Inlägg

Inlägg som aFFiNiTY har skrivit i forumet
Av aFFiNiTY

Tyst mekaniskt tangentbord?

Tja!

Jag såg tråden ang. mekaniskt tangentbord, däremot vill jag helst ha erfarenheter då det faktiskt handlar om att jag skall ha det på arbetet. Har för nuvarande blåa switches hemma och de är helt klart uteslutna då dem låter alldeles för mycket. Har tröttnat på mitt tangentbord jag har på jobbet och tänkte kolla om någon har erfarenhet av vilka switches som skulle passa till ett jobb där du ibland pratar med kunder över telefon, men samtidigt inte vill störa dina kollegor.

Något förslag? Har funderat lite på röda switches, men tangentbordet jag var ute efter har tydligen återkallats då företaget blev uppköpt. Har även funderat på "O"-rings, fungerar dessa? Hur mycket påverkar det känslan av mekaniska tangentbord och är det värt det med tanke på om ljudet då tystas ner?

Tack på förhand.

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Av aFFiNiTY

Asus X552CL-SX141H - Bra temp?

Hej!

Jag satt och provade Battlefield 4 på datorn, vilket fungerar utmärkt om någon undrade! Men jag kände att den blev väldigt varm, så jag bestämde mig för att kolla temperaturen, såg att dem var väldigt höga och undrar om datorn kan ta stryk av detta? Märkte av att datorn blev väldigt seg efter att jag stängde av spelet en stund (men antar att det är p.g.a den höga processor-användningen under spelets gång), men det har lättat nu. Det jag undrar är: Kan datorn ta stryk av att temperaturerna är som på bilden?

CPU:n ligger på runt 45 - 60 grader i idle (Med Spotify, Skype, 5 tabbar uppe)
GPU:n ligger på runt 40 - 45 grader i idle (Med -||-)

Bild på temps:
http://i.imgur.com/S9TZfLH.jpg

Tack på Förhand!

Av aFFiNiTY
Skrivet av Dunder:

Ska du programmera så är ett bra tangentbord guld värt, så jag hade kört på en Thinkpad från Lenovo. Jag har en X220 just nu och har faktiskt aldrig känt ett bättre tangentbord på en laptop. Jag vet inte om efterföljarna håller samma standard, men det bör stå i recensioner.

Plus i kanten är att man fick med en IPS-skärm också, även om upplösningen med dagens mått mätta är låg.

Hur är prestandan i förhållande till kompilering etc i programmeringen?

Av aFFiNiTY

Dator för programmering!

Tjenare, tänkte införskaffa mig en laptop och har valt att vidga mina vyer utöver Apples MB Air och MB Pro. Det jag vill komma fram till är att jag inte är så "high" på laptops och undrar om någon skulle kunna länka någon/några bra laptops för programmering utav Lua, C++ etc.

Budget: Ca 7-10k

Tack på förhand.

Mvh, aFFiNiTY

Av aFFiNiTY
Skrivet av Mithras:

Har en hel del kompisar som har Air, att använda Eclipse etc. för programmering fungerar bara bra till en viss gräns. Efter ett tag börjar den tryta, dessutom är kylningen på Air sämst. Jämfört mot vissa av kompisarnas Pro som fungerar så mycket bättre.

Vidare har en Air så mycket mer problem som uppstår "randomly" än en Pro. En 3 år gammal Air vs. en 3 år gammal Pro, så presterar en Pro nästan alltid bättre och har kommit undan med mycket färre olika problem. Det är mycket säkrare att köpa en Pro om man har hållbarhet och prestanda i tankarna, speciellt om man tänker ha den under en hel civ.ing utbildning.

Personligen slänger jag dock Mac i soporna, och kör Ubuntu istället på valfri PC Finns inget som slår den imho, efter 3 års programmerande på skolan i både Windows, Ubuntu och Mac-miljö.

Kör inte min programmering i Eclipse, använder mig utav Microsoft Visual Studios. Skall kolla ett tag till på det innan jag beställer en, men börjar luta mer mot Pro än vad det lutar mot Air.

