Inlägg

Inlägg som jagarne har skrivit i forumet
Av jagarne

Jag sitter nästan alltid vid en strömkälla och spelar en hel del. Jag tycker inte att bytena mellan den integrerade grafiken och grafikkortet går helt smidigt. Om det inte går så må det vara hänt.

Appropå något annat, sen jag bytte från 4 till 16 gig RAM har allt gått snabbare men nu har jag börjat få bluescreens, som jag tror kan ha med detta att göra. Jag ska meka runt lite i detta och om jag kommer fram till något kommer jag skriva här. (Om jag inte missminner mig var datorn aldrig tänkt att hantera mer än 8 gig RAM, så det känns väl troligt att felet sitter där).

Av jagarne

God dag allesammans. Jag köpte denan datorn i somras och har nu uppgraderat från 4 till 16 gig ram. Redigt skönt om man sitter och spelar eller mekar, även om jag inte ser hela prestandan.

Lite på ämnet. Jag vill kunna helt stänga av den integrerade grafiken och alltid ha grafikkortet igång, men som den hobby-tummen-mitt-i-handen-person jag är har jag ingen koll på om och i så fall hur detta är möjligt. Finns det någon som kan upplysa mig därute?

Av jagarne

Jag tror frågan som försäljaren valde att förstå den och svara på var " Finns det ett tak för hur mycket jag kan ladda ner per månad, varpå jag inte har med datatrafik?"

Av jagarne

Ledsen om jag bumpar en död tråd, men detta kändes som rätt ställe. Jag ska teckna fast internet för min nya lägenhet i Umeå. Jag har tittat runt och undrar vilka (om några) leverantörer som inte lämnar ut IP nuförtiden. Kan jag ta listan som är i första posten som rättvisande?

Av jagarne

Tjena, härom veckan köpte jag denna fantastiska datorn från dustin och är i det stor nöjd. Jag är verkligen ingen wizz kid på datorer så därför ber jg om hjälp i denna tråden. (Ja, jag har läst igenom den innan)

Jag smällde i lite windowsuppdateringr (som man gör) och nu så är det en som till synes inte funkar. Varje gång jag ska starta datorn så börjas uppdateringen konfigureras, den kommer till 15 procent och sen fastnar den. Då startar den om sig och lägger processen på nästa uppstart (...då det givetvis inte heller funkar)
Vad kan jag göra åt detta?

Avast antivirus använder jag, och när jag ska uppdatera virusdefinitionerna så laddas det i ca 2-3 sekunder och sen kommer avast till filen prod-ais.vpx och säger att filen är trasig. Detta känns ju dodgy och fel. Vad kan jag göra för att fixa detta?

Och i en vidare fundering, vilka av alla lenovos program behöver man för att datorn ska rulla på mjukt (t ex mjukvaran till fingeravtrycksläsren som öppnar program känns rätt jävla onödig)

Tacksam för svar

Av jagarne

Om inte kostnaderna är för höga, orimliga eller hemska för att ni ska kunna teckna avtal kan ni inte hävda att de är för hemska för att betala - ens moraliskt.

Säger ni okej till något och ångrar er när ni har använt upp detta något är det synd om er, gott folk.
Varför ska tele2/telia/3/aftonbladet/ebba grön eller vem ni nu har som leverantör betala något som helt och hållet enbart endast i all mening till hundra procent bara är ert fel?

...skulle dom göra det skulle det förövrigt innebära vinstbortfall som måste tas igen på konsumenter som sköter sig.
Kan du inte betala kostnaden så gör inte köpet!

Av jagarne

Alltså. Skulle jag köpa en gaming-laptop (att döma från tillverkare såsom Alienware, falcon NW och Deviltech så finnsd et ju i alla fall ett segment för det) skulle det nog inte bli Razers dator.
Jag skulle gärna ha en portabel gaming-rig. Men då handlar det inte om 2 timmar ute i solen vig götaplatsen - Jag fyttar mig mellan kratkällor. Och då är 2 kilo mer inte ett problem. Men bristande prestanda och _värmehantering_ är helt oförlåtligt.

Och ang. pekskärmen har den säkert nån nytta. Men inte inom gaming. Jag vill inte behöva titta ner (och bort från hea skärmen i övrigt) för att se min minimap. Och jag har knappar på mys och tangentbord nog för alla keybindings.

Vad jag hade velat se istället (om man inte räknar ett billigare pris som alternativ) vore något system för fläktar (det är ju trots allt en gamingdator, om vi ska tro razor) och annat bös direkt via hårdvara.

Av jagarne

HP Envy 14 - problematisk

Tja! Jag är nöjd ägare av en fuijitsu men min tjej sitter på en HP envy 14 och önskar höra era råd om sin dator.
(härifrån skriver hon)

Såhär.
Har en HP Envy 14 med i7-processor, ja ni vet den där datorn som blir förjävla varm och skön, men det är egentligen inte det "riktiga" problemet.
Förut, då jag har spelat alla typer av spel (främst LoL dock), har FPS:en sjunkit som en bajskorv efter 1 månads förstoppning. Det vill säga, ganska snabbt. Så, när har den sjunkit? När jag har råkat komma åt adaptern och det inte har varit en strömtillförsel. Direkt efter att jag har pluggat in sladden ordentligt har FPS:en återställts.

