Inlägg

Inlägg som Pielso har skrivit i forumet
Av Pielso

Mobo pin smälter

http://img255.imageshack.us/img255/5572/mobopin.jpg

En pin i min moderkortskontakt har smält vilket resulterar i glappkontakt, som i sin tur gör att "strömfels-spärren"? slår i och stänger av datorn lite titt som tätt. Jag har googlat problemet en del och hittat många med samma problem. Har dock ej hittat något definitivt svar på vilken komponent som orsakar problemet. Jag har garanti kvar på både PSU och moderkort, men vill verkligen inte skicka in båda då jag dels knappt har råd att skicka en av dem, och dels för att jag pluggar och verkligen behöver min dator.

De flesta som jag sett ha samma problem har visserligen oftast haft mer än ett grafikkort, men ofta har även pin:en bredvid varit smält.
(Alltså förutom pin 11, som i mitt fall, har även nr 10 varit smält i plasten)

Mina komponenter är:

Moderkort: Gigabyte GA-Z68XP-UD5 (som kostade 2500:- just för att det var 20 faser och kvalitativ strömtjohej)
http://www.gigabyte.se/products/product-page.aspx?pid=3909#ov

Nätagg: Corsair HX1050W 80+ Silver (Med 7 års garanti....)
http://www.corsair.com/professional-series-hx1050-80plus-silver-certified-modular-power-supply.html

GPU: Gigabyte Geforce 580 @stock (tror förra ägaren hade det klockat, men inte sen det kom in i min maskin)
http://www.gigabyte.se/products/product-page.aspx?pid=3684#ov

Intel i7 Sandy Bridge 3,4Ghz @stock (aldrig klockad)

16 Gb Corsair Vengeance LP 1600Mhz (aldrig klockade, så dom snurrar väl på 1333 förmodar jag?)

1 Corsair Force GT 120 Gb samt två mekaniska diskar.

Att allt sitter i ett Fractal Design R3 XL känns som att det är av mindre betydelse.

Är tacksam för svar och välkomnar givetvis spekulation, då en av de vanligare uppfattningarna i de andra fallen jag läst om var att det finns brister i "designen" av den samverkan som sker mellan GPU/CPU-Moderkort/ATX och PSU.

Länk till några med samma problem:
http://www.overclock.net/t/770988/e760-classified-mobo-sli-gtx-480s-melted-24-pin-connectors

För den hjälpsamme, eller intresserade så postar jag givetvis mer info om det är av något värde. Tänker på komponenters revisioner etc..

Av Pielso

Vet du på förhand något särskilt som du ska använda kameran till?

Av Pielso

Jag älskar er, star trek, prylar och ja.. allt!

Av Pielso

|[¤]=============================================> O M F G
|
|
|[¤]===========> "KLAGA INTE PÅ MIN TELEFONTILLVERKARE!!!!!!!!!!!!"
|
|
|[¤]==> "Fanatism - (av latin fanaticus "inspirerad", "besatt", "förryckt") är en allmän, pejorativ benämning på religiösa, |politiska eller personliga riktningar som driver sin sak utan någon hänsyn till rationella argument. Fanatikern är skeptikerns
|(extrema) motpol."
|
|
|
|
|[¤]===============================> Venusprojektet är långt borta.

Av Pielso

Nyhetsvärdet - om någon missade det - ligger i att tappa sex procent på ett dygn. För ett så högt noterat bolag är det väldigt mycket. Har både Iphone 4 och S3 (och Ipad 2), och jag gillar alla mina enheter. Dock på olika sätt.

Av Pielso

Mitt bidrag:

I var frukt, även grönsak, finns en oönskad kärna. Men på särskilda platser, välkomnas dom gärna.
Om en beräknande enhet har fler inuti, och dess moder till bräda kan släppa kraften fri -
Nog blir väl julen en fröjd, och användaren nöjd, när inget lagg ger förtret, med en prestandan så fet,
att den bara kan nås med Asus uppgraderingspaket!

Av Pielso
Skrivet av Andreas D:

Nästa tävling körs i samarbete med följande grupp på Facebook.

*asg* +1

När presenteras vinnande bidrag? Är alla tävlingar öppna fram till jul eller endast ett dygn per tävling?

Ett dygn per tävling hade varit kul för att öka takten på hur ofta folk är aktiva Swecbesökare.
Är visserligen en högst subjektiv åsikt av mig som har oförskämt mycket tid över, samt har Sweclockers.com som startsida i desktop, mobiler och platta.
Brukar nästan bli grinig när det inte hänt något på sidan under en halvdag.

Vet att min näsa redan är brun, men måste ända tacka er för att ni skänker mitt materialistiska liv mening och dessutom håller en så pass respektabel nivå på utgående information.

