Inlägg

Inlägg som pirpen har skrivit i forumet
Av pirpen

Handkontroll till PC

Halloj!

Har haft 2 st trådlösa Xbox360 kontroller till min dator länge och det har fungerat mycket bra. La nyss om Windows och efter det fungerar dom inte längre. Lagt in drivare, men usb-dongeln verkar inte kännas vid. Hittar inga (nyare) drivare på Microsoft sida. Letat på nätet, men där står bara att efter Windows 10s senaste uppdatering, så fungerar inte Xbox360 kontroll för PC längre. Vad göra?

Av pirpen
Skrivet av Dinoman:

Jag med.

Jag tycker dock att batteritiden är riktigt kass på PS5-kontrollen. Då har jag enbart spelat God of War såhär långt så inget fancy pancy stuff med rumble.

Är detta placebo eller är den sämre än PS4:a?

Blir lite bättre om man stänger av ljudet i kontrollen och mörkar ljuset i den. Men nu blir det laddstation och en extra kontroll för mig. Irriterande när man spelar som bäst och plötsligt tvingas ladda den. Jag tycker också att PS4a kontrollen höll längre!

Av pirpen

Inte sett senaste Bond filmen, men kommer såklart se den. Tycker filmerna blivit sämre och sämre och Daniel Craig tycker jag inte passar alls. Roger Moore (Ur dödlig synvinkel) är min favorit och därefter Pierce Brosnan. Hade gärna sett Jason Stathem som nästa Bond!

Av pirpen
Skrivet av Bergand:

En av de största anledningarna till köpet av PS5. GT7!

Samma här. Hoppas nu verkligen att det släpps i mars. Annars är det GoW och Horizon jag ser fram emot. Hade hoppas bli chockad av att höra att Days gone 2 var på g, det hade gjort min dag!

Av pirpen

Tack för svaren!

Ville fråga här, för det är lite förvirrande. Hade vart bättre om dom slagit ihop abonnemangen. Med tanke på rean på plus och att man får ett PS5 spel i månaden, så får det bli Plus.

Av pirpen

Playstation now eller plus?

Har Playstation 5 och ser att det är rea på 12-mån Playstation plus. Låter väldigt lockande, men vad jag fattat får man tillgång till fler spel med Playstation now. Vilket är det bästa abonnemanget? Vad skiljer dom åt? Har inte haft varken Now eller Plus förut.

Är inte så mycket för att spela online, men kanske ändrar mig..

Av pirpen

Jag hade fel och ni hade rätt. Står PS4 på min och hitta uppgraderingen nu på Store för PS5 DC uppgraderingen för 319kr. Stirra mig blind på uppdateringshistoriken, som sa jag hade fått Iki Island.

Av pirpen
Skrivet av Entash:

För att få tillgång till Iki Island måste man köpa DC, vet ej hur de skulle kunnat få de gratis för det ska man inte kunna få om man inte köper. 209 kr kostar det om man vill uppgradera till PS4 directors cut, 319 om man vill ha PS5 versionen med 2160p (ps4 versionen är 1800p), haptic feedback och adaptive triggers.

Jag förstår det inte heller, men min har version 2.04 nu. Och på uppdateringshistoriken står det att jag fick Iki Island och lite till iom version 2.00. Står inget om haptic feedback och adaptive triggers dock.

Om man har PS4 versionen som är patchad till PS5, är det inte 4K och 60FPS då? Tycker iallafall det känns som grafiken och flytet blev bättre, med PS5 patchen. Kanske jag som inbillar mig det?

Av pirpen
Skrivet av Entash:

Ghost of Tsushima Directors cut ute nu. 319 kr för att uppgradera från PS4 versionen. Ska själv avvakta och se vad nya DLCn innebär men om det är lovande och ger många speltimmar kommer jag ändå överväga det. Men 319 kr är en del, särskilt när jag betalade 349 kr för PS4 skivan.

På Playstation store står det 209kr för uppgraderingen för mig?

Har Ghost of Tsushima för PS4 som jag fick en gratis PS5 patch till. Spelat igenom hela, men har några sidouppdrag kvar. Kanonbra spel!

Tog inte och beställde DC uppgraderingen, då jag vill höra vad andra tycker om den först. Så spela ett annat spel ett tag och nu ser jag mitt GOT har blivit automatiskt uppdaterat med lite fixar och Iki island. Vet inte om jag fått DC uppgraderingen? Men den nya ön har jag iallafall fått!

