Inlägg

Inlägg som fricke313 har skrivit i forumet
Av fricke313

Hittade en crt hemma.

Har hört mycket snack från alla möjliga håll på sista att CRT skärmar är bra för att lira counter-strike på. Nu är det så att jag inte hade en aning om vad crt var utan jag trodde det va en typ ''alienware'' skärm.Hörde också att spelen flyter på skitbra osv på dem ( googlade lite ). Fick höra att det var en sån där vanlig tjockis skärm som alla hade förr. Gick idag in i ett rum hemma där vi ställt lite skit och hittade denna: Sony Trinitron Multiscan 200Es. Undrar om det är en kapabel skärm att lira cs på. Vore kul att testa om CRT är så jätte bra som folk säger i sånna fall Svar uppskattas!

Av fricke313

Allt från 8800 och uppåt funkar verkar det som YouTube - NVIDIA 3D Vision Glasses

Av fricke313
Skrivet av MaLo:

Här har vi problemet med att välja kort och det är att de test som gjorts är av när korten är nya och att hitta uppdaterade test med senaste drivrutinerna för specifika spel är hopplöst men Nvidia har gjort en stor prestandaökning med senaste drivrutinerna så prestanda räcker till för spelen du listade.

Okej, tack för svar. Blir intel.

Av fricke313
Skrivet av edberg24:

Jag ska själv köpa ett 470 snart, även fast många på swec tycker att 5870 är hästlängder bättre, vilket det inte är. Som sagt, du blir nöjd vilket som.

Skönt att veta!

Av fricke313
Skrivet av MaLo:

Du skulle bli nöjd vilket som men hade du haft datorerna jämte varandra skulle Intel datorn vara aningen snabbare i de flesta spel men då grafikkorten är olika bra beroende på spel så är det svårt att göra en sådan jämförelse i praktiken men i t ex Bioshock 2 vinner HD5870 enkelt över GTX470 men Call of Duty: Modern Warfare 2 vinner istället GTX470.

Jag hade tänkt spela typ Bioshock 2 , Left4dead 2, Fallout 3, Resident evil 5, Bf2bc och lite sånt. Vilken tror du skulle passa bäst? Känns ju ändå lite som att jag ska ta Intel datorn, eftersom den verkar mer förberedd på framtiden, om man nu kan klocka processorn såpass.

Av fricke313
Skrivet av MaLo:

Jag skulle också gå på Intel datorn då den processorn ger bättre spelupplevelser och sedan har drivrutinerna till GTX470 blivit så mycket bättre sedan lanseringen att kortet numera är lite vassare än HD5870 i en del spel men här omtvistas det...:)

Nackdelen med GTX470 är dock att den låter något hemskt när den varvar upp så hörlurar är att föredra.

Oroa dig int6e för överklockning för det kommer du att kunna lära dig i lugn och ro med tiden och väljer du bättre kylning nu så har du något att växa i och Corsair H50 är snygg och gör det mindre trångt i chassit.

Okej. Jag sitter för tillfället på ett Gainward GT 220, så ökad grafik och prestanda lär jag ju märka, men är det alltså märkbar skillnad mellan datorerna? Alltså lätt sagt, säg att jag spelar Bioshock 2 på ''high settings''med gtx 470 och med radeon på ''medium settings'' eller klarar de samma prestanda?

Jag lär vänta med överklockningen i alla fall om jag nu tar den datorn.

Av fricke313
Skrivet av edberg24:

Ja, men du får med något som heter TurboV EVO till moderkortet. Där klockar datorn sig själv, så det är jätte lätt. Jag har kommit upp i 3.8 bara med den

Okej, men finns det risk att det går rent åt..fanders?
Så att hela datorn lägger ner menar jag. För det är en del pengar och jag vågar inte chansa riktigt. Om det nu inte är säkert.

Av fricke313
Skrivet av edberg24:

Intel datorn och en Corsair H50. Du kan nog få upp klocken till 4 ghz.

Har dock inte funderat på att klocka den. Har inte en susning om hur man gör, men funkar den bra även utan klockning?

Av fricke313

Vilken speldator ska jag välja?

God morgon alla. Har nu suttit och fått hjälp att plocka ihop datordelar för en blivande speldator. Har två val, den ena har AMD processor och ett radeon kort.
Den andra har en Intel processor och ett Geforce kort.
Nu vet jag inte riktigt vilken jag ska välja.. Så jag undrar nu, vilken av dessa ger mest prestanda?

http:// Yfrog Image : yfrog.com/afinet2j

http:// Yfrog Image : yfrog.com/8365665043p

P.S Montering ingår i Intel datorn med!
Plus nätagget i den andra datorn!

Av fricke313
Skrivet av KKay:

ja, jag tror det. Kan inte tänka mig något annat

Grymt ju

Av fricke313
Skrivet av KKay:

Att du lägger Windows i "kundvagnen"?

haha jasså, e de så enkelt?