Av aFFiNiTY
Skrivet av pommez:

Håller inte med dig. Använder själv Air till programmering och det funkar alldeles utmärkt. Om trådskaparen ska spela grafik-krävande spel däremot så hade jag rekommenderat en pro.

Som sagt skall jag inte spela på den, endast programmera och använda den för skolarbeten, spel kommer jag att använda min stationära dator för.

Av aFFiNiTY

Macbook Air vs Macbook Pro 13"

Tjenare!
Nu är det så att jag skall köpa en Macbook Air/Pro för att ha i skolan. Jag är lite kluven inom vilken jag skall köpa så nu tänkte jag fråga Er.

http://store.apple.com/se/mac/family/macbook-air eller http://store.apple.com/se/mac/family/macbook-pro

Det kommer bli en utav dem, och jag skulle vilja veta vilka pros/cons ni ser mellan versionerna. (Macbook Air 13" 128GB eller Macbook Pro 13" 2,5 GHz och Retina-skärm 128GB).

Värt att nämnas är att jag kommer att programmera i C++ med datorn.

Tack på Förhand!

Av aFFiNiTY

My bad Såg inte det :S

Av aFFiNiTY

HTC Desire Z eller Sony Ericsson Xperia Pro?

Tjenare!

Ni får ursäkta att jag lade tråden i Surfplattor då jag inte visste var just denna tråd passade, ni får gärna flytta den (Moderater) om ni vet var den skall ligga

Nu är det så att det har kommit till att köpa en ny mobil för mig, men står mellan två olika val. HTC Desire Z eller Sony Ericsson Xperia Pro.

Dessa två har jag valt ut för att jag tycker om att det finns utskjutbara tangentbord på båda av dem och jag undrar vilken som nu är bäst, ni får gärna länka en jämförelse eller liknande.

Jag fattar mig inte på så mycket om mobiler och skulle därför vilja ha det förklarat så att även jag (En noob) skulle förstå vad ni pratar om

Tack på Förhand

Av aFFiNiTY
Skrivet av Tacy:

Hur mycket tid har ni? För ett halvår är ganska kort.

Vi har ett halvår att göra upp en plan för projektet, vi har massvis av år efter det.

Av aFFiNiTY
Skrivet av edasvangen:

Client baserat ska det vara! jag har personligen alltid tyckt att "web browser" spel känns snåla?

Vilket sorts tema hade ni tänkt er? typ fantasi, medeltid, annat? vad kommer göra just ert spel värt att spela över andra spel som är gratis?

Jag behöver personligen mer info före jag kan ge mina åsikter om vad jag tycker osv.

Vi kommer köra medeltid, det som gör vårat spel lite "bättre" än mängden är väll att vi kommer försöka fixa vårat spel efter spel-communityns förslag och tankar omkring det. Vi kommer ha sjukt bra support och vi kommer ha ett system där man kan göra olika förslag och sådant på vårat forum som man sedan röstar om.

Vi kommer också ha ett "ticket-system" för att kunna lösa ut buggar så snabbt som möjligt, vi kommer också som sagt ha lite friare pvp och gameplay-system, har tagit kontakt med flertal olika stora spelföretag som skall hjälpa oss som våran "referensgrupp" och lägga till extra funktioner som dem tycker vi missat.

Vi kommer nog att ha ett liknande level-system som på Runescape där man levlar Strength/Attack/Defense och får combat levels etc. etc.

Av aFFiNiTY
Skrivet av Hamzta:

Att copy paste en tråd kan väl alla.
Runescape känns föråldrat.

Vad menar du med att "copy paste en tråd", jag skrev den ursprungligen på Fragbite och eftersom jag tyckte att den summerade våra frågor rätt bra och svar på det communityn skulle ha frågat, så "copy paste:ade" jag den.

Av aFFiNiTY

Skolprojekt

Hej!

