Inlägg

Inlägg som Pandrone har skrivit i forumet
Av Pandrone

Måste fråga, brukar det vara dödliga strömmar det rör sig om?

Av Pandrone

Bra svar du fått i denna tråden :rolleyes:.

Hjälper dig gärna men jag har svårt att tyda din fråga faktiskt, om du frågar var tempsensorerna skall sitta på hdd och cpu (om du själv skall sätta dit några), så sätt den på CPUn, antingen under cpu eller bredvid kärnan. Hårddiskar brukar ha interna temperaturdioder som du kan läsa av med hjälp utav ett program vid namn Dtemp.

Du hittar Dtemp i Sweclockers Filarkiv, en direktlänk: http://ftp.sweclockers.com/index.php?action=list&dir=Systemöv...

Av Pandrone
Citat:

Ursprungligen inskrivet av HubeRt
Alla vatten pumpar till avttenkylningar är akvarie pumpar.

Med betoning på Alla. Nämen finns massvis med andra pumpar man kan använda som inte är akvariepumpar...

Om du enbart skall kyla processorn med din vattenkylning och du har små avstånd från pump->radiator->block så skall det nog gå att använda den minsta pump du hittar hos butiken :). (Jag har själv ingen stor erfarenhet av vattenkylning men kan tänka mig att pumpen inte behöver vara den största.)

Av Pandrone
Citat:

Ursprungligen inskrivet av pytonOrm
Lady kanske vill ha prometeia bättre än vapochill iaf

Beror på vilken vapochill du jämför med. Om du jämför med SE, PE, XE och dem så är prometeia bättre men om du jämför med LS så är de lika bra.

Tänk på att Chip-con/Nventiv (företaget som gjorde Prometeia) har gått i konkurs därför finns det inte så mycket tillbehör till dessa maskiner längre. Och att få maskinerna lagade på garanti kan vara svårt (inget jag vet men antar eftersom butikerna antagligen får stå för garantierna själva. Dvs Nventiv lagar dem inte längre ifall de går sönder.)

Av Pandrone
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lonefox
Borde man inte kunna fylla på flytande kväve istället för arcton i ett Vipo?

Hmm, skall man tolka den meningen som att du vill fyllla på N2 (kväve) i en Vapochill eller liknande utrustning? Svar: Nej det går inte, kompressorn går garanterat åt helvete (om inte resten också gör det före.) Trycket kommer bli så högt att något kommer gå sönder. Nitrogenen kommer inte kunna kondensera i ett vanligt enstegssystem.

Tolkade det som att du ville hälla i flytande kväve i en vapo iaf eftersom Arcton är INEOS Fluors varumärke för HCFC köldmedier såsom R22 :).

Av Pandrone

Jag hade ju dock inte kallat det stabilt om man kan köra en superPI runda och sedan kraschar systemet istället för att köra 6ghz snabbt och ta en screen. Dessutom så benchar/benchade macci säkert den i runt 5800mhz. Aja, lycka till med dina resultat :).

Av Pandrone
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Noremal
Visst, häftigt, jag håller med...men det går ju inte att göra nånting vettigt med den ju! iaf om man inte kan köra den mer än ett par timmar.

Det handlar absolut inte om timmar en sådan maskin kan vara igång, troligen hade den kraschat efter några minuter. Men visst, egentligen ingen poäng med bencha sådär, men kul är det :).

Av Pandrone

Suomalainen Sisu

Mycket trevligt resultat de har fixat fram :).

Av Pandrone

Köpte min på Bauhaus för 199kr (vet inte märket) men den duger väl till att använda i skolan iaf :).

Om den skulle gå sönder så är det 1års garanti ändå :D.

Av Pandrone
Citat:

Tänk er själva att sitta på ett lan brevid en starkt blå lysande låda!

Jag hade blivit sur på dig om jag satt bredvid dig. Du hade förmodligen tyckt det var coolt själv men andra hade nog stört sig på dig ;).

Citat:

Finns det något som man kan göra så att lysrörena blinkar i takt med musiken man spelar?

Det på ett lan hade nog fått folk att slita håret av sig(iaf sådana personer jag är på lan med).

Citat:

Målet är att göra lådan så irriterande som möjligt på ett lan lol..

Med dina ideér har du lyckats halvbra iaf ;).

*Hint* Du behöver massa högljudda fläktar typen Delta, Sunon eller Vantec Tornado ;).

Edit: Och ja, har för mig att exempelvis Sunon har sådan musik-styrning i sina inverters. Men då är det musiken som hörs, dvs den reagerar väl på tryckvågor eller något liknande.

