Inlägg

Inlägg som WDac har skrivit i forumet
Av WDac

jo jag minns när de sänkte till 2895:-, jag var inte så brydd då jag inte betalade de summorna och ofta kom undan momsen.
men några av mina väldigt få PC nördar till vänner grät blod som betalade först mer än 3400:- för första laddningen av Voodoo2.
nere på "Datorbutiken" som butiken hette i Norrtälje.

jag kunde tack vare kontakter och en far som jobbade (som inköpare) på ett bolag som distribuerade väldigt mycket hårdvara för PC i Sverige på den tiden köpa nya heta grejer utan problem, ibland även någon dag innan release i butik.

jag betalade genom att antingen jobba på supporten på det bolaget eller pynta farsan cash som tog ut de på sin lön.
så jag kunde köpa mycket prylar som i vanliga fall var dyrt i butik. 1990 talet var spännande PC mässigt, och betydligt mycket roligare och intressantare än vad det är idag.

fanns undantag när man handla något på Skribofont också, ville jag ha ett specifikt märke så kunde farsan inte alltid köpa in det. eller så blev volymerna för stora.

Av WDac
Skrivet av sKRUVARN:

Vilken tid tänker du på då? När jag kollar vad som var top of the line i början av 2000-talet vid mina datorbyten så känns det som att det var rätt dyrt redan då iaf (dagens pengarvärde inom parantes).

GeForce2 MX - Geforce2 Ultra 499USD (863USD)
9700 Pro - 9800 XT/5900 Ultra 499USD (807USD)
GeForce 8800 GTS - GeForce 8800 Ultra 829USD (1190USD).

Det positiva var dock att korten föll i pris otroligt snabbt och att det kom nya prisvärda kort konstant som utan problem brände förbi tidigare topkort.

köpte mina Voodoo kort för 3500:- fanns inge bättre då. jag har byggt mina egna PC´s sen 1992.

Av WDac

du missar det finstilta, "upp tll 67%"... det betyder från 1% upp till 67% prestanda förbättring, så AMD har hållit vad dem lovat när man tittar på bilderna du postat

Av WDac

redan köpt, köpte på AMD.com ett kort, så jag är nöjd med att jag hann få tag på ett kort för rek pris. där med där med "endast" 12K för ett kort. kommer ju aldrig ske igen denna gpu generation tyvärr.

Av WDac
Skrivet av Streamdog:

Precis som med nVidias kort så är det totalt ointressant med dessa priser. 15 tusen plus för ett grafikkort? Aldrig i hela livet!

ja, det är det, som lika ointressant att se 4090 i tester.
men när det går, än om skit svårt att köpa några kort för dessa pappers priser så lär man försöka få tag på ett. denna gång gick det betydligt bättre för mig iaf än förra gången, var de hösten 2020?
så nu kan mitt RTX 2070 Super snart plockas ur, och säljas.

Av WDac
Skrivet av DasIch:

Ja, och referenskorten till lägre pris lär bli unobtanium.

ja, det var därför jag var så fast besluten att få tag på ett kort idag, ända chansen för ett rimligt pris på ett nytt kort.

Av WDac
Skrivet av Rebben:

Horribla priser för tredjepartskorten? Till skillnad från vilket grafikkortssläpp?

Antingen är ditt minne dåligt eller väldigt fräsch i "branschen". Sedan RTX 2060 kom så har de stuckit i väg på tok för mycket.
RTX 2000 serien var startskottet för det onödigt höga priserna på GPU:er även om de var lite väl högt innan å, men RTX 2000 var sista gränsen av flera för vad som var rimligt för vanliga hushåll.

Av WDac
Skrivet av DasIch:

Med dessa priser förväntar jag mig ett riktigt magplask för AMD.

kan nog tyvärr bli så att partnertillverkare blir "för dyra" och där med dämpar en eventuell framgång för AMD denna GPU gen.
EDIT: AMD behövde just detta läge på prestanda och tekniksidan, att ligga så nära Nvidia som de gör, men prislappen från AMD är avgörande, hade alla partnertillverkare varit tvunga att sälja för 899 och 999:- så hade det varit en home run för AMD denna GPU gen.

