Inlägg

Inlägg som TObbeSkatt har skrivit i forumet
Av TObbeSkatt
Skrivet av pjb:

Tror inte det.

Kontantkort och 3310?

Av TObbeSkatt
Skrivet av franz4:

Kör hellre ubuntu än mint.

Skrivet av mrqaffe:

Det gör inte jag för interfacet är hemskt men strunt samma, det är lika lätt att testa att köra live i vilket fall som helst.

Är la bara att köra vilket som? Samma skit i botten, släng på Gnome3 eller något bara så ser ni ingen skillnad Kanske lite fler uppdateringar till Ubuntu dock :

Av TObbeSkatt
Skrivet av Ericmaster:

På hans står det okänd enhet

Säker på att det är kortet? Kan lika gärna vara typ usb 3.0 som inte har drivare eller liknande... testa att ta ur kortet och köra på den integrerade grafiken och se om hans okända enhet är borta.. är den det... kan det vara något fel på kortet.. är det kvar.. Då lär kortet matas fel eller vara typ helt kasst då datorn inte en hittar enheten.

Av TObbeSkatt
Skrivet av Ericmaster:

Allt är inkopplat och fläktarna snurrar när datorn sätts på

Asså fläktarna på grafikkortet?.. hm hittar ni kortet i Enhetshanteraren? Ligger nog under "Bildskärmskort" eller liknande?

Av TObbeSkatt

Allt är inkopplat? Den lilla "spärren" som håller kortet har snäppt fast? Den har sina 6x2/8x2 pci/pci-e matning? Snurrar fläktarna när ni startar datorn? Hittar ni kortet i "enhetshanteraren"?

Av TObbeSkatt
Skrivet av pjb:

Skulle aldrig lämna ut mitt telefonnummer till Google.

Nä det e klart.. då tar la hus i helvete Vill dom ha ditt nr fixar dom nog det

Av TObbeSkatt
Skrivet av pjb:

Apropå övervakad av Gmail. Så var det faktiskt det som gjorde att jag avslutade mitt Gmail-konto.

Försökte logga in på tunnelbanan på mitt konto för att läsa ett viktigt mejl som just hade skickats. Då spärrade Gmail kontot som de också brukar göra när man loggar in från en ny plats.
Jag fick nog av Gmails paranoia och översittarfasoner. Inte var jag så korkat att jag hade ett Gmail-konto som innehåll något som skulle vara viktigt för någon annan med tanke på Googles användarvillkor. Att då inte själv kunna bestämma säkerhetsnivån på inloggningen utan vara hänvisad till Gmails som bara skapade problem räckte för mig.
Nu kör jag ett annat mail-konto där jag bara blivit utestängd en enda gång på 3 år istället för vid nästan varje platsbyte eller byte av mobil/dator vid inloggningen. Och den gången tror jag det faktiskt var befogat.

Kan du ju dock stänga av, vilket jag har gjort, så att om du försöker logga in via ett "nytt" wifi får du en kod via sms du måste fylla i, eller så kan du stänga av det helt! Skitbra med smsverifiering tycker jag!
Tycker dock det är bra att ha den "paranoida" nivån på just ett mail-konto.. nu vet jag inte något om ditt, men mitt mail-konto anser jag väldigt viktigt!

Av TObbeSkatt

Måste ändå säga att ibland är det lite bra att vara "övervakad" Någon försökte och "halvt lyckades" hacka mitt gmail-konto.. då ansåg Google att det va högs troligt att det inte var jag.. pga av min mobil befanns sig i Sverige och min jobbdator uppkopplat mot en svenskt ip (stod beskrivet i mailet varför de misstänkte denna enhet som befann sig i Indien) så den blocka denna enhet, skicka mig ett mail samt ett sms om vad som hänt!

Av TObbeSkatt
Skrivet av Jonny Myran:

Fast det har du ju: "2 effektiva kärnor som med HT blir 4 kärnor"

Okej lite otydligt kanske men trodde att alla skulle fatta att det inte blir 4 fysiska kärnor... Utan 4 "trådar" Vilket Windows delar upp sina beräkningar på.

Skulle nog ändå kört på i3, tror ingen av dessa processorer kommer flaska till dessa grafikkort ändå, och med take på tight budget finns det fördelar med både låg tdp och lägre värmeutveckling. Samt att har du ditt mobo i 1150 har du i framtiden potential att byta cpu mot en typ i5 eller liknande.

Av TObbeSkatt
Skrivet av Adam West:

8320 är markant snabbare än någon av de i3 som finns att välja mellan, 8320 och dess syskon må inte vara dem bästa cpu:erna men dom levererar ändå bra prestanda per krona.
Sen som flera konstaterat är det stor skillnad på HT och 4 riktiga kärnor. Glöm i3 nu.

Beror helt på vad du skall göra..
http://pclab.pl/zdjecia/artykuly/chaostheory/2015/03/hardline...

[quote postid="15904240" userid="162380" name="TObbeSkatt"]
Men det har jag inte påstått heller?

och med tanke på tight budget på nätagg samt kylning ser jag ingen nackdel med en i3a

Av TObbeSkatt
Skrivet av carlosxbox82:

2 kärnor med HT är inte samma som 4 kärnor https://youtu.be/wnS50lJicXc

Men det har jag inte påstått heller?

och med tanke på tight budget på nätagg samt kylning ser jag ingen nackdel med en i3a

http://pclab.pl/zdjecia/artykuly/chaostheory/2015/03/hardline...

