Inlägg

Inlägg som WDac har skrivit i forumet
Av WDac
Skrivet av Dennis.B:

Cyrix lär ju iaf INTE varit en 😉, men skulle vilja påstå Pentium 60-233 då dessa MMX-försedda monster införde media som argument och således drivande i utveckling mot det vi har idag.

Beror på hur man ser det, Cyrix var väldigt populära CPU:er i industrimaskiner med mera. de gjorde stor skillnad för tex gruvindustrin med CPU:er. inte top performance, men stabila och billiga. Futaba och Hitachi var två stora bolag som använde Cyrix i industri maskiner förr. Men att dem skulle varit något tekniskt underverk för gamers framtid? Nää

Av WDac
Skrivet av Spiffman:

Han måste vaknat på fel sida. Hur i hela friden orkar han lägga så mycket tid och energi på denna rant?
Åk till webhallen och köp mus/tangentbord/headset och se vad man får för 1500...
1500 är uttryckligen 1 airpod pro och man vill gärna ha två och ett etui.

tror du missat att Linus vänder sig till ALLA, här på SweC så är lägsta kunskapsnivån ändå ganska hög.

Av WDac

påminner väldigt mycket om gamla Orqa FPV brillorna

https://shop.orqafpv.com/products/orqa-fpv-one-pilot?gclid=Cj...

Av WDac
Skrivet av sKRUVARN:

Både AMD & Intel har ju även insett hur nichat HEDT har blivit som enthusiast platform, och är väl därför bägge har gått mer till rena Workstation-plaftformar, snarare än något för enthusiaster/konsumenter som vill ha det värsta. Intel har väl inte släppt en CPU till X-serien på tre år, Ice-Lake-SP baserade kretsar kom bara för W-serien. Lite samma för AMD, där 5000-seriens Threadripper också bara finns för WX/Pro.

workstation är just vad låter som, en workstation, den gör allt "jobb" sjukt bra, men spelande har noll prio.
du har tonvis med företag och människor som behöver en klassisk workstation, för de har varit helt borta under en längre tid.
men kom tillbaka med första Threadripper CPUn. och därför även anledningen varför jag har anvädt AMD TR Gen 1 och 2.
varför jag inte gör det idag, är prislappen som kom vid Gen 3.

Av WDac
Skrivet av Nozomi:

Men 13600k är ju snabbare än 7700x. Så vare iaf förut hos hbu/gn

Tror inte jag sett ett enda inlägg från ozzed där han inte spyr galla över intel

då är du förhållandevis färsk här på forumet.

Av WDac
Skrivet av oceanic:

Är väl alltid en grej att vara först till nästa GHz ribba och lyckas kontrollera värmeutveckling inom acceptabla nivåer utan exotiska kyllösningar, lär väl ta ett tag innan vi ser en 7:a framför GHz. Sen kan man ju alltid diskutera behovet och prislappen.

förr Ja, idag nej

GHz är inte det viktigaste i en CPU, inte varit de under längre period.

Av WDac
Skrivet av aki04:

kallar du detta för ett erkännande? några andra kommer på att du gjort fel och man är tvungen o säga som det är är knappast att erkänna

Jämför man vad både Intel, Nvidia tidigare har gjort eller snarare inte gjort / sagt historiskt sätt när det varit HW fail, så är det ett erkännande.

Av WDac

skönt med ett svar från AMD, då jag har funderat väldigt mycket. jag har bara ett XT kort, och inte XTX, samt inte haft några direkta problem, nu efter att ha loggat 12 timmar speltid så toppa jag en gång 89°C det var när jag hade stängt dörren till kontors rummet och kört 2 timmar med stängd dörr, mycket varmt i rummet.

Rent generellt ligger jag och pendlar mellan 71°C och 78°C, men eftersom man sett så mycket video´s på problemet så har man ändå blivit en aningen orolig och funderat. jag har letat fel, men inte hittat något. så det är skönt att få det bekräftat att XT korten inte har de här felet. vilket även verifierar min egen "felsökning".

Av WDac

@SweClockers #SweClockers

fattas en kategori,

4. Nej, bryr mig inte så pass mycket att jag följer CES 2023 allt intressant dyker ändå upp i media senare.

Av WDac
Skrivet av TateM:

Skulle nog rekommendera att köpa lite bättre kylpads som avleder värmen - annars har du 110c på memory juction temp likt förbaskat.

ja, jag vill ju inte få de sämre, varmaste är 89°C Junction Temp hit tills. men jag skulle väldigt gärna vilja få ned tempen ännu mer så fläktarna kan sluta föra oväsen. det är mest de jag vill få bort
har inget behov att överklocka osv. nya 7900 XT kortet var bra mycket vassare än mitt gamla RTX 2070 Super så jag är nöjd med mitt nya XT kort som det är annars.

Av WDac
Skrivet av str8forthakill:

Det hjälper att inte ha stjärnor i ögonen

https://www.youtube.com/watch?v=We71eXwKODw

Två veckor sedan avslöjade GN att kylarna har otillräcklig kontakt med GPUn. Det ser du ca 6:40 in i klippet ovan.
Det enda som ger avstånd är gunket på minnesmodulerna, vilket är för att utjämna trycket. Problemet ligger i att det gunket deformerar inte som kylpastan gör. En tankevurpa i designen. Man löser ett problem och skapar ett annat, i det här fallet har korten nått marknaden när designmissen uppenbaras.

