Inlägg

Inlägg som pirpen har skrivit i forumet
Av pirpen

Inte läst igenom hela tråden, men det är väl inte bara priset på grafikkortet. Resten av datorn måste oftast uppgraderas för att matcha kortet. Och bara ett mellanklasskort kostar mer, än vad jag är villig att betala. En halvdan speldator idag lär kosta runt 30 000 spänn. Kommer ihåg när man fick en riktigt bra speldator för runt 10 000.

Jag har gett upp spelande på dator och gått över till Playstation, först PS4 pro och nu PS5. Och jag är nöjd och plånboken också!

Av pirpen

Varför ingen remake av ettan? Eller var det bara jag som älska RE1?

Av pirpen

Skulle gärna vilja se dessa tester användas på våra "kära" politiker. Fast risken är att det skulle bli väldigt tomt i riksdagen då!

Av pirpen

Gillade Netflix i början och haft det en massa år, men sa upp det för ett par år sen. När dom bara höjer och höjer priset, utan att utbudet och/eller kvaliteten höjs, så var det tack och hej. Finns andra tjänster. Har inte saknat Netflix!

Av pirpen

Läste om detta igår och nu ligger min PS5a ner. Vill inte chansa, den kosta ju en slant. Designen gillar jag inte alls, men ser lite bättre ut ståendes, än liggandes tycker jag.

Känns lite som ett misslyckande för Sony, först svårt att få tag in en, sen olika fläktar i dom och nu detta. Plus är att dom laddar snabbt och är tysta. Den PS4 pro jag hade innan, lät som ett jetplan som skulle lyfta!

Av pirpen
Skrivet av Mono:

Tänkte slå till på en Kingston Fury Renegade 2TB för 1990:- på Webhallen.
Frågan är om man behöver köpa en kylfläns till den? Verkar sitta en på men väldigt tunn.

Tycker det ser ut som en klisterlapp bara. Jag har WD black sn850 1TB och https://www.webhallen.com/se/product/347666-be-quiet-MC1 i min PS5a och det fungerar kanon!

Av pirpen

Jag köpte standard för valfriheten. Köper nyare spel på skiva och äldre genom Playstation Store (med bra rabatt). Säljer nästan aldrig några spel. Köpte senast Horizon Forbidden West PS4 (skiva) med gratis uppdatering till PS5 för 199kr. Kändes som ett riktigt kap!

Av pirpen

Nu har du fått många tips, men hade en PS4 pro innan jag fick tag i en PS5. Den köpte jag ny och var inte en av dom tidigare modellerna. Ibland lät den ingenting och ibland lät den som den skulle lyfta från tv-bänken och det var jäkligt irriterande. Kollade runt på nätet och fann att det var många som hade samma (oljud)problem. Tipsen var att göra rent och byta pasta (gjorde dock inte det). Älskar min PS5a. Den är tyst, snabb och jag spelar i 4K 60FPS. Visst är 6000 mycket pengar, men den var värd varenda öre!

Av pirpen

Vad gör dagens patch?

Känner mig ganska besviken på GT7 nu. Spelat det en vecka ungefär och ett par timmar då och då. Tog dom första två licenserna, spelat igenom "uppdagen" i Gran Turismo Cafe och efter en cup på fem tävlingar, så blev jag gratulerad och sen började eftertexterna rulla. Då har jag inte tagit tre licenser och har ett flertal tävlingar kvar...va f*n!?

När jag körde Gran Turismo för första gången (på PS1 eller PS2), så fick man nöta i veckor "dygnet runt" för att ta licenserna och dra ihop pengar, för kunna avancera i spelet. Tyckte först att GT7 verkade vara som dom äldre GT, men nej, dom äldre tycker jag gav mycket mer spelglädje!

Av pirpen

Köpte GT7 när det kom ut och måste säga att dom gjort ett fantastiskt bra bilspel. Är förvånad att det inte skrivs mer om det, är folk fortfarande besvikna efter GT Sport? Läst att en del tycker det är dålig grafik. Undrar om dom kör på PS4, för på PS5 så är grafiken helt underbar, tycker jag!

Skulle vilja ha tips på vilka bilar som är rätt för vilka tävlingar och hur man bör utrusta dom. Tycker mig ha lite problem att finna rätt bilar till tävlingar, där dom bara får ha visst många PP. Brukar bli att jag har inte en chans till guld. Har 59 bilar i garaget nu varav endast 2-3 är köpta. Bilinställningar vore inte heller fel att få tips lite om.

Av pirpen

För mig har Bahnhof gjort detta två gånger utan att meddela mig. Ringde idag och sa att jag vill ha Public IP adress. Ja, då skulle tomtarna ha 50kr i månaden. Vad f.. håller dom på med?

Av pirpen

Köpte PS5 med skivspelaren för att spelen (av nån konstig anledning?) är billigare på skiva än nedladdning. Har dock köpt en del spel på rea på Playstation store till bra pris och upptäckt att jag tycker om nedladdade spel. Skönt att slippa skivan! Att man inte kan sälja dom gör inget för mig. Spel på skiva brukar aldrig säljas, utan blir stående i bokhyllan.

