Inlägg

Inlägg som Wastaah har skrivit i forumet
Av Wastaah
Skrivet av jagardaniel:

Jag har ~120 timmar spelade och har inte sett en enda person som jag misstänker fuskar. Detta betyder givetvis inte att jag inte spelat med eller mot fuskare, men det har inte varit någon som har haft märkbar påverkan på matchen. Spelare som har mycket kills spelar oftast SMG (Vector, P90, MP7 osv) och hoppar runt och samlar kills i den stora smeten av spelare på kartan. Är detta ditt primära fokus istället för att ta flaggor och du är bättre på datorspel än majoriteten av spelarna du möter kan du skrapa ihop många under en runda.

Sedan kan det också skilja lite beroende på vilken region man spelar i. Asien brukar ha större problem med fusk i andra spel.

Ja asså jag är nästan alltid i smeten och är oftast väldigt högt i scoreboard men upplever att man helt enkelt inte hinner få samma score som dessa nissar. Såklart förstår jag att man ska spela medic och använda nått cp vapen som vector, men upplever att det är extremt svårt att nå upp över 50 kills och ibland ser man nån level 35 som har över 100...

Har definitivt mött fuskare flera gånger. Nån gång man gömt sig på andra sidan kartan från fighten och väntar på squad spawns för att ta objective tex på ö kartan som e stor och helt plötsligt dyker det upp nån som vet exakt bakom vilken låda man gömmer sig, och kollar man ban log så e det väldigt många som blir bannade. Men upplever ändå att det är få som klagar på cheaters trots att nån har 3x mer kills än någon annan i matchen.

Av Wastaah

Hur många är det egentligen som fuskar? Tycker det är sjukt många som ligger på typ 80-10 i stats och de hela känns jävligt suspekt. Tycker själv man gör jävligt bra ifrån sig och ligger ett bra game på typ 40-20 men att lyckas få ihop de dubbla utan cheats ser jag som jävligt svårt, fuskar de eller hur fan lyckas de dra ihop så många kills? I battlefield tyckte jag aldrig man såg folk med så höga killscores.

Av Wastaah
Skrivet av Pamudas:

Vid förra underhållet så blev då iallafall inte jag eller de jag spelade med DC en enda gång

Okay de var ju positiva nyheter, trodde de skulle bli ospelbart

Av Wastaah

https://eu.battle.net/support/en/article/breaking/21898767

Passa på o njut av vädret idag och imorgon efter jobbet...

Av Wastaah
Skrivet av palusa:

Tycker iofs jag får xp snabbare av ND och helltides än något annat. Kör mest runt lvl 32-35 dungeons..

Vad ska man annars göra som är vettigt än dom om man har renowns oxh statyetterna?

ND ger dubbelt upp enligt mig. Både xp och glypher samt bra drops. Så för min del är det enda som slår det just helltides

Helltides är faktiskt riktigt bra pga högre level, speciellt i kombination med om det är träd uppdrag i samma område.

En vanlig Dungeon och en nightmare dungeon har ju samma exp. Gör du den med nightmare och mobsen 3 levlar högre får du 25% mer exp, dock går det mycket tid på travel och bossdödande +springande medans du i exp farm konstant dödar. Hade de lagt in completion exp hade nog nightmare dungeons varit bra, nu är problemet att det är bara typ 10 av dom som ger ok exp medans resten ger väldigt lite, så farmar du fel får du helt enkelt ingen exp typ. (de bästa ger 5x mer exp än de sämsta, kass balansering)

Av Wastaah
Skrivet av palusa:

Fast du levla dina glypher och det ger enormt mycket på din build.

Du kommer ha dina 5-6 glyphs på lvl 21 snabbare om du kör exp farm till 80-85 och sen nightmare 40+ än om du nöter nm från lägre Level. Sämre exp och nästan ingen glyph exp på låg level, över nightmare 30 börjar de bli acceptabelt och på 40 är expen bra.

Spelar man en meta build behöver man inte glyphs förens lvl 85+

Men kollar man upp en tier list för sina nightmare dungeons och håller sig till dom är det förmodligen inte så hemsk exp, men tyvärr är vissa dungeons helt horribla i exp. Folk som exp farmar klipper 100 på 95h/played och folk som inte exp targetar tar det långt över 150h/played. Sen kommer inte stora skaran spela till 100, men vill man det kan man ju värdera sin tid.

