Inlägg

Inlägg som Rahemi har skrivit i forumet
Av Rahemi

Hörlurar, DAC och grafikkort är sålda.

Av Rahemi

Hörlurarna har tyvärr sålts. Men bjud gärna på dac:en!

Av Rahemi

DELL U2711, GTX 690, AKG Q701, mm.

Hej!

På grund av omprioriteringar väljer jag nu att lägga ut lite hårdvara till försäljning.

3 stycken DELL U2711
2 köpta från Dustinhome med tillhörande originalförpackningar. 1 köpt privat, denna utan originalförpackning. Det följer med strömkablar till alla skärmar, dock lite oklart huruvida jag har kvar alla DVI-duallink och DP (men jag kan garantera att jag skickar med antingen en duallink eller en DP, efter överenskommelse).
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=539896
Pris: 2000 styck

1 stycken AX Accessories AXM 4600, dvs ett skärmstativ för totalt 6 stycken 27-tummare á 10 kg styck. Denna har använts för att hålla mina tre U2711:or i surround.
Ingen originalförpackning. Kvitto finns.
https://www.komplett.se/product/808870
Pris: 1500

1 stycken Maverick Audio Tubemagic D1, DAC/försteg/hörlursförstärkare
Ingen originalförpackning. Finns inget kvitto.
http://www.head-fi.org/products/maverick-audio-tubemagic-d1-plus-dac
Pris: 1200

1 stycken AKG Q 701, vit.
Originalförpackning finns samt två kablar, 3,5 samt 5,3 mm. Kvitto finns.
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=719020
Pris: 1600

1 stycken Gigabyte GTX 690.
Originalförpackning finns. Kvitto finns.
No further introduction needed: GTX 690, nuff’ said.
Pris: 2000

Paketprisförslag:
Skärmpaket: 3 skärmar tillsammans med stativet (vid upphämtning): 6500 kr
Musikpaket: Q 701 + hörlursförstärkaren (vid upphämtning): 2500 kr
Fancy-pancy-delux-paket: ALLT (vid snabb och smidig affär samt upphämtning): 10500 kr

Upphämtning i Sundsvall prioriteras. Paketpris prioriteras. Det mesta går att skicka, men frakt tillkommer. De angivna priserna är köp-direkt-priser, budgivning därför på egen risk.

Läs hela annonsen här

Av Rahemi

200 + frakt för blueray

Av Rahemi
Skrivet av Kakann:

Beställde just ett par nya hörlurar (HD 650) och tänkte höra vad ni rekommenderar för förstärkare och/eller DAC till dessa? Kör mina nuvarande genom mitt ljudkort i datorn (Creative Sound Blaster Z). Budget gärna <3000kr men det är inte helt satt i sten.

Kör även högtalare till datorn Adam A5X+KRK 10s som jag gärna kopplar in så att det går smidigt att växla mellan högtalare/hörlurar. Just nu växlar jag bara utgång på mitt ljudkort via datorn.

ASUS XONAR Essense One? Lite dyr, men verkar ha allt jag vill ha.

Som redan nämnts gör Schiit bra grejer, ODAC har jag också hört mycket bra om men inte testat. Jag skulle slå ett slag för Maverick Audio D1 Tubemagic, som är en kompetent DAC, hörlursförstärkare och preamp. Dessutom massa in- och utgångar!

Överväg även Cambridge Dacmagic Plus, testade den combon för ett tag sedan, funkade bra, möjligen lite analytiskt för att vara Hd650 men kan bero på vid tidpunkten otränat öra.

Av Rahemi

Ett par RF 82 får ett helt lägenhetakomplex att studsa med typ 50 W. Men bara en Nuforce Icon känns lite väl tamt, eller har du ett slutsteg?

Edit: Misstänker att du inte har slutsteg. Jag tror att du kommer få problem med bara den förstärkningen, åtminstone om du får för dig att vilja få ut lite volym. Högtalarfladder när basen kräver energi.

Av Rahemi

Maverick Audio Tubemagic D1 är också ett bra alternativ med DAC och förstärkare i ett!

Av Rahemi
Skrivet av seraj5:

budget är cirka 3-3500kr och i detta ska det ingå hörlurar och dac, samt förstärkare om hörlurarna kräver det som i sennheiser hd600
Säger det igen att jag inte kan ngt om ljudsigantur så varm kanske inte alls visar sig vara bra. Helt enkelt vill jag bara se det klart och tydligt en förändring, mer klarhet t.ex, bättre glädje när jag lyssnar musik, bättre kvalite

Köp en beggad Cambridge Audio Dacmagic Plus, brukar gå på ca 2000. När det gäller ljudprofil har jag HD 650 som är varma och AKG Q701 som är klarare och mindre varma. Tänk dig skillnaden att HD 650 är lite rundare i ljudet, lite dämpat nästan, snällt för öronen, man kan sitta och lyssna länge. Q701 är klarare, de lyfter fram små detaljer, ljudet upplevs lite högfrekvent, nästan skrälligare, ett otränat ära kan blir irriterat av för mycket lyssnande, ljudet blir liksom spetsigt men väldigt detaljerat.

Jag började min resa med varmare lurar, när jag senare började förstå mig på hifi började jag istället uppskatta de klarare lurarna mer.

Av Rahemi

Alltid svårt att veta vad någon menar med "prioritera bra ljud". Personligen skulle jag säga att 1500 inte köper dig "bra ljud". Lägg på lite till för typ: Ruark Audio MR1, som fått riktigt trevliga omdömen i Whathifi. Annars är NAD D3020 riktigt, riktigt bra och har många anslutningar och möjligheter, finns ganska ofta till bra pris beggade. Those are my tips!

