Inlägg

Inlägg som Hundkex har skrivit i forumet
Av Hundkex
Skrivet av Matsson82:

Så det är näst intill omöjligt att spela minecraft på Linux

Det är inte omöjligt att spela minecraft på Linux. Se bara till att ha sun-java installerat.

Jag körde minecraft 1.2.4 med en intel celeron nånting, 4gb ram och radeon 3450m utan lagg i varje fall. Xubuntu 11.04

Av Hundkex

Som Djurmamman sa, men kan tillägga att det blir inget direkt tjänsteuppehåll vid själva bytet, mer än tiden det tar för dig att byta modem efter det slutar fungera. Teknikern far bokstavligen ut och flyttar dina två trådar från en plats i stationen till en annan med rätt utrustning, sedan är det bara att tuta och köra. Kan behöva omaktivera bredbandet, dock.

Enklaste sättet att få veta avstånd till stationen är att ringa operatören och fråga. Be dem även kolla dämpningen på ledningen (teknisk support bör kunna göra det, mäts i dB), så får du ett bättre värde hur ledningen presterar.

Av Hundkex
Skrivet av heeMan:

Vad blir kompatibilitetsproblemen menar du?

Switch A gör X på sätt Y.
Switch B gör X på sätt Z.

Båda går att ställa in att fungera tillsammans, men de görs på helt olika sätt, vilket innebär att script som operatören tagit fram för att confa utrustningen inte fungerar och tillvägagångssättet för att confa upp switchen korrekt mot resten av slingan är helt annorlunda. Dom kommer med allra största sannolikhet inte lägga tid på att konfigurera utrustning som inte är deras, vilket gör att det ansvaret faller på föreningen. Är då utrustningen av ett relativt okänt märke, så blir det svårare att hitta privat support (en switch är inget man ger gratissupport åt en kund för), vilket gör att vissa tjänster kanske inte kan levereras, eller att det blir andra konflikter lokalt.

Av Hundkex
Skrivet av heeMan:

Från en av operatörerna så har vi fått offert på på 200kr/hushåll och månad för 1Gbit symmetriskt. Om alla ansluter sig och avtalet kan löpa på 1 år. I vårt fall 7000:- /mån mot operatören för föreningen. Vårt hus ligger 800m från Stokabs KN7 anslutsningspunkt därav det billiga priset...Sen får vi självklart titta närmare på alla offerter som kommit in som berör själva byggnationen av nätet...

Okej, så det är operatörens driftskostnad. Men installations- och underhållskostnaderna för ert/era fastighetsnät? Vad kommer installationskostnaden från ISP:n ligga på? Eller har du fått ett avtal där ISP:n står för kostnaden att installera utrustningen?

Jag tror inte att du förstår vilka kostnader vi talar om här, bara installationen.
Mest troligt skulle stadsnätet inte installera en fiberswitch heller, utan ni får själva stå för fiberrack som kan patchas till stadsnätet med.

Skrivet av heeMan:

FYI kommer vi antagligen att låta installera BDCOM S3928GX x2 . Så nu vet ni. Hos resp. lgh innehavare kommer det installeras passiva LC eller SC-uttag (dvs inga mediakonverterare) ISP tillhandahåller sedan varje abonnent med en liten 5 eller 8 portars switch med en plats för optisk anslutning man kopplar till fiberuttaget med en optokabel.

Vad kostar SFP:erna till den switchen? Vilken ISP går med på att ta fram en speciallösning för er? De stora operatörerna är ute ur bilden med en sådan lösning. Blir även lite kompatibilitetsproblem när du ska ansluta den där till en slinga med switchar av andra märken.

Blir en härlig opex på den... men har man pengarna så kan man ju göra vad som helst. Tror att ni gör er en otjänst genom att skaffa fiber

Av Hundkex
Skrivet av kol:

Desto större anledning att skaffa 16:9 från början så att du kan använda hela skärmen.

Svarta kanter är dessutom oerhört störande med all den back light bleed som U2412M har.

Jag har ingen backlight bleed på mina skärmar, i varje fall. Inte heller exemplaret på TFTcentral (länk) uppvisade någon nämnvärd backlight bleed. Nu försöker du bara hitta på anledningar att stödja din åsikt.

