Inlägg

Inlägg som Cerd Moyen har skrivit i forumet
Av Cerd Moyen
Skrivet av nu1mlock:

Sony har en liten minoritetsdel i Discord och har därmed inte mycket att säga till om. Att dom skulle "stoppa" Discord att komma till Xbox finns inte på kartan.

Tvärtom så är risken högre att Sony numera, efter att Discord har kommit till Xbox, väljer att inte implementera det med Playstation. Sony har aldrig riktigt brytt sig om konsumenten (PS3-linux, PS4 bluray, Bravia/PS5 VRR, Atmos etc.), så det ligger helt i stil med vad dom skulle kunna tänkas göra.

Inga creds till Sony här.

Ok, tack för rättelsen. Kollade Sonys pressmeddelande och de siktade faktiskt på att föra Discord och PSN närmare varandra i början av 2022. Kan intresset från deras sida ha svalnat eller är det andra hinder som kommit i vägen?

Av Cerd Moyen
Skrivet av Printscreen:

Alltså, eller hur?

Sony verkar alltid trilskas och ställa sig på tvären. Vägrar crossplay för t.ex. Rocket League, segar med att släppa VRR samt Dolby Atmos, deras lastgen-konsoler klarar inte 4k-bluray, och massa sånt.

Det är klart, Microsoft har ju 18 gånger högre börsvärde än Sony, så dom har nog lättare att få igenom såna här saker, men ibland känns det som att Sony sitter och har nån slags Japanskt gammaldags sätt att tänka.

Det är som med andra Japanska bolag. Det ska först testas i 2 år innan man kommer till skott.
Sen är väl Sonys mjukvarusida inte av samma kaliber som Microsofts dito. Creds till Sony i varje fall för att inte stoppa Discord till Xbox. Edit. Sonys partnerskap med Discord innebar ingen konsol exklusivitet.

Av Cerd Moyen

12 st blir det.

Lian-Li-PC-A77FR
4 st 120 framme
2 st 140 upptill
1 st 120 bak
2 st (1 st 140, 1 st 120) cpu
2 st gpu
1 st psu

Av Cerd Moyen
Skrivet av Göteborgaren:

känns som jag skippar 13 serien å sitter kvar på min 12900ks :/

Jag kanske inväntar 13900KS.

Av Cerd Moyen
Skrivet av ronz:

Har moderkort blivit mycket dyrare eller är det just s1700 som är mycket dyrare?
Asus Z690-F Strix kostar 5499kr på Inet.

När jag köpte Asus Z490-F Strix kostade den 2990kr

Mitt Gigabyte Z690 AORUS PRO är listat till samma pris som det var vid lanseringen 4.11.2021.

Skrivet av fesoj:

Innebär detta att det är bekräftat att jag kan köra en rigg med en tillfällig 12gen-propp och sen byta den till 13gen utan mankemang?

Z690, B660, H610 moderkort från bl.a. ASUS, Gigabyte och MSI borde alla få stöd för processorerna.

Av Cerd Moyen

Låter som ett helt ok kliv. Ingen måste uppgradering direkt, men levererar Intel så kan jag lockas uppgradera 12700K till vintern.

Av Cerd Moyen
Skrivet av jhN322:

Poängen är den att en Xbox är helt onödig då alla Microsoft spel kommer samtidigt till PC. Xbox konsolen i sig har inte haft exklusiva spel på flera år.

Spelen är inte de samma på PC Game Pass som på Ultimate, men jag delar delvist ditt resonemang. Xbox har jag hellre separerad från PC:n i vardagsrummet. Men nu ska vi inte ta bort byggarglädjen.

Skrivet av employed:

Är det bara jag som tycker att denna video är väldigt röriga? Inga bra bilder på systemet, många byten och snabba klippningar, ibland totalt ur fokus på diverse saker, dålig genomgång av utrustning.

Har du missat att Microsoft köpt i stort sett halva av AAA-marknaden den senaste tiden? Även om biblioteket för exklusiva spel inte är stort just nu så kommer det nog bli det i framtiden. Bara att de har makten att göra stora spel som CoD-serien, Diablo, alla kommande Bethesda spel som Starfield och Elder Scrolls-serien exklusiva är riktigt stort.

Xbox Game Studios är framtiden.

Skrivet av Sveklockarn:

Vad fyller den för egentligt syfte då? Att konsoll-tingestarna låter som reaplan för sig själva och att det plötsligt blir tystare när man tar till PC-knep för kylningen?

Det måste vara PS4 Pro du beskriver. Xbox Series X är knäpptyst och PS5:an har de väl fått fixat fläktarna på vid det här laget.

Av Cerd Moyen
Skrivet av HenrikM:

Varför inte köra Intel system på titlar där Intel är bättre och amd system där amd är bättre?
Om intel/amd flaskhalsar så är det ju ointresanta resultat.

Har du också separata system där hemma för vad som är bättre? För jämförelse mellan grafikkort (det vad det här testet är till för) är det av yttersta vikt att använda en och samma plattform.

Av Cerd Moyen
Skrivet av aMp:

Var det inte ~75% av oss här som enligt en poll nyligen visade på att de var kvar på Windows 10? Det känns i nuläget mer relevant än Win 11 imho. Jag kan dock minnas fel och ber då om ursäkt. Annars - bra jobb!