Av Wastaah
Skrivet av palusa:

Man levlar ju sina Glyphs i nightmare dungeons, dom gör en enorm skillnad i skillsen så det är absolut ingen fördel att du inte gjort det.. För du kommer få nöta dom sen Nightmare dungeons ger mest xp samt bäst chans till bra drops..

Knappt värt att göra nightmare dungeons innan man kan cleara rank 40 hyfsat snabbt, ger väldigt lite exp till glyphs innan det (om man nu vill dra de till rank 21).

Sen ger nightmare dungeons enbart bäst exp om du har många likadana av rätt dungeon. De olika skiljer sig från 10mil/h ner till 2mil/h för de sämsta. Har du inte många av samma är det bättre att nöta en exp Dungeon eller tp glitcha en exp nightmare dungeons 3 levlar över dig.

Sen en viktig sak med det här "högre nm dungeons ger bättre loot" så är det till stor del bullshit. Det är ENBART vapen base dmg, thorns, base armor & +hp rolls (resists ger inget så de skiter vi i) som blir bättre över itemlevel 725. Dvs ringar/amuleter är exakt lika bra på sacred 725 som ancestral 825, att därför spela högre långsammare nm dungeons för att de ger bättre itemlevel är därför inte speciellt viktigt, det viktiga är som vanligt mängd items per timme. Men jagar man specifikt vapen kan det kanske vara värt.

Av Wastaah

Du missa denna, den enda stabila trackern för bossar, helltide och legion (även ganska exakt location av mystery chests)
https://d4armory.io/events

Av Wastaah
Skrivet av Mocka:

Fråga - Har hittills kört väldigt casual utan att följa någon guide eller build. Klarade storyn och är 51 men hade otroligt stora problem med Capstone T2. Nu har jag tillgång till T3 och överlever helt enkelt inte samt gör dålig skada. (Gubben har känns allt sämre de sista 10 levlarna pga scaling och att jag inte hittar upgrades).

Är vägen framåt att googla fram en build, hitta Aspects och hitta gear? Har mestadels icke uppgraderade gula och körde en random Lightning build med lite frost. Hittade en Ice Shard build som verkade bra.

Problemet när du kommer upp i level är att spelet är uppbyggt i damage buckets med scaling och mycket defensiva stats är rakt av dåliga. Rekommenderar att du följer en build och att ha satt aspects på hela ditt gear är ett måste för t3.

För defensiva stats satsa på hp, armor & saker som ger %reduced dmg taken. Ignorera helt all resist.

För offensiva stats så har du enkelt tre "buckets" vilket är vanlig%dmg/mainstat, crit/critdmg & vulnerability. Du måste stacka upp mycket i varje bucket för att göra någon skada, sen påverkas det av din build och skillval då en del skills multiplicerar hårdare. (skillnaden mellan en build utan buckets och en med bra buckets kan vara en faktor av 100 även fast man har ganska likvärdiga stats tyvärr därför är det ett måste)

Av Wastaah
Skrivet av Pamudas:

Fram till 70 går det faktiskt rätt snabbt att få XP, så jag förstår att du tycker att "det bara kommer". 69-70 och 70-71 har ökat med 50% helt plötsligt - för här ska du in i WT4 som, bara av slumpen (eller?), ökar din XP gain med 50% mot WT3.

Jag är lvl 84 på min Barbarian (har en 84 druid också), jag behöver 13.5miljoner XP för att bli 85. En nightmare dungeon ger ~ 300.000 XP per run och tar ett par minuter, typ 5min för min WW Barb i snitt (högre tiers tar längre tid, men detta är med fiender 3lvlar högre än mig själv för XP bonus).

3.6 miljoner XP i timmen om jag kör detta konstant utan att ta hänsyn till tiden det tar att springa mellan olika dungeons.
Med 3.6 miljoner XP / timmen, skulle det ta mig strax under 3 timmar och 45 minuter för EN level. Jag har 16 lvlar kvar. XP för att döda monster går inte upp något speciellt i samband med att du går upp i level. Men den XP som behövs för en level går upp rejält.

