Inlägg

Inlägg som Justin91 har skrivit i forumet
Av Justin91

@FreddyL: Har nu bestämt mig för en G6 mobil istället så jag avstår tyvärr. Önskar dig lycka till med att hitta en annan köpare.

Av Justin91

Skickat pm.

Av Justin91

@FreddyL: Beror på vilket skick den är i samt vad du vill ha för den. Specifikationsmässigt ser den intressant ut dock, berätta gärna mer så kan jag lättare säga om den är intressant eller ej.

Av Justin91

Android mobil

Är ute efter en bra och billig mobil i nyskick med Android. Skriv gärna vad ni har, om den är låst osv. samt önskat pris.

Läs hela annonsen här

Av Justin91

WiFi nätverkskort, repeater eller router

Hej!
Är ute efter ett bra trådlöst nätverkskort som stödjer 802.11ac alternativt en bra repeater eller router. Skriv gärna vad ni har tillsammans med önskat pris.

Läs hela annonsen här

Av Justin91

Är intresserad men då jag bor i Lidköping blir det komplicerat att hämta. Har du kanske vägarna förbi? Annars får jag nog tyvärr passa på den.

Av Justin91

Om ovanstående ångrar sig är jag också villig att ta det mot fraktkostnaden. Tänkte använda tangentbordet med min Raspberry Pi så länge det inte är något kompabilitetsproblem.

Av Justin91

@PeCe: Ja det var en fin skärm det men tror som sagt att det blir för dyrt i början. Dessutom är det inga fönster i rummet jag arbetar i så det behövs inte skydd mot solljus.

Förstår att man inte kan få en perfekt skärm i lägre prisklasser men just nu är jag bara ute efter prisvärda alternativ till en början som gör ett bra jobb med färgåtergivningen och gärna stöder 4k om möjligt då det vore trevligare att arbeta med. När pengarna rullar in kan jag nog övertyga chefen till att köpa en skärm på 20 000kr+ lagom till när det nya skärmarna gör inträde.

Så vad blir bäst kring 6000kr ifall det är allt jag har att röra mig på?

Av Justin91

Vilka bildredigeringsskärmar kan ni rekommendera?

Bakgrund: Jag har precis fått en praktikplats (som nästan garanterat leder till anställning) hos ett litet privatföretag som nu startat upp en seriösare tryckverksamhet med vinylskärning och utskrifter på det. Då chefen inte har någon kunskap alls om teknik är detta då alltså mitt område helt och hållet där jag framför allt ska se till att berätta vad jag behöver för att utföra jobbet bra. Maskinen jag arbetar med på jobbet är alltså en Roland VersaCAMM VS-540 om det nu påverkar valet utav bildskärm.

Fråga: Nu är det så att jag är lite utdaterad när det kommer till bildredigeringsskärmar och behöver tips på vad som är aktuellt just nu eller om vi bör vänta någon månad. Vet att det är mycket som händer med datorskärmar just nu så när tror ni det kommer nya bildredigeringsskärmar med HDR osv.?

Budget: Budgeten är jag osäker på vad chefen är redo att lägga ut så vill gärna bli rekommenderad skärmar i olika prisklasser som t.ex. 5000kr, 10 000kr samt 15 000kr där jag antar att en budget på 5000kr är mest sannolikt i början.

Krav: Hög upplösning, stor skärmyta på minst 27", flimmerfri och så korrekt färgåtergivning som möjligt.

Av Justin91
Skrivet av CaptainGixer:

Det låter bra!
Behöver inga skruvar då jag tänka att försöka modda in det i ett serverchassi

Jag är ledsen men kunde inte hitta en kartonglåda med lämplig storlek utan att det blir för stort. Kan alltid använda förpackningen till en Noctua NH-D14 om du är ok med det. Nackdelen är att förpackningen är mindre tålig än vad en riktig kartonglåda är men samtidigt tror jag inte att hårddiskvaggan kommer ta skada av det då den lär tåla en hel del.

Kan kanske köpa en kartonglåda annars förutsatt att det inte blir för dyrt men hoppas på att du är ok med förpackningen.

Av Justin91
Skrivet av CaptainGixer:

Vet inte riktigt vad frakten kan gå på men kan väl tänka mig att ge 200kr inkl frakt.

Vet inte riktigt heller men jag säljer den gladeligen för det priset.
Bekräfta om det är en deal så kommer jag med betalningsuppgifter så fort jag hittat en lämplig låda till frakten.

Förresten har du allt du behöver för att montera vaggan? Är lite osäker på om det behövs skruvar eller inte.