I princip noll faktiskt skillnad mellan PCIe 3 och 4 för spel på NVMe SSD-enheter. Det är tom svårt att, utan tidtagarur, med säkerhet säga om ett spel körs från en bra SATA-SSD och en bra PCIe 4 NVMe SSD.

Innan jag säger bakåtsträvare - Testsviten ska väl användas 1-2 år framåt så det känns vettigt att byta till Win11 nu.
Att många vägrat nya Windows är väl för att det inte gjort någon större skillnad. Har detta ändrat nu?
Önskar du Windows 10 siffror även i fortsättningen så finns det säkert någon sida där ute att vända sig till.
Själv har jag kört win11+ddr5 sen november och är nöjd.

Av Cerd Moyen
Skrivet av Matvraket:

Skulle det vara dåligt att optimera?

Nu blir det lätt att de optimerar lite väl mycket för just de vanligaste benchmarks. Övriga program/spel får inte samma kärlek.

Av Cerd Moyen
Skrivet av dagas:

Aldrig hört talas om 160 bit förut. Brukar vara 64,128,192,256, osv. Fast 160 är delbart med 8 så det är ju möjligt.

4000 serien ser ut att bli en värdig efterträdare till GTX 400 seriens Fermi. Perfekt för värma stugan på vintern och grilla på sommaren.

Jag väntar nog till generationen efter. Använder knappt mitt grafikkort ändå. Klarar de spel jag har och finns inga krävande spel jag ser fram emot närmaste tiden. Spelar mer på konsol ändå just nu.

Men som det nämnts så betyder inte specsen att det kommer vara sämre. Inte första gången som Nvidia kapar ner CUDA i ny generation. T.ex 980 har ca 2000 kärnor mot 780 som har ca 2300. 900 serien ökade dock effektiviteten också. GTX 980 har TDP på bara 165W. Inte illa för ett x80 kort och ca hälften mot vad 4070 ser ut kräva. Och det var utan en krympning av processen. Fortfarande 28nm på Maxwell. 900 serien var verkligen imponerande i den bemärkelsen. Bland den största prestanda per watt ökningen i någon generation speciellt i en generation som bygger på samma nm.

GTX 1060 hade det.

Av Cerd Moyen
Skrivet av anon201296:

Är helt uppslukad av New World för tillfället men jag skulle köpa BF2042 för under 100kr men det lär ju aldrig hända 🙂

Floppade inte de två spelen?

Av Cerd Moyen

Ja, man var early adopter av Gen 5 i november i fjol.

Av Cerd Moyen
Skrivet av Levan:

Tycker att det är bra, kompatibilitet och olika applikationer (med utan ström/bild/ljud-kombinationer) samt att den passar åt båda hållen heh.

Det är lite samma sak som att vi har samma väggkontakt i hela EU, hade varit galet annars. Det räcker med adaptrar till andra världsdelar.

En vacker dag blir trådlös laddning norm ...

https://i.imgur.com/QkKV9qP.jpeg

Ja, Brexit hände. Hade varit galet annars.

Av Cerd Moyen
Skrivet av dagas:

Var inte länge sedan ett X60 kort drog 120W.

Men passande med 4000 serien att vara lika energitörstig som 400 serien var.

Lite Fermi vibbar kanske? 400-serien var nog ganska väl representerad i toppen av de här listorna.

https://i.imgur.com/ilyaxKp.jpeg

Här tror tror jag ändå att det har mera att göra med antalet CUDA kärnor. Det vad Nvidia sen anser att de behöver få ut av korten är en annan sak. Helt klart föredrar de en höjd effektförbrukningen framom priskrig med AMD. Nvidia förutsätter dessutom att de ska inneha prestandakronan.

Av Cerd Moyen
Skrivet av Fire_Ice:

Lättast för alla gnällspikar är väl bara att låsa bildfrekvensen till önskat värde? Då slösar ni ingen energi. 4000-serien är mer effektiv, så jag förstår inte varför ni gnäller över att de "drar för mycket".

Samma med senaste i9. Folk gnällde, men det går lätt att ändra strömbudgeten. Iofs nöjde jag mig med en 12700K, så det löste sig själv.

Av Cerd Moyen

Kan också ha att göra med att AMD kommer med något riktigt häftigt.

Av Cerd Moyen
Skrivet av MagicMushMike:

Här har jag och min flickvän spenderat vintern 😁 kör samma skärmar, mus, tangentbord, chassi, kylning, och stolar ✌️ Ja och kissekatten får man ju inte glömma 😂

<Uppladdad bildlänk>

<Uppladdad bildlänk>

<Uppladdad bildlänk>

<Uppladdad bildlänk>

Rättvist så det förslår. Vem vinner då?

Av Cerd Moyen
Skrivet av medbor:

Jag fick vara med den här gången, tror det var första gången, eller i alla fall första gången på väldigt länge

Möjligen att jag fått delta en gång tidigare, men nu är min hårdvara registrerad.

Av Cerd Moyen

Japp, RTX 4090 i augusti för 23k,
RTX 4080 i september för 16k följt av RTX 4070 i oktober för 11k.