Säg att jag alltid behöver 13.5 miljoner XP varje level till 100. Det är 216 miljoner XP eller 60 timmar med "effektiv" nightmare sigil där jag magiskt teleporteras till dörren mellan varje instans.

Ruins of Eridu gav ~20 miljoner XP i timmen.
Det är nästan 1½ level i timmen i jämförelse.

Med Ruins of Eridu skulle jag i så fall ta mig till 100 på 10.8 timmar förutsatt att XP som behövs aldrig går upp.
Men nu går XP upp - och det är ingen linjär ökning, vilket gör det hela ännu mer absurt när Blizzard bara tar bort något som faktiskt ger XP, utan att fixa det som inte ger något ö.h.t.
<Uppladdad bildlänk>

Jag vill till 100. Är det roligare att ta sig dit 6 gånger långsammare bara för att? Jag gör ju samma "content" i båda fallen, bara att ena ger extremt mycket mer XP än det andra.

Sorry för wall-of-text, men nu måste jag fortsätta grinda av mina ~100+ timmar för de sista 16 lvlarna

Förmodligen har de overall i nightmare dungeons även nerfat din exp/h med den senaste updaten... Det finns egentligen inte mycket annat att göra än att kämpa till 100 på endgame då man i princip redan har perfekt gear på 75 och du kan max trycka ut nån enstaka procent på uppgraderingar, 4 glyphs max har du ganska fort, alla uniques har du redan (förutom de som ingen någonsin kommer loota) och de gjorde precis det tråkigare och så kommer det ta 3 ggr längre tid till 100. Tror verkligen ingen förstår resonemanget. Det är inte ens några rewards för att trycka högre levels på dina nightmare dungeons...

Av Wastaah

Haha fyfan, så istället för att fixa alla horribla dungeons de gjort så har de nu gjort en hotfix som gör så att ALLA dungeons har exakt lika många mobs? Tydligen hade folk för kul i de dungeonsen som hade några monster och så kan vi inte ha det.

Ska testa spela lite ikv men är exakt alla nm dungeons lika tråkiga nu så kommer jag nog ge upp till season 1 för de lär ta 300h till 100 nu, blev 77 iaf.

https://us.forums.blizzard.com/en/d4/t/hotfix-9-june-13-2023-...

Av Wastaah
Skrivet av isbjoern:

Dom har dock inte sagt hur man kommer behöva skaffa renown. Min och många andras förhoppning är att det kopplas till annat än t.ex. att göra side quests igen.

Nä, det är ju såklart mycket möjligt att quests inte kommer ge renown alls och att de kopplar in nått annat men de har iaf tydligt sagt att battlepasset har renown så någon typ av insamlingsystem kommer det vara. Hade ju personligen blivit rätt trött om man behövde utforska kartan igen.

Av Wastaah
Skrivet av sINsen:

Är de någon som vet hur det blir när säsongerna släpps? Behöver man köra igenom storyn igen för varje ny säsong? eller varje act, eller kommer de ha något som gör att man bara kan komma in o nöta direkt för levlar och gear?

Story kan du skippa om du gjort den, du får renown rewards fast renown börjar på noll för seasonal unlocks och du får Altar bonusen.

Av Wastaah
Skrivet av isbjoern:

Är level 62 nu med rågen och kör en Flurry - Poision build med lite lifesteal och survival inblandat, det går utav bara farten.

Igår fick jag ett par Frostburn unique handskar som ger mig en Lucky Hit att mobs blir Freezed vilket öppnade upp skillträdet ännu mer för då kunde jag specca om så att jag fick increased damage mot Freezed mobs och lite annat gott. Jag stal lite skill points från mina andra passiva och körde på det.
Resultatet blev att jag eventuellt kan känna av lite mindre damage då jag bytte ut ett par andra unika handskar som gav mig en shadow rogue som kopierade min Flurry men min survival blev otroligt mycket högre då de flesta fiender blir frysta efter 3-4 sekunder in i varje fight
Otroligt roligt att ett enda item kan öppna upp skillträdet på det sättet och ge så mycket.

Förstår verkligen inte folk som klagar på typ reddit på itemisation och annat, tycker verkligen dom lyckats otroligt bra Blizzard.