Av Justin91

Kan tänka mig sälja en oanvänd stor hårddiskvagga från ett Fractal Design R5 beroende på vilket pris du kan tänka dig erbjuda för den. Har inga vägar förbi Göteborg tyvärr så det får bli frakt i så fall om jag gillar priset.

Av Justin91

@Valonen: Verkar som det. Ska fundera på hur jag kan få dit en passiv kylfläns för det borde väl räcka antar jag.

Av Justin91
Skrivet av makarickiri:

Plocka loss fläkten och kolla. All nödvändig info om dläkten bör stå på baksidan av den.
Knappa in modellnummer på typ Aliexpress eller liknande sida.

Helst slipper jag det då det innebär att jag måste kleta på ny kylpasta varje gång jag tar bort den. Men självklart ska jag göra det om ingen vet storleken på denna fläkt.

Skrivet av WoG:

Kolla om det går att köra utan den. Kan hända att den är mer overkill, vet att x77-fläkten var helt onödig. Min lät som ett litet jetplan men inget blev minsta överhettat utan den heller Annars kanske du kan koppla den till en fläktkontroller o begränsa spänningen o få ner ljudet?

Läste lite om det där också och om jag förstår rätt verkar just detta moderkort vara beroende av en kyllösning.
Så därför vill jag helst inte ta risken att överhetta moderkortet just nu då jag inte har några pengar till att ersätta den med.
Begränsa spänningen kan vara en lösning dock om det inte går att ersätta fläkten med något annat.

Skrivet av xpanterx:

Man kan ju gettomodda dit en större fläkt också.

Kan du ge ett exempel på hur? Har säkert någon 120mm fläkt liggandes om det nu går. Ett litet problem bara är ju att grafikkortet är i vägen.

Av Justin91

Hur stor är Asus Sabertooth x79 PCH fläkten?

https://i.imgur.com/qWGj6pK.jpg

Vad för dimensioner och specifikationer har PCH fläkten på ett Asus Sabertooth x79 moderkort?

Har lidit av coilwhine samt oväsen från den fläkten i något år nu och tänker äntligen ta initiativet till att byta ut den mot en tyst variant. Något jag behöver tänka på när jag ska försöka ta loss "skölden" som PCH fläkten sitter i vid bytet?

Räcker det kanske att bara montera någon kylfläns för passiv kylning? I så fall kan ni länka någon lämplig kylfläns som kan funka till ändamålet?

Av Justin91
Skrivet av Nightwing:

Kanske löser sig om du bryggar två nätverksadaptrar, bara att välja dem två och högerklicka.

Windows ger inget alternativ till att brygga det mobila nätverket med nätverkskortet då det inte stöds.
Använder mig utav "dela" funktionen istället vilket fungerade för ca 10 månader sedan.

Av Justin91

Mobilt bredband fungerar endast om nätverkskortet inaktiveras?

Har ett skumt problem som inte är exklusiv till min stationära dator utan även laptopen i huset och båda använder sig av Windows 10.

Situation:
Just nu är mitt "riktiga" ADSL internet nere och därför får jag använda mig utav mobilt bredband istället som tillfällig lösning tills Telia fixat ADSL uppkopplingen.

Problem:
Det mobila bredbandet som är inkopplad via usb fungerar jättebra när lokala nätverkskortet är inaktiverat.
Så fort jag aktiverar det lokala nätverkskortet kopplad med nätverkskabel till en accesspunkt som saknar internetåtkomst väljer Windows att ignorera det mobila nätverket vilket resulterar i ingen internetåtkomst.

Jag misstänker att detta handlar om att Windows prioriterar att använda sig av trådbundet internet istället för det mobila men av någon anledning missar att det trådbundna nätverket saknar internetåtkomst. Hur löser jag detta?

OBS:
Att köra på utan accesspunkten inkopplad till datorn är inget alternativ då jag gärna vill dela det mobila nätverket via accesspunkten då jag inte är ensam i huset. Denna lösning har fungerat förut för ungefär 10 månader sedan utan problem när jag var nyinflyttad och vi blev tvungna att använda mobilt bredband första veckorna.

Av Justin91

Aeotec Z-Stick Gen5 379:- hos Kjell & Co.
Perfekt för oss som vill komma igång med Z-Wave hemautomation och styra hemmet direkt från datorn eller raspberryn.
Aldrig vart billigare förut enligt Prisjakts historik.

Av Justin91

4000kr + frakt om du kan tänka dig att släppa den senast Onsdag så den hinner fram till ombudet samma vecka.

Av Justin91

Då det verkar som enligt min uppfattning att garantin fortfarande gäller trots fläktbytet bjuder jag 3800kr + frakt.