Inlägg

Inlägg som fratey har skrivit i forumet
Av fratey
Skrivet av freddan:

Jag sitter på 1280x800 nu, dock på en 15"are, men jag tycker inte det är något fel på den upplösningen.
Varför skulle det vara det?

Det kan vara kul om man vill ha mer än cirkus ett program uppe.

Av fratey
Skrivet av thomas67lundberg:

Mmm. Testa att hissa istället för att dissa, kanske? Det mesta blir roligare då.

Måste jag skriva 300 spaltmeter om vad som är bra med OS X för att legitimera kritik?

Av fratey
Skrivet av cawi:

Håller helt med här, finder i Mac är ruggigt dåligt även om jag kör Mac till mestadels. Förvirrande på alla vis och så ligger det som ett program i docken och körs, blir galen när jag råkar tabba till finder istället för andra program med cmd+tab.

Tror du kan få bort Finder ur docken med lite tips och tricks!

Av fratey

John, jag hade nog vaskat den SSD'n i förmån för Intels nya, antingen den HMB tog i sitt paket eller 120GB-aren. Annars ser det kanon ut. Om det är aktuellt kan du ju alltid fundera på en Hackintosh-kompatibel dator.

Av fratey
Skrivet av thomas67lundberg:

Eftersom du frågar; Att du skriver på ett forum bara för att jävlas.

Jag antar att det blir så när man är fientligt inställd till allting.

Av fratey
Skrivet av hhnrk:

Sist jag kollade var man tvungen att göra mer än bara trycka 2 knappkombinationer för att klippa ut och klistra in. Själv brukar jag vara tvungen att först markera filen jag är intresserad av, klicka ctrl+x, navigera till destinationen samt slutligen trycka ctrl+v. Men vad vet jag, de kanske la till någon magi i Windows 7 som automagiskt vet vart den ska klistra in saker utan att man navigerat dit?

Vänta, kan man dra och släppa filer i Mac OS X utan att ens börja dra i dem? Fantastiskt!

Av fratey
Skrivet av thomas67lundberg:

Whatever. Det är ett sätt att jobba i ett fönster och inte fler - vilket ju alldeles nyss var din främsta invändning som jag då ville visa på ett sätt att jobba utan. Nu kom det tydligen en ny invändning? Skriver jag nånting här komme du ju dissa det också - av ren princip om inte annat - så jag skiter i att skriva något mer.

Vad tror du är mest troligt, att jag skriver saker på ett forum bara för att jävlas eller för att jag väntade mig att argumentet skulle vara "öppna två finderfönster och dra filen mellan dem lol"? Det är inte så att "springboarded folders" är det första som dyker upp i min skalle när jag tänker "snabb metod för att flytta filer mellan mappar".

Skrivet av hhnrk:

Testade just. 2 mappar in tar 2-3 sekunder, dvs ungefär lika lång tid som det tar att göra "ctrl+x ctrl+v"-dansen.

Det måste vara jävligt slöa fingrar du har om det tar 2-3 sekunder för dig att trycka två knappkombinationer. Jag menar, jag har ett funktionshinder som ger mig dålig finmotorik men nog fan tar det närmare noll än en sekunder för mig.

Av fratey
Skrivet av Peth:

Då du tydligen sitter och navigerar mappar så skulle jag gissa på förra århundradet?

Vem har sagt något att navigera mappar? Har man mappen i fråga uppe är det sjukt mycket smidigare att markera filerna och dra en ctrl+x för att sedan öppna destinationen två mappar in, istället för att markera dem för att sedan sitta och "springboarda" i typ femton sekunder.

Av fratey
Skrivet av thomas67lundberg:

Springloaded folders. Det behövs bara ett fönster om man drar och släpper.

Stor jävla slöseri på tid säger jag. Springloaded folders har absolut sina användningar och det använder jag varje dag, men om jag ska sitta och vänta fyrtio sekunder på att navigera ett gäng mappar så hade jag seriöst frågat mig själv vilket århundrande jag är i.

Av fratey
Skrivet av hhnrk:

Vad är egentligen problemet? Vill man flytta en fil markerar man den och drar den dit man vill flytta den, är det inte så klipp ut + klistra in fungerar i Windows också? Om man av någon anledning prompt vill använda tangentbordet till allt sitter man väl för sjutton ändå i Terminalen istället för i Finder, kan tyckas.

