Inlägg

Inlägg som Sekau001 har skrivit i forumet
Av Sekau001

Sådär ja! Slängde på lite ny kylpasta och en lite mer aggressiv fläktkurva. Nu ligger kortet runt 70c i load.

Av Sekau001

Fett! Helgprojekt, blir att bunkra med bärs för att fira eller sörja. Tack

Av Sekau001

@kettu92: Var min gissning också efter lite googling men läste att det var relativt ovanligt. Är det svårt att byta?(beror kanske på gpu modell)

Av Sekau001

Cpu:n ligger runt 70 vid load och 35 idle. Gpu ligger runt 35 idle. Chassist är relativt kallt, har ingen mätning på det men har varit inne med handen och känt

Av Sekau001

Grafikkort 90+ grader, ca 70% power usage.

Har lite problem med mitt Gtx 770. Kortet är inte överklockat men ligger ändå på 90+ grader i bf4, squad etc. power usage ligger runt 70%. Har blåst rent kortet runt fläktarna men det gör ingen skillnad och fläktarna snurrar för fulla muggar. Börjar få slut på idéer om vad som kan vara problemet. Har för övrigt 3 chassifläktar som matar in (och ut) luft ur burken. Nån som har några förslag?

Mvh

S

Av Sekau001

Menar du legalt? Ja det är från dream spark då jag studerar på Ltu

Av Sekau001

Japp, inget händer.

Av Sekau001

Inte admin på windows 8.1?

Tjena, installerade en fräsch 8.1 pro igår. Problemen började direkt, jag kan nämligen inte ändra några inställningar då jag tydligen inte verkar vara admin? Den frågar hela tiden om lösenord för att ändra inställningar så som språk osv men det kommer inte upp någon ruta där jag kan skriva in ett lösenord, jag har inte heller valt att ha lösenord när jag loggar in så jag vet inte riktigt vad den frågar efter? Har kollat och det finns bara mitt konto på datorn.

Ett annat problem är att jag inte kan stänga av datorn! Den stänger av i 3-4 sekunder sedan startar den sig själv igen. Jag har läst att det kan ha något att göra med fast boot men jag kan inte stänga av detta för att det kräver admin lösenord...Finns det någon lösning eller är det bara att ominstallera som gäller?

mvh

seb

Av Sekau001

Hilfe! Skärmen blev svart

Tjena!

Datorn stod på och gick efter ett tag ner i viloläge, den vaknade aldrig...Ingen videosignal står det på skärmen, har startat om men det hjälpte inte. Någon som har en idé om hur man fixar det här?

grafikkort gtx 660 2mbit
Processor - AMD phenom black II X4 955 Black edition
Moderkort - ASUS M5A97 LE R2.0

Mvh

Seb

LÖST!

Grafikkortet glappar i kontakten med moderkortet.

Av Sekau001

Det är just det att jag har så mycket på den gamla disken att jag inte vill formatera den. Kanske blir en SSD i stället då. Problemet med dubbelinstallation kvarstår dock.

Det är väl så att det inte finns en uninstall för bara windows? Tänkte att man borde kunna installera Win på den nya SSd´n och välja den som Boot sen att det finns ett Windows på den gamla borde inte spela någon roll? Blir bara lite värdelöst utnyttjande av HDD´n

Av Sekau001

Windows på två HDD men samma dator?

Tjena!

Jag har en HDD som nu börjar bli lite full samt att den endast är 5400 rpm. Jag tänkte köpa en ny SSHD. Frågan blir nu om jag kan installera Win 7 på den nya SSHD´n utan att formatera den gamla? Det blir alltså samma Win 7 installerat på den gamla HDD´s som den nya SSHD´n, funkar det?

mvh

Seb

Av Sekau001

Behöver steg för steg hjälp hur man installerar ssd + "vanlig" hdd

Hej!

Ska köpa en ssd i månadsskiftet tänkte jag. Tänkte be om lite hjälp om hur man bäst använder 2 lagringsenheter, jag har aldrig haft det förut. Vad ska man tänka på? Jag har win 7 och tänkte köra det på ssd´n, behöver jag då avinstallera windows på den gamla hdd´n? Ja ni förstår, lite nybörjarfrågor helt enkelt.
Skulle vara super om någon skulle kunna lista stegen!

mvh

seb

Av Sekau001

Jupp...kollade noga i sockeln, där har vi en pin som är tilltuktad. Inget och göra åt nu va? Någon som har ett 1156 mobo dom vill sälja?

Av Sekau001

Hjälp med Bios / tror jag

Hej!

Jag köpte ny processor förra veckan utan att riktigt titta noga. När jag tagit bort den som satt i ( en i3) såg jag att min nya ( en i5) inte passade. Jag hade helt enkelt en 1156 socket och köpt en 1155 processor. Jag satte då tillbaka originalprocessorn, satte tillbaka fläkten och anslöt datorn igen till nät och skärm. Nu börjar problemen - jag får ingen bild och alla usb och troligen alla anslutningar är döda. Fläktar för processorn och graffekortet snurrar och man hör att datorn är igång men jag kan inte få något att fungera. Har resettat cmos utan resultat både med pin som man flyttar samt tagit ur batteriet. Det känns om om jag har missat något för jag har slut på idéer. Hjälp!

mvh

seb

Av Sekau001

När man kör Gpu-z eller dxdiag så står det "Geforce 7600gt Agp 4x (körs i pci mode)"
Står även i enhetshanteraren att kortet är inkopplat på pci slot 3 vilket inte stämmer, har öppnat datorn och det står klart och tydligt "AGP 1"

Allt är väldigt skumt, är därför jag är här

Av Sekau001

Problem med Pci mode

Hej!

Har problem med att mitt geforce 7600gt körs i pci-mode med väldigt nedsatt prestanda som följd. Har nu fått slut på ideér och ber om hjälp! Vad kan orsaka detta och hur får jag fason på mitt kort?

Nyligen ominstallerat Windows men inte med recovery cd (den försvann för år sedan)
Intel chipset
Asrock moderkort (tror jag)

Av Sekau001
Skrivet av Jonssown:

Vad är tempsen på grafikkortet under Furmark då?

Ligger mellan 51 och 71, om man kör flera test i rad ligger den mellan 60 och 71

Av Sekau001
Skrivet av Jonssown:

Testa dra igång en Furmark och kolla om kortets användning går upp.

Done and done...Fick samma resultat som alltid, 8 fps och 0% gpu användning på 1024×768 med allt avstängt.

Kan det inbyggda kortet ställa till det för mig, även om jag har disablat det. Får inga varningar om någon konflikt.

Av Sekau001

Nu har jag testat en mass drivrutiner både äldre och de nyare, inget funkar. Har kört lite andra 3d benchmarks och alla säger samma sak, väldigt dålig fps (ca 8-9 fps i ganska enkla tester) och 0% gpu användning.

Surfa och dylikt går hur fint som helst men när det krävs så verkar det som om kortet vägrar "jobba"
Om det inte är drivrutinerna kan problemet sitta i tex BIOS?

Av Sekau001

Lite nybörjarfråga kanske men kan drivrutinerna "döda" ett kort såhär? Borde de inte vara testade. Ska testa äldre drivrutiner i kväll.

Är det inte konstigt att kortet visar bild men inte utnyttjar ens en bråkdel av sin kraft?

Lite orolig för att det kan vara något annat. Då kanske det inte hjälper att tjacka nytt kort, kasta pengar i sjön.