Man har kylpasta som har betydligt längre livstid genom att deformera/härda vid uppvärmning. Men samtidigt har man avlastat trycket på GPUn med det tröga gunket på minnesmodulerna. Så trycket på GPUn minskar efter första uppvärmningen. pga variation i montering är det inte alla kort som lider av detta problem. Men det är ursprungligen ett problem i designen, och ja det ska lösas ganska enkelt genom att montera om kylaren och byta gunk/pasta.

Så, om man har problem, eller bara vill försöka sänka temp ändå ta bort "Gunket" på minnesmodulerna, och ny kylpasta för GPU.
Vad skall användas istället för "origianl gunk" till modulerna då? eller kan man ha pasta där å?

Av WDac
Skrivet av SpaceAce:

Största problemet med hela den här historien är ju att det är ingen big deal för de flesta av oss på Sweclockers att byta kyldkuddar/pasta. Skulle nog sträcka mig så långt som att vi är många som tycker det är ganska roligt (även om jag skulle muttra över det lite med tanke på priset ska det ju bara funka ”out-of-the-box”)

Men för 90% av de som köper grafikkort för att spela och inte har vårt sjukliga intresse för hårdvara finns det inte på kartan att de skulle skruva sönder sitt nyinköpta kort och göra ett sådant ingrepp.

du har helt rätt, och det är lite puckat av oss, att "acceptera" detta, men jag ser häller inga problem med att pula lite själv för att få mitt 7900 XT att vara lite tystare än vad det är idag, även om jag aldrig klivit över 89°C hit tills i spelande.
jag blir rätt nöjd om jag kunnat förbättra mitt kort lite med eget pyssel. vilket jag tror som du säger flera av oss här på SweC bara tycker är "kul".

Av WDac

ja, de finns väl alltid måndags ex. mitt kort har fortfarande aldrig gått över 89°C vid normalt spelande med allt allt på så mycket max de bara går. visst, de låter "satan mycket" om jag har dörren stängd in till kontoret. de blir kloss varm fort här inne. men har jag dörren öppen, eller fönstret på andra sidan rummet öppet 2cm så låter de bara "mycket" när den håller kortet under 90°C

kan väl tycka att AMD borde ha kunnat klämma till med en tystare lösning.
vid ett tillfället så sänkte jag max prestandan på GPU och RAM med 10% för att få ned temp å slippa fläktarna snurra så satans mycket. men efter liter mer än ett dygn så började ja få OpenGL crasher. tog bort min "strypning" så funka de bra igen.
men under det dygnet så presterade kortet mer än tillräcklig för mina behov med lite lägre temp å fläktljud.

Av WDac

i am deep in the shit med DayZ igen, O-RP server...

Av WDac
Skrivet av Nozomi:

Kul att vara mitt i en fight i Elden Ring och bli avbruten av nån ultra hög 100db reklamsnutt om pampers.

snåla inte då med 30:- abonnemanget då? xD

Av WDac

finns säkert dem som har de knapert om pengar eller bara snåla som vill ha en sådan lösning, personligen betalar jag för att slippa reklam. Men jag är inte så sugen på att priserna för de befintliga abonnemangen skall stiga bara för att en fjärde med reklam ansluter sig till skaran av abonnemangs former.

Av WDac

att det är dyrare idag pga inflation förstår man ju att man drar i handbromsen, men att dra i handbromsen pga lägre efterfrågan är dumt. det är lägre efterfrågan pga beställarna VET att det är långa leveranstider och hittar andra lösningar för tillfället eller rent av väntar med att lägga en beställning. att inte bygga pga det är bara dumt, för behovet finns i verkligheten iaf. den syns inte bara för beställare lägger ju inte en order om de vet att att leveranstiden är minimum 12 månader.

Av WDac
Skrivet av candyraver:

Dyrt medlemskap

beror på hur man ser det, vi som handlat direkt av AMD.com får medlemskapet till det lägsta priset. ett pris vi aldrig kommer se igen för denna generation av kort. om jag hade väntat till Januari / Februari så hade jag fått betala minst 14500:- för samma modell av kort jag betalade 11800:- för ink frakt nu.

Av WDac
Skrivet av superapan:

Ni som beställt direkt från AMD, hur länge körde dom ”Order in process” för er?

om jag minns rätt inte mer än 24 timmar iaf. kortet skickades på onsdagen och kom i fredags till Falun.
igår kväll hiva jag ur mitt RTX 2070 Super kort och jag är allt annat än missnöjd med mitt nya AMD 7900 XT kort.*
pressar på bra. och den så kallade RT som AMD har är klart mycket bättre än vad jag hade i mitt 2070 kort.
så de var en hej dundrande uppgradering för mig. och då har jag inte varit missnöjd alls med mitt 2070 häller på så vis.
bara en sak jag saknar med AMD å det är mjukvara för att göra flera "layers" med färg, gamma osv som man aktivera och avaktivera smidigit när man är ingame.

funktionen kanske finns, men jag vet inte vad den heter och jag har inte hittat den ännu.
ändringarna kan göras men det är inte som ett layer uppdelat på flera profiler som nvidia har. men. de kan jag lätt leva utan med

Av WDac

igår fredagen den 16 Dec kom mitt kort med DHL från AMD.com

https://i.postimg.cc/ydM8TbZp/2022-12-17-18-45-20.png