Av pirpen

Nu har det plötsligt börjat fungera som det ska igen. Klickar jag på ett avsnitt eller film på TV4 play eller nån av dom andra krånglande kanalerna, så startar den direkt nu. Härligt!

Har fiberanslutning 100/100 till datorn. Har inte Tele2, Telia, Telenor, med flera. Måste varit nått "tillfälligt" problem med just dessa play kanaler..

Av pirpen

Fick det att fungera på TV4 play (på datorn) nu..

Väljer programmet på webb-tv.
Väljer vilket avsnitt jag vill se.
Får ljusgråa rutor där bilden och infon ska visas.
Laddar om sidan.
Nu visas en svart ruta för bilden och infon under syns.
Efter ungefär en minut startar programmet.
Ska jag se nästa avsnitt, får jag göra om proceduren.

Jaja, det fungerar iallafall..

Av pirpen
Skrivet av dlq84:

Det klassiska brukar ju vara att kolla med operatören/tjänsteleverantören.

Vet inte riktigt vad du menar där? I tv apparaterna är det appar och på datorn går det väl genom webbläsaren? Har testat med både Firefox och Edge, men inget vill funka. Läst att TV4 play haft mycket strul förut, både att det hackar och låser sig efter reklam snuttarna. Men nu får man inte ens igång programmen.

Av pirpen

Play kanalerna har slutat fungera

Hej!

Förra veckan fungerade alla kanaler, men sen i helgen fungerar dom inte, TV3, TV4, TV6, TV8/Viafree och TV10/Viafree. Har testat både på datorn, Samsung tv (vardagsrummet) och Sony tv (sovrummet). Däremot fungerar SVT, Kanal5/Discovery+, Kanal9/Discovery+ och UR som det ska, på båda TVna och datorn. Nån annan som har samma problem? Vad göra?

Av pirpen

PS5 spel/patchar med Dual Sense stöd?

Köpt några PS5 spel och vissa verkar fungera och andra inte. I Wreckfest saknar jag force feedback och har inget motstånd i gas/broms knapparna. Och i Ratchet and Clank A rift apart funkar det kanonbra. Varför på detta vis? Köper jag ett PS5 spel förväntar jag mig att allt ska fungera! Och i patchade PS4 spel verkar dom också glömt bort Dual Sense kontrollen, varför?

Av pirpen

Det spel jag ville ha mest av alla var Gran Turismo 7 och det skulle ju släppas samtidigt med konsollen. Sen skulle det släppts i sommar och nu uppskjuten till nästa år. Så ända sättet att spela GT nu är att köpa Gran Turismo Sport, vilket jag tyckte var ett jäkla skitspel (hade det till min PS4 pro).

Av pirpen

Denna kabel är rätt kabel: https://www.kjell.com/se/produkter/ljud-bild/kablar-adaptrar/... Står tom att den har stöd för 5.1 ljud. RCA kablar är inte samma sak!

Av pirpen

Ser att du inte har optisk ut på denna tv. Använd coax istället, ser ut som rca, fast med bara en kontakt i varje ände. Vad jag fattat ger coax och optistisk 5.1 ljud (DD och DTS). RCA ger bara stereo. Lycka till!

Av pirpen

Kör optisk kabel mellan samma ljudsystem och en Samsung Q60 75-tummare. Fungerar bra och ger Dolby Digital.

Provade att köpa en soundbar, men den tappa ljudet med jämna mellanrum. Var en Samsung ljudlimpa för 7500 och ja, den var uppdaterad. Lämna igen den och återgick till Logitech systemet, då det fungerar som det ska!

Av pirpen
Skrivet av Mono:

Undrar också, får bara upp en veckas provperiod. :/

Edit: Nu fick jag det att fungera, uppdaterade ATV+ och sen funkade det.

Samma här, ATV behövde uppdateras. Nu funkar det, tack!

Av pirpen
Skrivet av anon5930:

Tack för svar!

Jag lyckades ladda ner appen till slut, genom att skriva apple i sökrutan på PS5an. Apple-ID var jag tvungen att använda datorn till. Fyllde i alla uppgifter och kolla på PS5an och då var jag inloggad. Kan dock bara välja en provperiod på 7 dagar för apple-tv+, så våga inte klicka i den rutan. Var väljer man provperiod på 6 mån.?