Skrivet av jonthan:

Har haft ett spel som inte klarar 16:10 av dom ca: 20 spel jag spelat på min 16:10 skärm och det var LA noire, så det är som sagt inget problem.

Till och med KotOR har 16:10 och det är ett spel från 2003

L.A. Noire Har då 16:10 för mig O.o
Däremot måste man ha widescreen mod för versionen av KotOR som finns på steam... (till kol: observera att man har widescreen mods för att slippa undan förvrängda upplösningar)

Skrivet av Iwar:

Det ända problemet jag har med 16:10 är när jag skall redigera film, fattar inte hur jag skall ställa in så filmen blir native res på youtube, blir alltid 1080p med kanter :/ men det är nog mest skit bakom spakarna!

Det är så det funkar, för att inte förvränga bilden och det var det jag menade ovan - även med en 16:10-skärm, så kan du visa 16:9-material oförvrängt.

Skrivet av thorsama:

Han syftar antagligen på att de flesta spel så är det inte riktig 16:10 utan bilden dras ut för att fylla upp området som annars hade varit svart om man kört med 1080. Det finns säkerligen en hel det spel med "true" 16:10, jag vet inte hur många som har det och hur många som inte har det dock.

Nästan alla spel har "true" 16:10-format som släpps till PC. Bildförhållandet är just för att inte dra ut/förvränga bilden. Annars heter det inte 16:10, utan 16:9 (dvs, ifall du ställer in 1920x1200-upplösning i spelet, så ritar spelet ut 2,3MP, istället för 2,07MP som skärmen/grafikkortet sedan får smeta ut till 2,3MP)

Av Hundkex
Skrivet av ckghagen:

höll en 1500rpm 140mm fläkt ca 7cm på full fräs och fotfarande samma sak
Jag fundra på att köpa Alphacool NexXxoS ATXP ATI 7970/50 Serie V2 men då vill man veta att det löser problemet
Min andra tanke är att vatten-kylnings-systemet sprider störningar mellan komponenter på något sätt

7cm är för långt bort : p

Ifall vattenblocket störde komponenterna (dvs kortslöt), så skulle datorn inte starta öht, så det är ingen fara.

Men ja, byte av vattenblock är ju det som gäller.

Av Hundkex
Skrivet av kol:

Du motiverar det ganska bra själv.

De flesta vill inte ha utsträckt bild utan korrekta proportioner. De flesta vill i alla fall kunna ha möjlighet att ansluta till konsol. Spelen är gjorda för 16:9 numera (även PC-spelen) och om du inte får svarta kanter med 16:10 så kommer spelet att antingen sträcka bilden eller klippa bort kanterna. Inget är särskilt välkommet.

http://en.wikipedia.org/wiki/Field_of_view_in_video_games

16:10 skärmar är ok för sitt ändamål som rör kontorsuppgifter men det är välgrundat att inga skärmar för vare sig spel eller film görs i 16:10 längre.

Du kan ju fortfarande välja att spela i 16:9 och ha samma FOV, eller köra native och öka FOV (de flesta FPS har den funktionen. T.o.m. Minecraft låter en ändra FOV)
Du får en större bild ifall du har en 24"-monitor och kör 16:9 i skala, än ifall du har en 23"-monitor med 1080p, om du absolut måste köra 16:9.

Så enda fallet en native 1080p-skärm går över WUXGA, är ifall han ska använda skärmen till konsolspel, vilket TS inte antyder.

Edit:

Citat:

De flesta vill inte ha utsträckt bild utan korrekta proportioner.

... vilket inte är något problem med vilken dator som helst sedan widescreen-skärmar kom och 4:3 fortfarande var kung. Förutom på konsol.

Av Hundkex
Skrivet av kol:

Den är väl ok, men jag skulle hellre köpa U2711 eller U2312M som är 16:9 vilket är dagens standard och underlättar vid det mesta, i synnerhet spel och film.

Underlättar vad, exakt? Bara att ställa in att grafikkortet bara sträcka ut i skala (vilket de flesta/alla videospelare gör), så har du kompenserat för det. I 99% av alla spel kan du ställa in 16:10-upplösning, om man inte kopplar den till en spelkonsoll. Om man bara har plats för en skärm och vill ha väldigt hög upplösning, kan en U2711 eller ZR2740w vara ett alternativ (jag lutar mot den senare, som har bättre svarstid/input lag och LED-belysning), men annars skulle jag rekommendera en 16:10-skärm oavsett användningsområde.