Tycker var och en gör det dom vill. Men man får tänka på att helt nya spel blir väldigt dyra på Playstation store.

Av pirpen
Skrivet av lambdan:

Behöver inte egentligen, men rekommenderas.

Be Quiet MC1 är inte särskilt jobbig eller fipplig att montera annars: https://www.inet.se/produkt/5323445/be-quiet-mc1

Och ja, det finns diskar med inbyggd heatsink: https://www.inet.se/produkt/4302255/wd-black-sn850-1tb-gen-4-... (2799:-)

...de är dock ganska onödigt dyra. Om du köper separat och sätter ihop själv sparar du en del pengar:

WD Black SN850 1 TB (ingen heatsink) + Be Quiet MC1 = 1588 kr

(Om du vill ha 2 TB hade jag tagit Samsung 980 PRO 2 TB (ingen heatsink) + Be Quiet MC1 = 3016 kr)

Tack för tipset, fast köpte SSDn från Komplett istället!

Blev Be Quiet MC1 från Inet och WD Black SN850 1 TB från Komplett = 1588 kr.

Av pirpen
Skrivet av harmacy:

Tack för tipsen. Kollade in lite reviews på Stadia men det slutade med att jag köpte en PS5-kontroll + en blåtands-dongel.

Vilken dongel köpte du? Fungerar den bra?

Av pirpen

Varför prova jag inte DS4Windows först? Det fungerar ju jäkligt bra och inga inställningar behövs, bara installera och sen fungerar PS5 kontrollen som en Xbox360 kontroll. Helt underbart!

Får sälja iväg 360 kontrollerna och gitarren till nån med Xbox 360. Lite surt att inte kunna spela Guitar Hero nått mer, men men..

Av pirpen
Skrivet av Ragin Pig:

Ok, Har du möjlighet att testa den med en annan dator? Min gissning är att säkringen är bränd (verkar vara ett ganska vanligt problem om man googlar runt), men för att veta säkert behöver man nog öppna upp den och kolla med en multimeter.

Detta är utanför mitt kunskaps område men det finns en guide på ifixit som visar vad man ska mäta. Observera att dom i guiden även lagar adaptern genom att koppla bort säkringen. Jag kan inte mycket om elektronik men det låter som en riktig dålig lösning då den där säkringen sitter där av en anledning.

https://www.ifixit.com/Guide/Microsoft+Xbox+360+Wireless+Gami...

Jag börjar också tro att det är den där säkringen. Gillar inte heller "lösningen" på problemet. Kanske bättre att köpa en "ny" dongel, om man hittar nån? Eller krypa till korset och köpa en Xbox One kontroll?

Tycker det var så skönt, att 360 kontrollen bara funka funka direkt, utan att behöva extra program och inställningar för knapparna!

Av pirpen
Skrivet av Ragin Pig:

Om dongeln följde med en ny handkontroll (det ska stå microsoft på adaptern) så är det som du säger en äkta adapter och då borde man inte behöva trixa med drivrutinerna. Oklart vad som kan vara fel i så fall, var länge sen nu men jag vill minnas att det sitter en säkring i dom där som kan gå sönder - lyser den gröna lysdioden när du pluggar in den? känner windows av att man kopplat in något?

Det är en svart dongel, som det står Microsoft på längst upp. På baksidan står det Microsoft Xbox 360 Wireless Receiver for Windows. Lysdioden lyser inte och Windows känner inte av att man kopplat in nått.

Av pirpen
Skrivet av Saddl3r:

Har du försökt installera drivrutinen manuellt som Ragin Pig skrev? Rätt säker på att det är det som du behöver göra.

Den här tråden är ett praktexempel på när folk inte svarar på frågan utan hellre ger sina synpunkter. Det gör bara TS förvirrad! För övrigt kan man inte koppla in 360-kontroller med kabel.

Dold text

Såg förresten att du har PS5, de kontrollerna kan du också använda med datorn Använd DS4Windows om det behövs.

Vet inte vad du menar med installera drivrutinen manuellt? Jag fick tag i Xbox360_64Eng och installera den, men det fungerar inte.

Såg på nätet att det ska fungera med PS5 kontrollen om man kör den med sladd. Har provat några spel och vissa fungerar och vissa inte. T.ex. fungerar Stubbs The Zombie och Euro Truck Simulator 2, men inte Need For Speed Payback. A Plague Tale kan jag starta med kontrollen, men får inte tjejen att röra sig.

Av pirpen
Skrivet av Ernesto:

Den gamla adaptern måste köras i USB 2 port, inte så att du flyttat på dongeln?

Jo, jag hade visst stoppat dongeln i en USB 3.1 port. Flytta den till en USB 2 port, men det fungerar ändå inte. Körde en felsökning och står nått om inkompatibel. Ger fasen upp nu.

Av pirpen

Tack för svaren!

Har ingen kabel till dom och det är ingen pirat dongel. Köpte ett paket Xbox360 control för PC och köpte sen en lös kontroll. Har funkat perfekt i många år...tills nu då.

Känns surt att köpa ny kontroll och även lite tveksam till det, då man inte vet hur länge Xbox One kontrollen kommer stödjas/fungera? Vill hellre köpa en till kontroll till PS5an.