Enda gången drag and drop inte fungerar som klipp ut + klistra in är väl när man flyttar mellan olika hårddiskar eller dylikt, vilket känns helt naturligt det med.

Kan någon förklara varför vissa ser det här som ett problem?

Kanske framför allt för att man inte behöver öppna två fönster för det. Jag skulle både kunna visa och förklara varför det är så sjukt mycket smidigare, men du skulle inte bry dig för det är Windows.

Av fratey

Avvakta.

Av fratey
Skrivet av KiXeR:

För att göra det ala Windows...JA.

Sen är det ju också det smidigaste sättet. Ja, trots att det är "ala Windows", precis som att Mac OS preview-grej är de facto smidigast.

Av fratey

Har du Applecare är det bara att byta den - om inte tror jag det går att lösa ändå.

Av fratey
Skrivet av mludd:

Du gör det åtminstone enkelt för de som försöker delta i diskussionen här att se hur meningsfyllt det är att bry sig om dina inlägg.

Jag måste faktiskt hålla med dig till 100% den här gången.

Av fratey

Absolut. Bara skärmen är värd nästan lika mycket.

Av fratey

Gamla AIRen är fruktansvärd. Överväg inte ens den.

Det ska vara 4GB RAM.

Av fratey
Skrivet av OllO:

Jag vet inte, men jag hittar bara Air som har högre upplösning i 13-tumssegmentet. Det fanns ett par Lenovo och andra prestigemärken för några år sen, men de är borta nu. Tycker alla verkar ha den vedervärdiga upplösningen 1366x768.

Jag är en stark förespråkare för 16:10 men 1280x800 och 1366x768 är båda värdelösa upplösningar.

Skrivet av OllO:

Om man vill ha upplyst tgb, 7-10 h batteritid och högre upplösning än 768 pixlar på höjden verkar MBP prisvärd i mina ögon.

Om man vill ha en MBP är en MBP prisvärd, menar du.

Av fratey
Skrivet av Oldskool:

Men när du installerar MacOS så kommer det en ruta där du accepterar användarvillkoren. I dem ingår villkoret att du bara får installera MacOs på hårdvara som tillverkats av Apple.
Gäller dessa användarvillkor som ett avtal enligt svensk lag ?

Tillverkare kan inte skapa lagar, nej.

Av fratey
Skrivet av Json_81:

Därför att trådlöst suger ut batteri ur telefonen?

Ha den ikopplad då? Trådlöst + ikopplad = lösning på all världens problem.

Skrivet av Json_81:

Så OS X har fått RNDIS stöd nu? Det var ju bra isåfall, men jag hittar inget som bekräftar det när jag googlar.
OS X uppfattar telefonen och modemfunktion, men iaf när jag skaffade macen för runt ett år sedan fungerade det inte eftersom android inte har någon modemfunktion utan använder som sagt RNDIS, vilket OS X iaf inte då hade stöd för.

Men allt är ju smidigare på OS X, det var ju ett argument här ovan.

Av fratey
Skrivet av Json_81:

Om man inte vill köra trådlös tethering

Varför skulle man inte vilja köra trådlöst?

Skrivet av Json_81:

så funkar android inte bra med OS X.

Var inte argumentet att OS X skulle vara problemfritt? För de få gånger jag använt mobilen som modem trådat så har det varit koppla in, välj "dela internet" i menyn som poppar upp, klar.

Skrivet av Json_81:

Eller ja, det fungerar jättebra men man måste antingen köpa en app eller böka med en vpn-anslutning till den (Jag fick aldrig den lösning att funka och appen kostar "bara" 10 dollar så gav upp och köpte den).

Jag har inte behövt installera någonting. När jag fick mobilen så var det bara att stoppa in SIM-kortet från min gamla mobil, och sen kunde jag dela internet precis hur mycket jag ville. Bara att koppla in mobilen i datorn och så frågar den om jag vill dela internet helt enkelt, ingen konfiguration behövs öht.

Skrivet av Json_81:

En iphone funkar helt klart bättre ihop med en mac

Ja, för där kan man pre 4.3 välja mellan en skitseg Bluetoothanslutning och att pilla med iTunes.