Inlägg

Inlägg som Scepticer har skrivit i forumet
Av Scepticer
Skrivet av Corsair Johan:

Hej Lars,

Jag hjälper dig byta ut det. Skapa en ticket på våran support-sida och återkom med ditt ticketnummer så hjälper jag dig med resten.

http://corsair.force.com

Med vänliga hälsningar,
Corsair Johan

Läser du PM/Meddelanden Johan? Mvh//Lars

Av Scepticer
Skrivet av Corsair Johan:

Hej Lars,

Jag hjälper dig byta ut det. Skapa en ticket på våran support-sida och återkom med ditt ticketnummer så hjälper jag dig med resten.

http://corsair.force.com

Med vänliga hälsningar,
Corsair Johan

Tackar!
Jag är rätt konfident med att skicka in det nu, har låtit hela veckan.
Jag har skapat en ticket och PM:at dig numret.
Mvh//Lars

Av Scepticer
Skrivet av Rasmus117:

För att gå ned i vikt så är de två saker som behöver ändras, antingen så ändrar du antalet kalorier du intar eller så ändrar du antalet kalorier du förbränner.

Exakt! Precis lika enkelt att förstå som det är svårt att hålla kontroll på (för många av oss).

Alla andra råd om dieter, insulinpåslag, etc etc etc etc etc etc är finlir. Finlir man kan ägna sig åt om man tränar hårt och vill få lite extra utväxling på träningen. Kalorier in och kalorier ut är det som avgör viktutvecklingen. Kroppen är otroligt bra på att ta vara på och omvandla det man stoppar i den och i slutändan är det i stort sett bara kalorier som räknas.

Av Scepticer
Skrivet av Corsair Johan:

Hej Lars,

Jag har lyssnat på videon och så ska förstås fläkten inte låta. När du rengjorde ditt nätaggregat, blåste du ur det med till exempel tryckluft på burk eller liknande?

Med vänliga hälsningar,
Corsair Johan

Ja precis, tryckluft på burk och lite dammsugning, inte pekat in något i det eller så. Det var väl ingen överdriven mängd damm i agget heller, chassit har ett dammfilter för insuget som jag hållit efter löpande. Det satt dock lite damm på fläktbladen och ljudet lindrades något när jag blåst/sugit tills det såg helt rent ut. Under några timmar i lördags var det helt borta. Nu senaste dagarna så har jag haft ljudet mer eller mindre konstant igen, det kommer igång när datorn varit på 10-15min och håller i sig.

Kopplar man bara upp det här agget och kör det utan belastning/värme så kommer man inte hitta något fel, fläkten måste upp i varvtal lite grann innan missljudet startar. Vet du hur felsökning brukar gå till innan man godkänner en RMA, ser man till att köra fläkten på olika varvtal tror du?

MVh//Lars

Av Scepticer

Skulle tro det är valutaeffekt till största delen... https://pcpartpicker.com/trends/price/internal-hard-drive/

Av Scepticer
Skrivet av Corsair Johan:

Hej Lars,

Har du möjlighet att spela in ljudet?

Du får stå för frakten själv till Holland, vi står för frakten för ditt nya.

Med vänliga hälsningar,
Corsair Johan

Hej igen Johan,

jag spelade in ljudet nyss, micken är placerad vid aggets utblås i detta klipp. Länk nedan. Det tickande ljudet som hörs är från nätaggets fläkt (eller mot förmodan någonting annat i själva nätagget, har uteslutit övriga komponenter). Ljudnivån när jag lyssnar från utsidan chassit (1 meters avstånd) är ungefär i nivå med en mekanisk hårddisk som arbetar, kanske aningen lägre. Innan min "storrengöring" så var ljudet mer konstant förekommande och lite högre, men precis likadant i sin karaktär. Idag har det tickat på såhär i en timme hittills, igår var det tyst de två-tre timmar jag körde datorn. Jag tror du förstår mitt dilemma med att skicka in det via Inet eller RMA, men har du någon rekommendation så tar jag gärna emot den. Själv har jag ingen aning om hur noga och mycket returärenden av denna karaktär utreds.

https://dl.dropboxusercontent.com/u/17561849/HX750%20fan%20no...

EDIT: ...och nu har den varit tyst i en kvart.
EDIT 2: ...och nu är den igång igen.

