Inlägg

Inlägg som Cerd Moyen har skrivit i forumet
Av Cerd Moyen
Skrivet av snajk:

Det är väl bra att få ner förbrukningen lite, den borde bli tystare med men det var väl inget direkt problem innan heller.

Teoretiskt ja, ifall de nu monterar fläkten rätt och får bort all överflödig tejp. Sony har dessutom minskat kylflänsen på PS5.

Skrivet av Kvarnis:

Har de fixat coilwhine som kommer från dess nätaggregat?

Det skulle jag inte tro att de får fixat i.o.m. det här.

Av Cerd Moyen

Då kan jag gott vänta på 13900KS till befintligt moderkort. Inget revolutionerande med 1:a generationen till AM5 (gentemot 12700K DDR5), ifall inte 3D versionen ändrar på det.

Av Cerd Moyen
Skrivet av Kolsvart Katt:

Ja..jag fattar inte riktigt. Spelar folk mest på mobilen numer? Digitala kameror-marknaden har krympt de senaste åren, saker har blivit dyrare via inflation men också för att de billigare kamerorna, kompaktkameror mest har ersatts av mobiler, och numer har de flesta kameror det.

För mig är en stor skärm == stor inlevelse och en fysisk kamera med fysiska reglage, nåt att hålla i, sökare och rå-bilder som faktiskt inte mobiler har en chans mot vad gäller hur de kan bearbetas (men vad gör det när allt konsumeras på en liten bild på en mobil och de flesta bilder är ett-två-presto? Well det gör vad det gör för mig, högdagrar, skuggor, trevligt att hålla på med, kan ses på 4K 32"skärm utan att ser konstigt ut, det ger mig inte så mycket att titta på foton på mobilen)

Jag hoppas att inte graffemarknaden "krympt" med och på så vis blivit high end och jag ser inte logiskt hur det skulle kunnat skett, har inte läst om varenda nya mobilgens förmåga att spela krävande spel men kanske varit enögd. (Det har ju sannerligen varit fråga om om "Men stampa på liket" vad avser kameraförmåga vid varenda ny lansering av bärbar tele)

Nu vet jag inte vilka mobiler du haft, men jag tog RAW .DNG (Adobe) med min Lumia 1520 redan 2018. Inga reglage, men nog fysisk kameraknapp.
Med Iphone 14 Pro Max 1TB kommer du nog en bit på vägen.

Edit. Apple ProRAW Iphone 12 Pro-

Av Cerd Moyen

Ja-a, att de efter alla år fortfarande lyckas nå nya bottennoteringar i vad moral heter. Det här är närmast en grundstötning! Om det bara hade varit möjligt att köpa färre produkter från nVidia (ett bolag jag bojkottat sen dag 1) så hade jag gjort det.

Av Cerd Moyen

Finns en uppföljare av G13 med i planerna? Ännu hänger gamla bettan med, men borde få stöd för G hub.

Av Cerd Moyen

Lycka till med den latensen, eller snubbla i sladden. Själv är jag inte aspirant.

Skrivet av dblade:

Hype.. Tänk om det bara hade varit PC-kompatibelt...

Knappt något från Sony är särskilt väl PC-kompatibla.

Av Cerd Moyen
Skrivet av Galvanizer:

Har en jobbtelefon, men då det är en iPhone så har den blivit liggande i skåpet på jobbet.

Använder istället min privata mobil med två simkort.

Inget problem eftersom jobbnumret endast är nåbart under arbetstid.

Helt klart synd att den bara ligger orörd. Var säkerligen värt en del som ny.

Off topic. Jag har köpt en Iphone 12 till sonen (6) i present. Hoppas att han kommer uppskatta den i varje fall.

Av Cerd Moyen

Fick min nuvarande jobbtelefon Huawei Y6 II compact i januari 2017. Inte har det ännu varit något tal om att byta ut den.

Av Cerd Moyen
Skrivet av THB:

13900K/13900KF känns som en trevlig uppgradering från min 8700K.
Undras om 128GB blir max eller om man kan ha 256GB.

Du är alltså ute efter 256GB DDR5 6400MHz till ditt nästa bygge?

Av Cerd Moyen

Hur är det med TVB 1-core. Är det något som saknas för 13700K, men något 12700K hade?

Jag anser nog tabellen är överskådlig. Ända kruxet att Intel har rätt många modeller av sina processorer så det blir en del kolumner ändå.

