Inlägg

Inlägg som Pandrone har skrivit i forumet
Av Pandrone
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zyphoon
Köpte ett chassi från JME vid jul för ca 170kr. Det var rena skräpet. Tunn plåt och ranglig konstruktion. Inte värt pengarna alls.

Sen vet jag inte med dig men jag hade inte förväntat mig någon bra kvalité av ett chassi för 170kr..

Av Pandrone

Min gissning går till Macci och hans "crew".

Av Pandrone
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SlimJim
vad menas med cascade?

Kompressorkylning i mer avancerad form än de vanliga prometeia/vapochill.

Kaskad är istället 2 olika steg, första steget är som en prometeia men den kyler steg2s kondensor (där gasen ändrar form gas->vätska). Det gör så att man kan använda gaser med högre tryck, dessa gaser såsom R1150 (etylen) går inte att använda i ett vanligt system för de skulle inte ändra form till vätska + att trycket skulle varit så högt så kompressorn gick sönder.

Högtrycksgaser i sin tur kokar vid en mycket lägre temperatur än de vanliga gaserna (runt -80c - -100c) vilket är bra vid överklockning :).

Av Pandrone

Säker på att de som kjell o co är för tjocka? De har ju inte det dära plastet/glaset runtom. Annars finns det ju sådan "platt neon", har för mig att danmobility säljer det.

Av Pandrone

Köp en LS för bästa prestanda.

Av Pandrone

Vad är det för A/c, frågan är om kondensorn inte är för stor för att användas som radiator. Men det beror såklart på A/cns storlek.

Av Pandrone

Ha ett trevligt 2005 allihop :).

Av Pandrone

Digital termometer. Sån du kan handla på ICA eller något liknande. Det fungerar helt okej iaf :).

Men fan jag missa sista meningen :D.

Av Pandrone

Skulle nog kunna gå med ett peltierelement. Men det är lite projekt över det, inget man gör på några timmar.

Av Pandrone

Var handlar man dessa kort billigt? Vad är mest prisvärt för tillfället?

Av Pandrone
Citat:

Ursprungligen inskrivet av sme
Det blir lurigt och krångligt att dra kopparrör inuti datorn, känns lättare att köra kallt vatten till hela systemet istället. Då får jag ju ner temperaturen på processorn, hårdisken, grafikkortet + moderkortet samtidigt. Och det genom att behålla det jag redan har

Rostfri stålslang(till sugröret) är det du vill ha som du skall dra innuti datorn :).

Fint projekt annars detta :).

Citat:

Jag dränker radiatorn som är för vattenkylningen i en tank med glykol, i samma tank kör jag ner förångaren från kompressorn. Den kan ju se ut på flera sätt, i enklaste fall bara dra några kopparslingor. Effekterna osv får jag beräkna när jag blivit lite skickligare

Alternativt kan jag köra ner förångaren från kompressorn direkt ner i tanken som innehåller vattnet för vattenkylningen, troligtvis blir det mycket bättre effekt, men jag ska räkna mer på det där sen Det slutar nog iaf med att jag kör glykol i vattenkylningen så jag kan få ner temperaturerna ganska ordentligt, vore ju coolt att ha -15 grader på vattnet.. Krävs ganska stora effekter då iaf.. Dessutom blir det ju lite rörelse i det vattnet, så det blir nog bättre.. Jag ska testa mig fram senare

Lättare vore nog att köra med en värmeväxlare. Tex 1/4" rör innuti 1/2" rör (1/4=köldmedie 1/2=köldbärare) :).

Av Pandrone

Kompressorkylning? Eller näe, det är nog för mkt läsande...

Jag tror det kommer bli mera blinkblink bara :).

Av Pandrone

Kommer bli häftigt om du inte gör det halvdant :D.

Du erkänner iaf att du gillar Lunarstorm(eller du var ironisk?), antar att många sitter här på swec och säger: " Uh, lunar, blä, usch fyfan" osv fast de själv hänger där..

Av Pandrone
Citat:

Ursprungligen inskrivet av RooLin
okej, vad skulle du föreslå för nätagg?
är mitt nuvarande för klent eller för "dåligt"?

Har själv haft ett sådant och det hade sjukligt ostabila spänningar på +12 och +5v linorna. Och en polare som hade ett blev av med en del grejer på +12v linan när nätagget la av helt plötsligt. Prova söka på "Codegen 300w" så får du nog upp en del om de nätaggen :).

Jag kan tyvärr inte rekommendera något annat pga att jag är ganska ouppdaterad inom datorvärlden :).

Av Pandrone

Trevlig låda, rent utseende eller vad man nu kan säga :).

Din nästa uppgradering enligt mig borde vara ett nytt nätagg som håller lite bättre kvalité.

Av Pandrone
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Elitemodd
Vad är egentligen ett fjortis-chassi. ???

Ett chassi som yngre datorägare gärna skulle vilja ha, eller kanske ett chassi som är vanligt på lan? Njae jag vet inte :D.

Tycker för övrigt att det chassit ser plastigt ut. Men det kanske är ett bra chassi :).

Av Pandrone

Äckligt högljudd luftkylning för tillfället.

Ínnehållande Delta fläktar.

Av Pandrone
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Tai Mai Shu
Den är gjord av kisel och koppar, kisel smälter vid 1410 grader och koppar vid 1085, det år själva pcb:n som pajar först annars hade man ju rent teoretiskt kunnat köra med 1000 grader cpu-temp.

Gamla processorer var ju gjorda utav enbart kisel, dvs såg ju ut som kärna hela saken. Eller det kanske bara var en heatspreader? Iaf, då borde man ha kunnat köra med cputemp på långt över 200c.

Av Pandrone

D-link + Bostream= :down:

Hejsan.

Sedan mitt bostream modem (alcatel) gått sönder helt och hållet köpte jag först ett topcom modem som tog 20-30min att starta så det bytte jag idag ut emot ett D-link DSL-300T adsl modem.

Grejen är att det funkar o så men ungefär vart 10nde minut så bryts DSL kopplingen helt och hållet och modemet kopplar upp på nytt. Detta är sjukligt störigt när man spelar så jag skulle vilja få bot på problemet. Kan påpeka att jag haft ett D-link 300G dslmodem innan och det var likadant, fast det kopplade ned med kortare intervaller.

Så om någon vet hur man kan få detta fixat skulle jag varit väldigt tacksam. Finns mer info att ge om den behövs(antar jag).

// Tomi

Av Pandrone

Me likes