Inlägg

Inlägg som Pielso har skrivit i forumet
Av Pielso
Skrivet av hypermode:

Var försiktig med valet om att backa Kickstartern.

Anledningen till det är att personerna bakom Archon Studios har ett ytterst tveksamt track record. De gör spel som ser jävligt cleana och potentiellt roliga ut men när det väl ska levereras så är de mindre seriösa. Vidare har de också gjort åtminstonde ett spel som var en regelrätt, verkligen regelrätt, kopia av ett annat spel; alltså till och med stycken i regelboken till deras spel som var en ord för ord kopia av ett annat spel - total rip-off, men med annan artwork, figurer, etc.

Skippar ni att backa detta har ni potentiellt sparat er 2500 - 3000 sek.

@SweRobby @griid @Iskra @AxxT @Finkelzvin @Zemlan @pastornnn @mihon @Swedishliquid @jokklas

Gillar inte att komma med tråkig information. Sökte själv lite kort om just Archon Studios men de har grejat runt med sitt namn ett par gånger, hette Proton tror jag förut men de stängde det företaget och skapade ett nytt under andra namn som de på något sätt har någon kontakt/relation med för att komma ifrån deras rykte, men drivs ändå av samma människor. Kommer inte ihåg exakta turerna annat än att de är av vissa ansedda som scammers.

Det finns fler riktiga grymma spel att lägga pengar på, som troligtvis också är signifikant roligare. Ett spel som jag tror är flera steg roligare än detta är Dune-spelet som också är på Kickstarter just nu. Produceras av CMON och spelet är designat av 2 snubbar som har gjort ett av de mest erkända spelen tidigare, ett med Lord of the Rings-IP.

Ja, värt att kolla in iaf, finns late pledge: https://www.kickstarter.com/projects/cmon/dune-war-for-arraki...

Och ja, brädspel kostar en del numer tyvärr. Förhoppningsvis blir det billigare längre fram. Annars kan man också vänta på retail release men ofta missar man en hel del exclusives.

Hej! Tack för varningen!

Vilket var spelet som var en kopia? Du råkar inte ha någon länk som bekräftar det du lyfter? Inte för att jag misstror dig, utan för att jag verkligen skulle vilja backa spelet. Samtidigt vill man ju inte bli blåst, så jag sökte lite efter det du skrev om men hittar ingenting. Tacksam för hjälp!

Av Pielso

All-in Deluxe Master Pledge Level

Typ noll tvek på denna. Tror att det finns stora utmaningar med det (som känslan av en större karta, tråkigt för den/de spelare som inte deltar i striden, resource/income-hantering, att designa intressanta val, mängden artifacts, att man i H3 kunde turtla, creatures join / random luck, basic/advanced/expert skills innebar ofta en procentsats/mulitiplier, inte ovanligt att man hade 3-5 hjältar var som ska gå m.m.).

Men. Vill man att det ska lyckas så får man kasta pengar på det. Hoppas bara som tar sig tiden att lägga kärlek i designen.

Av Pielso
Av Pielso
Skrivet av Ernesto:

Lite synd att "gaming" grejer av alla de slag har lite missat oss resursstarka 40+ are som är rätt prisokänsliga och gärna går på "gamer" grejen, men inte vill ha led lampor, blaffiga märken etc. Är ju omöjligt att passa in en sån där pjäs när resten av inredningen är från Svenssons i Lammhult, typ.

Kände samma när jag letade efter en ny stol efter att min tidigare gick sönder. Den jag till slut valde som en kompromiss mellan utseende, pris och recensioner var LEET Elite v4 i det gråa utförandet. Den passade in någorlunda i ett hem som i övrigt är ganska stilrent.

Av Pielso

Jag använder Apples produker mycket till mina studier, eftersom det passar mig just till det ändamålet, men det känns lite som att de har målat in sig i ett hörn med Ipad (och till viss del Iphone) eftersom fördelarna är strakt kopplade till ARM arkitekturen. Bra batteritid, många bra appar, relativt snabb. Om nu motståndarlägret kommer ha samma (eller bättre) prestanda, samma (eller bättre) batteritid, men också kommer kunna erbjuda alla fördelar med x86, så lär hela iOS bli en kyrkogård rätt fort.

Förutsatt att de inte släpper hybriden "MacPadTouch S Plus", med operativsystemet "OS X MutantGoat".

OffT: Hur kan man göra en så (IMO) schysst mobil som 6+, och inte tillverka en lika schysst stylus. Dom hade fått kalla den för vilket djur eller tecken dom vill och sälja den för en överprisad tusing, fast att den är gjord av halvsovande, undernärda, självmordsbenägna barn i Asien, och jag hade säkert köpt den med gravyr ändå, men att man ska behöva ta på sig fulstövlarna och modigt vandra ut i tredjepartsdjungeln är fan inte okej.

Av Pielso

Är det inte heller tillåtet att "låna" bildmaterial som är från Gigabytes egen designbank?

Av Pielso
Skrivet av vompen:

Bra recension! Fler tillbehörsrecensioner vore inte fel!
Btw, den här musen gör ju inte direkt skäl för sitt namn... Ultrathin? Really?