Av Hundkex
Skrivet av ckghagen:

GPU blocket är ett enklare som bara kyler GPU kärnan

Här är problemet. Fläkten i orginalkylaren ligger betydligt närmare komponenterna som mest troligt orsakar problemen (VRM, ev. minnena) och klarar av att kyla dem tack vare närheten.

Vad händer ifall du sätter en fläkt 2cm ifrån grafikkortet riktade mot VRM:erna?

Av Hundkex
Skrivet av hölmiz:

Jag har skärmen i fråga och har haft den i typ 10 månader nu Är riktigt nöjd med den för det priset! (3000 kr) Lagom stor, 16:10, pivot funktion, bra betratningsvinklar, bra färger. Det finns så klart skärmar som slår den här på alla punkter, men det kostar MYckeT MER Också! Rekomenderas!

Faktum är, att när man tittar på tftcentrals recension, så är skärmen riktigt, riktigt bra. Det enda man kan ha åsikter om är egentligen skärmytan

Kör två stycken (_|-form) och de funkar riktigt bra. Eftersom man får fyra stycken för priset av en U3011, så kändes det naturligt. Ifall jag behöver mer yta, så är det bara att lägga ut 2,5k så ökar jag ytan med 50% och får mer sammantagen yta en en U3011.

Av Hundkex
Skrivet av ugger:

Hej.
Har försökt hela dagen att uppgradera min Zyxel P-2601HN-F1 (V3.00(BLR.5) till 3.1 eller senare.

Enda jag hittar är att man ska gå in i routern och uppgradera som vanligt genom;

Maintenance -> Tools -> Firmware

Problemet är då att det inte finns något sånt.

Någon som haft samma problem som jag och lyckats lösa det?

tacksam för svar.

Mest troligt låst så att det inte går från kundsidan, för att ISP:n har egen mjukvara för att modemet ska lämna statistik osv hur anslutningen ser ut till telestationen.

Ifall du kan ha IP-telefoni så är det definitivt så.

Av Hundkex
Av Hundkex
Skrivet av Lullebulle:

Man kan fortfarande få en trevlig kyss av kondensatorerna.

Den laddningen bör försvinna ifall du försöker starta datorn med nätkabeln urkopplad ur nätagget.

Av Hundkex

Ifall du drar ur strömkontakten först och trycker på strömknappen/power switchen på datorn innan du kopplar ur nätagget, så kommer du nog inte få en good night kiss.

Du förbrukar dock allt vad garanti heter om du gör det.

Av Hundkex

Här är en till burk med samma chassi som innan. Ligger under 4k utan skärmen och smidig att ta med till stugan om man vill det.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/1927467/2012-06-19

Edit: Med montering och Windows 7.

Finns ju egentligen ingen anledning att inte dra in ubuntu i burken.

Av Hundkex
Skrivet av Mingemansson:

Tyvärr så hjälpte det inte med ip adress och har BBB som operatör

Eftersom det fungerar på en av datorerna, så har ISP:n inget med det att göra, utan problemet ligger med största sannolikhet i datorn. Ifall du har ett modem med routing, så kan det vara det som spökar, men då borde problemen lösa sig med fabriksåterställning.

Av Hundkex

Just dom där led-slingorna lyser ganska bra. Ju fler desto bättre, förstås. Annars kan du ju leta ljusslingor till bilar, dom brukar lysa fruktansvärt starkt.

Av Hundkex
Av Hundkex

Länkar till den här också, då (går att köra helt passivt utan problem):
http://www.prisjakt.nu/list.php?l=2153348

Lägg till en SSD och du har en mycket snabb liten burk.

Av Hundkex

Min musikburk:
http://www.prisjakt.nu/list.php?l=2153348

Finns 3770T också, ifall du måste ha hyperthreading.

Kör kylaren passivt, så den är helt tyst. Har två SSDer i den.

Edit: Däremot klarar den bara två stycken 1200p-skärmar, men intels mITX-kort klarar av en 1600p och en 1200p samtidigt.