Mvh//Lars

Av Scepticer
Skrivet av Corsair Johan:

Hej Scepticer,

När man har något problem med någon av våra produkter så rekommenderar jag alltid att man börjar med att vända sig till butiken man köpt produkten ifrån, som du gjort.

Detta är för att om man vänder sig direkt till oss för RMA så får man betala returfrakten själv. Eftersom du inte vill vara utan nätaggregat så har vi ett alternativ som heter Express RMA. Då får du uppge dina kontouppgifter, vi skickar ut ett nytt nätaggregat innan du skickar in ditt defekta, en summa reserveras på ditt konto som pant tills du skickat in ditt gamla.

Så det är ju ett alternativ du har.

Att byta fläkt rekommenderar jag inte då fläkten är gjord för just de nätaggregatet, olika fläktar har olika startström så de kanske inte fungerar överhuvudtaget, garantin går ju även om du börjar öppna nätaggregatet.

Med vänliga hälsningar,
Corsair Johan

Hej Johan,

tack för svaret, jag uppskattar det. Det som hänt sedan mitt inlägg ovan är att jag ytterligare en gång tagit ur agget och blåst ur damm och denna gång varit jättenoga med att få fläktbladen kliniskt rena från damm. Det har resulterat i att det tickandet ljudet nästan är borta. Lite störande fortfarande men nu bara ibland och inte lika högt. Jag kör på såhär ett tag nu och ser vad det tar vägen. Skickar jag in det nu så känns risken överhängande att det kommer tillbaka till mig som "no fault found". Det är varvtalsrelaterat (ännu mer så nu efter "storrengöringen") och jag tror inte Inet kommer lägga ner den mödan som krävs för att återskapa det.

Om jag nåt tag bestämmer mig för "Express RMA" så förstår jag att jag står för frakten själv för mitt inskickade. Betalar jag även då frakten för utbytesagget? Är det frakt inom Sverige eller till USA?

Mvh//Lars

Av Scepticer

Corsair nätagg med fläkt som tickar - Retur via Inet

Jag har ett fyra år gammalt nätagg från Corsair (HX750) som har börjat låta lite illa från fläkten. Det är ett tickande ljud som kommer igång några minuter efter datorn slagits på och sedan tickar det på mest hela tiden. Så det har med värme och varvtal på fläkten i agget. Har uteslutit att ljudet kommer från någon annan komponent.

Nu har jag fått ett OK på att skicka in det till Inet som jag köpte det ifrån men jag har inte bestämt mig om det är värt besväret/risken/väntan eller om jag ska ge mig på att försöka åtgärda det själv på något vis.

Har läst Inet's alla "disclaimers" för inskick av komponenter där det står bl.a. 10 dagars felsökning, kan komma att skickas vidare till tillverkare på obestämd tid, hittas inget fel debiteras 250Kr, etc. Har även pratat med deras kundtjänst för att försöka få nåt grepp om vad som den troliga utkomsten skulle bli. Frågor som typ "Om ni kan konstatera att det tickar från fläkten, kommer ni att skicka det vidare till Corsair för reparation eller brukar dom ge ett utbytes?". "Täcks missljud i fläkten av Corsairs garanti eller faller det under normalt slitage?".

Jag ville alltså på nåt vis få grepp om hur länge jag troligen skulle behöva vara utan agg = utan dator. Men kontentan blev: Går inte att säga nånting. Inets kundtjänst kunde inte ge någon indikation hur det brukar vara med garantiärenden med nätagg mot Corsair. - Skicka in agget och samtliga kablar och vänta och se. Så jag måste riva ur alla kablar också + vänta på obestämd tid. Jo, allt kablage skulle med.

Så jag undrar, vad skulle ni ha gjort?
Nån som har erfarenhet av liknande ärende och utkomst?
Nån som har tips på hur jag ev. kan åtgärda tickandet själv? Smörja, byta fläkt, etc (Har gjort rent från damm och blåst ur med tryckluft)

Gillar inte tanken på att vara utan datorn på okänd tid och har inget extra-agg liggandes...

Av Scepticer

Hej,
jag sitter också och spanar lite efter nån form av trådlös högtalare. Fråga till Sonos-ägare:

Vad jag förstår så har Sonos inte bluetooth utan kör över wifi vilket gör överföringen stabilare och man behöver inte vara inom "bluetooth-avstånd" för att spela upp. Men sen har Sonos-produkterna inbyggada appar också för t.ex. Spotify.

