Inlägg

Inlägg som johnponn har skrivit i forumet
Av johnponn

Har samma bekymmer med likadan router fast vi har störst problem vid 11-tiden på förmiddagen men kan förekomma andra tider på dygnet också.

Jag har flera gånger pratat med Telia men de har ingen idé om vad felet kan vara.

Av johnponn

Hur lär jag mig bäst om nätverk?

Hej forumet!

Jag har insett att jag har ett stort behov av att lära mig hur nätverk fungerar, och hur man använder sin NAS på bästa sätt. Jag tycker att jag har hyfsad koll på datorer och mjukvara och kan göra det jag behöver i daglig användning utan några problem. Blir det problem så brukar jag hitta sätt att lösa det.

Men så fort det rör sig om nätverksrelaterade problem, och att konfigurera min NAS på endera sätt så känns det alltid som att jag famlar i blindo. Alla förkortningar, termer, protokoll och certifikat gör att jag dribblar bort mig och det slutar med att jag gissar mig fram, med blandat resultat som följd.
Jag inser att jag är på nivån nybörjare där, men att jag ser stor nytta i att lära mig hur detta funkar från grunden för att kunna få ut det mesta ur mitt hemnätverk och min NAS.

Därför, efter den onödigt långa ingressen, undrar jag om ni vet hur jag kan gå tillväga för att lära mig mer och till slut i alla fall hjälpligt klara av konfigurering, felsökning och nyttjande av NASen och nätverket?

(NASen är en Synology om den informationen underlättar...)

Tacksam för svar (förstås)!

Av johnponn

Trådlös brygga mellan fiberuttag och router?

Jag kommer snart att flytta in i en villa som inte har fiber indraget. Hyyresvärdens hus som ligger ca 20 meter bort har fiber och ett ledigt uttag. Det bästa hade förstås varit att dra en kabel från uttaget till vår router, men på grund av rådande årstid och mängden snö är det inte en möjlighet.

Då både jag och min fru är beroende av en stabil lina för att kunna jobba hemifrån undrar jag därför om det går att lösa på annat sätt? Alternativt om ni rekommenderar annan typ av uppkoppling istället (mobilt bredband, ADSL etc.).

Av johnponn
Skrivet av markus.lar85:

Hej!

Prova och titta på denna guide om du har Synology.
https://www.synology.com/en-global/knowledgebase/DSM/tutorial...

Fungerar det?

Mvh
Markus

Skickades från m.sweclockers.com

Det är tyvärr inte aktuellt då jag har en nyare version av DSM (DSM 6.2) och denna guide är för DSM 5.2. De verkar ha delat upp den programvaran som anges i guiden så att den inte stämmer i dagsläget...:/

Av johnponn

Automatisk backup av bilder till hemma-NAS

Hej!

Jag önskar tips på hur jag får till en lösning (skript, programvara eller liknande) som "håller koll" på en viss mapp i datorn, och när det tillkommit mappar eller filer där automatiskt (veckovis, dagsvis etc) lägger en kopia av dessa filer på en i förväg vald plats på NASen.

Är detta möjligt och i så fall hur gör jag? Jag är hyfsat hemma på datorer men nätverk och server är jag inte världsmästare på.

Förutsättningar: Jag kör Win10 och NASen kör Synologys egna gränssnitt. Mapparna som är aktuella att kopiera innehåller bilder, och det tillkommer alltså bilder allteftersom där jag importerar från min kamera. Just nu har jag en Synology DS218j som är kopplad mot nätverket. Utöver detta har jag även en extern HDD på annan ort för att göra månadsvisa backuper av mina bilder.

Tacksam för svar, och om ni anser att det redan finns en liknande tråd som tar upp ovan nämnda frågeställning så ber jag om ursäkt. Jag har letat innan jag postade detta!

Av johnponn

Hej, jag har samma problem med mitt Asus Z170I Pro Gaming-mobo. Den har inbyggd bluetooth, men för ett par veckor sedan slutade bluetooth att fungera. Har samma symptom som dig att den inte syns i enhetshanteraren trots att de senaste drivisarna är installerade, så det låter ju skrämmande likt någon form av drivrutinskonflikt med någon uppdatering av Win10? (med reservering för en vild gissning)

Är lika tacksam som Andreas för hjälp med detta!

Av johnponn

Hej, finns skärmen kvar?

Av johnponn

Inbyggda högtalare i skärm - bra eller skit?