Instämmer! Tack för recensionen Sweclockers! Tycker den verkar bra för exempelvis studerande eller resande tjänstemän, som måhända behöver arbeta med datorn i kollektivtrafiken med begränsad yta och/eller begränsad elåtkomst. Inget för mig kanske, men jag tror säkert den passar somliga.

Av Pielso
Skrivet av Falcon:

Vad är bra? Vad är dyrt? Hur långt är snöret?
Personligen skulle jag svara nej på ditt påstående. Bra behöver inte vara DYRT.
Begagnad HiFi är en guldgruva, särskilt högtalare. Man kan hitta så sjukt mycket bra grejer till nästan inga pengar alls.

Hittade på blocket följande kompletta 5.0 paket, från ett fint svenskt märke, från förr i tiden. QLN.
Golvhögtalare:
https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSYoVuX6...

Center: (den underst)
http://www.minhembio.com/bilder/bild/?pic_id=438091.jpg

Surround/stativare: (Hade sedan tidigare ett par 601or, så just nu använder jag, tyvärr, ett par 601or som högtalarstativ...)
http://www.minhembio.com/bilder/bild/?pic_id=438090.jpg

Pris för ovanstående: 2000:- och grejerna har sina originalelement(från vifa) kvar samt är i bra skick för sin ålder.
Köp till valfri 5.1/7.1 förstärkare för några tusen(behöver inte kosta mer än 2-3k) och du har ett väldigt kompetent system för 4000:-, som knäcker allt vad Creative/Logitech/Edifier heter.

Håller inte med.
Man kan inte dra allt som koster under 13k över en kam. T.ex så kommer troligen nya grejer för 13k låta betydligt sämre än begagnade grejer för samma eller mindre pengar.

Man ska dock inte vara rädd för begagnad HiFi, särskilt inte högtalare. Bara att provlyssna, låter det som det ska så fungerar de ju.
Lite svårare med begagnade förstärkare och liknande, dessa kan ju gå sönder när som helst. En högtalare slits inte alls på samma sätt.

I stand corrected.

Av Pielso

Jag har ett Z-5500 som jag gav 3000 för. Jag erkänner att jag har ljudöra nog för att kunna höra bristerna i ljudet, som exempelvis någon tidigare sagt, avsaknaden av mellanregister, torftigt basljud och generellt sett ett ganska hårt och dött ljud, som om jag har förstått rätt beror på metallkonerna. Men det är om man jämför med ett BRA och därav DYRT ljudsystem. Det är ju fortfarande ett bra ljud om man jämför med en transistorradio på jobbet eller gamla bilhögtalare.. Med det sagt är JAG ändå nöjd för vad jag fått för mina 3 papp, under mer än 2 år. Är du ute efter 5.1, bra anslutningsmöjligheter, olika panoreringsmöjligheter, fjärrkontroll och tillräckligt med volym för att kunna väcka grannen 2 trappor ner, så vågar jag påstå att det förmodligen är det mest PRISVÄRDA du kan hitta. Vill du hellre ha ett datorljudsystem med bra ljud så finns det bättre alternativ, såsom andra nämnt aktiva 2.0

Bara för att ni KAN höra skillnader i ljudsystem måste ni ju inte beskriva det som att ni hellre käkar en handgranat än att lyssna på Logitechs ljud.. Det finns klara brister i ljudet men det finns det (generellt sett) på nästan alla ljudsystem under 12 - 13 000.

Av Pielso

Era skjortor är motsatser. Grattis Emil!

Av Pielso

Är ingen mmorpg-gamer. Kan inte säga att jag testat speciellt många sådana spel, men generellt har jag fått känslan (subjektivt och säkert både förutfattat och fel) av att de flesta lägger starkt fokus på att spela ihop med andra. (i lag eller "guilds")
När jag spelar vill JAG bestämma vag JAG vill göra, oavsett om det bara är att klättra upp på en platå för att kolla utsikten. Det finns säkert ett sätt att spela WoW för mig också, men för mig går det bort p.g.a. färgskala och att elementet av fantasy, i min åsikt, lutar lite åt barnprogram. Det är detta jag hoppas på när det gäller ESO. Att fokus ska ligga på den enskilde spelaren, i en förhoppningsvis gigantisk värld full av andra enskilda spelare och gärna utfyllt av välscriptade NPC:s, som ska finnas i både varianter som triggar quests/storylines anpassat till spelarens level, men även i varianter som ger utmaningar i låst svårighetsgrad, så man kan få lite "icke-kritisk" hack 'n slash ibland.

Av Pielso
Skrivet av Broken-arrow:

Hm, Du har inte glömt distanser (är rätt vanligt problem)?

Annars så ser jag inget fel. Men är väldigt lustigt att plasten har smält. När köpte du SSD? Du sa att du har blå skärmar, kan vara så att du behöver uppdatera den (om jag inte ser fel så är den sandforce baserad). i början hände blåskärmar ofta och nyare uppdateringar löser problemet.