/ Er eviga fanboy.

Av Pielso

Har haft exakt samma problem. Upptäckte att en pin i mobo-kontakten från agget är smält i plasten, vilket då (med all sannolikhet) skapar glappkontakt. Är säkert en dum fråga men, är det någon som vet vad det kan bero på? Kan i nuläget tyvärr inte skicka in nätagget för felsökning (garanti kvar) då jag måste slutföra min termin i skolan först.

Corsair HX 1050W
Gigabyte GAZ68XP UD5
2600K @ stock
16gb Corsair Vengeance LP 1600 @ 1333 (tror jag)
Gigabyte GTX 580
Corsair Force GT 120gb SSD

Tacksam för svar och/eller spekulationer!

Av Pielso

Jag gissar på att RT står för något i stil med Responsive Touch/Response Time/Responsive Tiles!

Av Pielso

Jag har alltid tyckt bäst om Firefox, men det buggar helt enkelt för mycket. Är väl inte första gången en ny version stoppas p.g.a. major säkerhetsissues.. Chrome installerade jag en gång, och sen har det bara funkat klanderfritt. Länge.
Synd, eftersom jag gillar uppsjön av tillägg till FF.

Av Pielso

Det behövs! <3

Av Pielso

Jag avskyr Apple av ideologiska skäl. Jag har av andra skäl en Iphone 4, som jag trivs med på en höft ungefär lika bra som jag skulle trivas med vilken ny icke-budget smartphone som helst. I mina ögon är Apples produkter låsta till att fungera bra ihop med Apples produkter, vilket dom gör. Detta skapar fanboys, som bara använder Apple. Andra laget är på andra hållet. mycket open-source, och väldigt stor användarfrihet. Nackdelen är ju att eftersom det ska funka på en kvarts miljon olika plattformar istället för ett tiotal, blir det lite skit i hörnen. För mig går det på ett ut. Eftersom jag är teknikintresserad så tittade jag på Apples presskonferens ang. Iphone 5. Som jag försökt förklara, jag är verkligen ingen fanboy, jag vill bara ha det fetaste, som håller längst. Det jag vill komma till är att jag tycker Iphone 5 verkar rätt schysst, bortsett från att man behöver titta på det tråkiga operativsystemet. Alla nya telefoner med LTE/4G kommer ligga högst på min lista, då apputvecklingen kommer må bra av att kunna flytta så stora mängder information. Det räcker att det släpps en eller några stycken lika populära appar som ex. wordfeud, som behöver flytta så stora mänder info; För att alla telefoner utan LTE/4G ska ses som utdaterade. Sen undrar jag lite varför alla snackar om NFC? Vad ska ni göra med det? Blåtanda med varandra? Jag förstår att Apple valde att låta bli NFC. Nu finns två scenarion möjliga.. Antingen så blir det inget av NFC-explosionen som vi alla hoppats på, för att den största mobiltillverkaren, "råkade" glömma att ta med det. Eller så byggs det ut ett fungerande NFC-betalsystem i kollektivtrafiken, kassor m.m. Det kommer då ha utvecklats utan att Apple behövde lyfta ett finger för att hjälpa till, eller lägga sina pengar på det. Allt dom behöver göra sen är att stoppa NFC i nästa mobil.. Till skillnad från Androidvärlden, handlar det för Apple verkligen inte om att ge dig en bra upplevelse.

För min egen del kommer jag försöka vänta ut det här så länge min 4:a håller. Även om man vill kräkas på Itunes, så är det heller inte så att jag har någon lust att "börja om", om det nu skulle bli så att Apple i slutändan sänker opponenterna.

Av Pielso

Undran

Jag som amatörfotograf / bildredigerare skulle vilja veta hur stor skillnaden är på dessa billigare sorter (E-IPS, denna var tydligen W-LED?) och de "riktiga" H-IPS? Verkar som det finns en uppsjö av skärmar med bra färgåtergivning i prisklassen 2000 - 3500, medan de skärmar som jag har förstått är "riktiga" IPS kostar runt det dubbla.. Någon här som är insatt i skillnaden?

(Eftersom jag bara sysslar med sånt här för min egen del så blir det sällan framkallning eller utskrifter, men jag prioriterar det över spelupplevelse, samt att bara slippa vrida, vända och lyfta på min Benq-24"-TN, när jag redigerar, är för mig ett tillräckligt gott skäl att köpa ny skärm. Fast jag köper inget som inte är prisvärt. Om H-IPS är avsevärt mycket bättre, så väntar jag hellre tills jag har råd med en sådan)

Jag vet att jag är dryg nu men.. =D Ni som pysslar med redigering / foto, Har ni några tips på en prisvärd skärm på 24" och uppåt?