Hej, jag är i vevorna att förnya min skärm som jag haft nu i snart 10(!) år. Jag siktar efter en gamingskärm mellan 24-27" som ändå är ok i färgåtergivning då jag sysslar en del med bildbehandling etc.

Det jag märkt nu när jag skannat utbudet av skärmar är att många gamingskärmar har inbyggda högtalare. Vad jag har hört(för ganska längesen dock) är att dessa inbyggda högtalare presterar långt under även lite billigare separata ljudsystem, och att man därför bör undvika dom. Då undrar jag, har detta förändrats?

Eller varför väljer tillverkarna att montera högtalare på skärmar i ett segment där målgruppen har höga krav på sin datorupplevelse vad gäller både bild och ljud? Kan jag ersätta mitt några år gamla separata 2.1-system med de inbyggda högtalarna och inte bli besviken?

Tacksam för era svar och funderingar i frågan...

Av johnponn
Skrivet av lorgix:

Det finns risk att dina prisförslag skrämmer bort potentiella köpare.
Budet du fått är för övrigt ganska rimligt.

Erfarenheten säger att det är bättre att uppmuntra budgivning, och eventuellt behålla sakerna om inte buden är till belåtenhet.

Tack, jag ska ta detta i beaktning!

Av johnponn

Tjena, är headsetet kvar?

Av johnponn

GTX760 SC, DDR3-ram, nätverkskort och annat...

På grund av uppgradering av system säljer jag följande delar, löst eller i paket:

EVGA GeForce GTX 760 2GB SC ACX - 800 kr eller bud

RAM-minnen, DDR3 CL9 1333Mhz XMS3 DHX, 4x2GB - 500 kr eller bud

Internt trådlöst nätverkskort D-link DWA-556 - 100 kr eller bud

Följande är även till salu, dock utanför bild:

Moderkort: Gigabyte GA-790FXTA-UD5,Funkar klockrent, enda defekten är en avbruten låsning vid ena PCI-E-porten. Inget som påverkar funktionen. - 500 kr eller bud

Processor: AMD Phenom II X6 1055T 2.8GHz 125W - 700 kr eller bud

Processorkylare: Thermalright Ultra-120 Extreme - Klassisk tornkylare som kunde kyla följande system passivt utan bekymmer. Har sockelfäste även till Intel 775 om det önskas. - 150 kr eller bud

Köparen står för eventuell frakt, kan även hämtas/lämnas i Stockholmsområdet.

Läs hela annonsen här

Av johnponn

Hej, jag har ett EVGA GeForce GTX 760 2GB SC ACX om du är intresserad!

Av johnponn

Ja, hur mycket det nu säger... En vit lapp där det står adressen https://redeem.geforce.com/ och det jag skrev innan... Ja förutom koden då förstås!

Av johnponn
Skrivet av Halloweenharen:

@johnponn: Man får välja en står det ju. ingen bundle

Fast på lappen med koden står det "Nvidia indie game holiday bundle". Kanske inte är samma erbjudande?

Av johnponn
Skrivet av silverfisk:

Bjuder 400kr för allt. Hämtar eller möts upp.

Du har PM!

Av johnponn
Skrivet av Karma_3750:

Jag kan varmt rekommendera Redout! Fantastiskt grym anti-grav racer. Wipeout på crack helt enkelt.

Hehe tack för marknadsföringen!

Av johnponn
Skrivet av alfonsg00:

Vad är det för spel som ingår?

Jag vet inte riktigt, det går inte att se vilka titlar som man kan välja innan man utnyttjat koden verkar det som...

Av johnponn

Nvidia Indie game bundle

Säljer en spelkod som medföljde ett grafikkort. Spelkoden är värd 299 kr enligt Inet så jag slänger ut den för 200 kr eller högstbjudande.

Buda i kommentarsfältet!

Läs hela annonsen här

Av johnponn
Skrivet av moreempty:

hur många gb ram?

RAM-minnena är på 2x2GB

Av johnponn

PSU 400W, DDR2-minnen och Radeon GPU

Säljer lite prylar som blivit liggande i garderoben. Allt går att skicka och hämtas i Stockholmstrakten.

1. Corsair CX400W - 200 kr eller bud
2. Minnen DDR2 800 MHz XMS2 - 50 kr
3. Radeon R5 230 2GB passivt kylt kort som passar i HTPC-byggen - 200 kr
Allt ovan är sparsamt använt.
Har även lite andra prylar som ska säljas, hör av er om ni undrar nåt!

Bud i kommentarsfältet.

Mvh John

Läs hela annonsen här