Inlägg

Inlägg som ajsman har skrivit i forumet
Av ajsman

helt korrekt så är det wd green diskarna som har en tendens o tappas av raid array (hårdvaru iaf, vet inte hur det ser ut på mjukvaru raid). om du ska köra wd diskar i raid så föreslår jag att du lägger ut några hundra kr mer på black varianterna som funkar klockrent.
när det gäller nätagg så skulle jag rekomendera att köra på nån 600-700w+ och 80+ certifierad

Av ajsman

alla diskar går att hotswapa så länge som kontrollerkortet/systemet kan stänga av disken ordentligt under drift. bör räcka med att göra en "säker borttagning" på disken lr vad det nu heter på svenska.
peta in disk under drift ger inga negativa effekter så länge du inte överbelastar nätagget, kommer ta 5-10 sekunder innan du har att disken har spinnit igång och därefter ska den hittas av windows

Av ajsman

skulle nog rekomendera valfri linux distro
1. dela information till windows klienter via samba
2. finns en uppsjö av "backup" programvara som är enkla att använda
3. ftp, apache med ssl och alternativt htaccess lr liknande, ssh
4. inte testat det själv så vet faktiskt inte, men har du möjlighet att ansluta med ssl så ere inga problem
5. ingenting jag har använt mig av tidigare.
6. kan använda de flesta filformated under linux, kan bli problem med skrivning men att läsa dem är inga problem
7. os på usb är inga problem

Av ajsman

vart hittade du hot swap modulen? verkar ju lite smått intresant

Av ajsman

#! /bin/bash echo Backup Started `date` >> /var/www/docs_backup/backuplog.txt tar -cf /var/www/docs_backup/`date +%Y%m%d`.tar /var/www/docs/ gzip -f9 /var/www/docs_backup/`date +%Y%m%d`.tar /var/www/docs_backup/`date +%Y%m%d`.tar.gz echo Backup Completed `date` >> /var/www/docs_backup/backuplog.txt

ett simpelt "backup" script som jag skrev för allmänna dokument här på jobbet. körs varje vardag efter alla gått hem. problemet är att det gör en komplett backup av samtliga dokument varje gång och inte är en inkrementell backup. så data mängden blir större.

Av ajsman

woho, fick tummer ur ärslet och fick igång lite fler folding klienter nu. 20st p4'or/celeron runt omkring 2ghz rullar på nu!
ante3: tja, jag har ju tagit 256'e plats med enbart p4'or så 2 veckor för att ta 5 platser, med 1000 24h average. dock lär det klättra endel då jag nästan ökade ppd med 200%

Av ajsman

tillgång till stort antal datorer som har hög idle på jobbet, varför inte göra något vettigt med dem?
sen ere alltid najs med centralvärme

Av ajsman

vad ere alla klagar på igentligen? att dnf inte är olika nyanser av grått/andra otrevliga färger och att det inte är realistiskt som call of duty 11 lr battlefield 13 osv. folk klagar på humorn, gameplay osv, vad mer trodde ni om ett spel där kungen är huvudpersonen?
spelade igenom på 6-7h med endel utforskning, älskade varenda sekund av spelet. flöt på hur bra som helst hela tiden, inga fps drops, extremt korta laddningstider (10 sekunder och då gick det långsamt).
jag var 100% medveten om vad jag skulle få när jag förhandsbokade min balls of steel edition.
men absolut, fanns några grejer i spelet som jag inte tyckte om. och 2 vapen limit var en av dem, ego mätarn var gjord på ett bra sätt så även stackars konsol spelare som inte kan sikta in på pigcops på en halv sekund oxo kan spela.

som en sidnotis om hur bra spelet är, var det bara jag som inte kunde sluta garva på vissa av ego boost grejerna? några av favoriterna är bla bänkpressen precis i början (testa o köra utan max vikter på den), kasta frisbee från duke burger/pappersflygplan från hoover dam. sist men inte minst, shake it baby.

always bet on duke

Av ajsman

vet du om ex-h32'an klarar av jbod? kunde inte se nånting i specsen.
ser ut o kunna bli ett bra budget alternativ om inte annat. synd bara att den var ful som stryk och inte har någon indikation om hd användning.
har du några siffror om vilken slags temp diskarna håller i en fylld kabinett?

