Inlägg

Inlägg som traktorn har skrivit i forumet
Av traktorn

sp3 var installerat. jag har tagit bort all kryptering på det trådlösa nätverket. även testat flera olika kanaler men inget verkar hjälpa. när jag försöker ansluta så står det bara "väntar på nätverket" ganska länge och sen blir det "begränsad eller ingen anslutning".

suck.....

Av traktorn

aaah tack för tipsen! lite osäker på om jag har sp3 men ska kolla upp det. angående kanal12 och 13, brukar man kunna byta kanal i routern för att få nätet "usa-kompatibelt"?

Av traktorn

Kan inte ansluta till WLAN

Hej!
Längesen man var in här nu. Jag har ett problem med ett nätverkskort som heter RAlink RT3062. Allt verkar liksom fungera, med drivrutiner och så, inga bekymmer att installera dem och jag hittar det trådlösa nätverket och täckningen är nästan på fullt. Men kortet vägrar ansluta, det händer liksom ingenting när man skrivit in lösenordet och tryckt på anslut. Har provat att installera de senaste drivrutinerna, hjälpte inte. Kör Windows XP.

Jag har haft samma problem tidigare med ett annat wlan kort av samma fabrikat.

Någon som vet vad det är för fel?

Av traktorn

Hann inte testa Ubuntu, fick tillgång till hårddisken via Ultimate boot cd och ett program där som heter Parted Magic. Länge leve det programmet!

Av traktorn

hur gör man med ubuntu då? ska man ladda ner det och installera det på ett usb-minne? har aldrig använt det förr...

Av traktorn

ska prova det, tack för tipset!

Av traktorn

Kan det finnas nåt dosbaserat superprogram för att fixa såna här fel? Försöka köra disken i Windows verkar lönlöst, men i dos funkar den visst ok.

Av traktorn

Hjälp! Jag kommer inte in på hårddisken längre

Hej!
Jag har ett ganska stort problem med min hårddisk, som är en WD på 500gb. Helt plötsligt så började datorn bluescreena när Windows laddas (Windows 7). Jag kommer alltså inte in i Windows längre. Har testat att koppla in hårddisken på 2 andra datorer, och de kommer inte heller in i Windows med den här disken inkopplad som extradisk, det blir bara svart på skärmen innan man kommer in. Har precis även testat att sätta disken i ett hårddiskchassi/kabinett och försökt koppla in den via USB. Datorn detekterade då disken men sen började datorn bete sig helskumt och det gick inte att öppna några program längre medans hårddisken var ikopplad. Jag kom inte heller åt hårddisken.

Jag har kört några hårddiskkontroller från hiphole superbootskivan utan att hitta några fel, dock så hittade partition magic från dos ett antal fel men kunde tydligen inte fixa dem. Det verkar vara korrupt data eller nåt liknande, verkar inte vara hårdvarufel tycker jag, men är ej säker.

Vad ska jag göra? Det finns en massa filer på disken som jag inte vill att ska gå förlorade, t ex. bilder, dokument mm..

Av traktorn

Tv-ut problem med nya grafikdrivrutiner (ATI)

Hej!
Jag bestämde mig för att uppdatera drivrutinerna till mitt grafikkort idag då det var över ett år sedan sist. Men nu när jag gjorde det så fungerar inte tv-ut funktionen som den ska längre. När jag försöker klona tv'n så blir det bara svart på både bildskärm och tv. Däremot går det att sätta tv'n som enda bildkälla, men inte båda samtidigt. Jag har ett Radeon 4850 kort.

Nån som har samma problem som mig?

Av traktorn

varför har teven ens stöd för videofiler när den inte har stöd för några normala videofilformat alls? =S

det är ju samma skit med twonkyvision. teven hittar servern men inga videofiler för att de är i "okänt format"

Av traktorn

Okej =S windows media player 11 fungerar då inte för mig. teven hittar inga servrar står det bara. dock så hittar windows media player teven.

nero media home har jag provat, då får teven kontakt och hittar alla filmmappar och så, men inga filmer hittas. det verkar inte som att teven har stöd för avifiler, kan nero media home koda om filmerna till mpeg2 filer eller så som det står att teven har stöd för?

jag kör windows xp förresten

Av traktorn

DLNA Media Server program

Hej!
Jag vill ha tips på bra mediaserverprogram som kan dela ut videofiler i hemnätverket. Programmet måste ha stöd för DLNA, det har inte Windows Media Player som jag hade tänkt använda...

Median ska delas ut till min tv, en Sony Bravia KDL-40v5500
Jag har ett program som heter Jamcast som fungerar bra, dock så kan det bara dela ut ljudfiler... Jag vill ha ett program som kan dela ut videofiler.

Så tips tack!

Av traktorn

vänta lite, nätdelen är ju strömadaptern man har bredvid. Jag har 2st sådana. men datorerna går ju på batteri också. batterierna är slut i 2 av datorerna, den tredje har ett halvdant batteri. men man kanske skulle testa en ny strömadapter & se vad som händer?

Av traktorn

aaaah. kan man byta nätdel i en laptop tro?

Av traktorn

Svårstartade datorer

Hej! Jag har ett märkligt problem med ett gäng Fujitsu Siemens datorer. Det är 3st Fujitsu Siemens C-1020, som alla har samma problem, de är svårstartade. Oftast när man trycker på påknappen så går fläktar, cdspelare, & hårddisk igång, men jag får ingen bild. Efter 5-10 försök så brukar de starta upp riktigt & fungerar då felfritt. Jag upplever att datorerna startar upp lättare om jag lutar upp datorn.

Nån som vet om det är nåt standardfel på Fujitsu Siemens bärbara datorer att det blir så här, nåt glapp nånstans eller så & vet hur man fixar det?

Tack på förhand.

Av traktorn

jag vet faktiskt inte. egentligen borde man fan sälja skiten & skaffa nytt så att man slipper problemen xD

Av traktorn

aaaah. fan va lurigt... jag har en annan dator påväg hem som jag ska testa flytta över lite delar ifrån & se om de blir nån skillnad. typ grafikkort, processor, minne & shit.

EDIT: Jag tror jag har hittat felet nu! Klockar jag ner processorn ett steg (till 2800mhz) så slutar hackandet. Kan de bero på att nätagget är för klent? Eller är det bara AMD's budgetprocessorer som är kass?

Av traktorn

har du samma grafikkort som mig eller? funderar på om de kan va det.

Av traktorn

jag har ett liknande problem också, men mitt hackande uppstår när man spelar visa spel, t ex. serious sam 2, call of duty 4, nfs prostreet. äldre spel verkar fungera bättre. det börjar hacka som fan under några sekunder, ungefär varannan minut. vad kan det vara?

Av traktorn

Hackar i intervaller

Tjo!
Jag har ett lite knepigt problem som jag alltid har haft med den här datorn sen jag köpte den i höstas. Jag har installerat om den ett par gånger, med olika drivrutiner & operativsystem så felet borde ligga i hårdvaran tycker jag.

I en del, till exempel Need for speed prostreet, Serious Sam 2, Call of Duty 4 mm. så börjar det hacka som fan med jämna mellanrum, ungefär 1 gång per minut. FPS går ner till ca 1fps under ca 5sek. Otroligt irriterande. Det blir inte såhär i alla spel, bara nyare spel nycker jag.

Vad kan det vara som är fel?

Datorspecifikation:

- AMD 6000+
- Asus M2N-X
- 4gb ddr2 800mhz ram
- Geforce 8800gts 320mb
- LC Power LC6420G, Gigant Silent 420W
- 250GB sata2 disk