Av Rahemi

Uppgradering, XP --> W8

Hej! Jag försökte leta i forumet med hittade inte riktigt det jag letade efter.

Jag har en gammal XP-skiva med tillhörande användanyckel. Jag har dock en piratversion av W7 installerat på datorn, men funderar på att uppgradera till W8. Jag skulle gärna köpa ett uppgraderingspaket för W8, men jag är inte så taggad på att installera om XP först. Är det någon som vet hur uppgraderingen går till? Måste man jag ha XP installerat för att sedan uppgradera till W8, eller kan jag installera W8 direkt (alltså från scratch, mot formaterad C) och bara ange min användanyckel till XP?

Tacksam för hjälp!

/ Rahemi

Av Rahemi

Jag köper spel jag anser vara värda att köpa. Jag menar, om speltillverkarna med trailers (där de tar med det absolut bästa från spelet) och övrig hype skulle få mig att köpa deras spel och jag sedan skulle upptäcka - det här spelet är totalt och genomgående värdelöst. Då skulle jag se det som om speltillverkaren blåser mig, vilket de gjort ett antal gånger. Gör ett bra spel - då köper jag det. Är jag inte säker, då köper jag inte spelet, utan att testa det först.

Av Rahemi

Jag köpte mitt skrivbord, med "maguttag", rakt, 180 långt, fick det kapat som jag ville, med hål för kablar, fick det hemkört, inburet, monterat, allt för cirka 1200 kronor plus moms. Hör efter med något företag som sysslar med begagnade kontorsmöbler, där finns motherloaden av WIN!

Av Rahemi
Skrivet av milla_66:

Vad för gränssnitt använder du till dina skärmar, DVI eller VGA

Erm.. Imma answer DVI to that. Alltså alla skärmar har digitala inputs, en 23:a har en DVI, den andra en displayport, 27:an sitter i en DVI.

Hoppas det var svar på din fråga.

Av Rahemi
Skrivet av soulblade:

har för mig att jag läst att man behöver ha 2 kort för att köra ut den öpplösningen? rätt säker på att totala utgångarna blir restrikterade i så stora upplösningar
kan ha fel men är ganska säker på att det fanns en tråd över det härom dagen

Hmm, men i flertalet reviews så testar de surround med singel-kort och för dem fungerar 5670 x 1080. Ett exempel: http://www.legitreviews.com/article/1887/3/

Av Rahemi

Jag har testat lite olika kombinationer, just nu sitter jag med displayport och två DVI-utgångar. 27-tummaren sitter i en DVI duallinkkabel, men det borde väl inte spela någon roll, eller?

Av Rahemi

Problem med 2D surround (GTX 680)

Tjenare!

Jag lyckades slutligen lägga vantarna på ett 680 med eftermarknadskylare, men jag har nu stött på ett problem med Nvidia Surround.

Jag har 3 stycken skärmar, två Dell Ultrasharp U2311H samt en Dell Ultrasharp U2711. När jag aktiverar surround får jag endast en upplösning av 3840 x 1024 för systemet. Jag har snokat runt lite i diverse forum för att hitta svar på vad detta kan bero på, jag vill ju självklart kunna spela i fulla 5760 x 1080. Alla skärmar stödjer ju 1080p. Dock hittar jag ingen info som gör mig helt tillfredsställd.

Hjälp skulle varmt uppskattas då detta är första gången jag håller på med multimonitorsetup och över huvud taget har ett Nvidiakort i min ägo.

Med Vänliga Hälsningar,
Rahemi

Av Rahemi
Skrivet av Ethaan:

Ångrar verkligen inte att jag beställde ett då dustin hade det för 4790:-
Nu är det bara leveransen man väntar på.

Samma här! Var otroligt taggad inför den 8:e, när de skulle komma hem och de på Dustin sade: "Ja, leveransdatumet stämmer!!"

Kanske var naivt att tro på dem, men men. Nu verkar de komma i början av Juni, om man litar på kundtjänsten. :/

Av Rahemi

Mycket intressant med analysen kring microstuttering - plötsligt förstår jag lite bättre varför jag blev irriterad varje gång jag spelade BF3 med mina 6950 i Crossfire...

Det skulle vara väldigt intressant med en djupare analys av detta: på fler kort, SLI- och Crossfirelösningar, i olika spel och i olika upplösningar.

Enheten som microstutteringen mäts i känns dock väldigt abstrakt och skulle kanske kunna förenklas och/eller göras mer begriplig? Det skulle vara bra med ett normaliserat värde som mätte nivån/amplituden av microstuttering hos en grafikkortslösning. M.h.a. detta värde kunde man kanske ta fram en normeringstabell - vid vilket värde av microstuttering upplever man "lagg"?

A job well done nevertheless! Stora applåder!

Av Rahemi
Skrivet av Asken:

Som nämnt ovan, har du tillgång till photoshop kan du prova att köra Blowup 3.. Jag testade nyss och gjorde, enligt Blowup programmet, bilden 2 meter hög och 1,2 meter bred (14173x23622 px), filen blev 210 megabyte stor.
Det blir ju lite suddigt, men en jävla skillnad jämfört med att bara förstora en bild "på vanligt vis".

Tack för tipset, ska spana in det! Det är alltid ett alternativ, men helst vill jag att upplösningen ska vara flawless och knivskarp, för bäst resultat. Canvasen kostar ju trots allt stora pengar.

Återigen, tack för tipset!

Av Rahemi
Skrivet av Jalle64:

Du använder dig av diskhanteraren som du når i datorhantering (högerklicka på Datorn, välj Hantera). Sedan hittar du din 500GB (ca:465GB visas) som du sedan tar bort partitionerna på och sedan gör en ny på hela diskutrymmet.

Bugar och bockar!