Inlägg

Inlägg som TObbeSkatt har skrivit i forumet
Av TObbeSkatt
Skrivet av Cloudstone:

Ännu en samsung galaxy whatever. Nu med fler megapixlar och megahertzar.

Mobilmarknaden är så mättad nu. Varje produkt känns igen. Tråkigt.

Vad menar du dom skall göra då? Sluta tillverka telefoner?

Av TObbeSkatt
Skrivet av prolle:

Då kör vi igen! Janne med sin "grymma" spellaptop med nypris på 18K (!)

"- Bästa ljud kvaliten som kan finnas på en laptop JBL ( sorround ljud ) ( otroligt bra bass )"
Finns det ens laptops med "bra bas"?

Av TObbeSkatt

Fick precis hem en Galaxy s6 måste säga att jag är väldigt nöjd! Kameran och skärmen är helt otrolig.
Hade jag valt någon annan så hade jag kört på en Oneplus X!

Av TObbeSkatt
Skrivet av Jonte[YoT]:

Ja, alltså om du arbetar väldigt lite så behöver man inte betala speciellt mycket skatt.
https://www.skatteverket.se/omoss/omskatteverket/temasvartpav...

Däremot så har arbetsgivaren betalat ungefär 30% + sociala avgifter (det kan sluta på ett tillägg på 50%) på din lön.
Så är "brutto" 30 000 är din lön egentligen 40 - 45 000.

Det spelar ju liksom ingen roll om arbetsgivaren, din mamma eller du betalar in skatten till staten.
Det intressanta är hur mycket som försvinner i skatt.

Rekommenderar att du läser vidare på Ekonomifakta som du faktiskt själv länkade till.

Här finns en förklaring också
https://sv.wikipedia.org/wiki/Arbetsgivaravgift

Den här rabatten för unga kommer tas bort såvitt jag vet, trodde den redan gjort det faktiskt.
Ja, man får gå vidare hit för att få en utförligare artikel
https://sv.wikipedia.org/wiki/Arbetsgivaravgifter_i_Sverige

haha är jag mycket väl medveten om, tror vi missuppfattar varandra, jo det är klart mycket skatt betala in till staten, men dedär sociala avgifter är inte så ofta man själv märker eller ens vet om. Poängen med hela mitt inlägg är ungefär som det du upprepar här. Ja vi betalar mycket skatt, mer än man tror.

Av TObbeSkatt
Skrivet av Jonte[YoT]:

20-30% skatt på lönen?
Hur lite arbetar du egentligen?

Det är få som kommer under 50% skatt på lönen.
Jag menar, arbetsgivaravgiften ska man ju inte tänka bort bara för att arbetsgivaren redan betalat den skatten.

Menar som person är la vanligast att ha en skatt på lönen, dvs skillnaden på brutto och netto på mellan 20-30% Förstår inte riktigt va du menar? Arbetar jag lite om min arbetsgivare drar av skatt på mellan 20-30% på min lön?.... Okej förstår kanske va du menar, 20% är lite, är la närmare 30.. men det va bara ett exempel, poängen va att upplysa om att det är ju inte den enda skatt man bidrar med.

Av TObbeSkatt

http://www.ekonomifakta.se/Fakta/Skatter/Rakna-pa-dina-skatte...

Skatt betalar man med råge, jag betalar tex min Diesel till bilen med mina redan skattade pengar.. 12kr/l där 8(?) av dessa kr går åter igen till skatt? Så de 20-30% skatt man betalar på lönen är ju inte det enda.

Av TObbeSkatt
Skrivet av Jink:

Äsch, det är ju bara att sluta köra Windows! Det är coolt att inte vara en i mängden, och det visar på karaktär att man står ut och överkommer alla brister i de mindre vanliga operativsystemen!

Precis vill man inte vara som "alla andra" och lite originell samt hippie.. då kör man Mac!... finns inte ens virus till Mac ju!.. Eller hur va det nu?

Skämt och sidor.. Synd att spel/grafikmotorer har snöat in sig så på Windows.. trivs otroligt bra med ubuntu/debian men som sagt enbart pga av spel har man kvar Windows.

Av TObbeSkatt

Vad har du för hårdvara? Vet att killer-kretsarna kan spöka ibland, och då behöver du uppdatera drivarna. Hade nyligen snarlikt problem.
dvs om det inte är samma problem på olika enheter, då kan du ju stryka detta direkt

Av TObbeSkatt
Skrivet av Thedroxer:

@TObbeSkatt: Anledningen till varför jag presenterade FPSen i 1680x1050 är utav den enkla anledningen att skärmen som följde med paketet var i just 1680x1050.

Okej! Då förstår jag, uppfattade inte att skärmen hängde med!

Av TObbeSkatt
Skrivet av Thedroxer:

@TObbeSkatt: Har märkt att detta är ett väldigt kontroversiellt ämne. Jag erbjuder en produkt för ett visst pris och det är inte direkt så att jag håller kniven mot strupen och hotar dom med att köpa datorn. Jag ljuger inte i mina annonser och därmed så gör jag inget bedrägeri. Sen om köparen vill köpa datorn för ett högt pris så är det upp till dom, jag tackar bara och tar emot.

