Inlägg

Inlägg som sjoblot har skrivit i forumet
Av sjoblot
Skrivet av anders190:

Rensat bort gamla drivrutiner från ditt gamla kort?

jepp det har jag gjort :/

Av sjoblot

Jag fick också mitt kort idag och det funkar klockrent förutom 1 sak! Jag kan endast installera drivrutinerna från cd-skivan. Direkt jag försöker installera nyare så får jag error och det enda som står är att det inte gick att installera drivrutinerna. Har försökt med drivrutiner både från XFX:s hemsida, amd:s hemsida och via steam men blir samma error varje gång. Någon som har en idé på vad felet kan vara?

Mvh Sjoblot

Av sjoblot
Skrivet av Zcenicx:

Räcker ditt 4850 till vad du spelar hade jag väntat, men ett 460 är förstås betydligt (~30-40%) snabbare.

Mjo det är väll en del spel (tex metro 2033) som jag vill spela men det är väll ingen direkt brådis så då väntar jag då tack!

Av sjoblot

Jag har egentligen samma fråga bara det att jag sitter med ett 4850. Är det värt att uppgradera till ett 460 eller ska jag vänta på nya 6xxx serien?

Är väll lite mer inriktad på ati eftersom mitt moderkort endast stödjer crossfire och inte sli, ifall jag ska köpa ett till kort senare, men vad jag läst så krossar 460 för tillfället^^

Mvh Sjoblot

Av sjoblot

Skriv upp mig med!

Av sjoblot

Hade exakt samma problem själv i höstas med mitt 24 mbit telia bredband och talade även jag med support och de sa även då att det var min router. Så jag bytte routern men det var ingen som helst skillnad. Eftersom jag inte orkade med deras usla support så lät jag det vara och det försvann efter kanske 1-2 månader så felet måste nästan ligga hos dem.

Av sjoblot
Skrivet av Ixion_:

Om du vill prova något nytt och väldigt resurssnålt. AV som jobbar "i molnet"

http://www.cloudantivirus.com/sv/

Har inte haft några problem med ännu.

Kan precis som ovanstående rekommendera cloudantivirus!

Av sjoblot

Jag har ett asus p7p55d moderkort och en intel i5 750 processor.

Av sjoblot

Har nu testat jämföra med en polares gts 250 på samma ställe i spelet och han ligger cirka 20 fps över mig vilket måste betyda att båda mina korten ej arbetar. Va kan det vara för fel?

Av sjoblot
Citat:

Ursprungligen inskrivet av AntiSmidig
Ett HD4850 ska väll inte ha några problem med MW2? Så inte undra på om du inte känner av det. Använder du cf-bryggan då?

Prova 3Dmark eller liknande..

Om jag maxar allting på mw2 så är det en del lagg men ifall jag kör 2 stycken 4850 borde jag väll kunna maxa utan problem?

Av sjoblot

hd4850 i crossfirex

Tjenare!

Jag har sedan tidigare ett 4850 kort och för några dagar sen köpte jag ytterligare ett från en polare. Jag antar att datorn hittar båda korten för när jag går in i catalyst control center så är crossfirex ibockat. Men det känns fortfarande inte som att korten fungerar eftersom jag inte känner någon skillnad i spelet modern warfare 2.

Då är frågan om det finns något sätt att kontrollera att korten jobbar ihop och vad kan problemet vara?

Mvh Daniel

Av sjoblot
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zimonk
Vad har du för andra delar? Varför gör komplett paket där systemet har för klent nätaggregat? :S

Jo det tycker jag också är konstigt, det är detta paketet btw:

http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=344159

Av sjoblot
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ErikR
Bra gissning, med 90% säkerhet att det är för klent,,

kolla om du har flera kablar med sån 6pin eller om du drar från samma 12v så kanske just den linan överbelastas,, ??

annars är det bara att köpa nytt agg,, köp kvalitets nätagg

kolla så du har satt i allt rätt en gång till bara

Nej det var bara två 6pin kablar som båda behövs för att driva kortet. Konstigt att det följer med ett nätagg som inte orkar driva paketet :S

Av sjoblot

4890 problem!

Tja! Har precis satt ihop en ny dator med ett ati radeon 4890 grafikkort. Problemet är att när man kopplat i de 2 pci-e strömsladdarna till grafikkortet så krashar datorn bara 2-3 sekunder efter start. Utan sladd i grafikkortet startar den finfint och med 1 sladd i fungerar fläkten på kortet men datorn hittar det inte. Det är ett färdiggjort paket i delar från komplett så min första gissning, att nätaggregatet är för klent, borde ju inte stämma. Någon som haft samma problem eller har en lösning?

Mvh Daniel

Av sjoblot

Vad rekommenderas?

Hejsan!

Sitter just nu på dessa delar:

Corsair 650W
Antec three hundred
2.1 ghz dual core amd processor.
Gammalt asus moderkort
4gig ddr2 ram minnen
saphire radeon 4850 512mb

Saken är den att jag behöver uppgradera min processor. Och då måste jag ha ett nytt moderkort. Så jag har några frågor. Vilket moderkort och vilken processor är mest prisvärd?

De enda kraven jag har är att moderkortet ska gå på ddr2 eftersom det känns oerhört dumt att köpa nya ramminnen. Och att det ska vara kompatibelt med ATIs Crossfire eftersom jag antagligen ska köpa en polares 4850 kort och köra crossfire.

Alltså, ifall min plan låter bra, vilket moderkort och vilken processor är mest prisvärd och kompatibel med ddr2 och Crossfire?

Mycket tacksam för hjälp! Har en budget på cirka 3k-3.5k

mvh Daniel

Av sjoblot
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SweSparky
E de 512mb? lite synd isf.. men du kommer defenetivt får prestanda boost i spel, sålänge du har en processor som kan fixa de..

Jag hade ju HD4850 i CFX ett tag.. sen sålde jag dom korten och köpte in ett HD4890.. 2st HD4850 presterar ungefär som 1 HD4890.. i spel som stödjer CFX då..

Så du kan ju defenetivt får bättre prestanda.. har du bara 512mb grafikminne kan du inte maxa AA och sånt tyvärr.. de är väl fördelen med HD4890 som då har mer grafikminne!

Mjo det är bara 512mb :/ Eftersom alla pratar om processorn, hur bra måste den vara egentligen? För det verkar ju vara ganska viktigt.

Av sjoblot

Jag har en 650w nätdel som bör räcka Mitt moderkort har dock inte stöd för crossfire och min processor är ganska gammal men tänkte köpa nytt till jul^^

Av sjoblot

CrossfireX värt?

Tja! Jag sitter på ett sapphire radeon 4850 kort som funkar utmärkt Saken är den att en polare som också har ett 4850 ska köpa ett nytt grafikkort och undrar då om jag vill köpa hans gamla. Är det värt att köpa hans kort och köra crossfire och isåfall hur mycket ska jag ge för det? det är snart 1 år gammalt.

Mvh Daniel

Av sjoblot

Såg nu också att moderkortet har gått ut från inet så finns det något annat likvärdigt? Skulle även vilja ha ett annat likvärdigt chassi med externa usb uttag på framsidan.

Av sjoblot
Citat:

Okej,, Och fläktar och sådant är det inget problem med i det chassit eller?