Av ajsman

hotswap disk kabinett

börjar närma mig en kritisk punkt när det gäller filservern där det börjar bli _för_ jobbigt att mecka loss mina coolermaster 4-in-3 moduler för att byta/stoppa in nya diskar.
så jag letar efter vettiga hotswap kabinetter för 5.25".
minimum 4 platser för 3.5 diskar, stödja jbod men gärna med raid 5 stöd. och givetvis aktiv kylning.
stort plus om det är en billig prislapp då jag kommer behöva införskaffa 2-3 stycken.

efter lite googlande så hittade jag följande som uppfylde kraven på det jag söker:
http://datorfixarna.com/catalog/product_info.php?cPath=673_67...
http://datorfixarna.com/catalog/product_info.php?cPath=673_67...
någon som har använt dessa tidigare och kan ge någon input?
lr kan rekomendera någon annan kabinett från en svensk återförsäljare.
edit: en annan möjlig lösning är såklart ett 4u chassi med ~12(+) hotswap kabinetter från scratch

Av ajsman

vad är detta, ett galleri som inte handlar om nyckelringar, bilder på nåns skrivbord, dåliga bilder på "moddar" lr allmänt kassa gallerier.

tummen upp, du skulle dock ha tagit tiden att polera bort fingeravtrycken på den främre skivan.
om du gör om detta så kan jag rekomendera att lägga ner energin på att fästa läshuvudet utan lim och fästa den på nån anordning på baksidan. kommer se riktigt bra ut om man utför det korrekt. tack för ett "annorlunda" galleri

Av ajsman

om du nu hade tagit dig tiden att läsa rma informationen så skulle du säkerligen sett att det står nått i stil med "du får en begagnad produkt som blivit testad". och netonnet har iaf tidigare varit väldigt duktiga på att ta imot all felaktig hårdvara med brister som jag har köpt.
haft en dlink gbit switch rullandes i 24/7 drift i 7 år utan några som helst avbrott, överlevt ett antal åskoväder som slagit ut elektriciteten och annan hårdvara.
kort o gott, du får vad du betalar för och en router för 700kr lär inte vara av topnotch kvalitet.
edit: kom på att nämna att det säkerligen skulle varit annorlunda om din enhet varit doa, och då skulle du fortfarande ha skickat/lämnat den på inköpsstället.

Av ajsman

vad jag ser utav beskrivningen så skulle det enbart vara den större scsi disken vara av intresse för nån. och då är det fortfarande ingen riktig höjdare

Av ajsman
Skrivet av linuxprofessor:

http://lerevdr.files.wordpress.com/2008/01/cray-and-cray-1.jp...

jag hävdar att riktiga datorer gjordes förr, t.ex. denna Cray-1. mumma!

uh ere bara jag lr ser de där svarta sakerna ut som sittplatser i läder?

Av ajsman

imponerande bygge, dock är det inte en fråga om du får problem med kylningen av diskarna. utan när du får problem.
om du skulle ha haft ventilationshål i plexit så skulle det problemet vara avsevärt mindre (alternativt om du bara skulle haft ett led med diskar och haft ordentligt luftflöde). hur hade du tänkt dig att kylningen skulle fungera på de bakre diskarna i dagsläget?

Av ajsman

BAM första wu'n med bonus inlagd i statistiken!

Av ajsman

16-22k ppd rapporterar fahmon beroende på wu. nu måste jag bara fixa problemet med att jag inte får några poäng för dem

Av ajsman

smp, ingen credit för wu's

fick igång mitt nya i7 system igår. confa allt och började köra smp folding runt 18.00 tiden igår. följde den klistrade tråden till smp klienten. config filen ser ut på följande sätt:

Citat:

[settings]
username=ajsman
team=37451
passkey=<min passkey>
bigpackets=big
extra_parms=-smp
machineid=1
local=2

[http]
active=no

körde totalt 5st wu's under kvällen och natten. dock så har jag inte fått några inrapporterade poäng för dessa. enda som jag kan tänka mig som var fel var att jag körde 6.3 klienten, innan jag åkte hemifrån imorse så satte jag igång 6.34 klienten med samma parametrar.
alla wu's blev ivägskickade och det var ingenting som såg knasigt ut i loggen. är ju dock inte hela världen om dessa wu's är bortkastade så länge som jag får igång foldandet som det ska. dock är det ju lite problematiskt att felsöka med stora wu's och uppdateringsfrekvens på 3h
edit: falsk alarm, var en wu på ~12h som jag fick. kör ett nytt test med små wu för o se om man får några poäng lr inte

Av ajsman

dax o bänka nya burken! 17k ppd och vettiga temps än så länge. får nog stö på över natten och dagen imorn
i7'a verkar lite bättre o folda på än mina stackars jobb p4'or
edit: 18k nu, får se imorn bitti vad den har tuggat sig fram till

Av ajsman

16-17k ppd än så länge. första wu'n fick jag EARLY_UNIT_END fel på och 16k. andra ligger jag på 17300 i skrivande stund utan någonting annat körandes.
tempen ligger som längst på 64 och som högst på 69c utan någon klockning och standard kylare med öppen sida och in/utblås fläktar.