Av WDac
Skrivet av Dinkefing:

Du beställde ett kort som kostar som ett RTX 4080 med andra ord? MSRP för 7900XTX är €1163 på AMD.com.

när jag köpte nu så låg de strax under 1100:- Eur.

Nu är står det efter att mitt köp är klart

1.163,38 €
Out of Stock

Av WDac
Skrivet av Karazhan:

jesus, var orolig för att jag gjorde ett dåligt val att köpa ett 3080 här på marknaden för 6 lax för någon månad sen men verkar som det var ett stabilt köp

helt klart ett klokt köp så här i efterhand.

Av WDac
Skrivet av meanh:

Köpte ett 6800XT direkt från AMD och även det skeppades från Holland, så tillkommer inget extra på priset man betalar i kassan.

tack för info

Av WDac
Skrivet av Gustenrocks:

<Uppladdad bildlänk>

Direkt från AMDs egna hemsida.

tack, hann få tag på ett kort även billigare ink frakt än från någon av våra webhandlare. frågan är bara om man får momsen uppkörd i fejjan av PostNord sen.

Av WDac
Skrivet av Gigantrix:

Kan like gjerne kjøpe et RTX 4080 for 15 999 kr når priset på AMDs 7900 XTX ligger i det området for pris....var ikke hensikten at AMDs XTX kort ville ligge under RTX 4080?

asså, AMD ref korten är ju 12 och 13K SEK, AMD har då släppt kort som är bra mycket billigare än Nvidia korten.
problemet är när partnertillverkarna släpper sina kort och skall tjäna pengar. då kan vi glömma de priserna, då blir det betydligt dyrare med kort från Partner som inte är Ref kort.

Av WDac

sitter i valet å kvalet att få tag på ett XT Ref kort åt minstone, men de känns fel hade heldre köpt XTX ref. så jag funderar på att vänta, vill inte kasta bort pengar på ett XT kort när prisskillnaden är så liten mellan modellerna. eller ska jag vänta att få rätt kort men få pynta ca 15K istället senare?

Av WDac
Skrivet av dlq84:

Papperslansering alltså, det är ingen som har XTX i lager alls?

nopp, bästa lev datum är 2022-12-15 på ref XT ref. (just nu)

Av WDac
Skrivet av zipmiX:

Haha ja herregud det var också bra, 39kr

Ja 3500kr då var nog inte jag ute och köpte några kort i alla fall, men det vore ju något!

de är ju 20+ år sedan (semt 90-tal) , då man var ung å satte spätt på var ända krona för att ha snabbaste PCn i lan:et

Av WDac

trodde för en sekund att jag skulle hinna köpa ett kort av NetOnNet, men sen backa de från leverans 2022-12-16 till Ej bekräftat lev datum.. happ blev de inget referens kort den här gången häller för utlovat pris.

Av WDac

*Okänt lanseringsdatum* på alla nya korten på Inet, hur fan kan de inte ens veta varken leverans eller pris vid det här laget?

Av WDac
Skrivet av zipmiX:

Jättekul med nya grafikkort men priserna är oavsett alldeles för höga nuförtiden. Gamla goda dagar när top of the line var typ 6-7 tusen kr...

gamla goda tiden var 3500:- för top.of.the.line.

Av WDac

samma kåd som när jag började? Basic är väl knappast någon som efterfrågar idag

Äldre kod som annars behöver nytt folk (då de som kunde det förr har antingen gått i pension eller dött), för vi har brist på det i Sverige inom industrin och EL produktionen så är det COBOL utvecklare. Sjukt bra betalt för de som kan COBOL idag och kan tänka sig jobba för div stora industrier i Sverige. Även Banker söker kompetensen ser jag i vårt konsultbolags lista.