Inlägg

Inlägg som Josey Wales har skrivit i forumet
Av Josey Wales

Long time reader first time poster, för att löst anspela på hur foruminlägg brukar starta i ett amerikanskt vindsvåningsmagasin.

Anledningen till att Foxconn bygger sin nya fabrik i Chengdu är att minimilönerna i Sichuan är ungefär hälften av minimilönen i Guangdong (650 yuan mot 1100). Om man tycker det är höga löner så vette fan vad man har för referensramar.
Det var självmorden på Shenzhen-campen som tvingade Foxconn att höja lönerna där vilket gjorde att jag och de flesta andra trodde att personalen i Shenzhen skulle få det bättre. Ironiskt nog så ledde det istället till att man drar ner på verksamheten där och öppnar nytt där det är billigare, alltså i Chengdu.

För övrigt så är Kina ett synnerligen obehagligt land idag. Notera att det inte är folket jag syftar på utan styret, folk i allmänhet i Kina är generellt sett oerhört trevliga och gästfria.
Styresmässigt däremot har man tagit det sämsta från två världar. Totalitarismen, förtrycket mot oliktänkande och rättsosäkerheten från socialismen/kommunismen samtidigt som man i övrigt anammat den absolut råaste form av kapitalism som finns i världen idag med extremt låga löner, obefintlig anställningstrygghet och total avsaknad av trygghetssystem för de allra flesta (alla utom tjänstemän), den mixen är inget jag skulle önska min värste ovän.

Av Josey Wales

Jo, att ladda ner drivarna bör man ju göra. Det jag mest undrade är om alla drivare finns tillgängliga att ladda ner när det gäller ASUS.
Jag hade en Compaq en gång som jag skulle göra en ren installation av och där visade det sej att de inte hade moderkortsdrivare att ladda ner utan det var bara genom att köra Compaqs egen OS-disk som man kunde installera dessa.

Av Josey Wales

Ren Win7 installation på asus laptop

Jag har en ASUS X5BTP med Windows Vista home premium som jag skulle vilja installera Win7 på. Tanken är att formattera om Hårddisken och göra en "ren" installation.
Med tanke på att jag tidigare haft bärbara som krävt egna drivrutiner som varit svåra/omöjliga att få tag på vilket nästan omöjliggjort installation av nytt OS så undrar jag om någon vet om ASUS också har det eller om det brukar funka att använda generiska drivrutiner för hårdvaran.

Av Josey Wales

Power error kan indikera strömfel även på andra enheter än moderkortet. Det kan ex. vara grafikkortet som inte får tillräckligt med ström. Nu vet jag inet vad du har för grafikkort men kolla om du har kopplat in PCI-E kontakten/erna på grafikkortet?

Av Josey Wales

Giddabush:

Jag har svårt att se att en kontroll av omskärelse eller krav på omgifte skulle vara så där enormt kränkande faktiskt.
Någonting säjer mej att det finns ett antal anledningar till att de etiopiska judarna valde att komma till Israel och att de anledningarna var lite värre än att få dra ner brallorna inför en urolog för att se om man har toppluvan kvar.
Vad gäller gästarbetarna så är frågan mer komplex. Om det är så att de betalar skatt i Israel så bör väl barnen ha rätt till skolgång och andra samhälleliga tjänster. Men om det är som i vissa andra länder i mellanöstern att de inte betalar skatt i arbetarlandet eller om de är i landet illegalt så kan de väl inte begära att få del av utbildning, sjukvård och liknande heller?

Jag glömde "muren", eller snarare staketet runt västbanken (90% staket, 10% mur, som för övrigt bara är klart till 60%) och jag tycker inte det kan jämföras med Gaza faktiskt då det finns goda möjligheter att transportera både gods och folk genom staketet. Muren i Gaza har mycket mer funktionen av att sätta press på befolkningen snarare än att som i västbanksfallet hindra självmordsbombningar och andra terroristdåd. Ett faktum är också att terroristdåden minskat betydligt sedan staketets tillkomst, tillfällighet eller konsekvens av staketets byggande? Tja, säj det.

Du menar också att jag motsäger mej gång på gång. Kan du ge något exempel på det?

Av Josey Wales

Giddabush:

En utländsk medborgare i Sverige får heller inte rösta och besöka militära installationer. Så är det i alla västerländsakl demokratier. det har inget att göra med om man är en minoritet utan just om man är medborgare i landet. Vad är skillnaden på det mot situationen i Israel?

I övrigt så är det du tar upp ungefär samma situation som en del minoriteter har i alla länder. De har svårt att få jobb och de känner sej diskriminerade. Jag skulle tro att du kunde få ungefär samma svar om du gjorde en undersökning i Bergsjön, Rosengård eller Alby.

Av Josey Wales

Aw:

Naturligtvis är inte Israels politik felfri. Bland annat kan ju sättet man hanterat Östra jerusalem-frågan på diskuteras. Även en del av bosättningarna har varit att gå de ultraortodoxa väl mycket till mötes.
Araber har dock så vitt jag vet ungefär samma rättigheter som Israeler i Israel, med undantag av just Gaza.
Det man då inte får glömma när det gäller Gaza är att det från Gaza pågått ett flera år långt raketbombardemang med stort folkligt stöd mot Israeliska städer och att befolkningen i sitt första "fria" val röstade fram en terroristorganisation till makten som har som första punkt på sitt partiprogarm att verka för Israels utplåning. Tror fan att israelerna blir lite paranoida då. Och även paranoida har ju som bekant fiender.
På Västbanken förekommer inga raketbeskjutningar eller terroristträningsläger under Fatahs ledning och så finns där ingen mur heller.

