Inlägg

Inlägg som TObbeSkatt har skrivit i forumet
Av TObbeSkatt

Har hemma så jag kan styra relä via både fysisk knapp samt ett web-gui hemma, dock måste du ju vara vpn:ad eller liknande till dit nätverk och vet inte hur vpn och 4G går ihop?

Av TObbeSkatt

Är det bara så att du vill hålla en konstant temperatur är det ju bara att använda en tur arduion som Sky90 här ovan sa, men du vill kunna höja värmen lite innan du skall dit typ om jag fattar rätt?

Av TObbeSkatt

https://ifttt.com/ kanske är en sida som skulle kunna hjälpa dig, vet inte riktigt hur du tänkt dig men det luskar du la ut till slut

Av TObbeSkatt

Kolla https://www.m.nu/ finns lite saker du kan hitta där! Tänk på att ett 3G/4G så får du ingen fast ip eller någon bra hantering av portar (vad jag vet) osv, dvs det kan bli lite svårt vpn:a eller hur du nu vill ansluta till den när du inte är där! lycka till!

Av TObbeSkatt
Skrivet av Agustavsson:

Funkar bättre både med Max payne 3 samt batmar origins profilerna, men pharao så kasst optimerat spel! Märks ju att det är en Bethestatitel

Får typ 40-50% användning på mina GTX670 och processorn svettas något enormt på alla kärnor. 3570k @ 4,5 ghz...Det va länge sedan jag upplevde att datorn kändes så trött som i F4..Tråkigt! Spelet är ju roligt men jag stör mig så dant på prestandan.

Samma här... drar jag igång sli till mina gtx 760 4gb så blir båda korten närmare 90 grader, men kör jag med ett kort är kortet ca 60-68 grader.. plus att det ser ut som att spelat är gjort i paint när sli:n är på... (Går ju dock utan problem att köra detta spel med ett gtx 760 i 1920x1080)

Av TObbeSkatt

Annars kör du på något hyfsat moderkort samt en P4 G3220 typ.

Av TObbeSkatt
Skrivet av Xamxu87:

Ingen som vet om det går att köra HyperX fury tillsammans med crucial ballistix sports? Båda är på 1600MHz. Fury har CL10 och sports CL9, vet inte vad det står för dock..
Mvh

Asså ja.. det kommer nog "funka" men man vill helst inte ha olika CL i samma rigg.. då i detta fall CL9 är snabbare än CL10 (väldigt lite man ändå) Är det samma voltage på dom? Vet inte hur det blir om du sätter dina CL9 i tex channel 1 och 3 och dina CL10 i tex channel 2 och 4.

Av TObbeSkatt

Helt klart ett okej pris! Speciellt med tanke på att den är komplett med skärm och allt där till!

Av TObbeSkatt

Testade igår när jag kom hem.. med mina GTX 760 4gb slog på SLI på detta vis.. visst fick bra fps runt 80-90 (bland upp till 110 med fraps) med allt på max (i 1920x1080) .. men helvete va dåligt det skalar/renderar, vissa delar set ut att va gjorda i paint

Edit: Har inte senaste drivrutinen så kan va därför! ska testa ladda ner å se om det gör någon skillnad

Av TObbeSkatt
Skrivet av beh:

5V GPIO och microUSB är samma sak, är det ström dör kör PIen. Är det inte ström där så kör den inte. För att få till det som TS önskar behövs extra hårdvara som kan aktiveras från ett script när PIn stänger av sig så att strömmen bryts och kan sätta på strömmen igen när man trycker på en knapp. Det räcker inte med lite GPIO magik.

Gör ELEC något för att hindra att SD-kortet blir utslitet?

Nej? 5V Får du från microUSB:n som matar pin, bryter du den så dödar du pin direkt, medans på GPIO:n kan du ha om tex spänningen bryts på pin 16 så kör den en shutdown script, lika med starten. Man kan ju ha ett relä som sluter/öppnar på 5/0v så kopplar du in den till pin precis som när du kopplar en av/på brytare.

Av TObbeSkatt
Skrivet av iller:

Han menar kort & gott

USB-porten i hans TV blir strömlös när han stänger av TV.
Därmed dör RPi2.

Men TV har fått fnatt och stänger inte av sig utan startar om. Och då blir det ju ström på USB-porten och RPi2 startar.

Ah okej! Men han borde kunna använda tvn:s usb port och RPi2:ns GPIO del för att kunna stänga av/starta Pin från tv:n!

Av TObbeSkatt

Jag hänger inte riktigt med på vad felet är.. "TV:n levde sitt eget liv och boota om till kodi?" Gjorde tv:n att PRi2 starta om och boota kodi? Har fler os i din pi? Och hur menar du att RPi2 ska "starta" samtidigt som tv:n? Är din RPi2 helt död efter du stängt av/startat din tv?

