Inlägg

Inlägg som Azpol har skrivit i forumet
Av Azpol
Skrivet av TMG:

850 Pro är såld via PM. Skulle kunna tänka mig att sälja en till om jag får 800 kr för den också, alternativt byte mot någonting annat.

Bjuder 1700kr för 850 + båda crucial setten

Av Azpol

4780 varmhyra för 24kvm i Helsingborg. Blev färdigbyggt vid årsskiftet och har egen tvättmaskin

Av Azpol

350 + frakt för minnena

Av Azpol

400 + frakt för minnena

Av Azpol
Skrivet av donpipino:

Vet inte om det är riktigt rätt tråd för detta, men eftersom det handlar om C:S så chansar jag (Hänvisa gärna till rätt tråd annars)

Har haft spelet sedan launch mer eller mindre och det är fantastiskt kul. En lite jobbig grej är dock att när staden blir större och man får runt 100k invånare börjar spolningen gå segare, till slut så har spolningen ingen verkan alls, utan det går lika snabbt på alla hastigheter. Har googlat lite och det beror tydligen på att spelet spolar så snabbt som hårdvaran klarar av, så nu till min fråga.

Är C:S ett tungt spel för grafikkortet eller processorn? Har en i5 3450, 8 GB RAM och ett GTX 960 för tillfället. Ska köpa en i7 6700k i höst, kommer spelet gå märkbart bättre av det eller kommer grafikkortet flaskhalsa?

Det är cpun som tar mest stryk när du kommer upp i den mängden invånare. Sitter själv på ett 660ti och det hänger med utan problem. Ett enkelt sätt för dig att kolla är ju att starta aktivitetshanteraren och kontrollera där om cpu användingen är hög eller inte. Sen om du använder mycket assets kan det vara bra att ha mera RAM. Har 16GB och det räcker inte.

Skrivet av fieskmask:

Nej, pumparna är långt ifrån förorenat vatten, brukar bygga det så redan från början.
Har bara haft problem med lik i princip, fick dock bygga om vägarna rätt mycket på en map, blev bättre men finns ju bra mycket andra lösningar.

Några tips på bra highway bygge och stadsbygge? Man vill ju inte riktigt ha lastbilar i området och gärna separerat på industrier, boende och kontor, eller blandas det en del?

Boende, affärer och kontor kan blandas men det viktigaste är att man inte har för mycket affärer nära varandra utan bra vägnät då det kommer vara mycket trafik där då.

Av Azpol
Skrivet av Casgar:

Hade du skippat förhandsbokningen om du vetat vad du vet nu? Med tanke på att det var gratis ursprungligen så ser jag det mest som en trevlig bonus. Hade det kostat håller jag däremot med om att det borde stå beskrivet.

Nä det har du väl rätt i att jag inte hade skippat förhandsbokningen bara för att några parker skulle bli tillgängliga för alla senare.

Citat:

Jag skulle gärna vilja se lite bilder på allas städer, men vet inte om det är okej då mina bilder jag postade tidigare i tråden blev borttagna av någon okänd anledning. Kan tänka mig att det kanske berodde på att sidan blev för seg att ladda med många högupplösta direktlänkade bilder. Någon moderator som har insikt i det hela?

Här en vecka gammal bild på mitt pågående projekt. Tanken är att hela den stora ön ska bli bebyggd vilket borde gå innan building limit händer. Har byggt ut med skyskrapor till vänster om motorvägen och till höger med mer europeiska byggnader men har inte tagit någon bild på det. Kommer kanske lägga upp en senare idag.

http://i.imgur.com/e33RTPR.jpg

Av Azpol
Skrivet av Cenorida:

Det är ju klart att achivements blir inaktiverade när du använder mods. Det jag syftar på är att enbart 4,4% har lyckas uppnå en population på 100k utan fusk.

100k är ändå en rätt stor stad så att bara 4,4% har uppnått det är inte förvånande för mig. Dessutom är det nog rätt få som inte använder några mods så det påverkar en hel del.

Citat:

Besviken, har köpt något som sedan har kommit att bli gratis =/

Man betalade inget extra för pre-order men jag håller med om att det är lite tråkigt att det blir tillgängligt för alla. Något borde man ändå få om man gjorde en pre-order.

Av Azpol
Skrivet av Jäger:

Ok, det låter ju lite oroväckande, vad har du för processor?