Av Pielso
Skrivet av Subdubwise:

Vad för SSD har du? Jag har aldrig fått en blåskärm pga. min SSD.

Corsair 120GB GT. Senaste firmware, achi, provat med/utan marvell.. Har inga "bevis" för att det tvunget är den som spökade, men är rätt säker eftersom konfigureringar av den oftast påverkat hur frekventa bsods jag fått.. Aldrig isolerat problemet, men om jag skulle gissa så har det något att göra med cacheing/indexering av filer från min d:/ som är en 5-6 år gammal samsung "spinpoint?" 1tb. (kanske att hdd:s viloläge påverkar filer som i stunden används..)

Av Pielso

WIN8 + SSD?!

Tänkte se om det är fler som blivit av med sina ssd-blåskärmar tack vare windows 8 consumer preview?
Förut hade jag 0,5 - 2 / dag. Nu har jag inte fått en enda blåskärm på fyra dagar. Ta i trä.
Någon annan som upplever samma sak?

Av Pielso

Min kokong.

Bor hos morsan under studier, så jag slipper låna. Får därför göra vad man kan i 1 rum.
Har nyss möblerat om lite, så det är något mer städat än annars, fast för mig blir det mest olika papper, kvitton, räkningar, manualer och dylikt som hos mig saknar dedikerad yta.

http://uploadpic.org/storage/2011/k3FUA13LooJ2rZsmnzqdSfZcM.jpg

http://uploadpic.org/storage/2011/gwjkgNAlfccduNfIHtJbVWwoj.jpg

http://uploadpic.org/storage/2011/OxdFklw2XlPTq0Dcv3wBjeyvn.jpg

http://uploadpic.org/storage/2011/QMUBsVq9GP6DRXsTP2HKGJhvV.jpg

Av Pielso
Skrivet av Tanis:

Netlimter om det är OK att installera ngt på datorerna (samt att ingen "ändrar") alt en tillräckligt avancerad router.

Tack. Lösningen blir nog trots allt att byta leverantör, eftersom jag sen kom på att det skulle förmodligen bli problem då med wifi:t till 3 smartphones, 2 plattor samt en tv.. (=

Men som sagt tack för svaret. Det blir nog åtminstone en installation av det för att monitor:a de olika programen som används i huset. (=

Av Pielso

Går det att dela upp bandbredden i hemnätverket?

Går det att dela upp bandbredden i hemnätverket? Om så är fallet så vore jag mer än tacksam för tips om tillvägagångssätt eller programvara.
Det gäller ett 8Mbit/s Adsl, som numera ska användas av 4 datorer, varav 2 tankar sporadiskt och 1 spelar min lillebror WoW på.
Detta gör att de betalande föräldrarna i hushållet inte alltid har tillräcklig bandbredd kvar till vanlig webbläsarsurfning.
Tack på förhand.

Av Pielso
Skrivet av m1n1h0p:

Haha, reddit är så arga så att de räknas dubbelt. Testa gå in på reddit.com/r/sopa så får du se

Would read again
9/10

Tack!

Av Pielso

Vad trollet inte verkar fatta är att vi alla är ett resultat av miljarder års komplexa dock förmånliga förhållanden till konstanta? fysik- och kemilagar. Vad vi nu som individer väljer att IAKTTA, är inte på något sätt vårat. Alla uppfinningar är gynnande applikation av något på de naturlagar som råder. Är relativitetsteorin (och allt den lett till), Einsteins att sitta på om han vill? Nu vet jag att just relativitetsteorin är mer eller mindre utdaterad, fast det spelar ingen roll för mitt exempel. Då tycker han också att killen som uppfann penicillinet, borde ha gjort sitt släktled evigt rika etc.. Det är absolut ingen skillnad med programvara. I grund och botten är det 1:or och 0:or. Eller med andra ord är programvara "En specifik sak, som går att göra med en dator, eller dagens teknik". I mina ögon lika ägarrättighetsberättigat som alla saker man kan göra med en buske, sitt saliv, ett mjölkpaket o.s.v.

Oavsett vad man har för livsåskådning, så går det knappast att neka till att allt som människan hittills åstadkommit är byggt av naturens byggstenar, som en gång varit något annat, och som du någon gång ska dö, och därav lämna kvar. Självklart anser jag att vi alla är värda en individuell grundtrygghet (säng, värme, vatten, mat, någon egen yta etc.), eftersom det finns tillräckligt av fenomenet natur. Det finns dock endast en uppsättning naturlagar. Vare sig det rör sig om matematiska, biologiska, fysiska eller kemiska principer, så är utnyttjandet av dem inte trollets eller någon annans upphov. Eftersom det är ett interagerande mot något som fanns innan födelse, och finns kvar efter död skulle jag nog snarare välja att bara kalla det liv.