Inlägg

Inlägg som icecoldclocker har skrivit i forumet
Av icecoldclocker
Skrivet av Einhaerjar:

Du får köra prime95 eller occt i ett par timmar innan du vet om den är stabil.

8 timmar prime borde räcka.

men säger prime om klocken är stabil då eller hur funkar det?

Av icecoldclocker

Är detta stabilt?

Tjenare alla sweclockare!

Jag har nyss suttit o meckat lite med min överklockning på mitt system. Men fattar inte riktigt hur jag ser om det är stabilt eller inte. Gjorde lite tester här och undrar helt enkelt om det ser bra ut
Kan lägga till att jag klockade CPU'n till 4.5Ghz!

http://imageshack.us/photo/my-images/822/klockning.jpg/

Mvh icecoldclocker

Av icecoldclocker

Men hittar ingenting om reset. Måste ha mer hjälp med detta. Finns det någon som kan kontakta mig på msn?

Av icecoldclocker
Skrivet av TiasE:

Resetta bios och klocka sen manuellt så ska du se att det går bättre

lätt att hitta reset i BIOS eller?

Av icecoldclocker

Fundering efter överklockning!

Hej!

Jag har nyss fått mitt nya system, som ni ser i min sign. Allt funkar finfint hittills, en grej jag undrar över bara..
Jag testade att köra Asus överklockning tuning och processorn klockades upp till 4.4Ghz ungefär. Men när jag startar datorn nu beter den sig lite konstigt:
1. Först start, fläktar och allt går igång men inget visas på skärmen 2. Datorn stängs av 3. efter ett par sekunder startar den upp sig själv igen och då bootar den som vanligt.

Är detta som det ska vara eller är något skumt?

Mvh icecoldclocker

Av icecoldclocker

Jag gjorde prestanda testet igen i Windows nu och det funkade mycket bättre nu Fick 7.9 i betyg på primär hårddisk, lägsta betyget var 7.7 så får väl duga tack för alla tips!

Av icecoldclocker
Skrivet av NiklasN:

Nope ingen drivrutin. Byt sataport till Intels native Sata 6Gbps och uppdatera firmwaren på SSDn till 0009, sen blir det åka av!

försökte ladda ner den firmwaren, men verkar krabbigt, ska man bränna ut isofilen på en skiva eller vad menar dem?

Av icecoldclocker
Skrivet av Frispel:

Resultaten visar att ahci är igång och att disken har korrekt alignment. Den något låga maxfarten ligger på ungefär den nivå man hamnar på när disken är kopplad till en port för sata 6gbit/s som styrs av en marvell 9128 kontroller. Utan att titta närmare på ditt moderkorts specifikationer så skulle jag tro att det finns portar för sata 6gbit/s som styrs av intels sydbrygga och då kommer att ge avsevärt bättre resultat, kolla i moderkorts-manulen! Sedan bör du också uppdatera till senaste firmware (0009) som ger ännu bättre prestanda

Okej, men de är ingen drivrutin jag kan ha glömt att installera? För jag har sett på betyg från andra att den alltid får 7,8-7,9 i betyg på disken

Av icecoldclocker
Skrivet av Frispel:

Gör ett test med as-ssd och lägg upp en skärmdump, det ger oss i princip all information vi kan tänkas behöva.

Så där ja.
http://imageshack.us/photo/my-images/703/ssdbenchv.jpg/

Av icecoldclocker
Skrivet av mfm:

Har du AHCI påslaget i BIOS/UEFI?

ingen aning, helt ny på Sandybridge, så vet inte hur man slår på det. Måste man inte fixa något i Windows för att göra de?

Av icecoldclocker

jag har precis installerat drivrutiner för moderkort, grafik m.m. Har inte börjat kolla på överklockning eller något sånt ännu för jag fattar ingenting just nu

Av icecoldclocker
Skrivet av Frispel:

Windows prestandatest säger i princip ingenting...gör ett test med as-ssd och lägg upp en skärmdump med resultatet här så kan vi se om allt är som det ska.

vad är as-ssd da?

Av icecoldclocker

prestanda betyg 5,9 på Crucial m4! :(

Hej!

Jag har nyss installerat mitt nya system (som ni ser i min sign), jag gjorde en prestanda klassifiering och fick bara betyg 5,9 på primär hårddisk. Hur kan det komma sig?

Mvh icecoldclocker

Av icecoldclocker

tar upp denna tråden igen. har läst i mitt Windows XP frodral, det står Att jag har inte rätt att flytta Programvaran till en annan arbetsstationsdator. Innebär detta att de är en OEM-version?

Tacksam för svar!

Mvh icecoldclocker

Av icecoldclocker
Skrivet av Henrik_IB:

S23A750D http://www.inet.se/artikel/2203171/samsung-tft-23-s23a750d-le... om ditt grafikkort har displayport utgång eller http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=640592 om du har DVI.

Sjuk skärm. Helt galet bra färger för att vara en TN-panel, finns ingen 120hz med så bra färger som den här, svärtan kunde ha varit bättre men fortfarande helt okej, ingen ghosting at all. I princip ingen input lag, har läst tester där dom får det till 12 ms (vilket är riktigt bra, allting under 16.7 ms är mindre än frame av lagg och går typ ej att urskilja). Skärmen jag fick har knappt någon backlight bleeding, märks lite om skärmen är svart i höger nederhörn, dock aldrig märkt av detta under normalt användande / spel.

De ser bra ut. Men jag vill kunna höja och sänka skärmen, det går ju inte ju inte på dessa :/

Får panik snart! kan inte bestämma mig vilken jag ska ha

Av icecoldclocker
Skrivet av Fluf:

Innan någon propagerar för mycket för 120Hz den ena eller andra, eller hojtar IPS eller VA etc.

Vad är det för typ av spel, och på vilken nivå spelar du dem?

I grund och botten, klämma ut den sista millisekunden för att maximera chansen för headshot eller är det för att njuta av spelen?

Spelar FPS, typ cs, Battlefield m.m. Nja de är väl lite både och faktiskt när det gäller headshotsen och njutningen :P. Vill ha en bra skärm som funkar bra i spel, overall bra också.

Av icecoldclocker
Skrivet av Dreas89:

BenQn är inte bäst på marknaden. Asus 120hzare är bättre.

Folk kan väl vara så söta och låta sina personliga åsikter utan förankring vara kvar utanför forumet.

Vad heter Asus 120Hz modell?

Kan det vara Asus VG236HE?

Av icecoldclocker

jo har kollat en hel del på den. Men verkar ha haft problem med bleed o allt va de är, kanske inte stämmer?

Av icecoldclocker

Bästa Gaming skärmen!

Hej alla sweclockare!

Jag har tänkt att köpa en ny skärm till min nya rig som ni kan se i min signatur. Men helt ärligt är jag totalt värdelös när det gäller skärmar. Har läst om att 120Hz ska vara det ultimata till spel så lutar väl mot en sån. Men, vilken ska man välja? Min budget ligger väl mellan 2000-4000kr nånstans. Tips välkomnas!

Mvh icecoldclocker

Av icecoldclocker
Skrivet av norrby89:

Eem 650hx/650tx/650txv2 har alla 3 85% och broms certifiering enligt prisjakt.. och dom har precis samma Ampär där de kanske skilljer max 1A på någon enstaka lina

Dem lägre modellerna är helt klart snarlika. Men eftersom denna tråden syftar på de högre så är ju skillnaden större från modell till modell.