Det är så att vi är ett par polare som har satt igång ett projektarbete för vårat sista arbete i Teknikutveckling. Vi började med projektet i början av Januari, 2011 och det skall vara klart innan sommaren. Syftet med denna tråd är att göra en marknads undersökning för att se hur många som skulle engagera sig i ett sådant spel som vi håller på med.

Våran idé går ut på att göra ett MMORPG spel, lite likt Runescape fast med ett lite mer friare gameplay/pvp område, vi funderar på att lägga in servers med PvP/PvE-titel (som World of Warcraft) och vi har också problem att bestämma vardera detta skall vara ett Client eller Web browser-spel.

Självklart kommer detta vara GRATIS och det vi kommer få vår inkomst från är donationer då vi inte får göra något gratis så därför var detta det vi kom på. Jag tyckte det kanske kunde vara en bra idé att lägga ut en tråd här på Fragbite då det flesta av er är insatta i MMORPG/MMO scenen, jag antar att det flesta har provat på Runescape och spelat det under längre tid, eller iallafall Tibia.

Därför skulle VI vilja ställa ER ett par frågor;

Är det här en bra idé? Varför/Varför inte?

Är detta någonting ni skulle tänka er spela? (Motivera gärna erat svar).

Skulle du betala för att spela ett sådant spel? Varför/Varför inte?

Detta är våra viktigaste frågor vi måste fråga, självklart kommer det att vara gratis såvida ni inte vill lägga ut en donation när spelet är klart. Donationer kommer ENDAST vara där för att vi inte får jobba gratis i detta projekt p.g.a våran lärare.

Jag förstår att marknaden är stor och varför skulle dem just spela VÅRAT spel när det finns så mycket mer gratisspel som är välgjorda, men tyckte det kunde vara en rolig idé att faktiskt sätta igång något sådant själv.

Tack på förhand
aFFiNiTY

Av aFFiNiTY

GTX 470 vs HD 5850

Tjenare!

Står nu inför ett dilemma, min broder skall köpa ett nytt grafikkort och vill veta vilket som är bäst av dessa för spel. Han har bestämt sig för HD5850 eller GTX 470

Grafikkort 1:
EVGA GeForce GTX 470 1280MB
PhysX CUDA, PCI-Express 2.0,"Superclocked", GDDR5, 2xDVI, native-HDMI, 625MHz

Grafikkort 2:
XFX Radeon HD 5850 1GB GDDR5
PCI-Express 2.0, 2xDVI-I, HDMI, DisplayPort, 725MHz

Av aFFiNiTY

Har ingen aning om vad det är, dock verkar det funka nu. 'E' 'C' 'D'

Av aFFiNiTY

Något är riktigt fel.

Tjenare!

Nu äre så att jag inte kan göra stora 'e' eller 'd' och mitt tng bord verkar ha laggat ur, så jag startar om datorn å provar med ett nytt tangentbord. Samma skit, men jag märker att när jag startat om datorn, så får jag upp en prompt meny med "Starta Windows Vista", " Sök efter fel i Windows Memory ". Inga fel har hittats etc.

Så nu till min tråd, har ni någon aning vad som har hänt? alt. har ni haft samma problem, om ni har haft samma problem som mig. Vad gjorde ni för att fixa det?

Har hittat ett till problem, skriver jag för fort så hänger vissa kommandon inte med.

Av aFFiNiTY

Köpte ett Sapphire HD5850 från Conrad.se och fick ett XFX HD5870 vilket var rätt chill Tog dock en månad att få det.

Av aFFiNiTY
Skrivet av aMp:

Tycker du ska ge din brorsa en känga för det Helt fel. Mitt kort idlar för tusan i 55 på ena kärnan och 56 på andra nu när jag sitter i en varm 1:a. ^^

Helt sant

Av aFFiNiTY

Alright Var ju skiträdd, brorsan drog i med att över 50c så kokar skiten

Av aFFiNiTY

Hd5850

Tjenare!

Nu är det så att mitt grafikkort ligger på runt 40 - 50 grader idle och ca 50 - 55 grader när jag lirar. Är detta normalt eller kommer det snart paja?

Kortet är ca. 1 månad gammal ( Standard fläkt ).