Igår förlade jag min adapter. Den var på 18.5 V output. Min käre far hämtade en ersättare på sitt jobb som lyckligtvis passade, var av just samma märke (HP) och fungerade. Den enda lilla skillnaden var att denna nya sladd har en output på 19 V.

Testade att spela LoL nyss, och det var hemskt. FPS:en skiftade som på knark och nu spelade det visst ingen roll huruvida den var inkopplad eller ej. Testade att ändra inställningarna i spelet och det hjälpte inte. Testade att gräva runt i avancerade energialternativ och tror mig ha prövat allt.
Wat do? Vill inte punga ut 500:- för en identisk sladd när denna nya BORDE duga. Har jag missat något?

Av jagarne

Bara jag som tror EU-spitten kommer bli okay? Bättre servrar och sådär... I och för sig får vi alla greker och ryssar (som i min empiriska studie visat sig vara sämst i spelet) men vafan, lira premade med nordbor då!

Jag spelar helt okay och ligger på lvl 30 om ni vill lira...
jagarne

Av jagarne

Detta kanske är relevant för mig... Ska skaffa en 1 tb till min laptop som är vad jag använder mest. Jag har tittat på seagates consellation 2 men den är fasligt dyr och ska vara lite väl tjock har jag hört...

Av jagarne

Tja, du kan ju börja med ditt gamenick, vilken server du spelar på och om du spelar 3v3 eller 5v5.

Sen kan det ju vara en idé att lägga upp info om hur seriös klanen är, vilken ELO folk ska ha och vad som väntas av den som ämnar vara med.

Av jagarne

Okej, då är det DDR2 som gäller. Tack.

Nej, den används flitigt till både spel, musik och vardagsärenden och jag känner att för det behöver jag min dvd-läsare. Hade SSD funnits som större och inte fullt så dyra val hade jag givetvis skaffat en sådan.

Av jagarne

Uppgradering av min fujitsu amilo pi 3560

Ja, rubriken säger väl en del.

Jag ämnar uppgradera min hårddisk och mitt RAM på denna dator (Fuijitsu amilo pi 3560) och vill kolla av med lite kunnigare människor så jag inte är helt ute och snurrar baklänges.

Jag hade gärna bytt ut min processor, som på papper är en 2.2Ghz dubbelkärna (t4400)... I praktiken vet jag inte hur mycket jag får ut av den, och jag hörde ryktas på internet (från en osäker källa) att realvärdet ska vara betydligt lägre.

Processorfrågor:
Går den att uppgradera? (Jag är av förståelsen att det går det inte)
Är den såpass dålig som jag hört sägas?

RAM
Jag har just nu 4 gig DDR2-ram och funderar på att uppgradera till det dubbla, vilket är max. Har 2 socketar, och om min dator stödjer det skulle jag gärna köra i DDR3 när jag ändå är igång.

RAM-frågor
Vilka värden/specifikationer måste jag ha koll på när jag pluggar i RAM?
Är det värt att (om jag kna) gå från DDR2 till DDR3, eller är det en knappt märkbar prestandaökning?

Hårddisk.

Nu när spotify inte längre ska vara gratis tänkte jag köra winamp på min bärbara (istället för min stationära) och ha plats för min (fullt legala) musik på den burken. Då vill jag ha en hårddisk på i alla fall 1 TB, som skriver i 7200 eller bättre (det är egentligen bara nåt jag bestämt, för skillanderna mellan de olika farterna har jag ingen koll på. Min nuvarande ligger på 5400 och jag skulle vilja att den vart snabbare)ors kompabilitet kväver den högre prestandan vill jag att någon "okej"-ar den.

Jag har funderat på denna disk, men i och med att den kostar en del och jag var osäker på hurvida min dators kompabilitet kväver den högre prestandan vill jag att någon "okej"-ar den:

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=789849

HDD-frågor:

Är disken jag tittar på ett bra alternativ för min dator?
Hur viktigt är egentligen cache-minnet?
Kommer jag få problem med strömförsörjningen eller att koppla in denna i min bärbara?

Och ja, har jag missat något? Tack på förhand ////Jagarne

PS. Hittade en rooster över min dator, men då jag inte är införstådd kan ajg inte säga att jag förstod allt för mycket av den. Kanske hjälper er mer:
https://globalsp.ts.fujitsu.com/dmsp/docs/ds-amilo-pi-3560.pd...

Av jagarne

Vad ska du ha datorn till? Jag kan säga att det ser ut som ett trevligt paket för vad jag använder min dator till, men det säger å andra sidan inget om hur den funkar för dig.