Inlägg

Inlägg som the_man550 har skrivit i forumet
Av the_man550
Nytt bud: 5 100 kr Hämtar
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av the_man550

Finns frontpanelen kvar?

Av the_man550

8400:- (6400+2000)

Finns gummi-armbandet kvar till watch 4 (utgår från att det kom med ett sånt)?

Av the_man550
Skrivet av jansson_101:

Original skärmskyddet sitter kvar på telefonen, finns några smårepor på det.
Ska se om jag kan ladda upp en bild på skärmen utöver den som finns i annonsen.

Så länge originalskyddet sitter kvar är jag nog nöjd oavsett, men du kan gärna ladda upp nån mer bild om du har lust.

Matchar på 8100:- för telefon (6300) + klocka (1800) + hämta. Börjar familjen bli nöjd än?

Av the_man550

Kan man få någon kommentar på skärmens skick vad gäller smårepor, sitter det skärmskydd på?

Glaset på den där mobilen är väl som jag förstått det lite notoriskt för att bli vansinnigt repat på en vecka om man förvarar den i en ficka med nycklar, exempelvis, så det känns dessvärre som en relevant fråga även i den här situationen...

Av the_man550
Skrivet av jansson_101:

Tack för erbjudandet, men du behöver minst matcha de andra buden som kommit för att det ska vara intressant.

Låt gå, matchar! (7800:-)

Av the_man550

7300 för telefon + watch 4, hämtar

Av the_man550

Hej!
8800:- + upphämtning

Av the_man550

Taget! Skickar PM.

Av the_man550

Hej hopp!

Om mobilen är kvar och du kan tänka dig att gå ner i 3000 är min syster din köpare. Låter det okej?

Av the_man550
Skrivet av glad_katt:

Har aldrig förstått mig på varför folk efterlyser bra högtalare i mobiler. Det är väl ingen som har i syfte att lyssna på musik i en mobil? Om så är fallet, skaffar man då inte en extern (blåtand)högtalare?

Eller är det i högtalartelefonssyfte du menar man behöver en bättre högtalare?

Det är som med tv-apparater. Inte tusan förväntar man sig bra ljud ur en tv som bara är några millimeter tjock. Vill man ha bra ljud skaffar man sig en extern högtalaranläggning eller limpa.

Dels vill jag ha högre volym, när jag står och diskar/lagar mat kollar jag gärna på youtube/annat räcker volymen i min S7 helt enkelt inte till för att jag ska höra vad de säger alla gånger. Samma sak i duschen.

Dessutom vill jag ha högtalare som inte täcks över enkelt, de gånger jag sitter i soffan/ligger i sängen och kollar på en video, är det väldigt lätt att råka täcka över högtalaren med handen.

Att säga att man kan skaffa sig en högtalaranläggning är samma argument som att man kan köpa sig en systemkamera istället för att ha en bra mobilkamera - varför inte bara bära med sig en boombox och systemkamera överallt? Det handlar om bekvämlighet. Det finns definitivt de mobiler som har avsevärt mycket bättre ljud än Samsung (bl.a. HTCs gamla boomsound) så bevisligen går det att lösa mina ovan problem - då ser jag gärna att det görs.

Av the_man550

Har levt utan inkomst i över ett år (vem behöver CSN?) så jag har minimerat mina utgifter så långt jag kunnat utan att känna att min livskvalité går under.

Delar en hyreslägenhet på 47m2 med min flickvän.
Hyra & el: 1900 + ~265 = 2165:-
Internet: 135:-
Mobil: 0:- (Man tjänar på att ha vänner hehe - bjudit in såpass många till Vimla att jag får 10gb surf/mån & obegränsat annat gratis)
Hemförsäkring: 145:- (relativt dyr, men bra)
Mat & förbrukning: Max 1300:- (Rotfrukter är bra grejer. Var nere mot 1000-lappen ett tag men det blev så mycket kolhydrater att jag gick upp i vikt).
Lokaltrafik: 400:- (de perioder jag tycker att det är värt iaf)
Netflix & spotify: 40+30 = 70:- (delar)
Cloudlagring: 50:-

Totalt 4265:-

Utöver det relativt billiga nöjen och hobby som ger pengar snarare än kostar. Brukar landa under 5000:- totalt per månad på allt, sällanköp exkluderat såklart. Kläderna i garderoben är nog i medel 3-4 år gamla hehe, underkläder undantaget... Är 24 år gammal, har aldrig jobbat heltid (bara sommartid), varit i utomlands mer än medel och ändå lyckats spara undan/investerat mig till nog för att leva i många år utan inkomst om inget oväntat händer. Har alltid varit lite snål, men jag vet inte riktigt vad jag kunde ha köpt som kunde motsvara den här frihetskänslan.

Av the_man550
Skrivet av Jay-C:

Sist jag kollade var man tvungen att öppna appen och explicit välja Blippa och Betala. Säkert att det inte är Samsung Pay du tänker på?

Ställer man in SEQR som standardvalet vid betalningar så fungerar det i alla fall med SEQRs egna små NFC-plattor, vet inte om det fungerar med vanliga kortterminaler ärligt talat. På Willys öppnar jag aldrig appen, men på pressbyrån igår fick jag faktiskt öppna appen för att få det att fungera - har dock fiddlat runt lite med samsung pay, så kanske var det mitt fel att det inte fungerade just den gången (kommer inte ihåg hur det varit tidigare).

Skrivet av Jay-C:

Oh the irony! De var först med att lansera kontaktlösa bankkort i Sverige, sen fucka de upp genom att inte följa standard. Oh well...