Av Pandrone

Verkar en aning tungt (för min smak då). Plus att det är lite dyrt, med tanke på att nätagg inte följer med.. Men annars verkar det vara ett toppenchassi :).

Av Pandrone

Kort svar: Ja det går att bygga. Krävs nog att du läser på lite om hur det funkar osv innan du ger dig in på det. Kan posta lite länkar in a momento.

Matnyttiga länkar:
www.refrigerationbasics.com
www.teampuss.com (deras forum)
www.xtremesystems.org (deras forum)
www.techsweden.org (deras forum)
www.xtremeresources.com (deras forum)

Men det bästa du kan göra är nog att ta en sväng till lokala biblioteket och låna en bok :).

Som du säkert vet så kostar det pengar att bygga en "homevapo", du behöver lite delar utöver det som finns i kylskåpet/frysen och diverse verktyg.

Något du behöver veta så svarar jag gärna (förutsatt att jag kan svaret ).

Mvh, Tomi

Av Pandrone

Fungerar säkert det dära, men frågan är om det fungerar bättre än en vanlig radiator.

Skulle inte tro det faktiskt. Idén är däremot bättre som värmeväxlare till annat.

Vilken diameter hade du tänkt ha på kopparröret som är innuti? För allt över 3/8" är hyggligt svårt att bända själv.

Av Pandrone

Hemmabyggd kompressorkylning om man kan bygga det, annars en begagnad prometeia/vapochill :). Om du nu vill ha kylning som bara räcker en stund som jag antar Pytonorm syftar på så är det Flytande kväve eller Torr-is som gäller.

Av Pandrone

Tycker faktiskt det ser helt ok ut :). Mycket finare än de gamla varianterna. Damier eller vad den sista av Xaser3 chassina hette :D.

Av Pandrone

Värmepaket från en bil som passar dina önskemål är garanterat billigast :).

Av Pandrone

Jovisst, men funkar det så funkar det :). Om du ändå inte skall överklocka så är det lungt (eller du hade kanske tänkt göra det?).

Av Pandrone
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mr_Lazy
bara det att det är ett jävla jobb att skapa och hålla vakuum, och det låter massor

Skapa vakuum: inga problem. Hålla det tätt: det går med lite tålamod

Att det låter? När du väl dragit vakuum i lådan en gång så låter det inte längre.

Av Pandrone

Ditt ljudkort kommer dock inte orka driva din elita baslåda. Köp en receiver eller slutsteg först, sen kan du börja tänka på baslådor osv :).

Av Pandrone
Citat:

Ursprungligen inskrivet av zie
Pandrone, alla förstärkare klipper om du belastar dom för mycket. Jag vet inte riktigt vad det är för högtalare. MDS = Billjud? men du skrev att diskanten och mellanregistret var dåligt och antar att det är en trevägshögtalare för hemmaanvändning. Som du säkert vet så har högtalaren ett växelströmmotstånd (impedans) vanligtvis 4 eller 8 ohm. Detta är ett medelvärde. Billigare högtalare kan ha element som har en impedans som varierar mycket med frekvensen (alla element gör detta olika mycket). När impedansen blir lägre kommer det mer ström från förstärkaren vilket gör livet jobbigare för den och den börjar klippa. Detta tillsammans med en hög volym kan ganska enkelt få högtalare att gå sönder.

Högtalare går nästan aldrig sönder av en ren signal, desto krafigare förstärkare du har desto bättre (då snackar vi riktiga watt från riktiga tillverkare typ HK, NAD osv.) Desto svagare förstärkare du har desto större chans är det att du skadar högtalaren.

Förstärkaren/Slutsteget har inte varit belastat för mkt. Detta "vet" jag för att det är ett PA-steg som har VU-Mätare som visar effekten ut. Denna får aldrig gå över rött, och jag har varit mycket nogrann med att inte gå över röd bemärkning. Vid full effekt (dvs precis under det röda) så ger steget ut 250wrms(8ohm).

Har en fråga, eftersom detta delningsfiltret enbart spelar bas just nu så kan jag väl använda ett filter som jag fick med till mellanregister+diskant. På detta vis borde jag få ut ljud ur alla högtalare? Kan skicka med en bild på det andra filtret också(dvs använda två filter samtidigt?).

Btw, beställde ett nytt delningsfilter idag, kostar runt 300kr gissade han på. Om det nu skall specialbyggas som han inte trodde behövdes.

Citat:

Har en polare som va med om samma sak. (köpt från mds)
Tror att han fick ett nytt, så de är väll bara att höra med dem?

Tror inte att jag får något nytt gratis pga att jag haft högtalarna mellan 4-5år :).