Jag försvarar inte allt som Israel gör men att jämställa deras agerande med folkmord är verkligen att ta det en bra bit för långt

Tar man sedan judarnas och Israels historia i beaktande också så menar jag att det finns förklaringar och kanske även förståelse för en viss grad av paranoia hos Israelerna.

Om vi skall åter till kärnfrågan så tycker jag det är övermaga att demonstrera mot Lördagsöppet år 2009. Men det kanske är lika övermaga av BBC att göra sak av det. Man undrar ju vad de vill uppnå med att skriva om en mindre, och egentligen ganska oviktig, demonstration av det här slaget.

Av Josey Wales
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Giddabush
Fascinerande slutsats du drar där.
Med den slutsatsen har du även legitimerat hutuernas slakt på nästan 1 miljon tutsier i Rwanda våren 1994.
När Rwanda var koloniserat av Belgien så gynnade man minoritetsfolket tutsierna medan majoritetsfolket hutuerna behandlades som skit.
Med din mycket naiva verklighetsuppfattning skulle du kunna dra slutsatsen att hutuernas folkmord på tutsierna var befogad eftersom de blev behandlade som skit under flera dicennier.

Man slår sig för pannan.

Det finns inte en enda likhet mellan Israels situation och den du beskriver.
Israel ( i dess moderna form sedan 1948) har aldrig slaktat eller folkmördat några araber utan de har svarat på krigshandlingar från olika stater eller diverse terroristorganisationer som Hamas och PLO. Det har aldrig förekommit några folkmord från någon sida varför din jämförelse haltar mer än lovligt redan där.
Om du menar att araber boende i Israel skulle vara utsatta trakasserier/terror så säjer 77% av i Israel boende araber i en undersökning att de inte skulle vilja bo någon annanstans än i Israel.
I Israel kan en arab bo och leva precis som vilken annan människa som helst utan risk för att folkmördas. Den enda skillnaden mellan en Israelisk medborgare och en arab är att han inte har rösträtt och inte får besöka militära skyddsobjekt och installationer om han inte är israelisk medborgare.
I Sverige får man inte heller rösta i nationella val och besöka militära skyddsobjekt om man inte är svensk medborgare men ingen jämställer det med några afrikanska folkmord. Varför skall man då göra det i Mellanöstern?

Om vi bortser från att den bärande tanken i din tveksamma analogi fallit så tänkte jag ändå fortsätta bemöta övriga delar i ditt inlägg.
Israelerna har aldrig varit någon majoritet i mellanöstern, förhållandet Araber+perser/Israeler är ungefär 20 mot 1 i regionen vilket naturligtvis omöjliggör hela majoritetstanken.
Det har heller aldrig funnits några kolonialmakter inblandade, om man nu inte räknar Sovjetunionens oförbehållsamma stöd till arabsidan i krigen 1948, 1956, 1967 och 1973 och 1982. Det var inte förrän under Yom Kippur-kriget 1973 som USA gick in och stödde Israel.

Som sagt.
Man tar sej för pannan

Av Josey Wales
Citat:

De har blivit uppväxta med ett vi mot dem tänkande.

Har man i många hundra år blivit utsatt för pogromer, folkmord och allmän förföljelse så kan jag ha en viss förståelse för att man utvecklar ett visst vi mot dem tänkande.
Toppar man sedan upp det med att man efter mer än 2000 år i exil krigar sej till en del av den landremsa man bodde på för 2000 år sedan, bara för att finna att man nu är omringad av hundra miljoner fiender som inget hellre vill än att utplåna en själv och landet man bor i och som i olika konstellationer anfaller landet sju gånger på 60 år. Ja då skulle jag bli ärligt förvånad om inte vi mot dem tänkandet blir ganska stort och ibland även tar sej lite mer bisarra uttryck.
Man kanske till och med kan säja att tänkandet är åtminstone lite befogat.

Av Josey Wales

Som jag skrev i en tråd lite längre ner.
Jag hade exakt samma problem men med hjälp av ett program som heter File Scavenger så fick jag tillbaka all info från min trasiga HDD.

Av Josey Wales

Jag hade ett HD-ras för några veckor sedan och efter det så snurrade HD'n men kunde inte hittas i Windows. Jag lyckades med hjälp av ett program som hette "File Scavenger" rädda den info jag ville ha kvar.
Nu var ju den disken intern men det kan vara värt ett försök även med en USB-disk om det går att ta isär den och koppla in den internt.
Det finns en trialversion av programmet som kan rädda filer mindre än 64 Kb, vill man rädda större filer så kostar en licens 49$.
Trialversionen kan man ju alltid ha för att testa om det överhuvudtaget går att få kontakt med HD'n

Här är en länk till programmet:
http://www.quetek.com/prod02.htm