI-D kabel, den ger 144hz. Jag kör en sådan just nu och har samma skärm.

Jag hade samma problem, var helt säker på att HDMI pallade högre refreshrates med tanke på att alla prisar HDMI så mycket, men ack, det gjorde den ej, och en DP-kabel hade jag inte hemma så Dualink DVI vart det och har varit så sedan dess. Fungerar superbra.

DVI ftw!

Av Misak Koim

Datorn är ihop byggd av Webhallen. USB:n som går från kylmodeulen går in i USB1314 porten på moderkortet.

Nu när jag sitter och kikar på länken du fixade ggustavsson så får jag en vag känsla av att Webhallen har gjort helfel.

Den där "Y-kabeln" som skall kopplas från kylmodulen mot fläktarna ligger i lådan som tillkom med köpet av datorn.

Av Misak Koim

Haha, nemas problemas.
Problemet är att det inte gör det, under fliken 'Groups' finns en (1) sensor, nämligen hastighetens på GTX Titanets fläkt.

Sen i listan finns det i7 Avt temp/activity, Titan core temp, Corsair drive, Seagate drive x2.

That's it. Känns jätte konstigt.

Av Misak Koim

Ehuhhhmm, okejrå.

*edit*

I programmet Corsair Link så hittar jag parametrar för titanet, hårddiskarna och avg temp på cpu:n.
Inte själva H100i:n. Så den kommer jag inte åt.

Någon aning om vad som behövs göras för att det ska lira?

Av Misak Koim

Whaaaaaaaaat! Finns det program att kontrollera shitten med?!

Fan va jag gillar SweC ordentligt alltså.

Tackar som sjutton mate!

Av Misak Koim

Färgen på H100i kylarens lampa har gått från Vitt till Gult

Hallå SweC!

Jag har bara en fundering.

Det var ett litet tag sen jag öppnade chassit och nu idag fick jag bara för mig att göra det och ser då att dioden som lyser upp Corsair logan samt namnet på en H100i kylare har gått från vitt till gult. Känns sådär halv udda.

Någon som har en aning om vad det kan ha att göra med?

Av Misak Koim
Skrivet av Shudnawz:

Har dom tagit hänsyn till corioliseffekten?!
Det hade gjort mig lite mer benägen att lira sniper än att bara behöva kompensera för bullet drop och målets rörelse.

Hhahaha, i och med att jag var i Shanghai senast jag prövade M40A5:an så borde kulan dragit åt höger isåfall, det gjorde den inte, den gick spikrakt fram; men däremot känns det som att med ökningen av avståndet så ökar kulans drop också mer och mer, problemet är att det kommer för tidigt imho.

Av Misak Koim

Jag vill börja med att säga att snipern är helt hemskt i fyran tycker jag. Känns som att kulan går i någon otroligt onaturlig båge. Förstår inte alls hur den fungerar.

Men; som det var med trean så lär man ju sig för eller efter.

Jag tror det handlar om att man har så många timmar loggade i BF3 och så otroligt få i BF4 och jämför all erfarenhet från ett spel som funnits sen 2011 och uppdaterats därefter emot ett helt nytt spel med ny grafikmotor nytt uplägg, allt är nästan nytt.

När du har kört 50-60 timmar med ett kit du faktiskt gillar på de övriga mapsen som kommer ut nu i morgon tillsammans med spelet själv så får du nog en annan uppfattning emot vad du har nu.

Jag kommer ihåg själv när BF3 kom ut, prövade och hatade det instantly pga. att det inte alls var som BF2 samt också för att man startade reconkittet med en horribel autosniper.

7 månader efter att spelet hade kommit ut och expansions/updates hade tillkommit så prövade jag spelet igen på inrådan av en nära vän, hatade det då ännu mer pga. att blev påmind om att man startade reconkittet med en autosniper, men jag ville då spela spelet ändå av någon väldigt udda anledning, möjligen pga. att många vänner satt och lirade mycket. Så jag pinade mig igenom autosnipern och fick tillslut den första bolt-action snipern. Från det blev spelet bara bättre och bättre. Nu är man med i clan och har fått nya vänner på köpet. Tänk ifall man hade ratat spelet en andra gång.

Så om du letar igenom alla unlocks, kanske fordon, skins; om du nu bryr dig om sånt, så kanske du hittar något du vill pröva på och när du väl har det så spelar du tills du blir riktigt bra och under den tiden som du spenderar på att bli bra så kommer du nog mot all förmodan börja gilla spelet, tror jag.

Av Misak Koim

Yes, jag tror då det också, kör en malwarebytes scan, just to be sure, you know.

Av Misak Koim

Uhm, right now:
3 flikar á la Chrome; Battlelog samt 2 SweC flikar.
Spotify, Origin,TS3, F.Lux, GPU-Z, ESN Sonar, EVGA Precision

Bör jag tillägga att det är 2 1080p skärmar kopplade till skärmen?

Vadå till skärmen? Vafan snackar jag om? Till grafikkortet menade jag självklart.

Av Misak Koim

Hahahah, min conclusion of awesomeness. Jag drev lite, fillåt.

Jag har inte program som är av dålig karaktär installerade på datorn, nej.

Det är bara mitt Titan som lever ett eget jävla liv har jag dragit slutsatsen till.
Alltid har han vart lite uppkäftig vet ni, inte vill han klockas som alla andra Titans där ute i världen. Nej han vill bara ha +85MHz.
Riktigt svin till GPU tycker jag.