Av TObbeSkatt
Skrivet av Stefflo:

Om du googlar på hans nummer, är den registrerad på honom eller ett kontantkort? Många som jobbar i mörkret skaffar ett kontantkort som de efter att de fått pengarna avslutar och kastar i soporna.
Jag skulle polisanmäla personen och då du har adress och namn till honom så kan det inte vara så svårt för en polis att åka dit, även om det här i Sverige förmodligen krävs 10 små glada poliser att få det gjort närmaste tre veckorna.

Har du skickat mail till honom så kanske det kan vara ett första steg.
Lycka till och hoppas att det löser sig.

Eftersom han swishat pengar så är det garanterat hans namn han har... Men som tidigare nämnts, kolla om han bor med någon.. Hans konto verka ju ganska seriöst och vad som kan ju faktiskt hända... krockat eller liknande!

Av TObbeSkatt

Raspberry pi 2 och kodi? Löjligt nöjd med min!

Av TObbeSkatt

Kör typ en Ubuntu server med samba, skrivare, ftp kanske? Kan du sätta lite rättigheter osv där! Vad för program/funktioner vill du ha bort? Tror inte du behöver betala för det nej. Är det laptops eller stationära datorer? Kan ju i stort sett konfigurera hur du vill när det gäller Linux.

Av TObbeSkatt
Skrivet av Fastback:

Bra gjort av Elgiganten! Butikens handlande beror dock snarare på att Elgiganten visat goodwill gentemot kunden och inte på att de juridiskt sett varit tvungna att fullfölja avtalet.

Nu ser situationen lite annorlunda ut beroende på om man handlar i butik eller via internet men när man handlar i fysisk butik har inget bindande avtal uppstått förrän butiken tagit betalt i kassan. Priserna på hyllorna ses i avtalslagens mening inte som anbud utan som utbud och ett bindande avtal har inte kommit till skott förrän butiken lämnar accept genom att de tar betalt av dig i kassan.
Mig veterligen finns inget prejudicerande fall angående när bindande avtal uppstått vid handel i nätbutik men utifrån vad jag kan minnas ha läst i anslutning till detta sammanhang torde ett avtal vara för handen när butiken lämnar en icke-automatiserad orderbekräftelse (inte att likställa med en beställningsbekräftelse) och om inte då i vilket fall när en vara levererats.

Ja det är klart! Lite skillnad på pris med på en datormus och en laptop kanske, men om dom nu tar tillbaka din dator.. ska dom sälja den vidare då som begagnad eller "fyndvara"? För du lär ju öppnat kartongen? Vinner dom ens något på att häva detta köp? Aja hoppas du får behålla datorn i alla fall.. tror både du och Elgiganten kärnar på det i längden!

Av TObbeSkatt
Skrivet av Fastback:

Källa/källor på det?

Inte direkt källa men varit med om liknande själv på Elgiganten när jag skulle köpa en mus, Det satt i vilket fall fel pris i butiken, när jag hänvisade till priset som stod vid hyllan, fick jag varan för utsatt pris. Samtidigt som dom tog bort denna skyllt.

Så svårt att tänka mig att dom skulle ringa upp och försöka häva en affär som redan skett?

Av TObbeSkatt
Skrivet av Ahmatoo:

Jag betalade 2990!!!! Och enligt de så har det blivit fel !!!

Skickades från m.sweclockers.com

HAHA! Bara att gratulera! Du har gjort en grymt bra deal då! Nä dom kan ej häva det, deras fel, du har betalt! Va nu extremt nöjd med din nya dator

Och angående upplösning+Photoshop så "duger ju den upplösning du har nu, är det på lite högre/seriös nivå är det ju bara att köpa en http://www.inet.se/produkt/2303630/benq-22-gl2250#/specs då du fortfarande kommer undan med ett bra pris!

Av TObbeSkatt
Skrivet av AkUs:

Haha ja, sjukt bra deal. Blir 2990:- i kassan. KÖP!!!

Det blir 4999;- tror den gått på runt 6k innan, 2990 hade varit för bra för att vara sant?

Av TObbeSkatt
Skrivet av Ahmatoo:

Hej och tack för era svar.
Jag hade tänkt mig att ha den till surf,Office paket, kanske till att spela cs.

Framför allt Och som är viktigast Photoshop .
Jag designar jätte mycket . Kommer att ha redigerings program.
Med vänlig hälsning

Skickades från m.sweclockers.com

Då skulle jag nog säga att denna duger gott och väl! Nu när den även är prissänkt!