Av TObbeSkatt
Skrivet av solhasse:

@TObbeSkatt: 2 kärnig CPU är riktigt ovärt
Hur ska du få en ett 380 i den budgeten?

2 effektiva kärnor som med HT blir 4 "trådar" mer användbart i en gaming-rigg än en tex 6-8 kärnig AMD med ganska klen kapacitet/core då det flesta spel idag bara använder upp till 4 kärnor (fysiska som virtuella)

ja men typ http://www.inet.se/kundvagn/visa/8982982/2016-01-04

samt https://www.netonnet.se/art/komponenter/grafikkort/amd/sapphi...

Okej priset kanske överstiger med några hundralappar men det kan det vara värt i detta fall

Av TObbeSkatt
Skrivet av solhasse:

@JackeF: Som föregående talare säger. Spara hellre upp mer cash och köp en bättre dator. Måste du så går det dock att få ihop en burk som kommer fungera hyfsat.
Utan windows, utan HDD, möjligen att du borde skippa SSD och bara ta en HDD ist
Tangentbord/mus får du ta nån billig skit, typ;
http://www.inet.se/produkt/v100010/gamingpaket-value#/specs

http://www.inet.se/kundvagn/visa/8982812/2015-12-23

http://www.inet.se/kundvagn/bild/8982812/2015-12-23

Hade nog mer kört på en i3a än någon AMD cpu, sen lägga lite mer pengar på grafikkort, typ ett GTX 960-70 eller ett AMD R9 380 typ?

Av TObbeSkatt

Hade "typ" samma upplevelse med mitt 760 4gb.. Men nu när jag kör sli (hade ett till att börja med) drar korten nytta av i stort sett hela minnesmängden. Som tidigare nämnt så kanske inte kortets gpu orkar rendera/utnyttja mängden, bara en teori dock men tanke på att det blev sådan skillnad när det helt plötsligt blev två gpu:er som skulle använda minnet.

Av TObbeSkatt

Lite rättelse här! OKQ8 har/hade då sämsta dieseln, den används på kusten där det inte brukar bli så kallt.. den är/var utspädd med "miljödiesel/träolja" däremot har Statoil oftast mer "ren diesel" som gör det lättare för kalla bilar att starta. Blandade ihop det lite där i tidigare inlägg!

Av TObbeSkatt
Skrivet av Stainlees:

@TObbeSkatt: problemet är när nyare produkter är billigare men även komplativa så är det ju bätre

Självklart är det bättre! Men kollar man typ på system som Solaris/Sun så funkar det ju inte riktigt på vilken hårdvara som helst, då kan en processor som är gammal vara väldigt dyr pga av detta!

Sen om system är kompatibla med nyare och billigare hårdvara så kör man såklart på det!

Av TObbeSkatt
Skrivet av swenorth1:

@TObbeSkatt: Vilken diesel rekommenderar du som är bra för motorn och sliter minst?

Nu minns jag inte va det va vi kom fram till.. Tror Shell va nog "Bäst" Statoil "Sämst" Sen om du tror din bil kommer kunna gå 10k mil extra har jag svårt att tro. Vet i alla fall att Statoils diesel används oftare upp i landet där temperaturen kan bli mycket lägre.

Dock inga konkreta länkar :/ Minns bara att det va en diskussion när vi jobba på ett Preem-stop i Göteborg så inget skrivet i sten som sagt

Av TObbeSkatt
Skrivet av Q4Rspwn:

Ni som reagerar på Blocket, är ni ofta inne på Ebay? Har själv inte varit särskilt aktiv där, men efter lite letande efter en fin gammal 486:a misstänker jag snabbt varifrån Blocketsäljarna har fått sin inspiration...

"Använd" 60GB Maxtor IDE-disk för 1.600:- och en äldre 70MB-disk för drygt 6.500:- inkl frakt.

Vill man slå till ordentligt och köpa en hel dator får man verkligen spränga kassaskåpet. Bland annat bjuds en Pentium Pro 200MHz "i befintligt skick" för strax över 42.000:-, en klenare 486:a för 33.000:- och en liten server för blygsamma 3.500:- mot en fraktkostnad motsvarande en bättre begagnad 90-talsbil.

Ebay skulle må bra av en osåltavgift i proportion till det tänkta försäljningspriset. Gärna en 10% eller så

Kan tänka i dessa fall är det säkert om företag letar efter specifika äldre delar tex.. vet bara på det stället jag jobbar där vissa vikta system körs på äldre/speciell hårdvara, finns det egentligen inget pris som sätter stopp för ett köp..

Bara det är den produkten man letar efter! Men som privatperson kan det ju inte finnas någon som köper detta

Av TObbeSkatt
Skrivet av 4Filip:

Blockerar ut hela SocialNet kategorien i squidguards blocklista, och allt funkar som det ska på LAN sidan. Själva problemet är att inget blockeras när vi kopplar upp oss via openVPN tunneln.

Aha okej! men har ni valt att den skall köra detta filter (squid) på VPN fliken då? Inte bara på LAN?

Av TObbeSkatt

Vilken "blacklist" har ni addat till squid? Jag vet att min squid slutar funka om jag lägger till en för stor lista.. Blockar just nu tracker, reklam och spyware samt min egen lista med all Windows 10-skit.. Kör dock inte openVPN direkt i pfsense så där vet jag inte riktigt!