Skrev inte att du gjort något fel. Men att påstå att man är väldig kunnig inom ämnet sen presentera fps i en väldigt udda upplösning kan jag tycka är lite missvisande, men visst man ska klart kolla vad man köper.. Inte alla som gör dock! Hade själv nog känt att istället för att gå in i rollen som Ove Sundberg hade jag nog satt ett mer ärligt pris och vetat att kunden fick valuta för pengarna. Det är trotts allt en begagnad rigg

Av TObbeSkatt
Skrivet av Thedroxer:

@KaffeMedKotlett:
@Cruiser:

Jag är fullt medveten om att priset är högt för kunniga datorentusiaster. Och annonsen är skriven på ett sätt som ska passa den okunniga och där av så kan den se väldigt komisk ut för den kunniga.

Jag sålde datorn igår för 6500, och det är med största sannolighet pga den lättförståliga annonsen för den okunniga. Jag skulle aldrig kunna sälja den för samma pris på tex sweclockers marknad eller swerigs köp & sälj.

Jag tror även dem flesta tolkar "går upp i varv" så som jag använde det

Mvh Viktor

Och du känner inte att du utnyttjat folk "okunnighet" då? Tänker bara tex föräldrar som kanske inte har så bra koll å ska köpa dator till son eller dotter...

Av TObbeSkatt
Skrivet av DaBone:

I Win7 har du för det mesta kontroll över vilka uppdateringar som installeras, förutom när Microsoft går in och våldför sig på din dator och ändrar inställningar..
I Win10 tappar du all kontroll som vanlig konsument och det är inte något jag är intresserad av..

Rent säkerhetsmässigt så är nog varken Win7 eller Win10 säkrare än den andra, då Micrsoft verkar göra som de vill...
Det är därför jag kommer byta till OSX och Linux, så snart jag kan..

Precis det jag skrivit, W10 använder jag när jag spelar.. Vilken "info" som skulle läcka då vet jag inte.. Annars använder jag Ubuntu 15.10 Med gnome3 väldigt trevligt.

Av TObbeSkatt
Skrivet av DaBone:

Ja, men om man använder alla deras tjänster, får de en mer komplett bild av dig... inte sant?

Att de reggar att jag söker på något grafikkort på google, är väl en sak jag kan leva med.. sen rensar jag cookies med jämna mellanrum.

[b]Själv sitter jag med Win7, där jag stängde av uppdateringarna direkt efter installation.. Vägrar få in Microsofts spammeddelanden igen.. så det är Microsofts fel att min dator eventuellt har säkerhetshål.. Använder dock brandväggar och antivirus etc. och har inte märkt något ännu.

[/b]

Och du tror att det är av nu? Grejen är den, det är lite som i hissar.. "snabbknappen"/"stängadörrknappen" funkar till 90% aldrig det är bara för att ge passageraren en känsla att han har kontroll över hissen. I själva verket är det en knapp som inte gör ett skit. Hur tror du ditt val i Windows 7 funkar? Egentligen? Man kan aldrig vara helt 100.. Det jag menar är att hur kan alla tro att W7 är så otroligt mycket "säkrare" än 10? Samma företag osv ovs..

Av TObbeSkatt
Skrivet av henkiii:

Varför vill du sitta på en burk med kända säkerhetshål?

Burken har nog inga säkerhetshål vad jag vet, där emot mjukvaran i den, Men vad menar du jag skall ha? Har ju st nu dualboot med W10 och linux med tanke på att jag spelar då och då måste jag ha en Windows dist. Sen vet jag inte om jag vill kalla det "säkerhetshål".

Av TObbeSkatt

Har själv inga större problem med att google osv vill veta mitt nr m.m.. Där emot kan jag tycka att jag själv ska bestämma när jag skall uppdatera mitt eget system.. har dock blockat de flesta ip/ips/dns:er (Squidguard med egen lista) som är knutna till W10 update samt data flöde, Så vill jag uppdatera mitt system måste jag pausa min Sg, funkar ganska fint faktiskt

Av TObbeSkatt
Skrivet av jOnÄTÄn:

" och är i första rummet tänkt för gamers på en stram budget." Men det lär komma fler lite mer påkostade varianter senare

Ja det jag menar! med tanke på inte xfire eller sli kompatibelt osv!

Av TObbeSkatt

Ganska stilrent ändå, ser dock ut att va någon sorts budgetvariant? Klart man inte skall behöva betala en förmögenhet bara för man vill ha guldtema!

Av TObbeSkatt
Skrivet av Broken-arrow:

Jupp, annars hade många sett sina brev öppnade och klagar sen till kvällspressen Vet inte hur vanligt det granskas brev inom landet, men utifrån bör det vara hårdare koll.

Tycker Australien verkar ha vettig tullkontroll (finns säkert andra länder som också försöker hålla striktare regler)

Okej! Ser faktiskt inga problem alls med det.. väldigt lätt att skicka både pengar och narkotika med post så egentligen inget konstigt att dom vill ha lite koll på det!

Av TObbeSkatt
Skrivet av Sir. Haxalot:

Men nu är det ju så att posten faktiskt har folk som sitter och öppnar och läser igenom alla brev.

Om du inte behöver presentera källor på att Microsoft samlar in information så behöver inte jag presentera bevis på att Posten gör det heller.

Nja dom öppnar la inte alla brev? Dom röntgas först tror jag sedan öppnas en viss mängd utav dom?

Av TObbeSkatt
Skrivet av Haseman:

Öppna upp den och ta ur hårddisken ur lådan och koppla in den i datorn direkt?

Vet inte riktigt om det kommer funka dock... oftast brukar externa hdd ha en hårdvarukontroller, dvs den kommer vilja formatera om disken direkt om den hittar den.. då den inte kommer kunna hålla reda på sektorerna utan denna "controller"

Klart han kan ju testa men svårt att tro det kommer funka tyvärr! (Haft detta problem)