Det finns mycket att klaga på, men ärligt talat så e spelet väldigt bra balanserat för att vara i patch 1.0.x Visst vissa uniques suger, vissa skills suger och nån klass e lite starkare men överlag så har alla klasser typ 3 viable builds, alla klasser kan pusha uppåt och det finns rätt mycket att göra i en givande värld med bra karaktärsutveckling. Om 4-5 seasons kommer detta vara ett oroligt bra spel.

Paragon boardet är typ 100ggr bättre än vad skillträdet i poe var när de släpptes för 10 år sen.

Sen ett tips som ändrar hastigheten på grottor som fan, om man har kill all enemies, bara spring förbi allt som inte är en stor klump, allt kommer teleportera efter dig ändå. Sjuuuuk quality of life skillnad mot att döda varje litet ensamt skitskelett.

Av Wastaah
Skrivet av immutable:

Har ni några tips på hur man levlar effektivast efter kampanjen är slut?

Är 51 med min sorcerer nu och det känns som det tog tvärstopp i levlingen efter 50. Kör WT3 och springer runt och gör helltides och olika event, kör en del dungeons också men tycker att xp'n är urdålig. Har säkert tagit 5 timmar från 50 till 51

Xp på wt3 e tyvärr väldigt seg, nightmare dungeons ger jävligt lite exp, helltide ger jävligt lite exp och populära farms som typ champion demise är inte så bra på wt3 utan börjar bli bra på wt4 (samt de grottorna som streamers använde har blivit nerfade). Undvik trädet för de e sämst, men du kan ta nån 5 poängare när du gör en ny grotta.

Mitt tips, samla mats (främst helltide), gör klart renown, fixa lite glyphs, fixa gearet och gör capstone dungeon på 60-63 och sen i wt4 kan du fokusera exp

Av Wastaah
Skrivet av HazZarD:

Ni som kör ww-barb vilka 4 skills kör ni med ?

https://i.redd.it/wg0uqercx25b1.png

Det här e vilka skills top 1000 från D4 armory använder

Av Wastaah
Skrivet av ingulf:

Men single target är väl inget vidare? Ice shards skiner ju mest på större grupper som insta-dör. Eller missar jag nåt, hur får du upp bossdamage?

Edit: kolla lite mer skilltree, speccade om till 5 ice shards makes your enemie vulnerable istället för barrier synergien, bossen dog!

Ja då e den bra mot single, stor del i att builden kan trycka hög single är elementalists aspect & prodigy's aspect så måste du juggla att kasta iceshards på 100 mana, sen cd för mana sen iceshards igen. Med lite scaling så blåser du huvet av bossen med den. Avalanche lägger även på sjuk skada med två free casts, men med låg lucky hit är den inte så pålitlig.

Vill du göra bossare enklare kan du enchanta chill från frost bolt med, samt byta ultin mot ice blades för vulnerably proc.

Se även till att ta bort all resist gear det e sämst, det viktigaste för överleva är hp, armor och flat reduced dmg taken (och barriers)

Av Wastaah
Skrivet av palusa:

Försöker klara Capstone dungeon för tier4. Men bossen är ju rent omöjlig just nu 🤬 blir one shottad.

Lvl65 men får nog vänta tills jag är närmare 70 innan jag försöker igen 😆 inte hittat tillräckligt bra gear känns det som.

Vilken level klarade ni andra det på?

Döda bossen på ca 20 sekunder på lvl 60, ice shards e ganska sjuk build. Sen var inget i wt4 något problem heller, men kan tillägga att jag haft tur med väldigt välrollade vapen (hade fixat alla renown unlocks med så hade rätt mycket passives)

Av Wastaah
Skrivet av Freezelag:

Alltså förstår inte det här med world bossarna, måste göra något väldigt galet för att missa dom hela jävla tiden. Är det några speciella tider/dagar/helger som gäller? Under betan la Blizzard ut tider för detta, riktigt surt att man slutat med det. Finns det ngn app/bot man kan använda för att få alerts?

Dessa e vad jag hittat

https://docs.google.com/spreadsheets/d/15jkkNHyP6x25O-m93oz50...

https://d4events.live/

Av Wastaah

Ny hotfix live, nerf på twisting blades och worldbossar skalar upp till högre level. Även ändring på elite spawn rate vad nu det innebär