Av fricke313
Skrivet av pirpen:

Om du beställer med montering, kommer Inet montera ihop allt och installera Windows (om du köper det), testa datorn och lämna 2år garanti på den. Läs om montering här: Byggnation av dator med valfria delar - Inet.se

På en punkt står det
- Installation av operativsystem och alla drivrutiner (licens måste beställas).
vad menar dom med att licens måste beställas?

Av fricke313

Okej, känner verkligen för att skaffa detta nu. Men har läst att ATI har krångliga drivrutins installationer m.m.
Men om jag nu skulle köpa alla dessa delar och be om montering, kommer dom då installera hela datorn? Windows 7 + alla drivrutiner till grafikkortet ,moderkortet m.m?

Av fricke313
Skrivet av pirpen:

Men du tänker inte klocka och vill ha en bra speldator. Jag har satt ihop en med HD5870 (klarar alla spel!). Vet att du egentligen vill ha Nvidia, men då blir det inte samma prestanda. Montering ingår, då du verkar osäker på att bygga. Har du Windows 7?

Okej så nya HD korten presterar bättre än de nyare Nvidia korten?
Jag har inte windows 7, jag har xp och har inte ens använt vista.
För övrigt så verkar ju det du plockat ihop väldigt bra!

Av fricke313
Skrivet av pirpen:

Sorry, missa du skrev att den fick 10000...

Du vill helst ha Nvidia kort ok. Man kan ju sätta ihop den med ett dx10 kort, men det är lite synd. Hur är det med ATI vs Intel då, nån favorit där? Och chassit?

Att låta t.ex. Inet bygga datorn åt sig kostar c:a 800kr, det vill jag hellre lägga på bättre grejer. Att bygga en dator själv är inte speciellt svårt och guider finns på nätet samt mycket står i moderkortets manual. Det mesta kan bara passa på ett sätt och man ser direkt var det ska vara. Tar inte lång tid heller att skruva ihop den...

Alltså, jag vet ju inte direkt skillnad mellan Ati och intel eller nividia och radeon. Var nog lite oklar på den punkten förresten, jag vill ju ha så bra grejjer för min budget som möjligt såklart. Jo det är ju klart att 800 kr är en hel del. Om det finns guider och manual så kan jag tänka mig att bygga själv faktiskt. Trodde man bara skulle bygga ihop allt själv nämligen utav att veta var det ska sitta. Men om jag säger såhär, jag vill ha en bra speldator för 10.000 kr , vad hade du rekommenderat då? Chassit ska väl ha bra kylning, det har jag väl fått höra mest av när jag kollat runt.

Tack jocke!

Av fricke313
Skrivet av Pewtah:

Ska du köpa en dator för 10000 kr så rekommenderar jag att du bygger den själv för att få så många "bra" grejjer i datorn!

Aha.. Det är just sådant jag helst inte vill hålla på med. Finns det billigare kort som kan driva max grafik på de flesta spelen?

Av fricke313

okej. Gtx 465, 470 och 480 var rätt dyra.. Men kan man få en dator som funkar jätte bra för ca 10.000kr med de korten? För kan tänka mig att driva sådana kort i den prisklassen så lär det väl behövas dyrare moderkort ,processor m.m också..

Av fricke313

Det får kosta ca 10.000 kr, de skrev jag på inlägget. okej, men är det bara ati korten som klarar dx11?

Av fricke313

Speldator, bra prestanda, hjälp!

Hej gott folk, har bestämt mig för att skaffa ny dator. Den datorn jag sitter på nu har 7 år på nacken och är rent av värdelös och låter som en hårtork.
Jag skulle vilja ha hjälp med att få en bra speldator för ca 10k som ska klara spel som till exempel Bioshock 2, Fallout 3, Left 4 dead 2 och sådant på högsta grafiken. Datorn ska gärna vara tyst. Jag har kollat runt lite på olika hemsidor , Inet , komplett, dustin m.m men jag vet inte om jag ska köpa i delar och bygga själv eller köpa en färdig gamingdator. Känns dock skönt att slippa bygga ihop massa delar eftersom jag inte alls är så teknisk med sådant, men nån gång ska väl vara den första...
Jag vill gärna ha rekommendationer , helst då alltså om färdiga gamingdatorer.
Är helt och hållet ointresserad av överklockning. Så ni behöver inte ta upp massa sådant.

Och en sista liten sak, jag har på något sätt fått för mig att nvidia är de bästa grafikkorten för spel. Så jag är för tillfället osäker på att välja radeon ''HD 57770 t.ex'', men eftersom att en stor del av de färdiga gamingdatorerna ofta består av radeon så skulle jag gärna vilja få veta av någon som är bra på just grafikkort om jag har rätt eller fel.
Uppskattar svar.

Om detta låter rörigt så är det för att jag har massa saker i huvudet som jag skulle vilja fråga om t.ex grafikkort, processor m.m. Men det tar jag inte upp.

Tack på förhand
//Fricke