- Hur funkar detta med appar i själva Sonos. Om jag kör Spotify på mobilen elller en surfplatta och väljer en låt, lämnar den över till Sonos-enheten som sedan streamar den låten direkt från Spotify's servrar/internet?
- Hur funkar det om jag vill spela upp ljud från platta/mobil från appar som inte har "app-stöd" i Sonos. T.ex. en webbläsare eller säg Sveriges-radio-appen? Streamas i det fallet ljudet över wifi från mobilen/plattan till Sonos?

Av Scepticer
Skrivet av muunkie:

Jag gillar iTunes.. "duckar"

Stena honom! Stena! Stena!

Av Scepticer
Skrivet av Simonsky:

Tack det missade jag, väldigt många punkter där, gissar på att du alltid uppfattar allt korrekt

Givetvis uppfattar jag inte allting korrekt själv.
Däremot tycker jag man kan ta sig mödan att kontrolläsa en gång innan man bemödar sig med att posta "källa på det?".

Av Scepticer
Skrivet av Simonsky:

Har ni någon källa för detta?

Det refereras till The Verge i artikeln.............

Av Scepticer

Hahahahahaha... Detta är ju bara så galet!!!

Av Scepticer

Jag var också orolig för mina Monitor Audio RX8or när vi skaffade katt(unge) för 2 år sen, men han har aldrig rört dom (mer än att sitta uppepå dom nån gång ibland). Hade dammskydden på i början utifall, men vare sig med eller utan dammskydd - inga bekymmer. (han har aldrig förstört nånting annat heller för den delen)

Håll koll och lycka till!

Av Scepticer
Skrivet av Romeon:

Tack för svar, 3tb beställd

Även om Synology's NAs:ar är ganska lättanvända och bra så låter det som du kanske gör bäst i att läsa på lite medan du väntar på leverans. Det är ju lite mer pyssel än att t.ex. bara trycka i en extern USB-disk i en dator.

Av Scepticer
Skrivet av Zakire:

Bara att stänga av papperskorgs-funktionen.

Aha, tar det hand om och slår av versionshanteringen också?

(Tycker det verkar vara lite för mycket issues med cloud station om man läser på Synology's forum så jag har inte provat det själv.)

Av Scepticer
Skrivet av El_Raspberry:

Hittade en workaround (http://www.sevenforums.com/tutorials/4617-libraries-include-n... - tänker på alternativ 2), men jag vill inte chansa med en workaround för nätverkslagring jag personligen bara använder ett par gånger per år.

Höll på och pillade med vad jag minns var "option 2" för ett år sen drygt och det funkade väl så när som på att det inte syntes några thumbnail's i Windows för bilder och video's etc. Kan ha ändrats nu med uppdateringar etc som kommit. Jag gav upp då iaf och har inte grottat vidare i ämnet.

Av Scepticer
Skrivet av Zakire:

Cloud Station. Fungerar precis som Dropbox, dvs. du pekar på en lokal katalog på datorn och alla filer i den katalogen och dess underkataloger kommer synkas till ditt NAS. Cloud Station installeras enkelt som en app på ditt NAS.

Om du däremot inte vill ha filerna alls lokalt på maskinen vet jag inte riktigt hur du ska lösa det :/

Värt att veta är att Could Station kan låsa upp otroligt mycket utrymme på synology-NAS:ar. Det cache:ar filer och håller flera gamla revisioner av varje fil för att kunna återställa.

Av Scepticer

Jag var på samma jakt som du för några månader sen men gav upp när jag inte hittade något trådlöst headset med mic som jag trodde på. Slutade med att jag köpte en Antlion Modmic till mina befintliga DT990Pro. Blev väldigt nöjd med det, men visst, det blir sladdar...

Bara måste du ha trådlöst så kanske "Sony PlayStation Wireless Stereo Headset 2.0" för 800kr kan vara ett prisvärt alternativ. Ska funka till PC också. Jag menar riktigt kanonljud kan du nog glömma trådlöst så varför lägga mer?

Av Scepticer
Skrivet av Svensktiger:

Backup destination skapas när du ställer in din synology för att vara just backup target för en annan synology NAS

Mhm, men på min var det aktiverat (default antar jag) att den ska kunna vara back-up target för annan NAS men det fanns inget listat under "Back-up destination".