Nope. Distanserna sitter där dom ska.
Har faktiskt varit lat och inte kollat efter ny firmware senaste halvåret.. :/

Kollade nu och såg att det kom nya i augusti, så det får bli morgondagens syssla! Tack för reminder!

Av Pielso
Skrivet av SysGhost:

Det du kan prova, är att ansluta en kort förlängning till ATX24 -kabeln.
Det kan hjälpa dig genom att den förser kontakten från nätaggregatet med ett bättre stift till den "klena", samt bättre kontakt mot moderkortet. Du kan i värsta fall försöka nypa åt dem problematiska hylsorna lite extra hårt, så att dem sitter åt runt stiften hårdare.
http://www.kjell.com/sortiment/dator-kringutrustning/datorkom...

Personligen hade jag bytt ut kontakt och stift helt och hållet, men det kräver sina verktyg och resurser för att utföra.

Låter som en bra idé! (Att förlänga alltså) Skulle problemet upprepas så vet man ju iaf att det är något komponentfel.

Av Pielso
Skrivet av SysGhost:

Det ser rätt okej ut. Finns inget synligt att anmärka på.
Du kan ju alltid prova att spänna den glappande hylsan, så att den sitter åt hårdare rund stiftet i moderkortet.

Du har inga andra småfel, som kan vara tecken på att något är knas med moderkortet, såsom icke funktionella USB-portar, "döda" kortplatser eller liknande?

Ja, jag har tänkt göra det, men tänkte att det var nog bäst att fråga här innan jag börjar ta åtgärder, då jag inte är så insatt i datorers strömförlopp. :/
Hylsan i fråga är ju aningen "utåtböjd", så det borde gå bättre om jag bara kniper ihop metallen lite.

Kortplatserna kan jag inte tala för då grafikkortet är det enda som jag haft på, och förutom stundvis problem med usb-drivrutiner i win7 så är det nog inga problem med dom heller. (Alla usb-portar fungerar)

Har visserligen någon enstaka blåskärm i veckan, men det började direkt efter jag satt i ssd:n, och blev dessutom bättre efter ny firmware, så jag är ganska säker på att det är ssd:n som spökar där.

Av Pielso
Skrivet av SysGhost:

Det kan det nog mycket väl vara. Du hade även upptäckte detta i form av en oerhört instabil dator.

Ok. Datorn har inte varit instabil innan detta problemet uppdagades, bortsett från ett gäng ssd-blåskärmar. Anledningen att jag funderade över det är att nätagget jag har är aningen för långt för att vara välanpassat till chassits kabeldragningshål..

Av Pielso

http://img534.imageshack.us/img534/3744/intestants.jpg

Inte något för galleriet direkt, men allt sitter som det ska, och inga sladdar eller kontakter som rör något ledande..

Av Pielso
Skrivet av SysGhost:

Troligen inte. Grafikkort av högre prestanda har separat kraftförsörjning och tar nästan ingenting från kortplatsen i sig. Hade det varit grafikkortet som dragit för mycket ström, hade kraftkablarna till grafikkortet smält och inte moderkortet.

Till just det stiftet brukar det vara buss-komponenters strömmatning som är anslutet. Både sådana integrerade på moderkortet (SATA-kontroller, USB-kontroller, PCI-bryggor, med mera) likväl som kortplatserna.
Var för andra expansionskort har du i kortplatserna?

Inga expansionskort alls. GPU:n är det enda som sitter på.

Postar strax en bild på innanmätet.

Av Pielso

Kanske borde nämna att ingen av honorna på moderkortet verkar påverkade.

Av Pielso
Skrivet av SysGhost:

Skulle det ha varit fel på nätaggregatet, hade felet legat i själva nätaggregatet och inte i kontakten... och gett spänningsfall och därmed en instabil dator.
En smält kontakt innebär att det som är anslutet till kontakten drar för mycket ström. I det här fallet är det moderkortet som drar mer ström än vad dessa stift är dimensionerade för.

Enligt specifikationerna, kan varje stift ge 6 ampere var. Allt därutöver innebär en brandrisk.

Ok. Låter som att du har mer koll än vad jag har.
Gäller detta även om det hypotetiskt sett skulle vara glappkontakt i kabeln från PSU, eller låt säga en snäppet "för kort" pin, så eventuellt motstånd blir för högt?

Av Pielso
Skrivet av Commander:

Resultat av överclockning om det nu var kanske?

Aldrig klockat varken CPU eller GPU. Eller något annat heller.
Eller menade du som resultat av att GPU kan ha varit klockat av sin förra ägare?

Tack för snabba svar!
Någon som vet vad just det stiftets ström går till?
Läste om folk som menar att Nvidias Fermi drar för mycket ström, vilket isf tråkigt nog skulle vara en generell design-flaw som gör att garantier på komponenter inte hjälper..

Jag kan ju (i absolut värsta fall) köra på Intel HD Graphics till terminen är slut om det skulle göra att stiftet slutar bli så varmt och därmed fortsätter smälta. Är det däremot agget så hoppas jag ju på garantin.
Är dock en nyfiken person, så även om jag kan lösa mitt problem, kommer jag inte känna mig riktigt nöjd förrän jag vet vad som orsakade det.