Inlägg

Inlägg som capolano har skrivit i forumet
Av capolano

Köper äldre billig dator i Göteborg

Är ute efter en billigare och äldre dator som en i familjen ska ha. Har en budget på runt 1000-lappen så inga super-datorer är av intresse.

Mina minimum krav förutom att datorn skall vara fullt fungerande:
- Duglig processor, kanske någon AMD Phenom X4?
- 4GB RAM
- Grafikkort med 1GB, ett + om det finns HDMI uttag.

Som ni ser förväntar jag mig inget crazy för pengarna. Men, något som duger till surf, farmville och filmtittande.

Kom med förslag, råkar ni ha något som är över budget så är det okej det med!

Läs hela annonsen här

Av capolano
Skrivet av anon186265:

Är inte religiös fast tänkte igår testa att be. Så gick jag och köpte en trisslott idag. Nä ingen vinst då heller.

OnT* Det har väl bara lett till krig och skit med dom flesta sekter / religioner?. Vare sig du är kristen,muslim,jude,Arab, Hindu, Buddhist, KKK, Är med i den där Tom Cruise skiten, osv så leder det alltid ALLTID till utnyttjande, krig, våld, Någon vill ha mer makt, "Detta är den enda sanna religonen", och bla bla bla och så vidare. Så länge det finns två personer på jorden kommer det alltid finnas en konflikt.

Tänk alla dessa personer. Var kunskap vi går miste om när de får lära sig en speciell sak som endast den är rätt

Synd det. Tänk så långt i framtiden vi kunnat varit! Om alla var på samma sida om bladet? Rymdskepp, Stargate's, Kopiera celler, Nya delar till kroppen (funger bara) osv shit va kollt. Meeeeeeeeeeen nä.

Hur många människor dog under 1900-talet? Och hur många av dessa dog i religonens namn?

Av capolano
Skrivet av hoski:

En intelligent individ är inte religiös, då det är i strid med allt vad vetenskap innebär.

Skickades från m.sweclockers.com

Herregud (no pun intended)

Av capolano
Skrivet av lolrazz:

Va? Var har du din verklighet någonstans? Det är ju pga religion världen ser ut som den gör och håller på att rasa samman?

Ehm? What?

Av capolano
Skrivet av Serzarian:

Jodå, så finns det gott om människor som känner.
Ta https://www.youtube.com/watch?v=I4uGkUtsjzc till exempel

Det beror ju såklart på från individ till individ men många känner sig faktiskt tvungna att göra det och det är ju.... lite läskigt.

Videon visar ju inte vilken avsikt någon av människorna har?

Av capolano
Skrivet av Serzarian:

Det enda som är positivt med religion är väl möjligtvis att människorna som är genuint troende finner välbehag och mår bra vilket såklart är bra både för samhället och dem själva (Så länge de inte är extremister).

Men i det stora hela så är ju egentligen vilken religion som helst lite av en OCD-störning om du frågar mig (Tvångssyndrom).
Folk känner till exempel att de absolut måste göra saker ochting som att be vid olika exakta tider på dygnet annars går allt åt helvete och det kan ju såklart rubba samhällsfunktioner etc.

Ingen känner väl att dom MÅSTE t.ex. be, utan att de gör det för att dom VILL det, samt att man gör det för att man anser att man bör göra det.

Av capolano
Skrivet av Aka_The_Barf:

goda människor gör goda saker och onda människor gör onda saker, religion får goda människor att göra onda saker.

Det är väl faktiskt tvärtom?

Av capolano

CS:GO är ett CPU-baserat spel.

Av capolano
Skrivet av lolrazz:

Så det är skadligt för en låt oss säga 15 åring att se porr? ROFL

Om du själv inte kan inse det så...

Av capolano

Någon som har koll på TV-apparater? Är TV'n från Elgiganten något att ha?

http://www.elgiganten.se/product/ljud-bild/tv/UE55JU6875XXE/s...

Av capolano

Har ett Gigabyte GeForce GTX 580 1536MB PhysX, Windforce 3x. Tänkte mig ungefär 600? Finns i Göteborg. PM vid intresse.

Av capolano

Fortsätter på 2200, hämtar.

Av capolano

1700 för dator 1, hämtar.

Av capolano
Skrivet av tapaza80:

Jag mottar gärna skambud vill göra ett avslut under nästa vecka. Jag har ett PM-bud på 2 för båda. Observera att jag vill sälja på plats i GBG.

Be folk att köra budgivningen i tråden, det ger oss andra en chans att ge rimliga bud.

Av capolano

1800+frakt

Av capolano

.

Av capolano
Skrivet av eatme@live:

Är förbluffad att personer fortfarande i detta moderna samhälle kan tro på någon typ av religion. Religion är likställt med sagor, historier, fabler och annat påhittat. Anser att religion är till för sinnessvaga personer som inte kan stå för sina egna handlingar utan måste ha något att skylla på när det går fel eller de vill göra något som egentligen inte är rättfärdigat i ett normalt samhälle.

Det är din subjektiva förståelse, ateister har och förblir idiotförklarade under historiens gång. Det finns flera miljarder "theists".

Av capolano
Skrivet av Silcan:

Där är svaret. Jag ställer likvärdigheten kvinna mot man. Är du muslim?

Kvinna mot man i förhållande till vad? Arbete? Rättigheter? Rätt till utbildning etc? Sluta att porträttera allting så schematiskt. Bra att du slutat upp med; "min vän sa så, jag har hört så", men det krävs lite till.

Av capolano
Skrivet av Silcan:

I vänsterländskt synsätt är inte det likvärdigt. Man får ta seden dit man kommer. Och praktiskt sett är inte kvinnan likvärdig i pakistan och andra muslimska länder, av kulturella skäl och religiösa. Med detta menar jag inte att alla värderar kvinnor som skit, dock för många och för mycket för att vara accepterat.

I Västerländskt synsätt är det inte likvärdigt - i förhållande till vad? Vad har man för kriterier för vad som anses vara likvärdigt, finns ett likvärdigt samhälle? Praktiskt sätt är inte kvinnan likvärdig i Pakistan och andra muslimska länder... Vilka? Vad talar du konkret om?

Av capolano
Skrivet av Tumnus:

Sant iof. men det är knappast ett argument för något alls. Vem säger att dessa inte var kvotflyktingar?

Men du satt ovan och påstod att min polare inte var relevant men din skulle va det? Ser du inte vilka argumentationsfel du använder dig av?

Sharia är precis som Koranen och Bibeln ett verk av sin samtid. Kvinnor ses som mindre värda ja.. Däremot ska man vara medveten om att Koranen även ger kvinnor vissa rättigheter på 600-talet som inte skulle uppkomma i väst på förrän på 1800-talets slut. Vi snackar alltså om rätten att ärva, rätten att få sin röst hörd rättsligt och innehava vissa positioner i samhället.

^Word, vill bara tillägga; kvinnor ses som mindre värda utifrån dagens paradigm. Inom Islam så ses kvinnor och män som annorlunda gentemot varandra och har inte samma roller/rättigheter/ansvar i ett samhälle, men ses som likvärdiga i "spirituella" frågor, tänker b.la. på belöning för gärningar och praktiserande osv.