Yep...

Av the_man550
Skrivet av mikael_a1:

ok, vilka mer butiker använder Seqr om bara vill testa hur det fungerar?

https://www.seqr.com/se/lista/

De har som jag förstår det officiellt stöd (en NFC-tag från seqr), vilka som har stöd för allmän contactless betalning vet jag inte direkt utöver pressbyrån.

När man betalar på pressbyrån måste man skriva in en pinkod i kortläsaren om man betalar för över 150kr (tror det är den gränsen iaf, var så förr). Den koden får man efter att man blippat och trycker på en pytteliten text som dyker upp i appen som säger typ "klicka här för att visa kod". Väldigt otydligt och det var förvirrande första gången, så du och andra som läser det här kan iaf få slippa den förvirringen...

Skickades från m.sweclockers.com

Av the_man550
Skrivet av mikael_a1:

ok, synd att det skall krångla där när man är trogen ICA-kund sedan flera år.
men kanske gör jag fel?

*startar 4G samt Seqr-appen.
*sätter i scannern i hållaren.
*kontaktar personalen och säger att jag vill betala med Seqr/blippa och betala.
*Personalen trycker fram beloppet med "kort>enter>enter.
*Jag drar mitt ICA-kort. På frågan om "vill du betala med detta kort", trycker jag på knappen "byt kort".
*Väljer "Blippa och betala" i appen, och håller telefonen mot terminalen.
*Klart.

Rätt beskrivet om hur det är tänkt att fungera?

Dock tycker jag hela iden med att betala med Seqr på ICA, faller när man måste kontakta personalen

Ingen höjdare en Fredag efter jobbet, eller en Lördag när alla är lediga och skall till ICA och handla......

Det låter vettigt.

Och ja, seqr är som sagt bara ett vettigt alternativ där officiellt stöd finns, samt affärer som stödjer globala standarder för kontaktlösa betalningar (pressbyrån) och utomlands. När jag var i Skottland för några månader sen betalade jag nästan allt med mobilen. Dock ska man veta att de har obskyra växelkurser...

Har ägt lite aktier i SEQR (seamless) I något halvår och ligger väl back mer än vad jag någonsin kommer spara på att använda det. Väldigt trög marknad, främst i Sverige då. Potentialen är lockande, där det fungerar är det underbart och jag har nu kommit till den nivå där jag tycker att det är jobbigt att behöva böka fram kortet. Testa igen om något halvår eller byt mataffär.

Skickades från m.sweclockers.com

Av the_man550
Skrivet av mikael_a1:

ok, mao inget för mig då som ICA-kund?
försökte sist jag var där, men personalen såg ut som frågetecken när jag försökte.
varför kommer det upp "betalningen misslyckades, kontrollera dina NFC-inställningar" i telefonen? (valde blippa och betala).

Som det ser ut idag vill jag tyvärr inte påstå att det är något för dig, nej. Appen har dessutom en ond tendens att spontant börja dra flera procent batteri i bakgrunden, även om det nu när jag tänker efter var ett tag sen det hände så eventuellt kan de ha fixat det. Men det är ingen app jag personligen skulle vilja ha installerat om jag inte använde den relativt ofta.

Vet ej varför meddelandet kommer, men känner igen att jag också fått det på Ica. På alla andra ställen fungerar det perfekt hela tiden, går blixtsnabbt.

Av the_man550
Skrivet av mikael_a1:

Så länge man är tvungen att kontakta en kassörska och be att de trycker fram beloppet med "kort>enter>enter" så förstår jag inte riktigt varför man skall använda Seqr i dagsläget. Hade det däremot gått att blippa med mobilen utan att kontakta en kassörska så hade det varit en helt annan femma.

Någon som använder Seqr i dagsläget som kan komma med positiva argument varför man skall använda Seqr?

På Hemköp, Willys, Pressbyrån, Nordic Wellness m.fl. fungerar kontaktfria betalningar med SEQR helt fantastiskt bra, behöver bara tända skärmen på mobilen som jag antagligen ändå stod och pillade på i kön och slå den mot kortterminalen så är det klart. Behöver inte ens öppna appen.

Ica har inte riktigt lyckats hänga med i contactless-trenden, vilken för övrigt slagit igenom enormt mycket bättre utomlands (i Storbritannien har varenda liten pub stöd för det), de har sin egna lösning som funkar fint men när man kommer med SEQR blir det alltid trubbel i min erfarenhet. Personalen i kassan verkar genomgående tro att jag försöker "hacka mig in i systemet" eller nånting, EN gång har jag lyckats övertala dem att trycka kort -> enter efter ett dussin försök och då gick det fint, men oftast vill de ringa support och nu har jag tröttnat på att försöka.

Men handlar man sällan på Ica är SEQR väldigt praktiskt. Kvitto i mobilen, ingen fara att betala för mer än vad man har på kontot (då läggs det som en kredit några dagar) och automatiskt willys+/liknande är ytterligare fördelar. 3% tillbaka gör även det en hel del i längden.

Av the_man550

Tar man en liten summa i utbyte blir sannolikheten större för att vad man nu vill bli av med kommer till någon som faktiskt har någon nytta av saken. Överhängande risk att någon som bara utnyttjar situationen kommer över ännu en sak att lägga på hyllan, för att det var kul, om det är helt gratis...

Av the_man550

450:- för chassit. Kan också hämta idag, såvida du inte bor på helt andra sidan stan...

Av the_man550
Skrivet av PalmiNio:

Då höjer jag till 350 då.