Beror också väldigt mycker på hur många mods/assets du tänker ladda ner. Trafikmods som traffic++ drar väldigt mycket på cpu medans andra drar mindre. Assets är mer gpu krävande om de är väldigt detaljerade och om du har många kan du räkna med att det kommer använda mycket av ditt RAM

Av Azpol

Tangentbord: Asus Transformer Book T200TA-CP001H
Resultat: TE QUICK BROWN OX UMS OER TE LAY DOG

Av Azpol

550kr och hämtar i Helsingborg

Av Azpol
Skrivet av Gustav.Henrik:

Nej? Att det är 5 gånger större i två dimensioner än simcity 5 gör fortfarande inte att det är stort, tyvärr. Tycker det känns ytterst begränsat och många tycker likadant och hoppas på att 9*9 modden kan börja fungera igen.

Nu ska det fungera igen med 81 tiles, iaf som beta. http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=576327847

Av Azpol
Skrivet av Gustav.Henrik:

Hur är det med mapsize just nu? Fungerar 64 tiles modden fortfarande? Vill verkligen ha spelet men bara om man är garanterad minst 25 tiles och helst 64.

25 funkar men jag är inte helt säker på om 81 gör det.

Av Azpol
Skrivet av carlbanan:

Om man tänker sig att prova detta ändå, trots att man har en dell Xps 13 med intel hd5500 (hittade ett Youtubeklipp där nån kör spelet på en sån maskin). Vilka addons är absoluta måsten att fixa innan man börjar?

Just nu är det inte många som fungerar så jag skulle rekomendera att du börjar utan dem och sedan kollar runt lite när de blir uppdaterade

Av Azpol

Jag gillar kartan! Det jag skulle vilja ändra på är valet av starting area. Om man inte låser upp fler områden direkt alt. kör med oändligt med pengar i början är det svårt att få till en snygg/bra lösning på korsningen där.

Av Azpol
Skrivet av Imaculent:

Helt klart inte värt priset.
Om man gör det bästa grafikkortet förstår jag om man brer på prislappen rejält men det där tangentbordet..? Nä

Nya premium modeller är sällan prisvärda

Av Azpol

Ser bra ut! Kan ta och testa den någon dag i veckan

Av Azpol
Skrivet av MiN!m3_Linne:

Dettas som är European buildings?

http://i.imgur.com/5fnltCQ.jpg

Går det att slå av?

Skrivet av Xyze:

Europeiska byggnader finns bara på de nya kartorna. Om du vill köra med de vanliga byggnaderna måste du ta en gammal karta. Om det nu inte finns en mod som fixar detta. Det vet jag inte.

Finns nu en mod som gör att du kan sätta på/stänga av European buildings på vilken karta som helst.
http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=456408505&searchtext=european+buildings låser upp för kartor

http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=466158459 Låser upp för olika distrikt så att du kan få European inom ett distrikt och vanliga på ett annat

Av Azpol
Skrivet av Arazand:

@Klapparen: Vad jag har märkt är spelet mest krävande för CPU'n. Grafiken drar inte så mycket prestandad, särskilt inte på låga inställningar. (det är faktiskt inte heller så stor skillnad mellan lägsta och högsta grafikinställningarna, det är först när du börjar leka med moddar som det sticker iväg väldigt snabbt)

Min rig står i signaturen och kör spelet hur bra som helst.

Glöm inte att moddarna gärna käkar upp allt RAM-minne också om man har lite för många. Min ligger nästan uppe i 4GB nu. Kanske inte det största problemet men kan vara värt att tänka på ändå.

Av Azpol
Skrivet av MiN!m3_Linne:

Nån som sett om "kapsylskrapan från Shanghai finns på Steam Workshop?

http://static.thousandwonders.net/Shanghai.World.Financial.Ce...

Yes den finns på workshop men jag kommer inte ihåg vad den heter.

Av Azpol
Skrivet av dabo86:

Finns det någon anledning att ha mer än en bussdepå?

Skrivet av alex5555:

Du får fler bussar antar jag, och det kan nog behövas när du sätter ut fler linjer eller märker att bussarna är fulla.

Skrivet av GaMeR2K5:

Jag undrade det samma... 63 bussar används nu enligt bussdepån. Kör 100% budget på allt. Sätter jag ut fler bussdepåer så visas "0 buses in use" på den nya. Dock ändras det när man placerar ut fler hållplatser.

Spelar ingen roll heller vart man placerar ut bussdepån i staden? Ser inte ut som att bussarna lämnar linjen någon gång sedan de tagit sig fram till den.

Skrivet av simon253:

Det är inte så att det inte finns någon busslinje kopplad till depån så därför spawnar inga bussar?

Finns ingen anledning att sätta ut flera. Har du satt ut en täcker den alla bussar du kan behöva.