Av Cerd Moyen

Jag gillade verkligen Lumia. Har en 800 och 1520 som jag startar upp ibland.

Av Cerd Moyen
Skrivet av dannesthlm:

Poängen med PC är ju att man väljer mest prisvärda komponenter i förhållande till prestanda rent generellt. Då är ju märket inte så viktigt. Sen vill man ju ha bekräftat att det är viss kvalitet på delen också, t. ex. Vid inköp av nätdel.

Såklart kan märke ha viss och varierande betydelse beroende på vilken typ av del det är, jag skulle nog t.ex. inte köpa en nätdel av helt okänt märke även efter en bra recension.

Knappast poängen för alla, men bra med valmöjlighet.

Av Cerd Moyen
Skrivet av cheesen:

Sony skulle kunna släppa konsollen gratis eller till symbolisk summa utan att gå back. Dom får igen pengarna på abbonemang och spellicenser.

Jag har aldrig hört att Microsoft vart intresserad av goodwill-poäng. Har bara följt firman sen 1986 dock. Och under den tiden så har dom inte brytt sig speciellt mycket om sina kunder.

"Följer" du eller har du studerat andra företag lika noggrant? Lyckligtvis finns det en grundare som idkar välgörenhet i stor skala, men kanske han bara fick dåligt samvete.

Av Cerd Moyen
Skrivet av macbang:

Och jag som köpte en pixel 6 idag. Då appar börja gnälla på att min android version är för gammal på min nuvarande huawei p9 plus, från 2016. Så perfekt timing. Bli att uppgradera mjukvaran direkt jag få den

Gillade P9 Plus skarpt. Min nuvarande S10 påminner lite, men är bra mycket plastigare. Galaxyn borde då få Android 13 uppdateringen någon gång under nästa år.

Av Cerd Moyen
Skrivet av Sebban84:

Med dlss quality och allt på max så flyter det här som en dröm på ultrawide 3440 × 1440. Jag märkte dock ganska stor skillnad när jag bytte cpu från 5900x till 5800x3d, dipparna försvann. Det verkar bli tungdrivet även för cpu när man kör max raytracing.

Du har alltså gjort ett sådant byte. Ookej!

Av Cerd Moyen

Apple Music via One tjänsten för familjen. Tidigare har jag prenumererat på Spotify och/eller Youtube Music.

Av Cerd Moyen
Skrivet av sesese:

Kommer vara svårt för många som köpt 3090, 3080tr och 3080 att acceptera att beg priset är under 50% av inköpspriset när de vill uppgradera. Sedan att marknaden svämmar över av miningkort gör 2 och 1 serien mer eller mindre stendöda på beg marknaden. Så oavsett vilket grafikkort du har idag så kommer det bli en stor kostnad vid uppgradering till 4000 serien.

En komplett spelstation eller ett grafikkort? Enkelt val för många föräldrar.

Det faktum accepterade de väl när de köpte korten till (om än inte det dubbla) ett kraftigt överpris.
Själv när jag köper ett grafikkort så avskriver jag det och räknar inte med att jag kommer att sälja vidare det.

Av Cerd Moyen
Skrivet av Kilroy:

Även med direktverkande el så funkar det inte riktigt sådär, om du har 500 watt extra i ett rum där datorn står så blir det ju inte direkt så att temperaturen blir 500 watt behagligare i resten av lägenheten/huset.

Man kan sprida ut datorerna lite.

Av Cerd Moyen
Skrivet av Clasito:

3090ti är väl typ 5% snabbare än 3090 men det skiljer 100W mellan korten. Om 4070ti drar ens något över 300W är det ju inte alls imponerande. Ska bli kul att jämföra hur mycket effekt AMD behöver för att uppnå nivån av 3090 prestanda.

Kostnad för kretskort och kylning lär säkert också bli dyrt om även 70 korten ska ha dessa nivåer av effekt. Inte så roligt att se.

6900XT är väl inte så långt efter RTX 3090 i vissa prestandatest och drar typ 50W mindre. Mot den bakgrunden ska 7800XT med lätthet gå förbi och inte dra mer än max 300W.

Av Cerd Moyen
Skrivet av Dinkefing:

Jag förstår inte det det matchar ju 5950X i MT prestanda och går om i ST prestanda.

13700K är förbi, medan 13600K slår 5900X. Precis som det skrevs.